Страви з кисломолочного сиру – це не тільки сирники і запіканка. З цього корисного інгредієнта можна приготувати пиріг, печиво і навіть закуску для святкового столу.
Ліниві вареники з сиру
Необхідні продукти:
- три великих ложки борошна;
- 200 грам 5% сиру;
- одне яйце;
- щіпка солі;
- дві ложки цукру.
Процес приготування:
- Зазначене кількість сиру добре переминаем виделкою, змішуємо з усіма іншими компонентами за списком, вимішуємо однорідне тісто.
- Формуємо ковбаску (не занадто товстий), нарізаємо її на невеликі шматочки, які обвалюють з двох сторін у борошні.
- Відправляємо заготовки у вже киплячу воду, тримаємо на вогні близько п’яти хвилин, після чого подаємо, наприклад, зі сметаною. Їх можна заморозити і використовувати при необхідності.
Дієтичні сирники без яєць
Для тих, хто хоче схуднути, підійдуть дієтичні страви з сиру. Зверніть увагу, що молочний продукт краще брати з мінімальною кількістю жиру або взагалі без нього.
Необхідні продукти:
- 0,25 кг сиру;
- велика ложка борошна;
- одна ложка цукру або за смаком.
Процес приготування:
- З’єднайте вказану кількість сиру розітріть з цукром і за допомогою виделки до однорідного стану.
- Коли маса стане досить м’якою, всипте муку, ще раз перемішайте і з цього тіста сформуйте кульки. Притисніть їх небагато між пальцями так, щоб вийшов корж.
- Відправляємо заготовки на гарячу сковороду (бажано, антипригарну, щоб не використовувати масло) і смажимо з двох боків до рум’яності.
Як варіант, можна прибрати напівфабрикати в духовку на 25 хвилин, встановивши нагрівання на 180 градусів.
Сирний пиріг в духовці
Необхідні продукти:
- ч. л. розпушувача;
- 0,25 кг сиру;
- два яйця;
- 120 грам вершкового масла;
- один стакан цукру;
- половина склянки сметани;
- півтори склянки борошна.
Процес приготування:
- Борошно з’єднайте з розпушувачем і половиною від зазначеної кількості цукру. Потім додаємо масло, заздалегідь порізане на шматочки (воно має бути охолодженим). Руками розтираємо цю масу так, щоб утворилася клейка крихта.
- Сир добре розім’яти виделкою або перетерти через сито, змішати з жовтками і сметаною.
- Цукор, що залишився з’єднуємо з білками і збиваємо міксером до утворення піни. У результаті повинна вийти маса, приблизно в три рази більше первісної.
- Отриману суміш додаємо до сиру і доводимо до однорідності.
- У форму спочатку кладемо половину тіста, а потім сир з білками, який теж прикриваємо рештою тестом.
- Прибираємо майбутній десерт в духовку на 30 хвилин, прогрів його заздалегідь до 180 градусів.
Ватрушки з сирною начинкою
Необхідні продукти для тіста:
- 0,2 кг сметани;
- 100 грам цукру;
- 0,4 кг борошна;
- близько 50 грамів маргарину;
- чотири яйця.
Продукти для начинки:
- 40 грам цукрової пудри;
- 0,2 кг сиру;
- дві ложки борошна;
- 10 грам ванільного цукру;
- одне яйце.
Процес приготування:
- Для того щоб зробити тісто, необхідно всі зазначені інгредієнти зі списку змішати між собою. В останню чергу додається маргарин. У підсумку виходить маса однорідної консистенції, яку потрібно загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
- Складові зі списку для начинки також змішуємо і отримуємо наповнення для ватрушок.
- З тіста формуємо кульки однакового розміру. Защипуємо їх краю до середини, щоб утворилося поглиблення, яке наповнюємо сирною начинкою.
- Прибираємо заготовки в духовку і тримаємо 30 хвилин при 200 градусах.
Закусочні помідори з сиром і зеленню
Необхідні продукти:
- зубчик часнику;
- зелень, спеції майонез на свій смак;
- 100 грам сиру;
- п’ять помідор, приблизно однакового розміру.
Томати вибирайте невеликі, з щільною м’якоттю, які буде зручно і є, і фарширувати.
