Страви з морепродуктів – 12 смачних рецептів

Страви з морепродуктів при правильному підході виходять смачними та поживними. Незалежно від того смажите, варите або запікаєте морські продукти, часу на приготування витратити мінімум. Найскладніше – це обрати відповідний рецепт. З нашої добірки ви дізнаєтеся рецепти найсмачніших і вдалих варіацій приготування морепродуктів.

Спагетті з морепродуктами в вершковому соусі

Неймовірно смачне і швидке блюдо, яке готується за лічені хвилини. Хороший варіант для приготування після робочого дня.

Інгредієнти:

  • спагетті – 420 г;
  • базилік;
  • оливкова олія;
  • морський коктейль – 500 г;
  • мускатний горіх — щіпка;
  • вершки – 350 мл;
  • перець;
  • часник – 3 зубки;
  • сіль;
  • цибуля шалот – 3 шт.

Приготування:

  • Порізати подрібніше часникові зубчики і цибулю.
  • Закип’ятити воду і відварити спагеті згідно інструкції.
  • Влити в сковороду масло. Додати подрібнені продукти. Обсмажити. Влити вершки. Підсолити. Посипати перцем, мускатним горіхом. Перемішати і поварити на малому полум’ї сім хвилин.
  • Помістити морепродукти. Готувати три хвилини.
  • Злити рідину з макаронів і відправити в соус. Перемішати і нагріти хвилину.
  • Прикрасити порційно базиліком.

Рецепт приготування салату

Спробуйте приготувати блюдо грецької кухні. Закуска виходить легкою і ситної, ідеально вписується в щоденний раціон харчування і святкове меню.

Інгредієнти:

  • мідії – 950 г;
  • чорний перець;
  • молюски очищені – 550 г;
  • сіль;
  • креветки – 300 г;
  • сік лимона;
  • кальмари – 3 шт.;
  • зелень – 25 г;
  • оливки;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Закип’ятити воду. Помістити креветки. Відварити. Злити рідину. Креветки охолодити і очистити.
  • Мідії знадобиться проварити сім хвилин. З нового панцира витягти м’якоть.
  • Зварити молюсків. Очистити кальмари. Нарізати півкільцями. У сковороду влити олію. Розігріти і згасити кальмари до м’якості.
  • Нашаткувати зелень.
  • Нарізати оливки.

Як приготувати соте з овочів

Європейське блюдо схоже на наше рагу. Овочі в тандемі з морепродуктів виходять неймовірними за смаковими якостями. Блюдо виходить корисним, натуральним і містить мало калорій.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • оливкова олія;
  • баклажан – 1 шт.;
  • цибуля-порей – 0,5 шт.;
  • кабачок – 2 шт.;
  • сіль;
  • болгарський червоний перець – 2 шт.;
  • зелень;
  • томат – 2 шт.;
  • чорний перець;
  • креветки – 500 г;
  • морква – 2 шт.;
  • морський гребінець – 320 г;
  • селера – 3 шт.

Приготування:

  • Розморозити морські гребінці і креветки.
  • Нарізати баклажани. Отримані великі шматки засипати сіллю. Накрити плівкою і відставити на півгодини. Така підготовка допоможе овочу позбавитися від гіркоти.
  • Цибулю нашаткувати. Повинні вийти півкільця. Моркву нарізати, в результаті повинна вийти тонка соломка.
  • Крупно порубати кабачки. Соломкою нарізати селеру. Болгарський перець знадобиться соломкою.
  • Влити в сотейник масло. Додати моркву. Засмажити до рум’яного кольору скоринки. Додати цибулю. Прожарити.
  • Промити шматочки баклажанів і помістити в сотейник. Через п’ять хвилин додати солодкий перець, кабачок, селера. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
  • Розрізати гребінці на дві частини. Зняти панцир з креветок. Відправити до овочів.
  • Посипати перцем. Підсолити. Влити вино. Накрити кришкою і тушкувати хвилин п’ять. Додати зелень. Перемішати.
Дивіться також:  Spaghetti карбонара – 6 рецептів приготування

При виборі заморожених морепродуктів, віддавайте перевагу тим, які покриті меншою кількістю льоду. Звертайте увагу на лід, він повинен бути повністю прозорим.

Різотто з морепродуктами

Вишукана страва, яке здатне урізноманітнити урочистий стіл і привернути загальну увагу.

