Саме другі страви з свинини найчастіше з’являються сьогодні на святковому і повсякденному столі. Це смачне, доступне м’ясо, яке легко готується. Далі опубліковано понад 40 рецептів цікавих і вдалих страв з нього.
Страви з свинини в духовці
Другі страви з свинини завжди виходять дуже ситними. В якості гарніру до них смачно подавати асорті зі свіжих або маринованих овочів, а також різноманітні салати.
Свинина, запечена по-французьки в духовці
Інгредієнти: 620 г корейки без кісточки, 2 свіжих помідори, майонез за смаком, 2 шт. цибулі-ріпки, сіль, мелений перець, 90 г сиру.
- Корейка нарізається однаковими скибочками. Їх товщина повинна вийти не більше 1-1,2 див
- Шматочки відбиваються, укладаються на промаслений лист. Зверху розподіляється сіль і мелений перець.
- Далі йдуть цибульні полуколечки, кружечки помідорів і майонезна сітка.
- Залишається рясно присипати блюдо тертим сиром.
Запікається свинина в духовці 35-40 хвилин при температурі 180-190 градусів. Далі її потрібно обов’язково залишити на листі на деякий час, щоб шматочки ввібрали в себе сік, що виділився.
Медальйони з м’яса свинини
Інгредієнти: півкіло вирізки, 70 г масла вершкового, 2 пучка кмину, сіль.
- Свинину нарізати невеликими, але товстими шматочками (близько 4 див).
- Далі вони обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін. Спочатку – на соняшниковій, а потім – на вершковому маслі.
- У сковорідку додається сіль, чебрець.
Обсмажування триває до появи апетитною скоринки на м’ясних шматочках.
Свинячий карбонат у фользі в духовці
Інгредієнти: 620 г карбонату свинячого, 2 головки цибулі, 2 ч. л. горошку запашного перцю 1 ч. л. меленого, щіпка коріандру в зернах, сіль, 2 гілочки чебрецю.
- Всі спеції, подрібнений чебрець і сіль змішуються, після чого ними зі всіх сторін натирається шматок м’яса.
- З крупно шинкованої цибулі на аркуші фольги робиться «подушка» для свинини. Зверху укладається м’ясо.
- Покриття щільно запечатується та «конверт» вирушає в прохолоду на пару годин.
- Запікається карбонад 45-55 хвилин при середній температурі.
Подається м’ясо до столу зі звичайним кетчупом або будь-якими соусами на основі томат-пасти.
Оригінальний варіант запікання з ківі
Інгредієнти: 420 г м’яса, 2 стиглих (нетвердих) ківі, 80 г сиру, сіль.
- М’ясо довільно ріжеться невеликими шматочками.
- Фрукти спочатку позбавляються від шкірки, після чого рубаються товстими кружечками.
- Сир крупно треться.
- У ємність для запікання, змащену мінімальною кількістю масла, укладається м’ясо в один шар. Зверху воно посипається сіллю.
- Далі розподіляються шматочки ківі і сир.
Страва буде запікати в добре розігрітій духовці близько півгодини.
Свиняча відбивна, запечена з помідорами
Інгредієнти: півкіло карбонату, 2 цибулини, 180 г сиру, 4-5 помідорів, часник, сіль, 2 ст. л. французької гірчиці і стільки ж легкого майонезу, суміш перців.
- Карбонат ріжеться плоскими шматочками (товщина — близько 2 см), злегка відбивається, солиться, перчится і викласти на деко.
- Часник пропускаємо через прес, після чого з’єднується з тертим сиром та іншими інгредієнтами, крім томатів.
- Лук ріжеться кільцями, помідор — кружальцями.
- Овочі по черзі викладаються на м’ясні шматочки.
- Зверху вони покриваються гірчично-майонезній масою.
В дуже гарячій духовці страва готується близько години.
Щоб відбивні не підсихали, варто покрити їх фольгою.
Свинячий шніцель по-домашньому
Інгредієнти: 630 г м’яса, чорний перець, 2 сирих яйця, трохи пшеничного борошна і сухарній крихти, 4-5 ст. л. вершкового масла і соняшникова олія для смаження, сіль.
