Тибон стейки в маринаді
Преміальний шматок м’яса на кістці з спинний частини (на кордоні з поперековим відділом) туші тварини відмінно підходить для приготування прекрасного стейка. Краща ступінь прожарювання — Medium або Medium rare.
Список продуктів:
- половинка лимона;
- листочки кінзи — ½ склянки;
- стейки Тибон — 2 шт.;
- олія оливок — 20 г;
- зубки часнику — 2 шт.;
- оцет бальзамічний — 30 г;
- гірчиця діжонська — 1 ст. л.;
- сіль, перець — по 1 ч. л.
Порядок приготування:
- Натираємо в чашу цедру лимона, додаємо кінзу, гірчицю, сіль, подрібнений часник, масло і оцет. Ретельно розмішуємо складу.
- Стейки викладаємо в контейнер, накриваємо приготовленим маринадом, на 8 годин відправляємо в холодильник.
- Розігріваємо сковороду, солимо і перчимо, смажимо боку до 5 хвилин, вибираючи бажану ступінь готовності.
Чудові якості м’яса гармонійно доповнив маринад для стейку, створивши дивовижний смак страви, забезпечивши його розкішним зовнішнім оформленням.