Рибай з мармурового м’яса на сковороді
Самий соковитий, ніжний і жирний стейк береться зі спинної частини туші (з 15 по 17 ребро). «Пересушити» м’ясо практично неможливо, тому використовуємо прожарювання Medium або Medium rare.
Склад продуктів:
- мармурова яловичина (відруб або нарізані стейки);
- олія оливок;
- сіль, перець, гілочка розмарину.
Технологія приготування:
- Стейк кімнатної температури викладаємо на тарілку, просушуємо серветками, поливаємо олією оливок, промазуючи їм всі сторони шматка. Зверху поміщаємо гілочку розмарину, залишаємо делікатес у спокої на чверть години.
- Нагріваємо сковороду з товстим дном до легкого димку, викладаємо рибай, смажимо не більше 2,5 хвилини, перевертаємо, повторюємо процедуру нагрівання.
- Щоб перевірити готовність м’яса, стискаємо кінчики вказівного і великого пальців. Натискаємо на м’яз, напрягшуюся у підстави долоні. Ось така пружність повинна бути у стейка рибай.
- Приготовлене страву поміщаємо на теплу тарілку, щільно накриваємо фольгою, залишаємо на 15 хвилин для «відпочинку». За цей час соки розподіляться по волокнах тканини, температура усередині м’яса зросте майже на 3°C.