Страви з качки – 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Запечена з картоплею

Інгредієнти: середня качина тушка, 1 кг картоплі, 5 яблук, 2 ст. л. крупної солі, часник, спеції для птиці, 1 ст. л. абрикосового джему.

  • З птиці зрізаються жирові прошарки без шкіри (на виході з черевця), а також кінцівки і шия.
  • На деко застеляється відразу декілька шарів фольги.
  • На тушці в районі грудей робиться кілька надрізів гострим ножем.
  • Птах натирається сіллю, размятым часником і спеціями. Обробляється, у тому числі і всередині.
  • Зверху качка покривається фольгою і забирається в холод мінімум на годину.
  • Поряд з тушкою розкладаються великі часточки яблук прямо в шкірці. Всі продукти покриваються фольгою.
  • Страва буде запікатися в жаркому духовому шафі 60 – 70 хвилин.
  • Фольга розрізається, з дека зливається виділився жир.
  • Картопля ріжеться шматочками і посипається сіллю. Зверху виливається жир від качки.
  • Скибочки овоча розкладаються на деко навколо птахи.

Вже без фольги компоненти запікаються 40 – 50 хвилин. Достатньо температури 180 градусів.

Дивіться також:  Броколі в духовці – 7 рецептів приготування