- Свинину нарізати порційними шматочками і через харчову плівку відбивається спеціальним молотком.
- В одній глибокій тарілці збиваються яйця. На дві інші плоскі висипається сухарна крихта і борошно.
- М’ясні шматочки натираються сіллю і перцем, після чого по черзі умочують в борошно, яйце і сухарную крихту.
- Спочатку шніцелі обсмажуються до рум’яності в розпеченому соняшниковій олії, а потім на пару хвилин нудяться в маслі.
Перед подачею до столу страву викласти на паперові рушники.
М’ясний хліб по-баварськи
Інгредієнти: 380 г м’якоті свинини і яловичини, 180 г свинячого сала, 80 г льоду, дрібна сіль, пучок майорану. Як приготувати таку страву з м’якоті свинини і яловичини, розповідається далі.
- М’ясо позбувається жив, нарізати невеликими шматочками.
- В отриману масу додається сіль, приправи, скибочки сала після чого вона відправляється на годину в морозилку. Для рівномірного проморожування потрібно періодично помішувати продукти.
- Підготовлене м’ясо з салом пропускається через м’ясорубку. Потім процес повторюється, але вже разом з подрібненим льодом.
- Духовка розігрівається до 170 градусів. У нижній її відділ встановлюється ємність з водою.
- Отриманий фарш щільно утрамбовується у форму, змащену жиром.
Випікається м’ясний хліб 80-90 хвилин при виставленої раніше температурі.
Запечений свинячий окіст з медової скоринкою
Інгредієнти: шматок окосту на кілограм, 8-9 часникових зубчиків, 1 ст. л. повидла зі слив, сіль, по щіпці меленого коріандру, кориці і кардамона, 1 ст. л. рідкого меду.
- Форма застеляється двома великими шматками фольги. Посередині викладається окіст (жиром вниз).
- У м’ясі робляться отвори, в які вставляються половинки часникових зубчиків.
- В окремому посуді змішуються продукти, що залишилися. Соусом з усіх боків натирається свинина.
- Заготівля загортається в фольгу.
Блюдо запікається 90 хвилин при 220-230 градусів. Далі приготування триває вже без покриття. В процесі потрібно постійно поливати шматок м’яса виділяється соком.
Свиняча шийка з часником
Інгредієнти: 720 г м’ясної шийки, ціла головка часнику, приправи для свинини, сіль.
- Часник чиститься, кожен зубчик розрізається навпіл. Ними шпигається шматок м’яса.
- Зверху свинина натирається сіллю і приправами.
- М’ясо залишають маринуватися приблизно на годину.
Далі шийка запікається цілим шматком в гарячій духовці 45-55 хвилин.
Корейка на кістці в соєвому соусі
Інгредієнти: 570 г корейки, щіпка коріандру в зернах, суміш перців, половина маленького лимона, сіль, 3 ст. л. соєвого соусу.
- Для маринаду в ступці подрібнюються всі заявлені спеції. До них виливається віджатий з лимона сік, соєвий соус і додається сіль.
- Корейка цілим шматком натирається сумішшю.
- М’ясо затягується плівкою і залишають на 20-25 хвилин.
Обсмажується свинина на великій кількості розігрітої олії до готовності.
Рулетики з свинини з грибами
Інгредієнти: кіло свинячої м’якоті, 380 г печериць, 90 г твердого сиру, ріпчаста цибулина, повний стакан молока, сіль, 3-4 гілочки чебрецю.
- М’ясо нарізати порційними пластинами і відбивається. Далі воно натирається сіллю.
- Для начинки змішуються і обсмажуються дрібні кубики грибів і цибулі. У масу додається сіль. Можна використовувати будь-які приправи.
- На м’ясні заготовки викладається частину начинки і брусочки сиру. Кожна з них згорнути конвертом і закріплюється зубочистками.
- Свинина обсмажується до рум’яності.
