Страви з яловичого фаршу — 16 рецептів приготування

Страви з яловичого фаршу швидко готуються, завжди виходять смачними та поживними. Краще використовувати самостійно зроблений фарш — він смачніші і натуральніші.

Страви з яловичого фаршу в мультиварці

З допомогою кухонної техніки з яловичого фаршу можна зробити справжні делікатеси, які підійдуть і для щоденного меню, і для святкового столу.

Фрикадельки під томатно-сирним соусом

Необхідні продукти:

  • 200 г яловичого фаршу;
  • 1 цибуля-ріпка;
  • 1 яйце;
  • 20 г панірувальних сухарів;
  • 30 г томатної пасти;
  • 30 р сметани;
  • 100 г плавленого сиру;
  • 400 мл питної води;
  • сіль, чорний перчик за смаком.

Етапи готування.

  • У фарш вбивають яйце, додають дрібно нашатковану цибулю, сіль, перець.
  • Руками, змоченими в холодній воді, формують фрикадельки і обкачують їх у сухарях.
  • Напівфабрикати кладуть в чашу мультиварки.
  • Готують соус: змішують томат-пасту, сметану, все заливають водою.
  • Щоб розм’якшити плавлений сир, його дрібно ріжуть, заливають невеликою кількістю окропу і мнуть виделкою.
  • Сир додають в томатно-сметанний соус, перемішують.
  • Отриманою масою поливають фрикадельки.
  • Включають програму «Тушкування» на 40 хвилин.
  • Приготовані в мультиварці фрикадельки подають гарячими.

Парові яловичі котлети

Інгредієнти:

  • 0,5 кг фаршу з яловичини;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 100 г м’якушки батона;
  • 100 мл молока;
  • 20 г паприки;
  • 20 г зелені петрушки;
  • 10 мл рослинного масла;
  • 5 г солі;
  • 2 г чорного меленого перцю.

Технологія приготування.

  • Батон заливають молоком і залишають на 15 хвилин.
  • Розмоклий м’якуш додають у фарш.
  • Цибулину подрібнюють до пюре з допомогою кухонного комбайна і кладуть у м’ясній складу.
  • У фарш вбивають яйце.
  • Засипають сіль, спеції, рубану петрушку.
  • Фарш перемішують вручну протягом 7 хвилин.
  • Грати мультиварки змащують маслом.
  • Періодично змочуючи долоні холодною водою, з фаршу виробляють котлети, кладуть їх на решітку і поміщають в каструлю.
  • Встановлюють програму «Варка на пару». Готують протягом 35 хвилин.

Ліниві голубці з фаршем

Знадобиться:

  • 300 г яловичого фаршу;
  • 1 кг білокачанної капусти;
  • 80 г рису;
  • 2 моркви;
  • 2 головки цибулі;
  • 60 г томат-пасти;
  • 400 мл питної води;
  • суміш мелених перців;
  • сіль за смаком;
  • 60 мл рослинного масла.

Кроки приготування.

  • Качан очищають від верхніх листочків, шаткують тонкими смужками, солять і розминають руками, щоб капуста вийшла більш ніжною.
  • Моркву і цибулю ріжуть дрібними кубиками, засипають в чашу мультиварки і готують в олії на програмі «Смаження» до розм’якшення.
  • Обсмажені овочі викладають у тарілку, а мультиварку заповнюють 2/3 підготовленої капусти.
  • Далі насипають рис, рівномірно розподіляючи по капусті.
  • Зверху кладуть фарш, його солять і перчать.
  • Поверх всіх інгредієнтів викладають залишилася капусту і засмажку.
  • Завершальний шар — томатна паста. Її рівномірно наносять за допомогою кулінарної пензлика.
  • Вміст мультиварки заливають водою.
  • Включають режим «Гасіння» і готують ліниві голубці під кришкою 1 годину.
  • Страву подають зі сметаною.

