Страви з кролика – 32 рецепта швидкого і простого приготування

Дієтичні рецепти

Кролятина – дієтичне м’ясо, яке допоможе не тільки схуднути, але також і полегшить стан пацієнта при різних недугах. Наприклад, його актуальним є при проблемах з ШЛУНКОВО-кишкового тракту, головне правильно приготувати.

Відварений дієтичний кролик

Інгредієнти: 170 г філе кролика, 7 г кореня петрушки.

  • Тушка заливається водою і доводять до кипіння.
  • Додається коріння.
  • М’ясо вариться 70 хвилин.
  • Тушка обробляється на частини, зберігається в бульйоні.

Подається кролятина з дієтичними гарнірами.

Низькокалорійні котлети

Інгредієнти: 420 г філе кролика, 60 мл маложирных вершків, 1 скибочка чорного хліба, 5 перепелиних яєць, по 3 гілочки селери і петрушки, сіль.

  • М’ясо разом із зеленню пропускається через м’ясорубку.
  • Хліб розмочується у вершках. Віджимається. Додається у фарш разом з яйцями.
  • Маса солиться.

З неї ліпляться котлети, які готуються на пару або в духовці.

До сметано-часниковому соусі

Інгредієнти: невелика тушка кролика, 1 ст. нежирної сметани, сіль, 2 цибулинки, 4 ст. л. борошна, 3 – 4 зубки часнику, суміш перців.

  • М’ясо рубається невеликими шматочками, солиться, перчится, заливається водою і гаситься під кришкою до напівготовності.
  • В окремій сковороді обсмажується подрібнений часник з борошном і кубиками цибулі. Додається сметана.
  • Коли соус добре прогріється, в нього викладається м’ясо.

При необхідності можна долити трохи води і томити компоненти для м’якості і ніжності кролятини.

Рагу з кролика з грибами

Інгредієнти: 1,2 кг кролика, 80 г сухих білих грибів, банка томатів у власному соку (консерви), 6 зуб. часнику, 1 ст. подрібнених печериць, 160 г оливок, 140 мл білого сухого вина, 2 великі цибулини, кілька гілочок чебрецю і розмарину, сіль.

  • Сухі гриби вимочити у воді 1 годину. Потім змінити воду і залишити на чверть години. Ця рідина буде далі використовуватися.
  • Кролик рубається порційними шматками. Солиться. Засмажується в сотейнику до скоринки. М’ясо забирається в окрему тарілку.
  • У цій же ємності смажиться подрібнену цибулю, часник.
  • Через кілька хвилин до них, викладаються розмочені гриби і помідори разом з рідиною. Вливається вино.
  • Через 5 хвилин можна повертати в сотейник кролика.
  • Через 50 хвилин гасіння на повільному вогні до компонентів викладаються пластинки свіжих грибів, половинки оливок і трави.
Дивіться також:  Фарширована щука в духовці – 6 покрокових рецептів

Рагу досаливается і нудиться ще півгодини при тих же умовах. Можна готувати таке блюдо з печінки кролика.

Суп для самих маленьких

Інгредієнти: спинка кролика з м’ясом, сіль, по ½ білого цибулі і моркви, зелень, 2 картоплини, сіль.

  • З спинки 45 хвилин вариться бульйон.
  • М’ясо знімається з кістки, повертається в рідину.
  • Туди ж закладаються всі подрібнені не обсмажені овочі.
  • Висипається зелень, сіль.

Суп вариться до м’якості картоплі. Пюрируется або просто злегка розминається товкачиком.

Прокрутка до верху