Страви з гарбуза швидко і смачно, рецепти з фото


Гарбуз є дуже корисним і смачним овочем. З неї готують десятки різних страв: каші з молоком, запіканки, котлети, пироги, десертні страви. Варення з гарбуза виходить схожий за смаком на айвове. Дуже легко можна зробити цукати. Дуже смачна гарбуз виходить якщо її запекти в духовці. Сьогодні ми розглянемо ТОП 7 варіантів швидких і смачних страв із гарбуза.

Гарбузова клітковина не має волокон, тому непогано розварюється і легко засвоюється в організмі. Саме із-за цієї страви з неї рекомендовані для запобігання недокрів’я, при атеросклерозі. М’якоть містить багато пектину, що сприяє зниженню кількості холестерину. Страви з гарбуза готуються швидко, тому є можливість кожен раз пробувати приготувати новий рецепт.

Салат з гарбуза з селерою

Для цієї страви потрібно взяти такі компоненти:

  • – 200 г гарбуза;
  • – 1 морква;
  • – 1 корінь селери;
  • – 100 г майонезу;
  • – кріп;
  • – сіль.

Салат готується 15 хвилин, на 2 порції.

Готувати салат з гарбуза і селери потрібно так:

Гарбуз звільняють від шкірки і насіння. М’якоть тонко нарізають соломкою, можна натерти на крупній тертці. Моркву і корінь селери очистити і поміщають у холодну воду хвилин на 10, після чого таким же чином натирають на тертці. Овочі підсолюють і приправляють майонезом, викладають горбком в салатник, а зверху посипають посіченою зеленню кропу.

Суп молочний з гарбузом

Для його приготування потрібно взяти:

  • – 300 г гарбуза;
  • – 800 мл молока;
  • – 50 г манної крупи;
  • – сіль і цукор на свій смак.

Такої кількості продуктів вистачить на 3 порції, готуватися суп буде 30 хвилин.

Приготування молочного супу з гарбузом:

На гарбузі обрізають шкірку, шаткують тонкою соломкою, кладуть у каструлю і заливають водою так, щоб тільки покрила її. В такому вигляді гарбуз потрібно загасити до повного розм’якшення. Окремо молоко доводимо до кипіння і заварюємо в ньому манку. Гарбузове пюре додаємо до манки, розмішуємо і солимо і сахарим на свій розсуд. Проварюємо суп ще 5 хвилин. Для смаку можна додати промитий ізюм. При подачі в кожну порцію бажано помістити шматочок вершкового масла.

Дивіться також:  Як приготувати курячі сердечка, рецепти з фото

 

Страви з гарбуза рецепти швидко і смачно

 

Приготування запіканки з гарбуза з локшиною
Для цієї запіканки з гарбуза з локшиною візьмемо:

  • – 1 кг гарбуза;
  • – 150 г вершкового масла;
  • – 4 яйця;
  • – 50 г цукру;
  • – 200 р локшини;
  • – сіль і кориця.

 

Час приготування 30 хвилин, 3 порції.
Готувати запіканку з гарбуза будемо так:
Спочатку локшину відварюють до готовності, відкидають на друшляк, щоб не було зайвої води. Очищену м’якоть гарбуза нарізають дрібними кубиками і підсмажують на вершковому маслі. Кришку при цьому закривати не треба, коли гарбуз підрум’яниться, її можна підсолити. Локшину з’єднують з гарбузом, додають яйця, збиті з цукром, корицю і перемішують. Майбутню запіканку поміщають у форму і ставлять в духовку з температурою 180 градусів.

 

Рецепт смаженої гарбуза в сметані

Час, витрачений на приготування, складе 20 хвилин, порцій – 3.
Цей рецепт включає такі складові:

 

  • – 1 кг гарбуза;
  • – 2 столові ложки борошна;
  • – 120 г вершкового масла;
  • – 1 склянку сметани (будь-якої жирності);
  • – цукор, сіль.

