Стейк з яловичини на сковороді — 8 рецептів приготування

Класичний рецепт

Відкритий вогонь і грати в домашніх умовах завжди можна замінити сковородою, сформовані правила і традиції приготування ідеального стейка обійти не можна. Гастрономічна ерудиція — запорука отримання смачного м’ясного блюда.

Склад продуктів:

  • стейк — від 300 р;
  • масло (вершкове і оливкове);
  • сіль, перець, часник (сушений або свіжий).

Спосіб приготування:

  • Дістаємо пласт м’яса з холодильника, викладаємо на тарілку, посипаємо сіллю і перцем з усіх боків, злегка притискаючи спеції долонею. Залишаємо продукт в такому стані на годину, щоб він прогрівся до кімнатної температури.
  • Ставимо сковороду на сильний вогонь, вливаємо олію, покриваючи ним дно. Коли ємність і жир добре нагрілися, викладаємо стейк.
  • Не чіпаємо пласт рівно хвилину, потім лопаткою або щипцями перевертаємо шматок, смажимо ще 60 секунд. Далі обробляємо торці пласта. Для цього нахиляємо сковороду, щоб масло стекло до бортику. Утримуючи стейк на боці, поступово м’ясо обробляємо вкруговую.
  • Повертаємо шматок в початкове положення, кладемо на нього трохи вершкового масла, продовжуємо смажити обидві сторони з хвилинними інтервалами.

Тривалість приготування залежить від місця відруби шматка, його товщини і наших особистих уподобань ступеня прожарки.

Дивіться також:  Хот-дог – 6 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху