Стейк зі свинини в духовці – 7 рецептів приготування

Американці вважають стейк своїм національним блюдом. Як правило, для обжарювання вони використовують яловичину, але європейські кухаря в своїй практиці готують стейки з свинини. Звичайно, готувати таке блюдо потрібно вміти, тут без досвіду не обійтися. Але правильно підібраний рецепт і маринад дозволять зробити соковитий і ароматний стейк зі свинини в духовці.

Класичний стейк зі свинини в духовці

Стейк зі свинини обожнюють багато гурмани, особливо чоловіки.

Для рецепту краще взяти свинячу м’якоть без сала і жилок, так як в процесі запікання весь жир витоплюється, і м’ясо виходить сухим.

Винятком може стати тільки «мармурова» свинина з тонкими прошарками сала.

Інгредієнти:

  • стейки свинини (500 г);
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • М’ясні стейки змащуємо рослинним маслом і обсипаємо спеціями, залишаємо маринуватися на півгодини.
  • На розпеченій сковороді обсмажуємо м’ясо з двох сторін до рум’яної скоринки. Перекладаємо на деко і відправляємо в піч на десять хвилин (температура -200 °С).
  • Потім перекладаємо стейки на блюдо і прикриваємо фольгою, доводячи до повної кондиції. Подаємо до столу.

Як запекти соковите м’ясо у фользі

Запекти стейки зі свинини можна і в фользі. Такий спосіб запікання не дозволить м’ясу пересихати, а навпаки, зробить її більш соковитою.

Інгредієнти:

  • три стейка;
  • ложка меду;
  • два часникового зубчики;
  • три ложки соєвого соусу.

Спосіб приготування:

  • Щоб свинина в фользі вийшла ніжною і ароматною, її краще замаринувати. Для цього змішуємо соєвий заправку з подрібненим часником, чорним перцем і медом. Якщо мед у густий, то його потрібно розтопити.
  • Лист фольги скроплюємо маслом. Викладаємо на нього замариновані стейки, загортаємо їх і відправляємо запікатися на 40 хвилин (температура – 190 °С).
  • Потім м’ясо відкриваємо, поливаємо соком, що виділився і готуємо до появи рум’яної скоринки.

Готуємо з картоплею

Запечені стейки з картоплею – це самий смачний і ситний вечеря. Інгредієнти можна запікати в кулінарному рукаві або покласти у форму і накрити фольгою.

Інгредієнти:

  • чотири стейка;
  • 130 мл сметани;
  • 650 г картоплі;
  • дві середні цибулини;
  • дві ч. ложки гірчиці.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом готуємо соус. У миску кладемо сметану, гірчицю, додаємо трохи солі і перцю. Можна покласти і сушені трави.
  • Підготовленим маринадом натираємо стейки, а решту соусу змішуємо з півкільцями цибулі і кубиками картоплі.
  • В рукав для запікання спочатку укладаємо картоплю з цибулею, а потім стейки. Робимо в декількох місцях пакету проколи для вільного виходу пари і відправляємо заготівлю запікатися на 45 хвилин (температура – 180 °С).
  • Потім рукав розрізаємо і готуємо страву ще пару хвилин, щоб м’ясні шматочки підрум’янилися.

Дуже смачний свинячий стейк в маринаді з часником

Завдяки маринування м’ясо набуває особливий смак і аромат. Пропонуємо рецепт стейків з свинини в маринаді з додаванням часнику. Страва виходить не тільки смачним, але і ароматним.

Інгредієнти:

  • три стейка;
  • 50 мл лимонного соку;
  • два часникового зубчики;
  • олія, спеції.

Як приготувати дуже смачний стейк:

  • Часник подрібнюємо, кладемо в миску, туди ж виливаємо сік лимона і дві ложки рафінованої олії. Приправляємо якими на вибір спеціями.
  • У підготовленому соусі маринуємо стейки протягом трьох годин.
  • Потім викладаємо їх на деко і запікаємо 40 хвилин (температура – 200 °С).
  • Готові стейки накриваємо фольгою і витримуємо десять хвилин.

З додаванням гірчиці

Гірчиця – унікальна добавка до м’яса, яка надає готовому блюду особливий пікантний смак. Крім того, цей інгредієнт робить м’ясо більш м’яким і соковитим.

Гірчиця виявляється особливо актуальним, якщо запікається не дуже молоде м’ясо.

Інгредієнти:

  • три стейка;
  • півтори ложки гірчиці;
  • ложка олії оливи;
  • підлогу ч. ложки цукру і стільки ж солі.

Спосіб приготування:

  • Гірчицю змішати з цукровим піском. Якщо приправа занадто гостра, то її кількість можна зменшити. Також для рецепта підходить і зернова гірчиця.
  • Додаємо сіль і вливаємо масло оливи. Розмішуємо до повного розчинення солодких і солоних кристаликів.
  • Підготовленим маринадом натираємо стейки і залишаємо їх на пару годин.
  • Після, викладаємо м’ясо у форму і запікаємо протягом 40 хвилин (температура – 200 °С). Якщо стейки почнуть підгоряти, їх можна прикрити фольгою.

Покрокове приготування на решітці в духовці

Якщо ви любите смажити м’ясо на мангалі, але в даний момент такої можливості немає, то не варто засмучуватися, адже в духовці можна приготувати такий же смачний і соковитий стейк, як на відкритому вогні.

Інгредієнти:

  • три стейк зі свинини;
  • олія, спеції, паприка.

Спосіб приготування:

  • В піалі змішуємо сіль, перець і паприку.
  • Стейки поливаємо олією і натираємо підготовленою сумішшю.
  • Розігріваємо піч до 200 градусів. Викладаємо стейки на решітку, відправляємо в духовку на рівні 10 см від нагрівального елемента. Під решітку обов’язково встановіть деко, куди буде капати жир.
  • Готуємо м’ясо 25 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб стейки не підгоріли. Потім дістаємо їх, накриваємо фольгою і вже через 10 хвилин приступаємо до трапези.

Стейк зі свинини на кості

Запечене на кістки м’ясо – це не тільки смачне, але і дуже святкове блюдо. Його можна подати з будь-яким соусом, гарніром або овочами.

Про те, як приготувати стейки з свинини на кістці, дізнайтеся далі.

Інгредієнти:

  • два стейка на кістки;
  • підлогу ч. ложки сухої аджики;
  • трохи мускату;
  • цибулина.

Спосіб приготування:

  • У невеликій мисці змішуємо сіль, перець, аджику і мускат.
  • Стейк змащуємо пряною сумішшю і залишаємо на півгодини.
  • Беремо аркуш фольги, викладаємо на нього кільця цибулі, поверх них – м’ясні стейки. Збризкуємо все рафінованим маслом, загортаємо і відправляємо в духовку на 40 хвилин (температура – 180 °С).
  • Потім відкриваємо фольгу і запікаємо м’ясо до красивої скориночки.

Стейки – це одночасно просте і складне в приготуванні блюдо. До речі, виділяють декілька видів стейків, все залежить від того, м’ясо якої частини туші використовують. Проте при деякій вправності освоїти якісну смаження м’яса не складає ніяких труднощів.

Прокрутка до верху