Коренеплід з солодкуватим присмаком відрізняється остринкой чудовим і специфічним ароматом. Пропонуємо швидкі і смачні рецепти страв з ріпи.
Смачне пюре з ріпи на гарнір
Простий і доступний овоч легко перетворити в корисну страву.
Інгредієнти:
- мускатний горіх – 0,5 ч. ложки;
- ріпа – 4 шт. маленька;
- перець;
- вершкове масло – 35 г;
- молоко – 110 мл;
- сіль;
- петрушка – 27 р.
Приготування:
- Очищений овоч нарізати. Повинно вийде з кожного шість частин. Помістити у воду. Відварити. Буде потрібно близько години.
- Злити воду, що залишилася. Помістити до овочу масло. Влити молоко. Посипати спеціями. Включити блендер і перемолоти. Додати порізану зелень і перемішати.
Як запекти овоч в духовці з яблуками
Готується просто.
Інгредієнти:
- чебрець – 3 гілки;
- ріпа – 4 шт.;
- перець;
- яблуко – 2 шт.;
- сіль;
- оливкова олія – 5 ст. ложок;
- біле вино – 125 мл;
- олія гірчична – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Скибами порубати овоч.
- Нарізати яблука.
- Залити підготовлені продукти оливковою олією і гірчичним. Посипати чебрецем. Підсолити і насипати перець. Розмішати.
- Прогріти духову піч. Знадобиться 220 градусів. Розкласти на деку овоч.
- Залити вином. Запікати півгодини.
Ріпа, смажена з цибулею
Хочете поласувати смачним овочевим харчем з приємним сирним ароматом? Тоді приготуйте страву за цим рецептом.
Інгредієнти:
- петрушка – 4 гілки;
- ріпа – 2 шт.;
- сіль;
- цибуля – 2 шт.;
- рослинна олія – 4 ст. ложки;
- сир – 85 р.
Приготування:
- Цибуля знадобиться півкільцем.
- Основний овоч подрібнити соломкою.
- Нашаткувати зелень.
- Сир перетворити в стружку за допомогою терки.
- Розігріти в сковороді олію. Помістити цибулю і засмажити. Закинути ріпу. Витримати до готовності. Не забувайте перемішувати, щоб страва не пригоріло. Посипати зеленню. Підсолити.
- Присипати сирної стружкою. Накрити кришкою і потримати три хвилини.
Хлопець репа — як приготувати?
Є багато різних страв з жовтої ріпи, але смачніше всього виходить пареная.
Інгредієнти:
- ріпа – 4 шт.;
- сіль;
- вода – 8 ст. ложок.
Приготування:
- Нарізати у вигляді кружечків овоч. Прогріти духовку. Режим 175 градусів.
- Підготувати горщик. Помістити овоч. Всипати сіль. Влити воду. Накрити кришкою. Відправити в духову шафу.
- Витримати півгодини.
Як фарширувати ріпу печерицями
Цей рецепт відрізняється оригінальністю приготування і красивим зовнішнім виглядом.
Інгредієнти:
- ріпа – 4 шт.;
- материнка – 0,2 ч. ложки;
- фарш – 260 г;
- цибуля – 2 шт.;
- петрушка – 23 г;
- часник – 2 шт.
Приготування:
- Зрізати хвостик з овоча і капелюшок. Зрізати шкірку. Залити водою, підсолити і відварити.
- Порізати дрібно цибулю. Змішати з фаршем. З’єднати з подрібненою зеленню і часниковими зубками. Присипати материнкою. Підсолити. Перемішати.
- Остудити готовий овоч. Ложкою дістати серцевину таким чином, щоб не пошкодити краю. М’якоть подрібнити і змішати з фаршем. Нафарширувати ріпу. Помістити на деко і запікати в духовій печі. Режим 180 градусів. Потрібно півгодини.
Картопляна запіканка з грибами і ріпою
Страву з вершковим смаком легко приготувати, а результат порадує чудовим смаком.
