Стейк «Нью-Йорк» на сковороді
М’ясна їжа готується з яловичини поперекового відрубу, по периметру оточеного досить товстим прошарком жиру. Стріплойн (друга назва) — не зовсім мармурове м’ясо, але це робить його менш соковитим, смачним і апетитним.
Компоненти страви:
- яловичина — 700 р;
- сіль, суміш перців, приправи;
- олія оливок.
Поетапне приготування:
- Витираємо стейк насухо, прогріваємо на столі до температури приміщення.
- З’єднуємо в піалі суміш перців, масло і сіль, натираємо шматок одержаним складом.
- Викладаємо шар на добре нагріту сковороду, притискаємо щипцями до дна ємності, обсмажуємо до 2,5 хв. одну й іншу сторону. Не забуваємо обробляти бічні частини. При товщині шматка до 3 см, перевертаємо м’ясо 4 рази.
Подаємо на стіл через 10 хвилин перебування на теплій тарілці в закритому фольгою стані.