Дієтичні рецепти
Кролятина – дієтичне м’ясо, яке допоможе не тільки схуднути, але також і полегшить стан пацієнта при різних недугах. Наприклад, його актуальним є при проблемах з ШЛУНКОВО-кишкового тракту, головне правильно приготувати.
Відварений дієтичний кролик
Інгредієнти: 170 г філе кролика, 7 г кореня петрушки.
- Тушка заливається водою і доводять до кипіння.
- Додається коріння.
- М’ясо вариться 70 хвилин.
- Тушка обробляється на частини, зберігається в бульйоні.
Подається кролятина з дієтичними гарнірами.
Низькокалорійні котлети
Інгредієнти: 420 г філе кролика, 60 мл маложирных вершків, 1 скибочка чорного хліба, 5 перепелиних яєць, по 3 гілочки селери і петрушки, сіль.
- М’ясо разом із зеленню пропускається через м’ясорубку.
- Хліб розмочується у вершках. Віджимається. Додається у фарш разом з яйцями.
- Маса солиться.
З неї ліпляться котлети, які готуються на пару або в духовці.
До сметано-часниковому соусі
Інгредієнти: невелика тушка кролика, 1 ст. нежирної сметани, сіль, 2 цибулинки, 4 ст. л. борошна, 3 – 4 зубки часнику, суміш перців.
- М’ясо рубається невеликими шматочками, солиться, перчится, заливається водою і гаситься під кришкою до напівготовності.
- В окремій сковороді обсмажується подрібнений часник з борошном і кубиками цибулі. Додається сметана.
- Коли соус добре прогріється, в нього викладається м’ясо.
При необхідності можна долити трохи води і томити компоненти для м’якості і ніжності кролятини.
Рагу з кролика з грибами
Інгредієнти: 1,2 кг кролика, 80 г сухих білих грибів, банка томатів у власному соку (консерви), 6 зуб. часнику, 1 ст. подрібнених печериць, 160 г оливок, 140 мл білого сухого вина, 2 великі цибулини, кілька гілочок чебрецю і розмарину, сіль.
- Сухі гриби вимочити у воді 1 годину. Потім змінити воду і залишити на чверть години. Ця рідина буде далі використовуватися.
- Кролик рубається порційними шматками. Солиться. Засмажується в сотейнику до скоринки. М’ясо забирається в окрему тарілку.
- У цій же ємності смажиться подрібнену цибулю, часник.
- Через кілька хвилин до них, викладаються розмочені гриби і помідори разом з рідиною. Вливається вино.
- Через 5 хвилин можна повертати в сотейник кролика.
- Через 50 хвилин гасіння на повільному вогні до компонентів викладаються пластинки свіжих грибів, половинки оливок і трави.
Рагу досаливается і нудиться ще півгодини при тих же умовах. Можна готувати таке блюдо з печінки кролика.
Суп для самих маленьких
Інгредієнти: спинка кролика з м’ясом, сіль, по ½ білого цибулі і моркви, зелень, 2 картоплини, сіль.
- З спинки 45 хвилин вариться бульйон.
- М’ясо знімається з кістки, повертається в рідину.
- Туди ж закладаються всі подрібнені не обсмажені овочі.
- Висипається зелень, сіль.
Суп вариться до м’якості картоплі. Пюрируется або просто злегка розминається товкачиком.