Процес приготування:
- Сир з’єднайте з майонезом, кладемо спеції на свій смак, дрібно нарізану зелень і роздавлений часник. Добре перемішуємо.
- Помідори ділимо навпіл, прибираємо м’які нутрощі і наповнюємо сирною начинкою.
Сирна запіканка в мультиварці
Якщо це блюдо ніяк не виходить у вас в духовці, значить готуємо в мультиварці. За допомогою цього приладу ви обов’язково отримаєте пишну і смачну запіканку.
Необхідні продукти:
- 0,6 кг сиру;
- половина ч. л. соди;
- за півтори ложки борошна і манки;
- два яйця;
- 150 грам вершкового масла;
- сіль і ванільний цукор за смаком;
- три чверті склянки цукру.
Процес приготування:
- Для початку присипте манкою дно чаші, щоб по закінченні процесу можна було легко витягти випічку.
- Вершкове масло розтопіть до рідкого стану.
- Розберіть яйця на білки і жовтки і змішайте обидві частини з цукром, взявши його порівну.
- Сир добре розімніть, додайте жовтки і топлене масло, сюди ж викладіть соду, борошно з манкою і ванільний цукор. Отриману масу з’єднайте з білковою і вимішайте до однорідності.
- Перекладіть отримане тісто в чашу мультиварки, увімкніть прилад у режим «Випічка» на 45 хвилин.
Смачний і простий кекс
Необхідні продукти:
- три яйця;
- 250 грам борошна;
- щіпка солі;
- 15 грам розпушувача;
- ванільний цукор на свій смак;
- 0,2 кг цукру;
- півпачки вершкового масла;
- 200 грам сиру.
Процес приготування:
- Масло доводимо до м’якості, з’єднуємо з двома видами цукру, сіллю і добре перемішуємо.
- Вбиваємо в отриманий склад яйця, викладаємо сир і знову перемішуємо масу.
- Окремо беремо борошно з розпушувачем і додаємо до суміші з попереднього кроку. У вас повинно вийти досить густе тісто.
- Поміщаємо його у форму і відправляємо в духовку на 45 хвилин, прогрів її до 180 градусів.
Печиво з сиру «Гусячі лапки»
Необхідні продукти:
- ч. л. ванільного цукру;
- півтори склянки борошна;
- 0,2 кг сиру;
- половина ч. л. розпушувача;
- стакан цукру;
- 0,1 кг вершкового масла.
Процес приготування:
- Змішуємо борошно з ванільним цукром і розпушувачем, потім з сиром і нарізаним на шматки маслом. Руками все перетираємо до утворення крихти і вимішуємо, так щоб вийшло тісто. Прибираємо його в холод на 90 хвилин.
- Отдохнувшую основу розгортаємо в пласт, в якому вирізаємо рівні кружечки. Кожен з них однією стороною занурюємо в цукор, звертаємо навпіл, потім знову в цукор і ще раз навпіл. Виходить щось, схоже на гусячу лапку. За допомогою вилки можна нанести на неї візерунок.
- Прибираємо заготовки в прогрітий до 180 градусів духовку і дістаємо готове печиво, через 20 хвилин.
Сирні рогалики
Необхідні продукти:
- близько 80 грам цукру;
- 0,25 кг борошна;
- одне яйце;
- дві ложки рослинної олії;
- 0,15 кг сиру;
- ч. л. соди;
- 10 мармеладок для начинки;
- щіпка солі.
Процес приготування:
- Сир добре розімніть, змішайте з сіллю і цукром, вбийте яйце і доведіть складу до однорідності.
- Вливаємо в нього масло, кладемо соду, борошно і вимішуємо до стану тесту.
- З нього розкачуємо коло, який розрізаємо на трикутники з дуже вузькою основою. На кожен кладемо начинку і звертаємо в трубочку, починаючи з широкої сторони.
- Прибираємо всі заготовки в духовку приблизно на 20 хвилин, заздалегідь прогрів її до 180 градусів.
Шарлотка з яблуками і сиром
Необхідні продукти:
- два яблука;
- 20 грам вершкового масла;
- 0,2 кг борошна;
- чотири яйця;
- три ложки сметани;
- 200 грам сиру;
- 150 грам цукру;
- 10 грам розпушувача;
- щіпка солі.