Інгредієнти:

  • сухе біле вино – 75 мл;
  • мідії – 5 шт.;
  • кайенский перець;
  • рибний бульйон – 180 мл;
  • лангустин – 1 шт.;
  • сіль;
  • тигрова креветка – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • білий перець;
  • цибуля – 0,5 цибулини;
  • рис Арборіо»– 70 г;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • зелень петрушки подрібнена – 2 ч. ложки;
  • морський коктейль – 500 р.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Порубати часникові зубчики.
  • Розігріти оливкову олію в сковороді. Помістити цибульні кубики. Засмажити. Додати часникові зубки. Насипати рис. Зверніть увагу, що заздалегідь його промивати не треба, щоб не вимився крохмаль. Постійно перемішуючи прожарити до зміни кольору.
  • Насипати петрушку і залити вином. Тушкувати до випаровування вина.
  • Помістити лангустина, слідом креветку. Нагріти. Залити бульйоном. Додати мідії і морський коктейль.
  • Періодично перемішувати і стежити за станом рисових зерен. Якщо рідина вбереться, а вони ще тверді, то слід налити ще бульйон. На приготування знадобиться близько півгодини.
  • Посипати білим перцем. Підсолити. Перемішати, насипати кайенский перець і відразу подавати.

Ситна закуска з рапанів в клярі

Закуска виходить дуже ситним і напрочуд смачною. Вона здатна підкорити кожного.

Інгредієнти:

  • мука – 4 ст. ложки;
  • рапани – 550 г;
  • рослинне масло – 320 мл;
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • перець;
  • молоко – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • горілка – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Розморозити рапани, очистити від можливих залишків піску.
  • У сметану влити яйце і рослинне масло (1 ст. ложка). Перемішати. Підсолити і налити горілку. Посипати перцем і додати молоко. Розмішати. Насипати борошно. Збити віночком.
  • Проварити три хвилини рапани. Вода повинна бути подсолена. Якщо перетримайте, тому то морепродукт стане гумовим. Злити рідину. Посипати перцем і підсолити. Полити соком з лимона. Перемішати і відставити на півгодини.
  • Помістити заготовки в борошно. Наколоти виделкою і вмочити в кляр.
  • Помістити у фритюр з киплячим рослинним маслом і дочекатися красивою рум’яної скоринки.

Кальмари фаршировані рисом і грибами

Гурманами особливо цінуються гарячі страви з морепродуктів. Ароматне, корисне і поживне страва підкорить і закохає в себе з перших хвилин.

Інгредієнти:

  • рис – 9 ст. ложок;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вершки – 220 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • сир – 50 г;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • молоко – 100 мл;
  • печериці – 420 г;
  • кальмар – 5 шт.;
  • оливкова олія;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки.
Дивіться також:  Печінка яловича – 11 рецептів приготування

Приготування:

  • Відварити рис.
  • Нашаткувати цибулю. Порубати морквину. Нарізати гриби. Помістити в сковороду з маслом і смажити. Додати рис. Розмішати.
  • Очистити кальмари. Помістити в киплячу воду. Потримати три хвилини. Видалити плівки.
  • Викласти вершкове олію у сковорідку. Розтопити. Додати борошно і смажити. Влити молоко і, постійно перемішуючи закип’ятити. Залити вершками і додати натертий сир. Закип’ятити і влити лимонний сік.
  • Рисовий фарш помістити в кальмари. Викласти у форму. Залити соусом.
  • Відправити в духову піч на півгодини. Режим 180 градусів.

Рагу з морепродуктів

Дуже смачну страву з морепродуктів і риби різноманітить ваш раціон. Рагу буде корисно для всієї родини. Запропоновані морепродукти можна замінити на будь-які доступні у продажу.

Інгредієнти:

  • креветки – 420 г;
  • тріска – 450 г;
  • лаймовий сік – 4 ст. ложки;
  • свіжа кінза – 35 г;
  • консервовані помідори – 1 банку у власному соку;
  • соус табаско – 1,5 ч. ложки;
  • зелена цибуля – 35 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • кокосове молоко – 0,7 склянки;
  • часник – 2 зубки;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • білий цибуля – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.

Приготування:

  • Очистити креветки. Нарізати філе риби на кубики.
  • У сік лайма додати соус табаско. Підсолити. Перемішати. Полити креветки. Розмішати. Відставити на півгодини.
  • Оливкова олія розігріти в сковорідці. Помістити нашатковану цибулю. Додати порубаний на кубики перець і нарізані часникові зубчики. Тушкувати до м’якості.
  • Залити помідори з соком. Взяти вилку і розім’яти томати. Полити кокосовим молоком і підсолити. Закип’ятити і варити три хвилини.
  • Покласти креветки і рибні шматки. Тушкувати до готовності. Посипати подрібненим зеленим луком.

Креветки, запечені у вершках

Ніжний соус ідеально доповнить морепродукти і зробить їх смак насиченішим.