 

Процес приготування смаженої гарбуза в сметані такий:
У гарбуза видаляють шкірку і внутрішні волокна з насінням, розрізають на тонкі скибочки, трохи підсолюють, обкачують у борошні і смажать на вершковому маслі з усіх боків. Потім ці скибочки потрібно скласти у форму, залити сметаною, додати цукор і запікати в гарячій духовці 10-15 хвилин.

Салат з маринованої гарбуза

Таке блюдо можна подавати до приготовленої риби або птиці.
Салат готуватиметься 35 хвилин, розраховано на 4 порції.
Для салату з маринованою гарбуза потрібні такі продукти:

  • – 400 г гарбуза;
  • – 1,5 склянки води;
  • – 160 г цукру;
  • – 1 склянка оцту;
  • – кориця, гвоздика на свій розсуд.
Дивіться також:  Куряча локшина – 8 рецептів, як приготувати смачний домашній суп-локшину

 

Готувати салат з маринованої гарбуза будемо так:
Гарбуз очищаємо і ріжемо на шматочки не більше 2 див. В каструлю наливаємо воду, кладемо туди прянощі і даємо закипіти, потім опускаємо гарбуз і проварюємо її до прозорості. З допомогою шумівки виймаємо шматочки гарбуза і викладаємо в миску, заливаючи її маринадом. У такому вигляді залишаємо хвилин на 10 для просочення. Після охолодження можна вживати відразу або ж поставити на кілька днів у холодильник. Такий салат можна готувати і без кориці або гвоздики.

 

Оладки з гарбуза

Дуже швидко і смачно виходять оладки з гарбуза. Додатковими компонентами можуть бути яблука, кабачки, картопля, капуста, сир.
Щоб приготувати оладки з гарбуза і картоплі необхідно взяти такі продукти:

  • – 0,5 кг гарбуза;
  • – 0,5 кг картоплі;
  • – 2 столові ложки пшеничного борошна;
  • – 2 яйця;
  • – 2 столові ложки вершкового масла;
  • – 0,5 склянки сметани;
  • – сіль.

 

На готування піде не більше 20 хвилин, число порцій – 3.
Гарбуз і картоплю очищають і натирають на тертці. До цієї маси додають яєчні жовтки, перемішують і додають потрібну кількість солі. Окремо збивають білки і потихеньку вводять їх в гарбузово картопляну суміш. На сковороді добре розігрівають масло, а потім формують ложкою оладки і викладають їх на неї. Обсмажувати з двох сторін до отримання апетитною скоринки. До столу подавати смачніше зі сметаною.

 

Рецепт гарбуза з кабачками і баклажанами

Гарбуз добре поєднується з іншими овочами, при цьому смак одного овоча гармонійно доповнює смак іншого.
Для приготування гарбуза з кабачками і баклажанами знадобляться:

  • – 100 г гарбуза;
  • – по 150 г кабачків і баклажанів;
  • – 2 столові ложки борошна;
  • – 50 р тертого сиру;
  • – склянка сметани;
  • – рослинна олія, сіль, перець.
Дивіться також:  Суп харчо в мультиварці – 5 рецептів

 

 

На приготування цієї страви піде 30 хвилин, розраховано на 3 порції.

 

 

Готувати гарбуз з кабачками і баклажанами будемо так:
Гарбуз нарізають не товстими скибочками, обсмажують на сковороді. Баклажани ріжуть кабачки гуртками, обвалюють у борошні і також обсмажують до напівготовності. Всі овочі викладають в зручну каструлю, зверху поливають сметаною, тушкуємо до повної готовності. При подачі добре присипати свіжою зеленню. Можна овочі, які попередньо обсмажили, помістити на деко, полити сметаною, присипати крихтою твердого сиру і запекти їх в духовці близько 15 хвилин.

 

Ось і всі нескладні страви з гарбуза швидко і смачно приготувати може кожен.

 

Прокрутка до верху