Інгредієнти:
- оливкова олія;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- сир – 0,5 гуртки перетертий на тертці;
- печериці – 460 м;
- вершки кондитерські – 65 мл;
- часник – 1 ч. ложка порубаний;
- естрагон – 1,5 ч. ложки рубаний;
- сухе вино – 260 мл біле;
- петрушка – 2 ст. ложки порубана;
- ріпа – 180 г нарізана;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- чебрець — гілка;
- бебі шпинат – 2 гуртки листя;
- вершковий сир – 2 ст. ложки;
- картопля – 230 г шматочками;
- цибуля – 4 гуртки півкільця.
Приготування:
- Поставити на розігрів духову піч (180 градусів).
- Помістити в сковороду вершкове масло. Додати гриби. Потомити три хвилини. Додати часник. Смажити півхвилини. Налити вино. Через дві хвилини насипати петрушку і чебрець. Посипати перцем. Накрити кришкою і потомити чверть години. Прибрати кришку і випарувати рідину. Помістити вершковий сир. Розмішати. Перекласти в піалу. Промити сковорідку.
- Влити олію у сковорідку. Помістити цибулю. Засмажити.
- У форму викласти картоплю. Вкрити листям шпинату. Підсолити і посипати перцем. Додати естрагон. Залити вершками і присипати сиром. Накрити кришкою і відправити в духову шафу. Через півгодини прибрати кришку і запікати ще півгодини.
Зимовий салат з жовтої ріпи, моркви і капусти
Просто приготувати і смачно узимку ласувати.
Інгредієнти:
- ріпа – 260 г;
- зерниста гірчиця;
- петрушка – 25 г;
- капуста – 260 г;
- сіль;
- морквина – 210 г;
- оливкова олія – 55 мл;
- кріп – 27 р.
Приготування:
- Нашаткувати капусту. Взяти тертці для моркви по-корейськи і натерти морквину.
- Таким же чином подрібнити ріпу.
- Зелень порубати.
- Залити овочі маслом.
- Додати гірчицю. Підсолити. Розім’яти руками. Посипати зеленню.
Овочевий суп на курячому бульйоні
Спробуйте приготувати овочевий суп, який схвалить вся сім’я.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 420 г;
- борошно – 2 ст. ложки;
- ріпа – 550 г;
- курка – 650 мл;
- морквина – 210 г;
- кріп – 25 г;
- вода – 1100 мл;
- біла квасоля – 110 г консервована.
Приготування:
- Ріпа і картопля знадобляться у вигляді кубиків. Моркву кільцями.
- Залити курку водою. Проварити годину. М’ясо дістати. В отриманий бульйон закинути порубані овочі. Проварюють півгодини.
- М’ясо нарізати. Повернути в бульйон. Закинути квасоля. Посипати подрібненим кропом. І додати подрібнену цибулю.
- Борошно розвести в малій кількості рідини і залити в бульйон. Перемішати. Посипати спеціями і перцем. Підсолити. Проварити п’ять хвилин.
Каша з ріпи — просто і смачно
Дуже смачний рецепт з білої ріпи.
Інгредієнти:
- сіль;
- ріпа – 2 шт.;
- куркума;
- масло – 1 ст. ложка оливкова;
- цукор.
Приготування:
- Підсолити воду і помістити порубаний овоч. Злити воду.
- Потовкти за допомогою товкачика. Насипати куркуму. Розмішати. Підсолодити і перемішати.
Ріпа, тушкована з м’ясом
Ситний і живильний варіант приготування.
Інгредієнти:
- ріпа – 1500 г;
- чорний перець;
- вода – 2 ст. ложки;
- морквина – 230 г;
- масло – 120 мл;
- м’ясо – 950 г;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- У вигляді соломки порубати м’ясної шматок. Смажити на сковорідці, заздалегідь залитій маслом.
- Помістити цибулю півкільцями. Додати соломкою моркву. Гасити чверть години.
- Ріпу нарізати. Отриману соломку закинути до м’яса. Підсолити. Посипати перцем і перемішати. Влити воду. Накрити кришкою і тушкувати півгодини.
Рецепт селянського супу
Цієї варіації приготування вже дуже багато років.
Інгредієнти:
- соняшникова олія;
- чорний перець;
- вода – 1750 мл;
- петрушка;
- оцет;
- тости;
- сіль;
- картопля – 4 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- часник – 3 зубки;
- лаврушка;
- ріпа – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- вершки – 230 мл
Приготування:
- Закинути у воду порубану ріпу. Додати порізану картоплю. Поперчити і закинути лаврушку. Підсолити. Проварюють півгодини.
