Страви на Хеллоуїн – 9 святкових рецептів

Хеллоуїн – це не тільки страшні костюми і дитяче «Цукерки або життя!». Повноцінна вечірка обов’язково передбачає «страшні частування». Свято запам’ятається надовго, якщо страви на Хеллоуїн будуть відповідні: страхітливі з вигляду і смачні.

Фаршировані яйця «Чорна вдова»

Люди інстинктивно відчувають огиду до павуків, особливо якщо вони жирні, волохаті і чорні. Що ж, в ніч Хеллоуїна доведеться затиснути в кулак гидливість і спробувати «Чорну вдову» на смак.

Для приготування знадобляться:

  • яйця – візьмемо 6 штук;
  • майонез – вистачить пари столових ложок;
  • консервований тунець – достатньо 50 грамів;
  • оливки (чорні без кісточок) – 12 ягід.

Яйця відварюємо круто. Розрізаємо вздовж і звільняємо половинки від жовтків, складаючи ті в окрему досить глибоку мисочку.

До жовтків додаємо рибу (попередньо розім’яту з допомогою виделки) і майонез.

Заповнюємо фаршем яєчні «чашечки».

Майструємо з маслин деталі для павуків. Розрізаємо кожну ягоду навпіл. По одній половинці «саджає» на всі яйця з фаршем (це тільця), інші подрібнюємо (один раз уздовж і кожен фрагмент на чотири частини, але вже поперек), щоб можна було додати до туловищам «павуків» лапки.

Рецепт легкий, але дуже ефектний. І хороший тим, що

фарш можна приготувати з будь-яких відповідних продуктів.

Сосиски в тісті, або «Навала мумій»

«Мумії» теж відносяться до простих рецептів, які, тим не менш, чудово виглядають на хелловінському столі. Роль зловісних монстрів зіграють сосиски.

Будемо робити мумії з:

  • сосисок — візьмемо 8 штук;
  • листкового тіста (для швидкості і зручності використовуємо магазинне) – одного аркуша;
  • яйця – теж одного;
  • чорного перцю горошком – відрахуємо 16 штук.

Тісто розкачуємо потоньше і перетворюємо на стрічки шириною приблизно 2 сантиметри. Звільняємо сосиски від плівки. Замість неї буде інша «одяг» – смужки з тіста, обгорнені навколо сосиски вертикально. Робимо так, щоб з одного кінця з «тканини» виглядала «голова».

Сирі сосиски, закутані в тісто, змащуємо яєчним жовтком. Тепер вони повинні відправитися в духовку, разжаренную до 1800С. Як тільки тісто позолотится, можна діставати і вставляти очі-перчинки.

Напій «Кров відьми»

Само собою, дітвора відноситься до Гелловіну з особливим захопленням: вибухова суміш веселощів і остраху не може не привертати пустунів. Зробити відчуття свята повним допоможуть напої та страви на Хеллоуїн для дітей. Наприклад, червона Кров відьми». В її основі – популярний в Іспанії суп «Гаспачо» з томатів. Які продукти необхідні для створення гарячої «відьминої крові»?

  • Помідори (потрібні з дуже соковитою м’якоттю) – два плода.
  • Томатний сік – вистачить 150 грамів.
  • Соус «Табаско» (можна замінити будь-яким іншим, лише б був гострим) – ½ чайної ложки.
  • Олія оливкова – 50 грамів.
  • Базилік – стільки ж.
  • Сіль – орієнтуйтеся на свій смак.

Далі все просто. Особливо якщо під рукою є блендер. Поміщаємо в його чашу всі наші інгредієнти, включаємо прилад, і – ось воно! «Відьмина кров» готова! Подогреем її на слабкому вогні, розіллємо в келихи.

Дивіться також:  Фарширований гарбуз у духовці – 8 рецептів приготування запеченого гарбуза

Залишилося налити зверху кілька крапель олії, покласти листочок базиліка. І покликати дітвору підкріпитися теплим питтям.

Шоколадний мус з «черв’яками»

Справжні черв’ячки в землі на тарілці в якості десерту? Чому б і ні? Лякати малечу, так лякати! Тим більше, що вони самі дуже цього хочуть, і все виглядає дуже натурально.

Знадобляться для мусу:

  • яйця – три штуки візьмемо;
  • шоколад (чорний) – хоча б 300 грамів;
  • вершки (чим жирніше, тим краще) – вистачить 400 грамів;
  • пудра з цукру – 150 грамів;
  • порошок какао (виберемо солодкий) – щоб вистачило для імітації землі.

