Страви з авокадо – 12 швидких і смачних рецептів

Фрукт володіє вишуканим, ніжним і м’яким смаком, який здатний доповнити багато страви. Авокадо чудово поєднується з будь-якими продуктами. З них можна готувати не тільки канапе і бутерброди, але і дуже смачні салати. Пропонуємо приготувати найкращі страви з авокадо.

Дієтичний салат з авокадо та морепродуктів

Є різні дієтичні рецепти салатів. Ми пропонуємо приготувати страву з класичним поєднанням – морепродукти і авокадо. Ще зовсім недавно ці продукти були для нас екзотикою, а сьогодні їх можна знайти в будь-якому великому магазині.

Інгредієнти:

  • часник – 2 зубки;
  • кінза;
  • заморожені морепродукти – 300 г;
  • сіль;
  • авокадо – 1 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • перець;
  • твердий сир – 55 г;
  • салат листовий – 45 г;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • оливкова олія – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Кінзу дрібно порубати. Подрібнити часникові зубки. Перемішати. Налити олію і лимонний сік. Перемішати.
  • Порвати салатні листя. Нарізати у вигляді кубиків авокадо. Порізати помідор. Натерти сир. Морепродукти розморозити. Змішати продукти.
  • Залити підготовленою заправкою і перемішати.

Рецепт приготування курки з авокадо

Це блюдо можна назвати королівським. Воно гідно зайняти центральне місце на столі. Виходить ніжним і тане в роті. Всі гості оцінять його по достоїнству.

Інгредієнти:

  • куряча копчена грудка – 420 г;
  • сіль;
  • чорнослив 120 г;
  • зелень – 20 г;
  • авокадо – 1 шт.;
  • майонез;
  • фісташки смажені – 90 г;
  • огірок – 2 шт.;
  • яйце куряче – 3 шт.

Приготування:

  • Промитий чорнослив залити окропом і залишити на чверть години. Злити рідину, просушити і порізати на кубики.
  • Нарізати яйця, фісташки, огірки і курку. Нашаткувати зелень.
  • Змішати продукти. Додати майонез і підсолити. Перемішати.

Класичний соус Гуакамоле

Швидко і смачно приготувати знаменитий мексиканський соус у себе на кухні.

Інгредієнти:

  • кінза – 20 г свіжа;
  • лимонний сік – 3 ст. ложки;
  • часник – 2 зубчики;
  • авокадо – 5 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • цибуля – 0,5 головки;
  • помідори – 1 плоду.

Приготування:

  • Видавлені з чесночницы часникові зубки змішати з сіллю. Нарізати помідор. Подрібнити кінзу і нашаткувати цибулю.
  • Розрізати на дві частини авокадо. Дістати кісточку. Витягти м’якоть і розім’яти. Влити лимонний сік необхідно відразу ж, інакше м’якоть стане коричневою.
  • Змішати всі продукти. Подавати відразу.

Бутерброди з авокадо

З авокадо можна приготувати різні прості рецепти. Пропонуємо нагодувати сім’ю корисним і смачним бутербродом.

Дивіться також:  Прикраса салатів – 22 ідеї, як прикрасити салат для святкового столу своїми руками

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 шт. стиглий плід;
  • чорний перець – 0,4 ч. ложки;
  • житній хліб – 7 скибочок;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • лимонний сік – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Розрізати на дві частини фрукт. Ложкою дістати м’якоть і розім’яти за допомогою виделки. Полити лимонним соком. Підсолити і присипати сіллю.
  • На кожну скибочку намазати отриману суміш.

М’ясо, запечене з фруктом

Свинина в духовці завжди виходить дуже смачною. Сир і авокадо допоможуть поліпшити її смакові якості і захищає м’ясо від засихання.

Інгредієнти:

  • свинина – 550 г;
  • спеції;
  • авокадо – 120 г;
  • сіль;
  • твердий сир – 35 р.