Спагетті болоньєзе з яловичиною

Список продуктів:

  • 2 л води;
  • 400 г італійських спагетті;
  • 150 г голландського сиру;
  • 0,3 кг фаршу з яловичини;
  • 2 середніх помідора;
  • 30 г томатної пасти;
  • 2 цибулини;
  • 3 часникового зубчики;
  • 80 мл рослинного масла;
  • сіль, свіжа зелень, чорний мелений перець за смаком.
Дивіться також:  Паелья з морепродуктів – 8 рецептів приготування

Процес приготування.

  • У каструлю налийте воду і включають програму «Пар».
  • У закипілу воду кладуть сіль і перець. Програму міняють на режим «Паста», кидають спагетті і відварюють їх протягом 10 хвилин.
  • Готові спагетті промивають під краном і відкладають у бік.
  • Цибулю шаткують, сир подрібнюють на тертці, очищені від шкірки помідори дрібно нарізають, часник тиснуть за допомогою преса.
  • У чашу мультиварки наливають масло і включають програму «Смаження».
  • Викладають цибулю і часник, обсмажують, помішуючи.
  • Через 5 хвилин додають помідори і томат-пасту. Готують ще 6 хвилин.
  • В томатну обжарку викладають фарш. Блюдо солять, перчать і тушкують під кришкою 10 хвилин.
  • У чашу заливають 400 мл води і готують ще 25 хвилин.
  • На плоску тарілку викладають спагетті, посипають їх натертим сиром і поливають соусом болоньєзе. Страву прикрашають рубаною зеленню.

Ситне блюдо з гречкою

Необхідні компоненти:

  • 150 г гречаної крупи;
  • 150 г фаршу з яловичини;
  • 1 цибуля-ріпка;
  • 1 морква;
  • 1 помідор;
  • 450 мл відфільтрованої води;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • сіль.

Покроковий рецепт.

  • Моркву і цибулю нарізають кубиками і пасерують на режимі «Випічка» 7 хвилин.
  • Закладають фарш і готувати ще 10 хвилин.
  • Додають нарізаний помідор і перебрану, промиту крупу.
  • Всі інгредієнти заливають водою і готують на програмі «Гасіння» 25 хвилин.

У духовці

Страви з яловичого фаршу в духовці вдало вийдуть навіть у молодої господині.

Рецепт котлет з яловичого фаршу

Потрібно:

  • 500 р фаршу з яловичини;
  • 120 г білого хліба;
  • 150 мл чистої води;
  • 10 г солі;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 80 г панірувальних сухарів;
  • 2 г меленого чорного перцю.

Хід приготування.

  • Хліб замочують у воді на 5 хвилин, потім з’єднують з фаршем, сіллю і перцем. Якщо маса вийшла занадто густий, додають ще трохи води.
  • З фаршу ліплять класичні котлети трохи подовженою форми.
  • Заготовки панірують і поміщають на змащений маслом деко.
  • Яловичі котлетки випікають при 200°С 40 хвилин.

Фаршировані помідори

Склад:

  • 8 великих стиглих, але щільних, помідорів;
  • 0,3 кг фаршу з яловичини;
  • 50 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 100 г Пармезану;
  • сіль і мелений чорний перець за смаком;
  • 50 г рідкої сметани;
  • по 1 гілочці кропу і петрушки;
  • олія для обсмажування.

Кроки приготування.

  • У вимитих і висушених серветкою помідорів зрізують верхівки. Їх відкладають у бік.
  • Маленькою ложкою з кожного томату вичерпують м’якоть.
  • Всередину помідорних чашечок насипають сіль і перець.
  • У підсоленій воді рис відварюють до напівготового стану (7-9 хвилин).
  • Цибулину кришать подрібніше і обсмажують в олії до м’якості і прозорості.
  • З’єднують фарш, остиглий рис і цибулька. При необхідності додають сіль.
  • Приготованим фаршем начиняють помідори. Зверху поміщають відрізану на початку кришечку — це дозволить зберегти начинку м’якою.
  • Деко застеляють папером і укладають на неї помідори.
  • Страву готують в духовці при 200°С 25 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності з томатів знімають верхівки і насипають тертий сир.
  • Ароматні фаршировані помідори подають гарячими, поливши сметаною і прикрасивши зеленню.
Дивіться також:  Курка в пакет для запікання в духовці – 3 рецепта приготування

