З додаванням грибів
Для приготування цієї страви підійдуть будь-які види грибів, однак смачніше всього стожки виходять з боровиками і печерицями.
Склад:
- 400 г пісної свинини;
- 300 г свіжих печериць;
- 1 сире яйце;
- 2 часникового зубчики;
- 1 цибуля-ріпка;
- 1 цибуля-порей;
- 80 г пшеничного борошна;
- 30 г швейцарського сиру;
- 30 р сиру Чеддер;
- 40 мл оливкової олії;
- 10 г суміші приправ: чорного кмину, меленого перцю, паприки, майорану;
- сіль за смаком.
Послідовність дій.
- У фарш вбивають яйце, додають сіль і суміш приправ. Склад ретельно перемішують вручну.
- Форму для запікання змащують невеликою кількістю оливкової олії.
- З фаршу ліплять плоскі котлети, панірують їх у борошні і викладають у форму.
- Обидва види цибулі, часникові зубки і печериці ріжуть дрібними кубиками.
- Подрібнені компоненти з’єднують і обсмажують на сковороді в оливковій олії до м’якості грибів.
- Начинку трохи остуджують і викладають на фарш.
- Стожки посипають сумішшю натертих сирів.
- Страву готують при 180°С протягом 35 хвилин.