Збиваємо яйця з цукровою пудрою. В процесі суміш повинна придбати білий колір і збільшитися в об’ємі.

Те ж саме робимо з вершками – поки не вийде пружна піна.

Шоколад відправляємо на водяну баню. Як розтане, залишаємо остигати.

Спінені вершки і яєчну суміш з’єднуємо в одне ціле. Виливаємо туди шоколад і перемішуємо, щоб надати масі один колір. Тепер розливаємо в креманки і прибираємо мус в холодильник. Він повинен простояти там не менше трьох годин.

Заздалегідь «накопаем» хробаків. Для них потрібні:

  • желе (рожеве або фіолетове);
  • вода.

Желе розводимо в гарячій воді. На упаковці вказано необхідний обсяг, але

для черв’ячків візьмемо в півтора рази менше рекомендованого.

Розрізаємо соломинки для коктейлю навпіл і щільно ставимо в склянку. Наливаємо в них желе і визначаємо в холодильник. Коли продукт проведе в холоді близько восьми годин, можна дістати соломинки, потримати під струменем гарячої води: вміст легко видавиться. Ще пара годин в холодильнику, і мальовничо розкладаємо черв’яків у креманки з мусом поверх «землі» з порошку какао.

Суп «Отруйне зілля»

Звичайно, на вашому столі будуть страви з гарбуза. В Хеллоуїн без них не обійтися. Спробуйте зробити і щось новеньке, наприклад, «Отруйне зілля». Пообідати таким супом дуже смачно, і готується він просто. А прикрасити страву попросіть ваших дітей.

Знадобляться:

  • червона квасоля у власному соку – візьмемо 400 грамів;
  • помідори – такий же обсяг;
  • часник – достатньо одного зубка;
  • перець чилі – щіпка;
  • сіль і чорний мелений перець – радьтеся з власним смаком;
  • лимон – вистачить одного;
  • сир «Моцарелла» — кілька маленьких кульок;
  • оливки (потрібні зелені і чорні, без кісточок) – теж по кілька;
  • розмарин – 4-5 гілочок.

У каструлю кладемо порізані помідори і квасоля (промиту в друшляку гарячою водою). Туди ж відправляємо десь 300 грамів води і часник, пропущений через чеснокодавку. Все це потрібно 30 хвилин поварити, не знімаючи кришку, на малому вогні.

Дивіться також:  Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби

Знімаємо з печі, видавлюємо в каструлю сік цитруса і присмачую суп чилі сіллю і чорним меленим перцем. Він повинен вийти настільки густим, щоб «очі» з «Моцарели» з «радужками» з зелених оливок і «зіницями» з шматочків чорних не тонули в тарілці.

Із залишків оливок і розмарину споруджуємо павучків і прикрашаємо суп, саджаючи їх на край тарілки.

Фіолетова курка з соусом «Песто»

Порадуйте гостей чарівної фіолетовою курятиною: на Хеллоуїн і таке можливо.

Для неї необхідні продукти:

  • куряче м’ясо – близько кілограма вагою;
  • цибуля (краще молодий) – 4-5 штук;
  • фенхель – однієї штуки вистачить;
  • горішки кедра — не менше 50 грамів;
  • часник – хоча б пара зубків;
  • оливкова олія – достатньо 4 столових ложок;
  • чорниця (свіжа наприкінці жовтня знайдеться навряд чи, тому використовуємо заморожену) – 450 грамів;
  • кріп – 2-3 гілочки;
  • сіль і чорний мелений перець – на ваш смак.

Фенхель, кріп і цибулини ріжемо так дрібно, як вийде. Все це збираємо в каструлю. Туди ж йдуть половину норми масла, курятина, ягоди. Присмачую сіллю і перцем. Нехай складу півгодини гаситься, обов’язково під кришкою і на слабкому вогні.

Решту масла, базилік, часник і горіхи товчемо в ступці: потрібна однорідна консистенція. Вийшов соус «Песто». Відправляємо його до курятині і через 10 хвилин знімаємо каструлю з печі.

«Мозок графа Дракули» — цвітна капуста з сиром

Це блюдо стане підходящим гарніром для фіолетового курки.

Для нього потрібні продукти:

  • капуста, але не звичайна, а кольорова – качан;
  • твердий сир (який хочете) – візьмемо 200 грамів;
  • борошно – приблизно стільки ж або трохи більше;
  • яйця – потрібно 4 штуки;
  • дріжджі – не менше 10 грамів;
  • вершкове масло – вистачить 25 грамів;
  • цукор-пісок – такий же обсяг;
  • сіль і чорний мелений перець – за вашим бажанням.