Рецепт фаршированих макаронів

Знадобиться:

  • 250 г порожнистих макаронних трубочок;
  • 400 г фаршу;
  • 1 цибуля-ріпка;
  • 1 морквина;
  • 300 мл нежирних вершків;
  • 30 г вершкового масла;
  • 40 р борошна;
  • 10 г мускатного горіха;
  • сіль, перець.

Кроки приготування.

  • У киплячу підсолену воду опускають макарони на 5 хвилин. Потім їх відкидають на друшляк і промивають проточною водою.
  • На сковороді розігрівають половину підготовленого вершкового масла. Обсмажують на нього натерту моркву і нашатковану цибулю. Додають солоний і перчений фарш і готують ще 12 хвилин до повного випаровування рідини.
  • Варені трубочки начиняють фаршем, набиваючи їх не занадто щільно.
  • Фаршировані макарони викладають у велику форму для запікання.
  • Готують соус. Розтоплюють На сковороді залишки масла, додають борошно, мускатний горіх і постійно розмішуючи, вливають вершки. Соус готують до загусання, безперервно збиваючи вінчиком.
  • Макаронні трубочки у формі заливають теплим соусом.
  • Страву кладуть у розігріту до 170°С 25 хвилин.

Картопля з фаршем і кабачками

Інгредієнти:

  • 150 г фаршу з яловичини;
  • 1 молодий кабачок;
  • 4 картоплини;
  • 1 помідор;
  • 1 цибуля;
  • 20 г кропу;
  • 60 г сметани;
  • 30 г голландського сиру;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • сіль;
  • пряні трави за бажанням.

Етапи готування.

  • Цибулю і кріп подрібнюють і пасерують на олії 3 хвилини.
  • Картоплю нарізати довільно, заливають сметаною, солять, приправляють.
  • Кабачок і помідор ріжуть кружальцями.
  • Деко захищають антипригарним покриттям і викладають кабачок, потім помідор, коржі з фаршу, картоплю, засмажку. Зверху виливаємо залишки сметани.
  • Блюдо закривають фольгою і випікати 30 хвилин при 170°С. Потім додають тертий сир і готують ще 6 хвилин.

Пиріжки з листкового тіста

Необхідні компоненти:

  • 0,5 кг листкового тіста (дріжджового);
  • 2 часникові часточки;
  • 400 г фаршу з яловичини;
  • 1 цибулина;
  • 1 сирий жовток;
  • 40 мл молока;
  • 5 г паприки;
  • сіль.

Покроковий рецепт.

  • В тарілці з’єднують м’ясний фарш, подрібнену цибулю, часник, сіль, паприку і жовток.
  • Розморожене тісто розрізають на рівні квадрати.
  • З фаршу формують ковбаски, поміщають їх на краю заготовок з тіста і загортають рулетиками.
  • Пиріжки кладуть на деко з пергаментом, змочують молоком і відправляють в розігріту до 190°С духовку на 25 хвилин (до красивого рум’яного відтінку).

Дієтичні рецепти з яловичого фаршу

Низькокалорійні, але дуже смачні дієтичні страви з яловичого фаршу обов’язково оцінять всі, хто дотримується здорового харчування.

Суп

Знадобиться:

  • 0,2 кг яловичого фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 болгарський перчик;
  • 6 суцвіть цвітної капусти;
  • 10 г зелені петрушки;
  • 5 г сушеного базиліка;
  • 8 горошин чорного перцю;
  • пів-цибулини;
  • 2 лаврових листа;
  • сіль.

Рецепт покроково.