- Далі рулетики перекладаються в форму для запікання і заливаються молоком. Поверх них викладаються гілочки чебрецю.
Залишилося запікати частування ще близько півгодини при середній температурі.
Рулька, запечена в пиві
Інгредієнти: 1 рулька, сіль, по дрібці сухого часнику, чебрецю і суміші перців, черешок селери, половина цибулини, 380 мл світлого пива, гілочка розмарину, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду.
- Рулька викладається в миску і натирається сумішшю з солі, чебрецю і подрібненого розмарину.
- Зверху виливається пиво. Під харчовою плівкою продукти будуть маринуватися 4-5 годин. Можна залишити їх на ніч.
- Далі м’ясо перекладається в каструлю. До нього переливається маринад, додається подрібнену цибулю, селеру, а також сухий часник. Ємність відправляється на плиту.
- На повільному вогні після закипання рулька вариться 70-75 хвилин.
- М’ясо виймають з каструлі, за його шкірці наносяться хрестоподібні надрізи.
- З 60 мл маринаду, соєвого соусу і меду готується суміш, якої потрібно з усіх сторін змастити рульку.
Свинина запікається ще 45-55 хвилин при середній температурі.
Домашня ковбаса
Інгредієнти: 4 кг м’яса, 670 г сала, 40 мл горілки, 80 г свіжого часнику, 1 ст. л. з гіркою сухого майорану і стільки ж свіжомеленого перцю (чорного), кишки – 7 м, 90 г крупної солі, 40 г цукрового піску.
- Кишки добре промиваються.
- М’ясо і сало ріжуться шматочками, пропускаються через решітку м’ясорубки з великими отворами.
- До свинини відправляється роздавлений часник, всі сухі компоненти і горілка.
- Після ретельного перемішування маса відправляється в прохолоду приблизно на годину.
- Кишки наповнюють фаршем за допомогою спеціальної насадки м’ясорубки. Коли ковбаска буде бажаної довжини, її треба пару разів прокручувати навколо своєї осі і перев’язувати ниткою.
- Отримані заготовки залишаються просушитись на ніч.
Далі їх можна смажити, запікати або варити.
Кордон блю з свинини
Інгредієнти: 2 шніцеля, сіль, спеції, 8 скибочок шинки, 4 скибочки сиру, велике яйце, трохи борошна, сухарна крихта.
- Шніцелі добре відбиваються, солятся і перчатся.
- Зверху кожного викладається половина скибочок шинки і сиру один на одного. Заготовки акуратно згортаються рулетами і закріплюються зубочистками.
- Кожен рулетик обвалюється в борошні, мачає в збите яйце, після чого його панірують сухарній крихтою.
Далі м’ясо можна також обсмажувати на сковороді до рум’яності або запікати в духовці.
Святкова буженина з м’яса
Інгредієнти: кіло свинини, 1 л очищеної води, по 1 ч. л. сушеного меленого базиліка, орегано і гранульованого часнику, 2 ст. л. кухонної солі, лавровий листочок.
- У воду укладаються всі приправи, сіль і лаврове листя. В отриману суміш на добу занурюється м’ясо.
- Далі свинина обсушивается. За смаком можна нашпигувати її свіжим часником.
- Шматок обмотується декількома шарами фольги і обв’язується нитками.
Запікатися буженина буде 2,5—3 години при середній температурі.
В мультиварці
Вірна помічника всіх господинь «розумна каструля» дозволить швидко і просто приготувати різні м’ясні страви. Особливо соковитою і смачною виходить свинина в мультиварці.
Плов з свинини в мультиварці
Інгредієнти: півкіло м’ясної м’якоті, суміш спецій, 270 г ріпчастої цибулі і стільки ж моркви, 2,5 мультиварочных склянки довгого рису, 1 ст. л. крупної солі, головка часнику, 5 мультиварочных склянок води.
- Лук ріжеться півкільцями, морква мельчится соломкою. Овочі разом з скибочками м’ясної м’якоті добре обсмажуються у відповідній програмі.