Приготування:

  • Нарізати порційними шматками м’ясної шматок. Зрізати з фрукта шкірку. Видалити кісточку. М’якоть подрібнити.
  • М’ясо посипати сіллю і спеціями. Помістити на деко.
  • На м’ясні шматки викласти м’якоть авокадо і посипати спеціями. Присипати сирної стружкою фрукт і відправити запікатися в духову шафу. Режим 180 градусів. Час півгодини.

Салат для тих, хто постить

Пісні страви з авокадо виходять особливо смачними та поживними. Салат допоможе урізноманітнити раціон харчування.

Інгредієнти:

  • кріп – 20 г;
  • авокадо – 1 шт.;
  • молодий часник – 3 втечі;
  • петрушка – 20 г;
  • помідори – 3 плода.;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • маслини – банку.

Приготування:

  • Порубати кріп і петрушку. Нарізати соломкою перець. Томати знадобляться кубиками.
  • Розрізати на дві частини авокадо. Прибрати кісточку і зрізати шкірку. Нарізати м’якоть. Порубати часникові пагони.
  • З’єднати підготовлені продукти. Додати маслини. Влити соєвий соус і оливкове масло. Розмішати.

Легкий суп з авокадо

У раціоні харчування мексиканців постійно присутній авокадо. Давайте будемо наслідувати їх приклад і приготує смачний, легкий суп. Якщо ви заздалегідь придбали фрукт, то розраховуйте час.

Стиглі плоди зберігаються в холодильнику не більше тижня, а в кімнаті – не більше двох днів. Недозрілий плід зберігати в холодильнику не можна, в холоді він ніколи не дозріє.

Інгредієнти:

  • сухарики – 120 г;
  • авокадо – 3 шт.;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • вершки жирні – 220 мл;
  • спеції;
  • курячий бульйон – 1,5 гуртки;
  • огірок — 1 шт.;
  • лимонний сік – 5 ст. ложок.
Дивіться також:  Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування

Приготування:

  • Зняти шкірку з авокадо і видалити кісточку. М’якоть помістити в блендер, влити вершки і подрібнити. Залити бульйон і збити.
  • Промазати маслом каструлю і вилити збиту масу. Постійно перемішуючи насипати спеції і влити лимонний сік. Коли консистенція стане ніжно крем – суп готовий.
  • Розлити по піалах. Прикрасити нарізаним огірком і сухариками.

Закуска з сиром

Спробуйте приготувати пікантну закуску, яка стане гарним перекусом між основними прийомами їжі. Головний мінус фрукта – швидке потемніння м’якоті без шкірки. Щоб не змінився колір авокадо, збризкуйте його лимонним соком.

Інгредієнти:

  • червоний мелений гострий перець – 0,3 ч. ложки;
  • сушений базилік – 1 щіпка;
  • авокадо – 1 шт.;
  • маринований огірок – 0,5 шт.;
  • цільнозерновий хліб – 4 скибочки;
  • сир – 110 г;
  • сіль;
  • часник – 1 зубчик.

Приготування:

  • Для приготування необхідний авокадо м’який і перестиглий. Очистити. Прибрати насіння. М’якоть розім’яти за допомогою виделки.
  • Подрібнити часникові зубчики. Змішати з молоком і сиром. Подрібнити виделкою. Насипати базилік і перець. Перемішати. Нарізати огірок і змішати з підготовленою масою.
  • Підсушити шматочки в тостері. Змастити готовою масою.

Готуємо з крабовими паличками

Салат виходить ситним, смачним і по праву займе королівське місце на святковому столі.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 шт.;
  • перець;
  • груша – 1 шт.;
  • сіль;
  • огірок – 1 шт.;
  • оливкова олія – 3 ст. ложки;
  • крабові палички – 7 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • кріп – 35 г;
  • лимонний сік – 25 мл;
  • твердий сир – 120 р.