Інгредієнти:

  • часник – 3 зубки;
  • вершкове масло – 15 г;
  • лимонний сік – 7 мл;
  • петрушка – 25 г;
  • тигрові креветки – 600 г;
  • шалот – 60 г;
  • чебрець – гілочка;
  • оливкова олія – 25 мл;
  • сидр – 320 мл;
  • вершки – 360 мл;
  • борошно – 35 р.

Приготування:

  • Підігріти два види масла в сковороді. Розчавити часник. Потримати хвилину в ємності, він віддасть аромат, і дістати. Помістити порубаний шалот і чебрець. Томити дві хвилини.
  • Присипати борошном. Розмішати і залити сидром. Закип’ятити. Влити вершки.
  • Посипати спеціями і проварити п’ять хвилин. Додати креветки, які заздалегідь очистили. Накрити кришкою і запікати сім хвилин.
  • Влити лимонний сік. Засипати нашатковану зелень петрушки і естрагон. Перемішати.

Паста з мідіями

Завдяки простоті приготування побалувати себе смачним блюдом можна в будь-який день тижня.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • спагетті – 160 г;
  • томатний сік – 75 мл;
  • мідії – 120 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • оливкова олія;
  • часник – 2 зубки;
  • запашний перець – щіпка;
  • томатна паста – 4 ст. ложки;
  • паприка – 0,5 ч. ложки;
  • сушений базилік – 1 ч. ложка.
Дивіться також:  Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби

Приготування:

  • Подрібнити цибулину і часникові зубки. Обсмажити на оливковій олії. Влити томатну пасту і сік. Посипати спеціями. Варити п’ять хвилин. Збити.
  • Додати мідії. Варити в соусі п’ять хвилин.
  • Зварити макарони. Відправити в соус. Підсолити і перемішати. Потомити три хвилини.

Запечені роли з морепродуктами

Пісні страви користуються великою популярністю не тільки під час посту. Пропонуємо спробувати незвичайні запечені роли, які підкорять вас своїм ароматом і смаком. Замість креветок можна використовувати будь-які морепродукти.

Інгредієнти:

  • лист норі – 2 шт.;
  • круглий рис – 210 г;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • соус для запечених ролів;
  • хвіст великої креветки – 4 шт.;
  • бальзамічний оцет – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Промити зерна. Залити водою і відварити.
  • В оцет насипати сіль. Підсолодити. Перемішати. Залити рис. Розмішати й остудити.
  • Увіткнути шпажку в хвости і відварити. Знадобиться три хвилини. Остудити. Видалити шпажку і зняти панцир.
  • Викласти на рогожу норі. Розкласти рис. З одного боку, залишити сантиметр листа вільним. У центр помістити хвости. Скрутити в рулон.
  • За допомогою гострого ножа розрізати на чотири частини.
  • Помістити на деко і прибрати в гарячий духовий шафа на чверть години. Режим 180 градусів.

Тигрові креветки, смажені в томатному соусі

Любителі морепродуктів по достоїнству оцінять запропоновану варіацію.

Інгредієнти:

  • петрушка;
  • вершкове масло – 3 ст. ложки;
  • креветки – 550 г;
  • часник – 3 зубки;
  • томатний соус – 240 мл;
  • перець;
  • сіль;
  • томати – 4 шт.

Приготування:

  • Очистити креветки. Натерти часникові зубки. Нарізати помідори.
  • Розтопити масло в сковорідці. Покласти часник і креветки. Смажити чотири хвилини. Додати томати. Потомити три хвилини.
  • Залити соусом. Закип’ятити. Додати сіль і перець. Посипати посіченою петрушкою. Перемішати.

Салат з морського коктейлю

Підійде любителям пряних і гострих страв.

Інгредієнти:

  • морський коктейль – пакет;
  • оливкова олія;
  • томат – 3 шт.;
  • соєвий соус;
  • маслини – 10 шт.;
  • листя салату – 4 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • сир – 120 р.

Приготування:

  • Відварити морську суміш. Остудити.
  • Нарізати помідори. Натерти сир. Подрібнити часник.
  • Оливкова олія змішати з соєвим соусом. Порвати салатні листя. Маслини нарізати.
  • Змішати всі продукти і залити соусом. Перемішати.

Оформлення і подача страв з морепродуктів

  • Під час приготування залишайте кілька шматочків крабів або креветок для прикраси. Соусом заправляйте перед самою подачею.
  • Щоб справити враження на гостей, подавайте салати порційно. Для цього помістіть у великий винний келих приготовану закуску і прикрасьте зверху посіченою зеленню.
  • Будь-яку страву з морепродуктів буде виглядати ефектніше, якщо на дно блюда викласти салатні листя.
Прокрутка до верху