Стейк з яловичини на сковороді — 8 рецептів приготування

Стейк «Нью-Йорк» на сковороді

М’ясна їжа готується з яловичини поперекового відрубу, по периметру оточеного досить товстим прошарком жиру. Стріплойн (друга назва) — не зовсім мармурове м’ясо, але це робить його менш соковитим, смачним і апетитним.

Компоненти страви:

  • яловичина — 700 р;
  • сіль, суміш перців, приправи;
  • олія оливок.

Поетапне приготування:

  • Витираємо стейк насухо, прогріваємо на столі до температури приміщення.
  • З’єднуємо в піалі суміш перців, масло і сіль, натираємо шматок одержаним складом.
  • Викладаємо шар на добре нагріту сковороду, притискаємо щипцями до дна ємності, обсмажуємо до 2,5 хв. одну й іншу сторону. Не забуваємо обробляти бічні частини. При товщині шматка до 3 см, перевертаємо м’ясо 4 рази.

Подаємо на стіл через 10 хвилин перебування на теплій тарілці в закритому фольгою стані.

Дивіться також:  Макарони по-флотськи з тушонкою – 6 рецептів, як приготувати
Прокрутка до верху