- Коли продукти зарум’яняться, вони покриваються промитим рисом. Зверху розподіляються спеції, сіль і «топиться» головка часнику без верхнього шару лушпиння.
- Складові заливаються гарячою водою.
Плов нудиться у відповідному режимі 60-70 хвилин.
Ароматні свинячі реберця з картоплею
Інгредієнти: півкіло ребер, 6-7 картоплин, дрібна сіль, 2 лаврових листочка, цибулина, сушений кріп, морква.
- Свинячі реберця обсмажуються в програмі випічки до апетитної скоринки. Потім у тому ж самому режимі вони готуються вже з довільно нарізаними овочами (цибулею, морквою).
- Кожна картоплина ріжеться на 4 частини, після чого шматки висипаються до піджарки. Зверху виливається близько ½ л гарячої води з сіллю і сушеним кропом. Додається лаврушка.
- Готується страва в режимі, призначеному для гасіння, до кінця автоматичної програми.
Смачно подавати частування зі сметаною.
Відбивні в клярі
Інгредієнти: 720 г м’яса, щіпка солі, 2 середніх яйця, 5 ст. л. крихти з сухарів і борошна, 1 ст. л. жирної сметани, часник за смаком, спеції.
- Свинина нарізане тонкими шматочками і акуратно відбивається. Зверху заготовки натираються сумішшю спецій і солі, а також розчавленим часником. Якщо є час, потрібно покрити їх харчовою плівкою і залишити маринуватися на кілька годин або на всю ніч.
- Тісто готується з сметани і збитих яєць. Солиться за смаком.
- Крихта з сухарів і борошно розсипаються в різні тарілки.
- М’ясні шматочки спочатку умочують в борошно, потім — в кляр і, нарешті, — в крихту з сухарів.
Частування обсмажується до рум’яності у програмі «Випічка».
Гармошка зі свинини з сиром
Інгредієнти: кіло м’ясної вирізки, 80 г сиру твердих сортів, щіпка солодкої меленої паприки, сіль, 2-4 зубчики часнику.
- Великі шматки свинини не до кінця нарізаються гармошкою. Товщина надрізів повинна отримати близько 1,5 см.
- Роздавлений часник змішується з сіллю і паприкою. Сумішшю добре натираються м’ясні заготовки.
- Сир ріжеться великими скибочками, які вставляються в надрізи в шматках м’яса.
- Кожен підготовлений шматок загортається в фольгу і вкладається в кошик для приготування на пару.
- У чаші «розумної каструлі» при цьому має бути півлітра води.
Готується страва на пару у відповідній програмі 60-70 хвилин.
Свинина, тушкована в сметано-томатному соусі
Інгредієнти: кіло м’яса, 2 ріпчасті цибулини, 220 г жирної сметани, 2 ст. л. просіяного борошна і 1 ст. л. пасти з томатів, щіпка цукру-піску, сіль за смаком, 1 ст. очищеної води.
- Свинину нарізати довгими шматочками, цибулю — тонкими кільцями. Спочатку в програмі для смаження до рум’яності готується овоч, а потім — цибульні кільця разом з м’ясом. Шматочки свинини попередньо обвалюються в підсоленій борошні.
- Залишилися компоненти з’єднуються в соус. Їм заливається цибульно-м’ясна обсмажування.
- Страва буде тушкуватися у відповідній програмі 60-70 хвилин.
Смачно пробувати частування з макаронними виробами або будь несолодкої кашею.
Печеня з овочами
Інгредієнти: 380 г м’яса, 2 шт. цибулі-ріпки, по 1 шт. моркви і солодкого перцю, 6-7 картоплин, 320 г білокачанної капусти, сіль, 1 л води, 2 ст. л. пасти з помідорів, свіжий часник.
- Шматочки свинини солятся і обсмажуються у відповідному режимі 12-14 хвилин.
- Далі до них висипаються довільно нарізані цибулю, перець і морква.
- Ще через 10-12 хвилин можна додати кубики картоплі і пасту з помідорів, розведену в гарячій солоній воді.
- У програмі «Гасіння» страва готується 45-55 хвилин.