- Масло влити в сковорідку і смажити нашатковану цибулю з часниковими зубками. Прожарити. Влити трохи оцту. Потомити три хвилини.
- Половину овочів перетворити в пюре. Залишилися змішати з подрібненою петрушкою і засмажкою. Влити вершки. Збити.
- Нарізати соломкою перець.
- У центр тарілки за допомогою спеціального кільця викласти пюре з ріпи з картоплею. Залити супом. Прибрати кільце. На пюре помістити хліб і присипати його болгарським перцем.
Салат зі свинини з ріпою і яблук
Цікавий за смаковими якостями салат, який гідний зайняти почесне місце на святковому столі.
Інгредієнти:
- желе – 3 ст. ложки яблучного;
- чорний перець;
- кмин – 1 ч. ложка;
- сіль;
- свинина – 550 г;
- петрушка – 5 р;
- оливкова олія -120 мл;
- сир – 210 г м’який;
- салат-латук – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- ріпа – 1 шт.;
- гірчиця – 2 ст. ложки;
- яблуко – 1 шт.;
- яблучний оцет – 50 мл
Приготування:
- Відбити нарізані шматки м’яса. Желе (половину) перемішати з кмином. Обмазати м’ясо і засмажити.
- Нарізану кубиками цибулю замочити у воді. В гірчицю налити оцет і додати желе. Збити. Посолити і посипати перцем. Збиваючи масу залити масло.
- Остигле м’ясо нарізати. Злити рідину з лука і відправити до м’яса. Салат порвати. У вигляді кубиків знадобляться яблука, сир і ріпа.
- Змішати всі продукти. Залити соусом. Розмішати і посипати петрушкою.
Мариновані овочі за рецептом гавайському
Таке блюдо у гавайців прийнято подавати до будь-якої їжі.
Інгредієнти:
- цукор – 0,6 гуртки;
- ріпа – 3 великих плода;
- оцет – 0,5 гуртки;
- морква – 1 шт.;
- сіль – 2 ст. ложки;
- болгарський перець – 1 шт.
Приготування:
- Поздовжньо порубані овочі нарізати скибочками. Товщина повинна бути три сантиметри. Перець – ширина смуги п’ять міліметрів, а довжина п’ять сантиметрів.
- Змішати овочі і підсолити. Витримати годину. Злити сік, що утворився. Помістити в банки.
- Цукор залити оцтом і варити до повного розчинення кристалів. Охолодити і залити овочі.
Не використовуйте для приготування зів’ялі і перестиглі плоди ріпи – вони гірчать. Застосовуйте свіжий, молодий коренеплід. Але якщо овоч все-таки гірчить, то слід його обдати окропом – це допоможе уникнути гіркоти.
Запечена ріпа з сиром
Завдяки запіканню страва виходить дуже корисним.
Інгредієнти:
- ріпа – 4 шт.;
- зелень;
- часник – 2 зубки;
- перець;
- вершкове масло – 3 ст. ложки;
- сир – 2 гуртки натертий;
- сіль;
- жирні вершки;
- курячий бульйон.
Приготування:
- Прогріти духовку (180 градусів).
- Подрібнити ріпу. Потрібні кружечки. Порубати часник.
- Помістити олія у сковорідку і розтопити. Помістити ріпу.
- Посипати часником.
- Залити бульйоном, а потім вершками.
- Присипати сирної стружкою.
- Посипати перцем.
- Відправити в духовку на півгодини. Засипати зеленню.
Готуємо з куркою в горщиках
Овочі, просочені м’ясним соком, виходять особливо ніжними та смачними.
Інгредієнти:
- курка – 450 г;
- картопля – 230 г;
- перець;
- ріпа – 230 г;
- сіль;
- цибуля – 230 г;
- морква – 120 г;
- вода;
- перець болгарський – 230 р.
Приготування:
- Овочі порізати. Розмір довільний. Нарізати куряче м’ясо.
- Викласти в горщики шарами. До центру залити водою. Підсолити і присипати перцем. Накрити кришкою.
- Запікати в духовій печі (180 градусів). Потрібно півтори години.