Свиняча вирізка вважається найкращою м’ясної частиною. При правильному приготуванні свинина виходить ніжною і трохи солодкуватою, що надає стравам особливу пікантність. Страви з свинячої вирізки такі апетитні, що навіть найвибагливіший гурман не зможе перед ними встояти.
Смажена свиняча вирізка з овочами на сковороді
На відміну від інших частин тваринного м’яка вирізка ідеально підходить для смаження на сковороді, особливо в умовах обмеженої кількості часу.
Інгредієнти:
- 400 г вирізки;
- в 2 рази менше баклажанів;
- 150 г грибів;
- цибулина;
- 1 солодкий перець;
- ½ Головки часнику;
- по 15 мл соєвого соусу і бальзамічного оцту;
- сіль і спеції.
Спосіб приготування:
- З м’яса готуються медальйони, з цибулини – півкільця, з грибів – платівки, а з баклажана і перцю – кубики.
- Вирізка порційно обсмажується і викладається на тарілку.
- Далі обсмажуються баклажани з перцем і цибулею, до яких через 2 хвилини відправляються гриби.
- Через 3 хвилини в сковороду повертається м’ясо.
- Вміст солиться, приправляється і заливається сумішшю оцту і соусу.
- Через 5 хвилин страва подається до столу.
Готуємо в’ялене м’ясо
Якщо вибрати якісний вихідний продукт, то відірватися від домашнього в’яленого м’яса буде неможливо.
Достатньо підготувати:
- 1 кг вирізки;
- улюблені спеції і сіль.
В процесі:
- М’ясо ділиться на 2 рівні частини, які солятся і рясно пересипаються приправами.
- Вирізка маринується в холодильнику протягом доби, протягом яких м’ясо перевертається.
- По закінченні вказаного часу м’ясо відкидається на друшляк, де за 2 години повинна стекти вся рідина.
- Далі продукт обсипається свіжими спеціями, обертається марлею і перетягується шпагатом.
- В’ялиться вирізка тиждень на кухні, в зручному місці під шафкою.
Як смачно запекти у фользі
В духовці з використанням фольги і без того ніжна вирізка виходить ще пахучіше і м’якше.
Будуть потрібні:
- 700 г м’яса;
- ½ Головки часнику;
- 15 г французької гірчиці;
- трохи соєвого соусу і соняшникової олії;
- сіль і спеції.
Етапи підготовки:
- Готується з гірчиці, соусу і часникової кашки заправка, якій змащується шматок м’яса.
- Вирізка приправляється улюбленими спеціями і загортається в фольгу.
- М’ясо запікається при стандартній температурі близько 60 хвилин.
Надзвичайно смачний шашлик
Любителям шашлику з корейки варто взяти на замітку страва з вирізки, яка вважається дієтичною, але більш ніжною.
Для приготування необхідно:
- м’ясо;
- йогурт;
- кайенский перець;
- сік лайма.
Хід роботи:
- Промита вирізка нарізати великими шматочками.
- З йогурту, перцю і соку готується гострий соус, яким заливають м’ясо.
- Маринується блюдо близько 3-4 годин.
Медальйони зі свинячої вирізки
Блюдо відрізняється простотою виконання і ніжним смаком нежирної свинини.
Для підготовки достатньо:
- шматочки вирізки;
- трохи соняшникової олії;
- солі і улюблених спецій.
Черговість дій:
- М’ясо нарізати шматочками товщиною до 3 см, які лупляться приправами і збризкують маслом.
- Обсмажуються медальйони за 90 секунд з кожної сторони, після чого викладають на деко, де присаливаются.
- М’ясо накривається фольгою і поставити в духовку на 10 хвилин, що додасть медальйонів більшої соковитості.
Ніжні відбивні до святкового столу
Відбивні під рум’яною скоринкою пробуджують неймовірний апетит і зникають зі святкового столу в одну мить.
Для приготування знадобляться:
- вирізка;
- 2 яйця;
- трохи борошна;
- шматочок сиру;
- сіль і спеції.