- Приблизно посередині процесу приготування в чашу всипається дрібно нашаткована капуста і роздавлений часник.
Перед подачею до обіду, частування прикрашається зеленню.
М’якоть свинини, запечена в мультиварці
Інгредієнти: 820 г м’ясної м’якоті, сіль і спеції за смаком, 1/3 часниковою головки.
- Цілий шматок м’яса натирається сумішшю солі і приправ.
- Далі в ньому робляться невеликі надрізи, в які вставляються шматочки очищеного свіжого часнику.
- У програмі, призначеної для випічки, страва буде запікатися 60-70 хвилин.
При подачі до обіду свинина нарізати порційними шматками і поливається гострим соусом.
Картопляна запіканка з м’ясом
Інгредієнти: за півкіло картоплі і свинячого фаршу, 130 г сиру будь-якої твердості, велика цибулина, 2 сирих яйця, «смачна сіль».
- Фарш солиться ароматною сіллю, до нього забиваються яйця і додається пропущений через блендер цибулю.
- Сира картопля і сир подрібнюються великою теркою.
- Продукти викладаються в чашу «розумної каструлі» шарами. Між сирно-картопляною масою розташовується м’ясна начинка.
В режимі для випічки блюдо готується 45-55 хвилин. Подається воно до обіду зі сметаною.
Оригінальна свинина в соєвому соусі
Інгредієнти: півкіло м’яса без кісток, 3 ст. л. соєвого соусу, половинка цибулини, 3-5 часникових зубків, 1 мультистакан очищеної води, сіль.
- Свинина нарізане тонкими довгими смужками і заливається соєвим соусом. Додаткова сіль м’яса може і не знадобитися.
- До шматочків свинини відправляються дрібні кубики цибулі і роздавлений часник. Отримана маса забирається на 20-25 хвилин у прохолоду.
- Підготовлене м’ясо заливають підсоленою водою і нудиться в програмі «Гасіння» 60-70 хвилин.
Якщо в результаті свинина виявилося жестковатой, можна продовжити час приготування ще на 15-20 хвилин.
Свиняча шийка з прованськими травами
Інгредієнти: півкіло шиї, щіпка прованських трав, 60 мл води, солодка мелена паприка, зубок часнику, щіпка суміші сушеної кінзи з коріандром, сіль, трохи оливкової олії. Як приготувати смачне і соковите блюдо з шийки свинини, описується нижче.
- Всі заявлені трави та спеції товчуться в ступці, солятся і заливаються оливковою олією.
- М’ясо шпигається шматочками часнику, натирається получившимся маринадом і залишають на всю ніч.
- Вранці шматок свинини цілком поміщається в «розумну каструлю».
- Спочатку шийка по 6-7 хвилин рум’яниться з кожної сторони в програмі для смаження, потім до неї додається вода.
- Активується програма «Тушкування» на 110-120 хвилин.
Готове частування смачно їсти з будь-яким гарніром. Підійдуть шматки приготовленої таким чином шийки і для бутербродів.
М’ясні пальчики зі свинини (крученики)
Інгредієнти: півкіло шиї, свіжий часник за смаком, 120 г свинячого сала, 2 ст. м’ясного бульйону, сіль, суміш перців.
- Однакові шматочки м’яса свинини відбиваються, натираються перцем, сіллю і розчавленим часником.
- Всередину кожної заготовки загортається по шматочку сала.
- Отримані крученики фіксуються міцними нитками.
- Заготовки обсмажуються в програмі для випічки по 8-9 хвилин з кожного боку.
- Далі «пальчики» позбавляються від ниток, повертаються в чашу, заливається бульйоном і тушкують 90 хвилин.
Чудово, якщо є можливість залишити вже готову страву на півгодини в режимі підігріву.
Свинячий окіст цілим шматком з медом і гірчицею
Інгредієнти: 1,5 кг окосту, 70 г гірчиці, 2 ст. л. рідкого меду, рафінована олія, 5-7 часникових зубчиків, сіль.
