Страви з ріпи – 15 рецептів приготування швидко і смачно

Коренеплід з солодкуватим присмаком відрізняється остринкой чудовим і специфічним ароматом. Пропонуємо швидкі і смачні рецепти страв з ріпи.

Смачне пюре з ріпи на гарнір

Простий і доступний овоч легко перетворити в корисну страву.

Інгредієнти:

  • мускатний горіх – 0,5 ч. ложки;
  • ріпа – 4 шт. маленька;
  • перець;
  • вершкове масло – 35 г;
  • молоко – 110 мл;
  • сіль;
  • петрушка – 27 р.

Приготування:

  • Очищений овоч нарізати. Повинно вийде з кожного шість частин. Помістити у воду. Відварити. Буде потрібно близько години.
  • Злити воду, що залишилася. Помістити до овочу масло. Влити молоко. Посипати спеціями. Включити блендер і перемолоти. Додати порізану зелень і перемішати.

Як запекти овоч в духовці з яблуками

Готується просто.

Інгредієнти:

  • чебрець – 3 гілки;
  • ріпа – 4 шт.;
  • перець;
  • яблуко – 2 шт.;
  • сіль;
  • оливкова олія – 5 ст. ложок;
  • біле вино – 125 мл;
  • олія гірчична – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Скибами порубати овоч.
  • Нарізати яблука.
  • Залити підготовлені продукти оливковою олією і гірчичним. Посипати чебрецем. Підсолити і насипати перець. Розмішати.
  • Прогріти духову піч. Знадобиться 220 градусів. Розкласти на деку овоч.
  • Залити вином. Запікати півгодини.

Ріпа, смажена з цибулею

Хочете поласувати смачним овочевим харчем з приємним сирним ароматом? Тоді приготуйте страву за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • петрушка – 4 гілки;
  • ріпа – 2 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 2 шт.;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • сир – 85 р.

Приготування:

  • Цибуля знадобиться півкільцем.
  • Основний овоч подрібнити соломкою.
  • Нашаткувати зелень.
  • Сир перетворити в стружку за допомогою терки.
  • Розігріти в сковороді олію. Помістити цибулю і засмажити. Закинути ріпу. Витримати до готовності. Не забувайте перемішувати, щоб страва не пригоріло. Посипати зеленню. Підсолити.
  • Присипати сирної стружкою. Накрити кришкою і потримати три хвилини.

Хлопець репа — як приготувати?

Є багато різних страв з жовтої ріпи, але смачніше всього виходить пареная.

Інгредієнти:

  • ріпа – 4 шт.;
  • сіль;
  • вода – 8 ст. ложок.

Приготування:

  • Нарізати у вигляді кружечків овоч. Прогріти духовку. Режим 175 градусів.
  • Підготувати горщик. Помістити овоч. Всипати сіль. Влити воду. Накрити кришкою. Відправити в духову шафу.
  • Витримати півгодини.

Як фарширувати ріпу печерицями

Цей рецепт відрізняється оригінальністю приготування і красивим зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

  • ріпа – 4 шт.;
  • материнка – 0,2 ч. ложки;
  • фарш – 260 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • петрушка – 23 г;
  • часник – 2 шт.

Приготування:

  • Зрізати хвостик з овоча і капелюшок. Зрізати шкірку. Залити водою, підсолити і відварити.
  • Порізати дрібно цибулю. Змішати з фаршем. З’єднати з подрібненою зеленню і часниковими зубками. Присипати материнкою. Підсолити. Перемішати.
  • Остудити готовий овоч. Ложкою дістати серцевину таким чином, щоб не пошкодити краю. М’якоть подрібнити і змішати з фаршем. Нафарширувати ріпу. Помістити на деко і запікати в духовій печі. Режим 180 градусів. Потрібно півгодини.
Дивіться також:  Закуска з баклажанів – 10 смачних рецептів приготування

Картопляна запіканка з грибами і ріпою

Страву з вершковим смаком легко приготувати, а результат порадує чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • оливкова олія;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • сир – 0,5 гуртки перетертий на тертці;
  • печериці – 460 м;
  • вершки кондитерські – 65 мл;
  • часник – 1 ч. ложка порубаний;
  • естрагон – 1,5 ч. ложки рубаний;
  • сухе вино – 260 мл біле;
  • петрушка – 2 ст. ложки порубана;
  • ріпа – 180 г нарізана;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • чебрець — гілка;
  • бебі шпинат – 2 гуртки листя;
  • вершковий сир – 2 ст. ложки;
  • картопля – 230 г шматочками;
  • цибуля – 4 гуртки півкільця.

