Стожки з фаршу під шубою в духовці — 5 рецептів

Кілька секретів, як зробити смачну страву

Щоб м’ясні стожки вдало вийшли навіть з першого разу, необхідно скористатися рекомендаціями досвідчених кулінарів.

  • Компоненти фаршу краще з’єднаються один з одним, спочатку перемішавши масу руками, а потім накривши харчовою плівкою і відбивши. Щоб вироби вийшли більш м’якими, м’ясо можна перекрутити двічі.
  • Якщо страва готується на святковий стіл, посипати стожки сиром слід за 10 хвилин до відключення духовки — так закуска буде виглядати акуратніше.
  • Якщо додати у фарш м’якушка хліба, блюдо вийде м’якше і соковитіше. Такого ж ефекту вдасться досягти, якщо влити в м’ясну основу 10 мл крутого окропу.
  • Коржі з м’яса вийдуть більш акуратними, якщо їх формувати змоченими холодною водою руками.
  • Замість майонезу і сметани підійдуть нежирні вершки або йогурт без добавок. Можна експериментувати і з начинкою.
  • Якщо перед тим як класти на вироби начинку, в поглиблення в центрі помістити шматочок вершкового масла, страва буде ще смачніше і соковитіше.
  • Щоб стожки з усіх боків вкрилися апетитною скоринкою, розташовуючи вироби на деко, потрібно залишити між ними достатньо простору.

Стожки з фаршу подають як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Їх можна вживати окремо або доповнювати овочевими гарнірами, консервованим горошком та соусами.

Дивіться також:  Курячі рулетики в беконі – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху