Запечена з картоплею
Інгредієнти: середня качина тушка, 1 кг картоплі, 5 яблук, 2 ст. л. крупної солі, часник, спеції для птиці, 1 ст. л. абрикосового джему.
- З птиці зрізаються жирові прошарки без шкіри (на виході з черевця), а також кінцівки і шия.
- На деко застеляється відразу декілька шарів фольги.
- На тушці в районі грудей робиться кілька надрізів гострим ножем.
- Птах натирається сіллю, размятым часником і спеціями. Обробляється, у тому числі і всередині.
- Зверху качка покривається фольгою і забирається в холод мінімум на годину.
- Поряд з тушкою розкладаються великі часточки яблук прямо в шкірці. Всі продукти покриваються фольгою.
- Страва буде запікатися в жаркому духовому шафі 60 – 70 хвилин.
- Фольга розрізається, з дека зливається виділився жир.
- Картопля ріжеться шматочками і посипається сіллю. Зверху виливається жир від качки.
- Скибочки овоча розкладаються на деко навколо птахи.
Вже без фольги компоненти запікаються 40 – 50 хвилин. Достатньо температури 180 градусів.