Страви з цибулі – смачні рецепти

Цибуля часто є основною складовою для деяких ароматних гарнірів. Якщо цибуля-порей витримайте в маринаді з запашних трав і рослинного масла, а потім зажарите на грилі, то відчуєте його свіжий і ніжний смак.

Ріпчаста цибуля стане солодким, набагато соковитіше і м’якше на смак, якщо спекти його в духовці або прожарити на сковороді з додаванням варення або цукру. Отримана таким чином глазур, покриє цибулинки і додасть незвичайний смак.

Приготовлені гарніри з таким цибулею можете подати до смаженого м’яса або птиці.

Під час літніх пікніків можна приготувати навіть на природі цибуля-порей на грилі. Цією стравою не тільки здивуйте, але і насолодитися ніжним смаком і приємним ароматом.

 

Отже, давайте приготуємо цибуля-порей на грилі, слідуючи ось таким рецептом:

 

На маринування потрібно буде витратити 25 хвилин, тому можна це зробити ще вдома.

Готується цибулю на грилі 10 хвилин. Отримайте 6 порцій.

Ось які продукти для цього знадобляться страви:

– цибуля-порей 6 товстих стебел;

– сіль;

– рослинна або оливкова олія-60 мл;

– 2 столові ложки будь-якого ароматизованого оцту;

– свіжа зелень орегано 1,5 чайної ложки;

– 1,5 чайної ложки чорного перцю грубого помелу;

Тепер займемося самим приготуванням:

Цибульні стебла потрібно підготувати для гриля. Обрізаємо корінці і зелену частину порею. Кожна стеблина лука розрізаємо вздовж на половинки, лише біля основи залишаємо 5 см цілим.

Частину з листям розсовуємо і добре промиваємо. Іноді там накопичується пісок або земля.

Відшукуємо велику каструлю, наливаємо трохи води і даємо їй закипіти. Туди додаємо пару чайних ложок солі і промитий цибулю-порей і знову доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і протушиваем цибулю під кришкою близько 10 хвилин. За цей час порей розм’якшиться. Потім дістаємо цибулю з води і стряхиваем її надлишки.

Дивіться також:  Варення з кабачків – 8 рецептів

Тепер будемо готувати маринад:

Беремо не дуже глибоку посуд. В ній збиваємо масло, оцет, нарубану зелень орегано, перець і пів чайної ложки солі. У цю суміш кладемо цибулю-порей, перемішуємо, щоб маринадом вкрилися всі стебла. Накриваємо і ставимо просочуватися в холодильник.

Гриль добре нагріваємо. Стебла цибулі-порею викладаємо на решітку, а залишився маринад поки відставляємо в сторону. З кожної сторони обсмажуємо близько 10 хвилин при цьому кожен раз змащуємо маринадом.

Готовий цибулю викладаємо на велику тарілку і поливаємо соком, який вийшов при обсмажуванні. Такий цибулю можна подавати на стіл, і в холодному вигляді.

Рецепт лука в карамелі

Гарнір з карамелизированого лука сподобається навіть дітям.

На підготовку піде хвилин 40 (охолодження лука). На саме приготування – 30 хвилин. Вийде 4 порції.

Для цибулі в карамелі потрібно взяти:

– 750 г цибулин маленького розміру;

– 75 г кишмишу;

– цукру та олії по 2 столові ложки;

– 0,5 чайної ложки солі.

Готувати цибулю в карамелі будемо таким чином:

Протушиваем у воді цибулини 10 хвилин. Якщо проткнувши виделкою цибулю, виявиться м’яким, значить, він готовий. Воду видаляємо і охолодити в холодній воді.

Кілька шарів зніміть з цибулин, але так, щоб вони не розпалися при смаженні. На суху сковорідку наливаємо олію, кладемо цибулю, кишмиш, цукор, підсолюємо. Смажити потрібно на середньому вогні, весь час помішуючи цибулини. Якщо вмієте можна підкидати цибулю на сковорідці. Після 5 хвилин обсмажування цибулини вкриються глазур’ю і злегка підрум’яниться. Тепер можна викладати цибулю на блюдо і пригощати гостей.

Прокрутка до верху