Літня пора багата різними овочами, які ну просто необхідно вживати в своєму раціоні. Адже наситивши організм вітамінами влітку, в холодну пору року можна значно скоротити число простудних захворювань.
Літні кабачки бувають зелені і жовті. У них м’яка шкірка, м’якоть кремово-білого кольору. Найбільш смачними є кабачки в молодому вигляді.
Варіантів приготування кабачків незліченна кількість. Їх можна тонко нарізати і обсмажити на часниковому маслі, натерти і посмажити як оладки, розрізавши навпіл запекти з різними начинками і запашними травами і т. д.
Якщо захочеться спробувати щось нове з кабачків, то можна приготувати ось такі страви:
Рецепт кабачків з м’ятою:
Готувати цю страву нескладно, але смак незвичайний.
Час приготування 13 хвилин. Виходить 4 порції.
Візьміть для цієї страви ось такі продукти:
– 2 середніх молодих кабачка;
– 1 столову ложку оливкової олії;
– 2 зубці часнику, його ми разрежем навпіл;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 2 столові ложки посіченої свіжої м’яти і гілочку для прикраси.
Тепер можна приступати до готування. З кабачків зрізаємо кінчики з обох сторін. Для нарізки тонких стрічок з кабачка краще використовувати овощечистку або овочерізку. Стругать кабачок потрібно вздовж. У разі коли кабачок значно ширше, ніж лезо овочерізки, то його слід спочатку розрізати уздовж навпіл.
Розігріваємо сковорідку, робимо середній вогонь. Наливаємо масло і кладемо порізані часточки часнику. Прожарюємо його кілька хвилин, щоб масло взяло весь аромат часнику. Після цього часникові часточки, видаліть.
Зробіть вогонь побільше і викладіть кабачки, посоліть. Помішуйте і обсмажуйте близько 2 хвилин. Кабачки повинні подвянуть. Зніміть з вогню і додайте посічену м’яту, перемішайте і подайте до столу. Готову страву прикрасьте гілочкою м’яти.
Страва з стрічок кабачка з м’ятою послужить легким вечерею або як доповнення до м’яса.
Рецепт кабачків, запечених під сметаною:
На приготування страви витратите всього 20 хвилин.
На 5 порцій візьміть таку кількість продуктів:
– 3-4 невеликих кабачків;
– борошно для обсмажування;
– 30 г натертого твердого сиру;
– 0,5 л сметани;
– 30 г вершкового масла рослинна олія для смаження;
– сіль і зелень петрушки.
Отже, кабачки очистіть від шкірки і насіння. Якщо молоді плоди, то можна їх залишити. Наріжте кружальцями і посоліть. Розігрійте сковорідку з олією. Кабачки обваляйте в борошні з обох сторін і обсмажуйте до золотистого кольору.
Увімкніть духовку на 180 градусів, нехай прогрівається. Готові кабачки розкладіть у формі для запікання і залийте сметаною.
Замість сметани можна застосувати гарячий молочний соус. Щоб його приготувати столову ложку борошна обсмажте зі столовою ложкою вершкового масла до світло-жовтого відтінку. Не поспішаючи, невеликими порціями приливайте гаряче молоко (2 склянки). Весь час заважайте. Підсоліть і проваріть близько 5 хвилин. Всі соус молочний готовий. Густоту можете коректувати за допомогою борошна.
Зверху притрусіть натертим сиром і побризкайте розтопленим вершковим маслом. Поставте в духовку і чекайте, поки страва не покриється апетитною скоринкою. Готову страву притрусіть рубаною зеленню.