½ Норми борошна, дріжджі і 35 грамів підігрітої води прямо руками перемішуємо в мисці. Через 20 хвилин туди ж відправляємо сіль, цукровий пісок і розбиваємо три яйця. Всипаємо борошно в останню чергу. А також додаємо масло (перед цим йому краще полежати на столі і нагрітися). Місимо тісто, знову ж, руками. Гладку масу скачуємо в колобок, обсипаємо борошном і на 3-4 години залишаємо відпочити під вологим рушником.

Капусту розібрати на суцвіття не будемо. Для повноти враження нам потрібен цілий качан. Прибираємо тільки зайві бічні листя. Приправляємо качан сіллю і перцем і протягом півгодини готуємо на пару. Поки майбутній мозок остуджується, ріжемо часточками сир. І розміщуємо їх між капустяними суцвіттями. Після чого закутуємо «голову» розкатаним тестом.

Нехай поки ще напівготове блюдо постоїть 30 хвилин на деку (його дно треба трохи помаслить) на столі. Після чого змащуємо тісто жовтком, витягнутим з останнього яйця, і відправляємо «графський мозок» в розпечену до 1600С духовку. Через 20 хвилин він готовий.

Дивіться також:  Паста з беконом – 10 рецептів приготування

Як приготувати «Волосся зомбі»

Якщо хочеться на свято урізноманітнити традиційні страви чимось незвичайним, зверніть увагу на рецепт «Волосся зомбі».

Для нього знадобляться:

  • чорні спагетті – візьмемо 400 грамів;
  • морські гребінці – вистачить 4 штук;
  • часник – 4 зубчики;
  • оливкова олія – не менше 3 столових ложок;
  • асорті з морепродуктів – хоча б 150 грамів;
  • сіль, базилік, мелений чорний перець, орегано – скільки захочете.

До спассерованному на олії часнику додаємо морепродукти (якщо вони морожені, заздалегідь витягуємо з морозилки). Присмачую сіллю і перцем, розбавляємо компанію базиліком та орегано.

Відварені, як описано в інструкції на упаковці, спагеті також відправляємо на сковорідку до морепродуктів.

Останніми в апетитне суспільство додаються гребінці. Їх ми завчасно, за півхвилинки з кожної сторони, обсмажуємо на другий розпеченій сковорідці з олією. Через кілька хвилин делікатесне страву можна пробувати.

Печиво «Пальці відьми»

Моторошне на вигляд, але дуже смачне печиво сподобається шанувальникам жахів будь-якого віку.

Список інгредієнтів такий:

  • борошно – відміряємо два з половиною склянки;
  • цукор-пісок – не більше однієї склянки;
  • коров’яче масло – візьмемо 250 грамів;
  • сіль і ванільний цукор – по одній чайній ложці одного і другого;
  • яйце – одного цілком достатньо;
  • мигдаль – цілі ядерця;
  • варення — в якості лаку для нігтів»;
  • шоколад – ½ плитки.

Вимішуємо тісто з: двох видів цукру, яйця, масла, солі і просіяного борошна. Йому належить 30 хвилин провести в холодильнику. Потім розділяємо його на фрагменти однакового розміру, з яких майструємо ковбаски, а потім перетворюємо їх на подобу пальців. Для повної імітації можна навіть зробити борозенки і потовщення на місці суглобів. І, звичайно, не забуваємо про нігтях – з мигдалевих горішків.

Випікаємо пальці в розпеченої до 1800С духовці. За 20 хвилин печиво буде готово. Чекаємо, поки охолоне, і робимо «манікюр». Малюємо контур навколо нігтя» з топленого шоколаду (зручно за допомогою кондитерського шприца) і наносимо «лак» з варення.

Ідеї сервірування столу

Створення «зловісної» атмосфери може послужити і тематична сервірування столу. Головне – не перестаратися, щоб посиденьки не перетворилися на похмуре і викликає гидливість захід. Звичайно ж, центром столу повинен служити ліхтар Джека з цієї гарбуза. Припадуть до місця чорні серветки і чорні свічки, контрастні жовті осінні листи у вазах, тематичні аксесуари начебто прищіпок для серветок у вигляді зубастою щелепи вампіра. Знадобляться і прикраси у вигляді симпатичних павучків і кажанів. Такі деталі можна зробити самим з природних матеріалів.

Прокрутка до верху