Страви з морепродуктів при правильному підході виходять смачними та поживними. Незалежно від того смажите, варите або запікаєте морські продукти, часу на приготування витратити мінімум. Найскладніше – це обрати відповідний рецепт. З нашої добірки ви дізнаєтеся рецепти найсмачніших і вдалих варіацій приготування морепродуктів.
Спагетті з морепродуктами в вершковому соусі
Неймовірно смачне і швидке блюдо, яке готується за лічені хвилини. Хороший варіант для приготування після робочого дня.
Інгредієнти:
- спагетті – 420 г;
- базилік;
- оливкова олія;
- морський коктейль – 500 г;
- мускатний горіх — щіпка;
- вершки – 350 мл;
- перець;
- часник – 3 зубки;
- сіль;
- цибуля шалот – 3 шт.
Приготування:
- Порізати подрібніше часникові зубчики і цибулю.
- Закип’ятити воду і відварити спагеті згідно інструкції.
- Влити в сковороду масло. Додати подрібнені продукти. Обсмажити. Влити вершки. Підсолити. Посипати перцем, мускатним горіхом. Перемішати і поварити на малому полум’ї сім хвилин.
- Помістити морепродукти. Готувати три хвилини.
- Злити рідину з макаронів і відправити в соус. Перемішати і нагріти хвилину.
- Прикрасити порційно базиліком.
Рецепт приготування салату
Спробуйте приготувати блюдо грецької кухні. Закуска виходить легкою і ситної, ідеально вписується в щоденний раціон харчування і святкове меню.
Інгредієнти:
- мідії – 950 г;
- чорний перець;
- молюски очищені – 550 г;
- сіль;
- креветки – 300 г;
- сік лимона;
- кальмари – 3 шт.;
- зелень – 25 г;
- оливки;
- рослинне масло.
Приготування:
- Закип’ятити воду. Помістити креветки. Відварити. Злити рідину. Креветки охолодити і очистити.
- Мідії знадобиться проварити сім хвилин. З нового панцира витягти м’якоть.
- Зварити молюсків. Очистити кальмари. Нарізати півкільцями. У сковороду влити олію. Розігріти і згасити кальмари до м’якості.
- Нашаткувати зелень.
- Нарізати оливки.
Як приготувати соте з овочів
Європейське блюдо схоже на наше рагу. Овочі в тандемі з морепродуктів виходять неймовірними за смаковими якостями. Блюдо виходить корисним, натуральним і містить мало калорій.
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.;
- оливкова олія;
- баклажан – 1 шт.;
- цибуля-порей – 0,5 шт.;
- кабачок – 2 шт.;
- сіль;
- болгарський червоний перець – 2 шт.;
- зелень;
- томат – 2 шт.;
- чорний перець;
- креветки – 500 г;
- морква – 2 шт.;
- морський гребінець – 320 г;
- селера – 3 шт.
Приготування:
- Розморозити морські гребінці і креветки.
- Нарізати баклажани. Отримані великі шматки засипати сіллю. Накрити плівкою і відставити на півгодини. Така підготовка допоможе овочу позбавитися від гіркоти.
- Цибулю нашаткувати. Повинні вийти півкільця. Моркву нарізати, в результаті повинна вийти тонка соломка.
- Крупно порубати кабачки. Соломкою нарізати селеру. Болгарський перець знадобиться соломкою.
- Влити в сотейник масло. Додати моркву. Засмажити до рум’яного кольору скоринки. Додати цибулю. Прожарити.
- Промити шматочки баклажанів і помістити в сотейник. Через п’ять хвилин додати солодкий перець, кабачок, селера. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
- Розрізати гребінці на дві частини. Зняти панцир з креветок. Відправити до овочів.
- Посипати перцем. Підсолити. Влити вино. Накрити кришкою і тушкувати хвилин п’ять. Додати зелень. Перемішати.
При виборі заморожених морепродуктів, віддавайте перевагу тим, які покриті меншою кількістю льоду. Звертайте увагу на лід, він повинен бути повністю прозорим.
Різотто з морепродуктами
Вишукана страва, яке здатне урізноманітнити урочистий стіл і привернути загальну увагу.
Інгредієнти:
- сухе біле вино – 75 мл;
- мідії – 5 шт.;
- кайенский перець;
- рибний бульйон – 180 мл;
- лангустин – 1 шт.;
- сіль;
- тигрова креветка – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- білий перець;
- цибуля – 0,5 цибулини;
- рис Арборіо»– 70 г;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- зелень петрушки подрібнена – 2 ч. ложки;
- морський коктейль – 500 р.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю. Порубати часникові зубчики.