Приготування:

  • Поставити на розігрів духову піч (180 градусів).
  • Помістити в сковороду вершкове масло. Додати гриби. Потомити три хвилини. Додати часник. Смажити півхвилини. Налити вино. Через дві хвилини насипати петрушку і чебрець. Посипати перцем. Накрити кришкою і потомити чверть години. Прибрати кришку і випарувати рідину. Помістити вершковий сир. Розмішати. Перекласти в піалу. Промити сковорідку.
  • Влити олію у сковорідку. Помістити цибулю. Засмажити.
  • У форму викласти картоплю. Вкрити листям шпинату. Підсолити і посипати перцем. Додати естрагон. Залити вершками і присипати сиром. Накрити кришкою і відправити в духову шафу. Через півгодини прибрати кришку і запікати ще півгодини.

Зимовий салат з жовтої ріпи, моркви і капусти

Просто приготувати і смачно узимку ласувати.

Інгредієнти:

  • ріпа – 260 г;
  • зерниста гірчиця;
  • петрушка – 25 г;
  • капуста – 260 г;
  • сіль;
  • морквина – 210 г;
  • оливкова олія – 55 мл;
  • кріп – 27 р.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту. Взяти тертці для моркви по-корейськи і натерти морквину.
  • Таким же чином подрібнити ріпу.
  • Зелень порубати.
  • Залити овочі маслом.
  • Додати гірчицю. Підсолити. Розім’яти руками. Посипати зеленню.

Овочевий суп на курячому бульйоні

Спробуйте приготувати овочевий суп, який схвалить вся сім’я.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 420 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • ріпа – 550 г;
  • курка – 650 мл;
  • морквина – 210 г;
  • кріп – 25 г;
  • вода – 1100 мл;
  • біла квасоля – 110 г консервована.
Дивіться також:  Фунчоза з креветками – 8 рецептів

Приготування:

  • Ріпа і картопля знадобляться у вигляді кубиків. Моркву кільцями.
  • Залити курку водою. Проварити годину. М’ясо дістати. В отриманий бульйон закинути порубані овочі. Проварюють півгодини.
  • М’ясо нарізати. Повернути в бульйон. Закинути квасоля. Посипати подрібненим кропом. І додати подрібнену цибулю.
  • Борошно розвести в малій кількості рідини і залити в бульйон. Перемішати. Посипати спеціями і перцем. Підсолити. Проварити п’ять хвилин.

Каша з ріпи — просто і смачно

Дуже смачний рецепт з білої ріпи.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • ріпа – 2 шт.;
  • куркума;
  • масло – 1 ст. ложка оливкова;
  • цукор.

Приготування:

  • Підсолити воду і помістити порубаний овоч. Злити воду.
  • Потовкти за допомогою товкачика. Насипати куркуму. Розмішати. Підсолодити і перемішати.

Ріпа, тушкована з м’ясом

Ситний і живильний варіант приготування.

Інгредієнти:

  • ріпа – 1500 г;
  • чорний перець;
  • вода – 2 ст. ложки;
  • морквина – 230 г;
  • масло – 120 мл;
  • м’ясо – 950 г;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • У вигляді соломки порубати м’ясної шматок. Смажити на сковорідці, заздалегідь залитій маслом.
  • Помістити цибулю півкільцями. Додати соломкою моркву. Гасити чверть години.
  • Ріпу нарізати. Отриману соломку закинути до м’яса. Підсолити. Посипати перцем і перемішати. Влити воду. Накрити кришкою і тушкувати півгодини.

Рецепт селянського супу

Цієї варіації приготування вже дуже багато років.