  • Фарш перемішують з яйцем, сіллю і спеціями.
  • Вылепляют невеликі фрикадельки.
  • У киплячу воду кладуть м’ясні напівфабрикати, нарізаний смужками солодкий перець і спеції.
  • Через 15 хвилин в суп додають суцвіття капусти, рубану петрушку і подрібнену цибулину.
  • Через 3 хвилини плиту вимикають і дають страві настоятися під кришкою чверть години.
Дивіться також:  Пельмені в духовці – 11 рецептів запікання

Дієтичні фаршировані перці

Склад:

  • 4 болгарських перцю;
  • по 1 моркви і цибулі;
  • 200 г фаршу;
  • по 50 г томат-пасти і рідкої сметани;
  • сіль і чорний перець;
  • олія для смаження.

Етапи готування.

  • У перців виймають насіння і зрізають верхівки.
  • Нарізані цибулю і моркву смажать в олії 4 хвилини.
  • Фарш змішують з засмажкою, солять, перчать.
  • Перці заповнюють начинкою і укладають в каструлю.
  • Сметану з’єднують з томат-пастою і виливають на перці.
  • Страву готують на повільному вогні протягом 50 хвилин.

Ніжний м’ясний рулет

Продукти:

  • 0,8 кг фаршу;
  • 150 мл молока жирністю 1%;
  • 3 яйця;
  • 1 помідор;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування.

  • З яєць і молока готують тонкий омлет.
  • На харчову плівку викладають тонким коржем солоний і перчений фарш.
  • Далі кладуть яєчну начинку, зелень, нарізаний кубиками помідор.
  • Рулет згортається, а його краї зліплюють зверху.
  • Виріб акуратно перекладають на фольгу і запікають в духовці 40 хвилин при 200°С.

Яловичий фарш з овочами

Вимагається:

  • 0,6 кг фаршу з яловичини;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 жовтий перець;
  • 1 цибуля;
  • 80 г томатної пасти;
  • 300 мл яловичого бульйону;
  • 10 г гірчиці;
  • кукурудзяна олія;
  • сіль.

Процес приготування.

  • Перці нарізають тонкими смужками, цибулю — полуколечками.
  • Фарш обсмажують в олії 10 хвилин.
  • Додають підготовлені овочі, тушкують ще 2 хвилини.
  • Вміст сковороди заливають бульйоном, кладуть томат-пасту, сіль, гірчицю. Готують під кришкою 8 хвилин.

Закуски з яловичого фаршу

Ці рецепти виручать, коли потрібно приготувати швидкий перекус або зустріти несподівано гостей.

Швидкий рулет

Склад:

  • 5 яєць круто;
  • 1 сире яйце;
  • 2 цибулини;
  • 2 часникового зубчики;
  • 900 г фаршу;
  • 150 г білого хліба;
  • спеції за бажанням і сіль.

Хід приготування.

  • Хліб подрібнюють в кухонному комбайні.
  • Часник і цибулю нарізають дрібніші.
  • Всі інгредієнти з’єднують з фаршем, сирим яйцем і спеціями.
  • Половину фаршу кладуть у форму для запікання, зверху викладають цілі відварені яйця, їх накривають залишилися фаршем.
  • Рулет випікають при 200°С 45 хвилин.

Домашні чізбургери

Знадобиться:

  • 5 булочок для гамбургерів;
  • 750 г фаршу з яловичини;
  • 5 пластин плавленого сиру;
  • по 100 г кетчупу та майонезу;
  • 5 салатних листків;
  • 100 г маринованих огірочків;
  • олія для обсмажування.

Етапи приготування.

  • Формують 5 плоских яловичих котлет і обсмажують їх у маслі з кожного боку.
  • Булочки ділять навпіл, нижню половину промащують кетчупом, потім кладуть лист салату, пластину сиру і котлету. Зверху намазують майонез. Завершальний шар — 2 огіркових колечка.
  • Булочки накривають другою частиною і скріплюють зубочистками.

Яловичий фарш відмінно поєднується з будь-якими компонентами, завдяки чому з нього можна приготувати безліч різноманітних страв.

Прокрутка до верху