- Цілісний промитий і обсушенный шматок м’яса проколюють в декількох місцях. В отримані отвори вставляється очищений часник.
- Свинина натирається сіллю, після чого покривається маринадом з меду і гірчиці.
- М’ясо залишається в прохолоді на 5-6 годин.
- Далі шматок свинини загортається відразу в декілька шарів фольги і вкладається в суху чашу «розумної каструлі».
Страва готується в програмі для випічки 70-90 хвилин. В середині процесу потрібно перевернути шматок на іншу сторону. Таке гаряче блюдо зі свинини відмінно підійде для святкового столу.
Готуємо на сковороді: смажимо і тушкуємо
Численні страви з вирізки свинини можна готувати, у тому числі, і на сковороді. Вони точно припадуть до смаку любителям рум’яної скоринки на м’ясних шматочках.
Стир-фрай з свинини
Інгредієнти: 330 г свинячої м’якоті, 180 г печериць, великий болгарський перець, свіжий часник, середня морквина, ½ малий. л. крохмалю, ½ великої ложки рисового оцту, 60 мл соєвого соусу.
- Для заправки з’єднуються всі рідкі компоненти і крохмаль.
- У сковороді з високими бортиками на розігрітому жирі спочатку смажаться довгі тонкі смужки свинини.
- Далі м’ясо перекладається в окремий посуд, а в сковороду відправляються пластинки грибів.
- Потім на жирі, що залишився готується по черзі соломка з моркви і перцю. Кожен інгредієнт обсмажується невеликими порціями 3-4 заходу на сильному вогні. Це особливість технології «стир фрай». Інгредієнти не повинні бути пересмаженими.
- До останньої порції перцю викладаються всі обсмажені овочі і м’ясо. Додається роздавлений часник і вводиться заправка.
Частування залишається на вогні ще хвилину, після чого одразу розкладається по порційних тарілках.
Свиняча грудинка, смажена з цибулею по-селянськи
Інгредієнти: 2 великі білі цибулини, сіль, 440 г свинячої грудинки, 5 ст. л. домашньої сметани.
- Грудинка нарізати середніми скибочками і смажиться до красивої скоринки на сильному вогні.
- Далі до м’яса висипаються кубики цибулі. Інгредієнти тушкують під кришкою на повільному вогні 7-8 хвилин.
- Коли овоч стане прозорим, маса солиться і до продуктів відправляється домашня сметана.
Блюдо тримається на мінімальному вогні ще 10-12 хвилин.
Найсмачніші свинячі котлети
Інгредієнти: кіло домашнього фаршу з свинини, цибуля-ріпка (1 шт.), 3-4 часникові часточки, 1 ст. незбираного молока, 4 скибочки білого хліба без скоринки, кухонна сіль, 2 столові яйця, борошно для панірування, перець за смаком. Як приготувати свинину на сковороді у вигляді соковитих котлет, описано далі.
- Навіть вже готовий фарш ще раз пропускають через м’ясорубку з цибулею і часником.
- Хліб замочується в молоці.
- У м’ясо додається сіль і віджатий від молока білий м’якуш.
- Далі в масу вливаються сирі яйця і всипається мелений перчик.
- Після ретельного перемішування фаршу ліпляться невеликі овальні заготовки.
- Їх потрібно запанірувати в борошні і обсмажити до зарум’янювання на великому вогні.
Готову страву викласти на паперові рушники.
Для більшої соковитості на кожну гарячу котлетку можна покласти по шматочку вершкового масла.
Свинячі відбивні
Інгредієнти: півкіло м’ясної вирізки, 2 сирих яйця, 3-4 ст. л. просіяного борошна, 2 щіпки солі, 1 щіпка меленого чорного перцю.
- М’ясо нарізати товстими шматочками (приблизно 1,2—1,4 см).
- Підготовлені скибочки покриваються харчовою плівкою і добре відбиваються кухонним молотком без зубчиків.
- Зверху шматочки солятся і перчатся.
- В окремій тарілці збиваються присолені сирі яйця.