- Розігріти оливкову олію в сковороді. Помістити цибульні кубики. Засмажити. Додати часникові зубки. Насипати рис. Зверніть увагу, що заздалегідь його промивати не треба, щоб не вимився крохмаль. Постійно перемішуючи прожарити до зміни кольору.
- Насипати петрушку і залити вином. Тушкувати до випаровування вина.
- Помістити лангустина, слідом креветку. Нагріти. Залити бульйоном. Додати мідії і морський коктейль.
- Періодично перемішувати і стежити за станом рисових зерен. Якщо рідина вбереться, а вони ще тверді, то слід налити ще бульйон. На приготування знадобиться близько півгодини.
- Посипати білим перцем. Підсолити. Перемішати, насипати кайенский перець і відразу подавати.
Ситна закуска з рапанів в клярі
Закуска виходить дуже ситним і напрочуд смачною. Вона здатна підкорити кожного.
Інгредієнти:
- мука – 4 ст. ложки;
- рапани – 550 г;
- рослинне масло – 320 мл;
- сметана – 1 ст. ложка;
- лимонний сік – 1 ст. ложка;
- яйце – 1 шт.;
- перець;
- молоко – 3 ст. ложки;
- сіль;
- горілка – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Розморозити рапани, очистити від можливих залишків піску.
- У сметану влити яйце і рослинне масло (1 ст. ложка). Перемішати. Підсолити і налити горілку. Посипати перцем і додати молоко. Розмішати. Насипати борошно. Збити віночком.
- Проварити три хвилини рапани. Вода повинна бути подсолена. Якщо перетримайте, тому то морепродукт стане гумовим. Злити рідину. Посипати перцем і підсолити. Полити соком з лимона. Перемішати і відставити на півгодини.
- Помістити заготовки в борошно. Наколоти виделкою і вмочити в кляр.
- Помістити у фритюр з киплячим рослинним маслом і дочекатися красивою рум’яної скоринки.
Кальмари фаршировані рисом і грибами
Гурманами особливо цінуються гарячі страви з морепродуктів. Ароматне, корисне і поживне страва підкорить і закохає в себе з перших хвилин.
Інгредієнти:
- рис – 9 ст. ложок;
- лимон – 0,5 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- вершки – 220 мл;
- морква – 1 шт.;
- сир – 50 г;
- борошно – 3 ст. ложки;
- молоко – 100 мл;
- печериці – 420 г;
- кальмар – 5 шт.;
- оливкова олія;
- вершкове масло – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Відварити рис.
- Нашаткувати цибулю. Порубати морквину. Нарізати гриби. Помістити в сковороду з маслом і смажити. Додати рис. Розмішати.
- Очистити кальмари. Помістити в киплячу воду. Потримати три хвилини. Видалити плівки.
- Викласти вершкове олію у сковорідку. Розтопити. Додати борошно і смажити. Влити молоко і, постійно перемішуючи закип’ятити. Залити вершками і додати натертий сир. Закип’ятити і влити лимонний сік.
- Рисовий фарш помістити в кальмари. Викласти у форму. Залити соусом.
- Відправити в духову піч на півгодини. Режим 180 градусів.
Рагу з морепродуктів
Дуже смачну страву з морепродуктів і риби різноманітить ваш раціон. Рагу буде корисно для всієї родини. Запропоновані морепродукти можна замінити на будь-які доступні у продажу.
Інгредієнти:
- креветки – 420 г;
- тріска – 450 г;
- лаймовий сік – 4 ст. ложки;
- свіжа кінза – 35 г;
- консервовані помідори – 1 банку у власному соку;
- соус табаско – 1,5 ч. ложки;
- зелена цибуля – 35 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- кокосове молоко – 0,7 склянки;
- часник – 2 зубки;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- білий цибуля – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.
Приготування:
- Очистити креветки. Нарізати філе риби на кубики.
- У сік лайма додати соус табаско. Підсолити. Перемішати. Полити креветки. Розмішати. Відставити на півгодини.
- Оливкова олія розігріти в сковорідці. Помістити нашатковану цибулю. Додати порубаний на кубики перець і нарізані часникові зубчики. Тушкувати до м’якості.
- Залити помідори з соком. Взяти вилку і розім’яти томати. Полити кокосовим молоком і підсолити. Закип’ятити і варити три хвилини.
- Покласти креветки і рибні шматки. Тушкувати до готовності. Посипати подрібненим зеленим луком.
Креветки, запечені у вершках
Ніжний соус ідеально доповнить морепродукти і зробить їх смак насиченішим.