Більш цікавий смак буде у випічки з кисло-солодкими фруктами, м’якоть яких щільна, не зерниста.
Процес приготування:
- Цукор змішуємо з яйцями і збиваємо до отримання піни. Окремо змішуємо сир зі сметаною, а потім цю масу додаємо до солодкої яєчної. Засипаємо туди ж борошно, сіль і розпушувач.
- Яблука промиваємо, видаляємо з них шкірку і серцевину, а м’якоть нарізаємо на тонкі скибочки.
- Форму промазуємо маслом, вливаємо поверх нього тісто, на яке викладаємо яблучні дольки. Готуємо при 180 градусах в гарячій духовій шафі не менше 40 хвилин.
Чізкейк з сиру зі згущеним молоком
Необхідні продукти:
- пакетик ванільного цукру;
- 0,25 кг печива;
- два яйця;
- 0,2 літра вершків;
- банку згущеного молока;
- 600 грам сиру;
- 150 грам вершкового масла.
Процес приготування:
- Печиво подрібнюємо будь-яким способом до крихти, яку змішуємо з заздалегідь розтопленим вершковим маслом.
- Викладаємо цю масу в ємність для випікання, добре притискаємо до дна і прибираємо в холодильник на деякий час.
- Вершки трохи нагріваємо, з’єднуємо зі згущеним молоком і злегка збовтуємо виделкою. У цю суміш додаємо сир, яйця, ванільний цукор і добре збиваємо міксером.
- Дістаємо ємність з холодильника, викладаємо в неї приготовану сирну начинку і прибираємо в духовку спочатку на 10 хвилин при 200 градусах, а потім ще на 45 хвилин, знизивши температуру до 170 градусів.
Класичні сочники в духовці
Необхідні продукти для тіста:
- борошно – чотири склянки;
- 4 ложки цукру;
- половина ч. л. солі і стільки ж розпушувача;
- 0,15 кг маргарину;
- два яйця;
- шість ложок сметани.
Продукти для начинки:
- одне яйце;
- ванілін за смаком;
- три ложки цукру;
- 0,5 кг сиру.
Процес приготування:
- У посуд поміщаємо маргарин, цукор і яйця, потім сметану і сіль. Добре перемішуємо склад, всипаємо борошно з розпушувачем і доводимо масу до стану тесту.
- Для приготування начинки просто з’єднуємо всі зазначені в списку інгредієнти.
- Тісто перетворіть в тонкий пласт і виріжте з нього кругляш невеликого діаметру. На одну половину покладіть ложку начинки, а другою половиною накрийте її. Скріпіть краю, але тільки з боків, середина повинна бути відкритою.
- Приберіть всі зліплені заготовки на деко і готуйте в духовій шафі близько 30 хвилин при 180 градусах.
Варшавський сирник
Необхідні продукти:
- 40 грам какао і стільки ж борошна;
- 0,6 кг сиру;
- два яйця;
- 0,25 кг сметани;
- стакан цукру;
- дві ложки вершкового масла;
- пакетик ванільного цукру.
Процес приготування:
- У посуд поміщаємо вказану кількість сметани та сиру, а потім топлене масло. Збиваємо складу до однорідності за допомогою міксера, вводимо борошно і знову працюємо міксером.
- В окремому посуді збиваємо яйця і цукор так, щоб утворилася біла піна, і цю суміш перекладаємо до сирної маси.
- Отриманий склад ділимо навпіл і до однієї його частини додаємо какао.
- У форму для випікання спочатку кладемо тісто темного кольору, потім світлого і прибираємо майбутній десерт в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Закуска з лаваша і сиру
Необхідні продукти:
- пучок свіжої зелені;
- спеції за смаком;
- дві ложки сметани;
- два лаваша;
- зубок часнику;
- 0,3 кг сиру.
Процес приготування:
- Зелень дрібно нарізаємо, з’єднайте з сиром, тиском часником і сметаною. Добре перемішуємо складу до однорідності. За смаком кладемо спеції, наприклад, сіль і перець.
- Отриманою сумішшю добре промазуємо лаваш, скручуємо його в рулет, загорнути у харчову плівку і прибираємо на пару годин в холод перед подачею.
Сир добре поєднується практично з усіма продуктами, а це значить, що можна пофантазувати і створити своє, авторське, смачне і незвичайне блюдо.