- Заготовки з свинини з двох сторін обвалюються в борошні, занурюються в яєчну суміш і обсмажуються на розжареному жирі.
Якщо повторити панирование в борошні і яєчної суміші ще раз, то хрустка скоринка буде більш товстої.
Стейк зі свинини в вершково-грибному соусі
Інгредієнти: кіло м’яса, 2 ст. л. гірчиці, цибулина, 1,5 ст. жирних вершків, 7 г солі, свіжий часник за смаком, 420 г печериць.
- М’ясо нарізати довільними шматками, відбивається, солиться і натирається розчавленим часником.
- Скибочки обсмажують на розігрітому олії до легкої рум’яності і перекладаються в окремий посуд.
- На сковорідці готується подрібнену цибулю і гриби до готовності. Далі до них виливаються солоні вершки з розведеною в них гірчицею.
- Соус повинен закипіти і після потомитися на мінімальному вогні 8-9 хвилин.
За пару хвилин до готовності в масу викладаються обсмажені заздалегідь стейки.
Смажена свинина з картоплею на сковороді
Інгредієнти: 330 г свинячої м’якоті, 820 г картоплі, 80 г свіжого свинячого сала, 3-4 часникового зубчики, суміш перців, сіль.
- Промита свинина обсушивается паперовими серветками і нарізати невеликими шматочками.
- Сало довільно подрібнюється і обсмажується на сковорідці, поки не витопиться жир. Далі його можна прибрати або залишити для шкварок.
- На салі обсмажуються м’ясні шматочки до напівготовності.
- Потім у сковорідку висипаються тонкі бруски картоплі.
- Блюдо смажиться до красивої апетитною скоринки на картоплі. Всередині його скибочки при цьому повинні вийти м’яким.
Подається частування з квашеною капустою.
Як смачно посмажити свинячі реберця з підливою?
Інгредієнти: 620-720 г свинячих реберець, 2 білі цибулини, по дрібці гострого перцю і солодкої паприки, 1 ст. л. просіяного борошна і пасти з томатів, сіль, 5 ст. л. сметани.
- Реберця рубаються на порційні шматочки і обсмажують до рум’яності, після чого прибираються зі сковороди.
- На жирі, що залишився смажаться дрібні цибульні кубики. Коли вони зазолотятся, можна додавати приправи, пасту з помідорів і сіль. Далі обсмажування триває ще 1 хвилину.
- У сковорідку виливається стакан води. Маса гаситься під кришкою на мінімальному вогні.
- Коли м’ясо почне легко зніматися з кісточок, до нього додається підсолена сметана, розведений невеликою кількістю води, і борошно висипається.
Страва має покипіти 2-3 хвилини і можна знімати з вогню.
Рецепт відбивних у подвійному клярі
Інгредієнти: 340 г свинячої шиї, 90 г кукурудзяного крохмалю, дрібнокристалічна сіль, 2 великих яйця, спеції.
- Трохи підморожене м’ясо нарізають тонкими шматочками упоперек волокон і відбивається.
- Далі свинина натирається сіллю і вибраними спеціями.
- Для кляру в одній тарілочці збиваються яйця (і подсаливаются), в іншу насипається кукурудзяний крохмаль.
- Кожен м’ясної скибочку обвалюється в кукурудзяному крохмалі з обох сторін, після чого занурюється у збиті з сіллю яйця. Процес знову повторюється: крохмаль — яєчна суміш.
Залишилося обсмажити відбивні до готовності на сковорідці.
Смажена шматочками свинину з цибулею
Інгредієнти: 230 г нежирної свинини, стільки ж копченого бекону, велика ріпчаста цибулина, мелена солодка паприка, сіль.
- Лук ріжеться великими півкільцями, а сире м’ясо і копчений бекон — довгими смужками.
- Спочатку шматочки свинини обсмажують з цибулею 10-12 хвилин.
- Потім до них додається бекон, паприка, сіль. Приготування триває ще 12-14 хвилин.
Смачно подавати таку свинину з картоплею по-селянськи і гірчицею.
