Стейк з яловичини на сковороді — 8 рецептів приготування

Тибон стейки в маринаді

Преміальний шматок м’яса на кістці з спинний частини (на кордоні з поперековим відділом) туші тварини відмінно підходить для приготування прекрасного стейка. Краща ступінь прожарювання — Medium або Medium rare.

Список продуктів:

  • половинка лимона;
  • листочки кінзи — ½ склянки;
  • стейки Тибон — 2 шт.;
  • олія оливок — 20 г;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • оцет бальзамічний — 30 г;
  • гірчиця діжонська — 1 ст. л.;
  • сіль, перець — по 1 ч. л.

Порядок приготування:

  • Натираємо в чашу цедру лимона, додаємо кінзу, гірчицю, сіль, подрібнений часник, масло і оцет. Ретельно розмішуємо складу.
  • Стейки викладаємо в контейнер, накриваємо приготовленим маринадом, на 8 годин відправляємо в холодильник.
  • Розігріваємо сковороду, солимо і перчимо, смажимо боку до 5 хвилин, вибираючи бажану ступінь готовності.

Чудові якості м’яса гармонійно доповнив маринад для стейку, створивши дивовижний смак страви, забезпечивши його розкішним зовнішнім оформленням.

Дивіться також:  Гарнір до курки – 12 рецептів, що приготувати
Прокрутка до верху