Інгредієнти:
- часник – 3 зубки;
- вершкове масло – 15 г;
- лимонний сік – 7 мл;
- петрушка – 25 г;
- тигрові креветки – 600 г;
- шалот – 60 г;
- чебрець – гілочка;
- оливкова олія – 25 мл;
- сидр – 320 мл;
- вершки – 360 мл;
- борошно – 35 р.
Приготування:
- Підігріти два види масла в сковороді. Розчавити часник. Потримати хвилину в ємності, він віддасть аромат, і дістати. Помістити порубаний шалот і чебрець. Томити дві хвилини.
- Присипати борошном. Розмішати і залити сидром. Закип’ятити. Влити вершки.
- Посипати спеціями і проварити п’ять хвилин. Додати креветки, які заздалегідь очистили. Накрити кришкою і запікати сім хвилин.
- Влити лимонний сік. Засипати нашатковану зелень петрушки і естрагон. Перемішати.
Паста з мідіями
Завдяки простоті приготування побалувати себе смачним блюдом можна в будь-який день тижня.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- спагетті – 160 г;
- томатний сік – 75 мл;
- мідії – 120 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- оливкова олія;
- часник – 2 зубки;
- запашний перець – щіпка;
- томатна паста – 4 ст. ложки;
- паприка – 0,5 ч. ложки;
- сушений базилік – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Подрібнити цибулину і часникові зубки. Обсмажити на оливковій олії. Влити томатну пасту і сік. Посипати спеціями. Варити п’ять хвилин. Збити.
- Додати мідії. Варити в соусі п’ять хвилин.
- Зварити макарони. Відправити в соус. Підсолити і перемішати. Потомити три хвилини.
Запечені роли з морепродуктами
Пісні страви користуються великою популярністю не тільки під час посту. Пропонуємо спробувати незвичайні запечені роли, які підкорять вас своїм ароматом і смаком. Замість креветок можна використовувати будь-які морепродукти.
Інгредієнти:
- лист норі – 2 шт.;
- круглий рис – 210 г;
- цукор – 2 ч. ложки;
- соус для запечених ролів;
- хвіст великої креветки – 4 шт.;
- бальзамічний оцет – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Промити зерна. Залити водою і відварити.
- В оцет насипати сіль. Підсолодити. Перемішати. Залити рис. Розмішати й остудити.
- Увіткнути шпажку в хвости і відварити. Знадобиться три хвилини. Остудити. Видалити шпажку і зняти панцир.
- Викласти на рогожу норі. Розкласти рис. З одного боку, залишити сантиметр листа вільним. У центр помістити хвости. Скрутити в рулон.
- За допомогою гострого ножа розрізати на чотири частини.
- Помістити на деко і прибрати в гарячий духовий шафа на чверть години. Режим 180 градусів.
Тигрові креветки, смажені в томатному соусі
Любителі морепродуктів по достоїнству оцінять запропоновану варіацію.
Інгредієнти:
- петрушка;
- вершкове масло – 3 ст. ложки;
- креветки – 550 г;
- часник – 3 зубки;
- томатний соус – 240 мл;
- перець;
- сіль;
- томати – 4 шт.
Приготування:
- Очистити креветки. Натерти часникові зубки. Нарізати помідори.
- Розтопити масло в сковорідці. Покласти часник і креветки. Смажити чотири хвилини. Додати томати. Потомити три хвилини.
- Залити соусом. Закип’ятити. Додати сіль і перець. Посипати посіченою петрушкою. Перемішати.
Салат з морського коктейлю
Підійде любителям пряних і гострих страв.
Інгредієнти:
- морський коктейль – пакет;
- оливкова олія;
- томат – 3 шт.;
- соєвий соус;
- маслини – 10 шт.;
- листя салату – 4 шт.;
- часник – 2 зубки;
- сир – 120 р.
Приготування:
- Відварити морську суміш. Остудити.
- Нарізати помідори. Натерти сир. Подрібнити часник.
- Оливкова олія змішати з соєвим соусом. Порвати салатні листя. Маслини нарізати.
- Змішати всі продукти і залити соусом. Перемішати.
Оформлення і подача страв з морепродуктів
- Під час приготування залишайте кілька шматочків крабів або креветок для прикраси. Соусом заправляйте перед самою подачею.
- Щоб справити враження на гостей, подавайте салати порційно. Для цього помістіть у великий винний келих приготовану закуску і прикрасьте зверху посіченою зеленню.
- Будь-яку страву з морепродуктів буде виглядати ефектніше, якщо на дно блюда викласти салатні листя.