Соковитий і ніжний стейк на вершковому маслі
Інгредієнти:
- яловичина — 600 г;
- домашнє вершкове масло — 50 г;
- сіль, перець.
Приготування стейка:
- Просушуємо м’ясо паперовими рушниками, нарізаємо шматок поперек волокон на пласти товщиною до 3 див. Знову промокаємо кожен кусень, хвилин 40 витримуємо в умовах температури кухні.
- Нагріваємо сковороду разом з вершковим жиром. Солимо і перчимо стейки з одного боку, викладаємо в ємність.
- Для легкого обсмажування зовні і мінімальної всередині шматка буде потрібно не більше 3 хв. з кожного боку. Апетитна скоринка і рожеве під нею м’ясо вийде через 4 хв., посмажити стейк з яловичини до повної готовності можна, за 5 хв., виділяючи це час для кожної сторони пласту.
Як вибрати рецепт стейки з яловичини на сковороді — питання особистих уподобань. Набагато складніше оволодіти культурою приготування добірного м’яса, щоб перетворити цінний продукт у вишуканий делікатес чудового смаку.