Покрокова інструкція створення страви:
- З вирізки готуються шматочки, які добре відбивають тупою стороною молотка, щоб не порушувати структуру м’яса.
- Яйця збиваються в окремій мисочці.
- Відбивні солятся, приправляється і обвалюються в борошні, а потім умочують в яєчної маси.
- Вироби обсмажують з двох сторін, після чого викладають на деко, де присипаються сирної стружкою і відправляються в гарячу духовку на 7 хвилин.
- На блюді вироби прикрашаються зеленню для додання святковості.
Рецепт запікання з чорносливом
Страви з свинячої вирізки в духовці дуже різноманітні.
Можна приготувати оригінальне страву з:
- 600 г свинини;
- 10 шт. чорносливу;
- 10 г французької гірчиці;
- ½ Головки часнику;
- солі і спецій.
При приготуванні:
- З м’яса формується пласт за допомогою спиралеобразных рухів ножем.
- Одержаний м’ясної шматок відбивається.
- Внутрішня сторона майбутнього рулету змащують гірчицею, солиться, приправляється і покривається половинками чорносливу.
- Досить туго згорнути рулет, який фіксується за допомогою зубочисток, а потім обв’язується кулінарним шпагатом.
- Виріб обертається фольгою і поставити в духовку на 1 годину, за 20 хвилин до завершення якого фольга розгортається, щоб додати страві рум’яності.
Свиняча вирізка з журавлинним соусом
Свиняча вирізка із солодкуватими нотками дуже гармонійно поєднується з ягодами журавлини, що додають м’ясу трохи кислинки і насиченості.
Щоб втілити рецепт в життя, слід придбати:
- ½ Кг вирізки;
- 50 г меду;
- ½ Стопки оливкової олії;
- зубок часнику;
- трохи часниковою солі і сухої гірчиці;
- 100 г заморожених ягід журавлини;
- ½ Стопки лимонного соку;
- щіпка коричневого цукру.
Щоб вразити гостей вишуканим кисло-солодким блюдом з свинини:
- Вирізка добре промивається.
- У мисочці змішуються сіль з гірчицею, після чого сумішшю натирається підготовлене м’ясо.
- На сковороді розігрівається масло, в якому з усіх боків обсмажується м’ясо.
- Сковорода без ручки переміщається в розігріту до 200°C духовку, де знаходиться близько 15-20 хвилин.
- В піалі з’єднуються оливкова олія і рідкий мед, після чого заправкою поливається м’ясо.
- Через 10 хвилин свинина витягується з духовки і ріжеться шматочками, які розкладають по тарілках.
- Перед подачею м’ясо поливається соусом з журавлини, лимонного соку, товченого часнику і цукру, який попередньо проварюється на повільному вогні близько ¼ години.
М’ясо, фаршироване грибами і сиром
Смачні страви з свинячої вирізки не обмежуються відбивними і медальйонами. Дуже вишукано виглядає смачна і ніжна свинина, фарширована грибами.
Щоб виконати нескладний рецепт, необхідно взяти:
- 300 г м’яса;
- 100 г печериць;
- 30 г бринзи;
- стільки ж ковбаси;
- 1 болгарський перець;
- 1 помідор;
- цибулина;
- сіль і оливкове масло.
Послідовність дій:
- Вирізка ріжеться уздовж і розкривається книжкою, після чого злегка відбивається і солиться.
- Ковбаса ріжеться кільцями, гриби – пластинками, бринза – шматочками.
- На підготовлений шар викладаються ковбаса, сир і ½ грибів, а потім кінці вирізки сколюються зубочистками.
- З овочів і грибів готується салат, який заправляється оливковою олією.
- На деку фаршироване м’ясо посипається салатом і відправляється в духовку для запікання до рум’яної скоринки.
Отже, свиняча вирізка – прекрасний продукт, з якого можна приготувати величезну кількість абсолютно різних страв. Але всі вони будуть мати дещо спільне – ніжність та соковитість.