Інгредієнти:

  • соняшникова олія;
  • чорний перець;
  • вода – 1750 мл;
  • петрушка;
  • оцет;
  • тости;
  • сіль;
  • картопля – 4 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • лаврушка;
  • ріпа – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершки – 230 мл

Приготування:

  • Закинути у воду порубану ріпу. Додати порізану картоплю. Поперчити і закинути лаврушку. Підсолити. Проварюють півгодини.
  • Масло влити в сковорідку і смажити нашатковану цибулю з часниковими зубками. Прожарити. Влити трохи оцту. Потомити три хвилини.
  • Половину овочів перетворити в пюре. Залишилися змішати з подрібненою петрушкою і засмажкою. Влити вершки. Збити.
  • Нарізати соломкою перець.
  • У центр тарілки за допомогою спеціального кільця викласти пюре з ріпи з картоплею. Залити супом. Прибрати кільце. На пюре помістити хліб і присипати його болгарським перцем.

Салат зі свинини з ріпою і яблук

Цікавий за смаковими якостями салат, який гідний зайняти почесне місце на святковому столі.

Інгредієнти:

  • желе – 3 ст. ложки яблучного;
  • чорний перець;
  • кмин – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • свинина – 550 г;
  • петрушка – 5 р;
  • оливкова олія -120 мл;
  • сир – 210 г м’який;
  • салат-латук – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • ріпа – 1 шт.;
  • гірчиця – 2 ст. ложки;
  • яблуко – 1 шт.;
  • яблучний оцет – 50 мл
Дивіться також:  Голець Камчатський – як краще приготувати, 7 рецептів

Приготування:

  • Відбити нарізані шматки м’яса. Желе (половину) перемішати з кмином. Обмазати м’ясо і засмажити.
  • Нарізану кубиками цибулю замочити у воді. В гірчицю налити оцет і додати желе. Збити. Посолити і посипати перцем. Збиваючи масу залити масло.
  • Остигле м’ясо нарізати. Злити рідину з лука і відправити до м’яса. Салат порвати. У вигляді кубиків знадобляться яблука, сир і ріпа.
  • Змішати всі продукти. Залити соусом. Розмішати і посипати петрушкою.

Мариновані овочі за рецептом гавайському

Таке блюдо у гавайців прийнято подавати до будь-якої їжі.

Інгредієнти:

  • цукор – 0,6 гуртки;
  • ріпа – 3 великих плода;
  • оцет – 0,5 гуртки;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • болгарський перець – 1 шт.

Приготування:

  • Поздовжньо порубані овочі нарізати скибочками. Товщина повинна бути три сантиметри. Перець – ширина смуги п’ять міліметрів, а довжина п’ять сантиметрів.
  • Змішати овочі і підсолити. Витримати годину. Злити сік, що утворився. Помістити в банки.
  • Цукор залити оцтом і варити до повного розчинення кристалів. Охолодити і залити овочі.

Не використовуйте для приготування зів’ялі і перестиглі плоди ріпи – вони гірчать. Застосовуйте свіжий, молодий коренеплід. Але якщо овоч все-таки гірчить, то слід його обдати окропом – це допоможе уникнути гіркоти.

Запечена ріпа з сиром

Завдяки запіканню страва виходить дуже корисним.

Інгредієнти:

  • ріпа – 4 шт.;
  • зелень;
  • часник – 2 зубки;
  • перець;
  • вершкове масло – 3 ст. ложки;
  • сир – 2 гуртки натертий;
  • сіль;
  • жирні вершки;
  • курячий бульйон.

Приготування:

  • Прогріти духовку (180 градусів).
  • Подрібнити ріпу. Потрібні кружечки. Порубати часник.
  • Помістити олія у сковорідку і розтопити. Помістити ріпу.
  • Посипати часником.
  • Залити бульйоном, а потім вершками.
  • Присипати сирної стружкою.
  • Посипати перцем.
  • Відправити в духовку на півгодини. Засипати зеленню.

Готуємо з куркою в горщиках

Овочі, просочені м’ясним соком, виходять особливо ніжними та смачними.

Інгредієнти:

  • курка – 450 г;
  • картопля – 230 г;
  • перець;
  • ріпа – 230 г;
  • сіль;
  • цибуля – 230 г;
  • морква – 120 г;
  • вода;
  • перець болгарський – 230 р.

Приготування:

  • Овочі порізати. Розмір довільний. Нарізати куряче м’ясо.
  • Викласти в горщики шарами. До центру залити водою. Підсолити і присипати перцем. Накрити кришкою.
  • Запікати в духовій печі (180 градусів). Потрібно півтори години.

Прокрутка до верху