Приготування:

  • Очищену грушу нарізати кубиками. Огірок знадобиться напівкружечками. Крабові палички і сир необхідно подрібнити кубиками. Змішати всі підготовлені інгредієнти.
  • Тепер підійшла черга заправки. В масло влити лимонний сік. Насипати перець і подрібнений часник. Додати нашатковану кріп. Підсолити і перемішати.
  • Полити заправкою салат і перемішати.

Салат з авокадо, креветок і огірків

Щоб салат вийшов смачним, обов’язково використовуйте для приготування стиглий плід авокадо.

Інгредієнти:

  • сирі великі креветки – 220 г;
  • мелений чорний перець;
  • авокадо – 1 великий стиглий плід;
  • сіль;
  • огірок – 2 шт. середніх;
  • рослинна олія;
  • часник – 2 зубчики;
  • базилік – 2 гілочки;
  • лайм – 1 шт.

Приготування:

  • Дрібно подрібнити часникові зубчики. Зняти листочки з базиліка, і тонко нарізати стебло.
  • Видалити панцир з креветок. Прогріти масло в сковороді, покласти креветки, базилік і часник. Підсолити і смажити кілька хвилин при сильному нагріванні. Перемістити до тарілку і присипати класичним перцем.
  • Очистити від шкірки огірки. Нарізати шматочками, товщина яких повинна бути близько сантиметра. Натерти цедру лайма і вичавити сік.
  • Очистити авокадо і нарізати м’якоть. Полити соком з лайма. Змішати авокадо з цедрою, огірками і креветками. Влити олію. Підсолити і присипати перцем. Перемішати. Прикрасити листочками базиліку.
Дивіться також:  Капуста по-грузинськи – 9 рецептів приготування

Зазвичай авокадо використовують для приготування в свіжому вигляді, так як навіть найлегша теплова обробка зіпсує смак фрукта, і він почне гірчити.

Рецепт закуски з лососем

Приємне на смак блюдо з ефектним зовнішнім виглядом виходить легким і вітамінним.

Інгредієнти:

  • листи салату – 4 шт.;
  • сіль;
  • слабосоленої або підкопчений лосось – 220 г;
  • оливкова олія – 4 ст. ложки;
  • авокадо – 2 шт.;
  • лимонний сік – 4 ст. ложки;
  • гірчиця – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Лосось знадобиться у вигляді дрібних кубиків. Зрізати шкірку з авокадо і порізати м’якоть. Перемішати.
  • Лимонний сік змішати з гірчицею і медом. Влити оливкову олію і збити блендером.
  • Порвати листи салату. Додати рибу з авокадо і полити приготованим соусом. Перемішати.

Смузі з авокадо для схуднення

Авокадо – поживний і смачний плід. Фрукт сприяє схудненню, а зайві кілограми не повернуться до вас через деякий час. Можна готувати різні страви з авокадо для схуднення, але рекомендуємо починати зі смузі.

Інгредієнти:

  • авокадо – 2 плоду;
  • зелений перець – 1 шт.;
  • яблуко зелене – 3 шт.;
  • селера – 2 стебла;
  • груша – 1 шт.;
  • лайм – 0,5 шт.

Приготування:

  • Промити фрукти і овочі.
  • В соковижималку помістити селера, яблука, груші, перець і лайм. Вичавити сік.
  • Авокадо очистити і видалити кісточку. Нарізати м’якоть шматочками.
  • У блендер помістити сік і авокадо. Збити.

Корисна інформація

Незалежно від того, який варіант приготування обраний, завжди можна прикрасити страву нарізаними крабовими паличками, зернами граната, м’ясом креветок або свіжою зеленню.

Самі корисні плоди можна купити взимку. Авокадо, зібране в цей час року, містить у декілька разів більше корисних жирів і вітамінів.

Щоб отримати незвичайне поєднання смаку, не бійтеся комбінувати різні продукти з авокадо: перець, помідори, огірки, апельсини, кислі яблука, ківі, листові овочі.

Прокрутка до верху