Найсмачніші рецепти шашлику з свинини на вугіллі і в духовці
Без ароматного шашлику важко уявити собі літній виїзд на природу. До речі, м’ясо таким чином можна смачно приготувати навіть у домашніх умовах — в духовці. Головне, підібрати для нього правильний маринад.
Шашлик зі свинини в пиві
Інгредієнти: 1,5 кіло свинячої м’якоті, підлогу-літра світлого пива, 4-5 середніх цибулин, сіль, спеції.
- М’ясо ріжеться середніми шматочками, цибулю — кільцями. Якщо смак цього овочу не подобається кулінару, можна подрібнити її в блендері.
- Свинина укладається в пластиковий лоток, до неї додається цибулю, сіль і спеції.
- Спочатку м’ясо залишають на півгодини в сухому маринаді в теплі.
- Далі продукти заливаються пивом і переміщуються в холод на 7-8 годин.
Хвилин через 10-12 до смаження свинина досаливается.
В маринаді на кефірі, приготований в духовці
Інгредієнти: 740 г свинячого окосту, велика цибулина, сіль, 720 мл среднежирного кефіру, суміш перців.
- Окіст ріжеться однаковими порційними шматками. Вони складаються в миску, солятся і перчатся.
- До м’яса висипаються великі цибульні полуколечки.
- Зверху виливається кефір — рідина повинна повністю покрити свинину.
- Майбутній шашлик залишається в маринаді на 5-6 годин.
Далі весь вміст миски викладається на деко і відправляється в гарячу духовку приблизно на 70 хвилин.
В лимонному соці
Інгредієнти: 5 кіло свинячої м’якоті, 8 великих цибулин, 4 великих лимона, 4-5 ст. ложок солі, 2 ст. ложки будь-яких спецій.
- На дно глибокої миски викладається цибулю, нарізану кільцями. Він посипається сіллю і спеціями.
- М’ясо ріжеться середніми шматочками, позбавляється від прожилок і викласти на цибулю.
- Зверху знову йде шар овоча зі спеціями і сіллю. Таким чином викладаються всі продукти.
- Компоненти поливаються свіжовичавленим соком цитрусового.
Маринується м’ясо 4-6 годин при періодичному помішуванні.
Як смачно замаринувати з майонезом і цибулею?
Інгредієнти: 2,5 кг свинини, півлітра майонезу, 780 г ріпчастої цибулі, сіль, суміш перців.
- М’ясо нарізати середніми шматочками, а цибулю — великими кільцями. Якщо потрібно прискорити процес маринування свинини, то половину овочів потрібно натерти на крупній тертці.
- М’ясо посипається сіллю, перцем і перемішується руками.
- До свинини викладається підготовлений цибулю. Зверху компоненти заливаються майонезом і знову перемішуються.
Якщо цибуля натирався на тертці, то достатньо потримати свинину в маринаді 2,5 години. Якщо стандартно ріжеться кільцями, то 6-7 годин.
Класичний шашлик зі свинини з оцтом
Інгредієнти: 2,7 свинячої шиї, 1 ч. л. коріандру горошком, 5-6 ст. л. яблучного оцту, 1 ст. л. крупної солі, 4-6 великих цибулин.
- Подмороженная шия нарізати середніми шматочками.
- Цибуля рубається кільцями.
- Продукти з першого і другого кроку складаються в таз. Зверху висипається суміш з розтертого в ступці коріандру і солі.
- На інгредієнти виливається оцет.
Маса маринується в прохолоді не менше 3-4 годин.
Ніжне м’ясо, замариноване в мінеральній воді
Інгредієнти: півлітра газованої мінералки, 1,2 кг безкісткової свинини, 2 мал. ложки французьких ароматних трав, кухонна сіль.
- М’ясо нарізати великими скибочками, присипається сіллю і французькими ароматними травами. Потрібно добре перемішати інгредієнти.
- Зверху свинина заливається мінеральною водою.
- Через 3-4 години можна смажити шашлик будь-яким зручним способом.
Відмінно доповнять блюдо свіжі або мариновані овочі, а також зелень.