Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса

Саме другі страви з свинини найчастіше з’являються сьогодні на святковому і повсякденному столі. Це смачне, доступне м’ясо, яке легко готується. Далі опубліковано понад 40 рецептів цікавих і вдалих страв з нього.

Страви з свинини в духовці

Другі страви з свинини завжди виходять дуже ситними. В якості гарніру до них смачно подавати асорті зі свіжих або маринованих овочів, а також різноманітні салати.

Свинина, запечена по-французьки в духовці

Інгредієнти: 620 г корейки без кісточки, 2 свіжих помідори, майонез за смаком, 2 шт. цибулі-ріпки, сіль, мелений перець, 90 г сиру.

  • Корейка нарізається однаковими скибочками. Їх товщина повинна вийти не більше 1-1,2 див
  • Шматочки відбиваються, укладаються на промаслений лист. Зверху розподіляється сіль і мелений перець.
  • Далі йдуть цибульні полуколечки, кружечки помідорів і майонезна сітка.
  • Залишається рясно присипати блюдо тертим сиром.

Запікається свинина в духовці 35-40 хвилин при температурі 180-190 градусів. Далі її потрібно обов’язково залишити на листі на деякий час, щоб шматочки ввібрали в себе сік, що виділився.

Медальйони з м’яса свинини

Інгредієнти: півкіло вирізки, 70 г масла вершкового, 2 пучка кмину, сіль.

  • Свинину нарізати невеликими, але товстими шматочками (близько 4 див).
  • Далі вони обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін. Спочатку – на соняшниковій, а потім – на вершковому маслі.
  • У сковорідку додається сіль, чебрець.

Обсмажування триває до появи апетитною скоринки на м’ясних шматочках.

Свинячий карбонат у фользі в духовці

Інгредієнти: 620 г карбонату свинячого, 2 головки цибулі, 2 ч. л. горошку запашного перцю 1 ч. л. меленого, щіпка коріандру в зернах, сіль, 2 гілочки чебрецю.

  • Всі спеції, подрібнений чебрець і сіль змішуються, після чого ними зі всіх сторін натирається шматок м’яса.
  • З крупно шинкованої цибулі на аркуші фольги робиться «подушка» для свинини. Зверху укладається м’ясо.
  • Покриття щільно запечатується та «конверт» вирушає в прохолоду на пару годин.
  • Запікається карбонад 45-55 хвилин при середній температурі.

Подається м’ясо до столу зі звичайним кетчупом або будь-якими соусами на основі томат-пасти.

Оригінальний варіант запікання з ківі

Інгредієнти: 420 г м’яса, 2 стиглих (нетвердих) ківі, 80 г сиру, сіль.

  • М’ясо довільно ріжеться невеликими шматочками.
  • Фрукти спочатку позбавляються від шкірки, після чого рубаються товстими кружечками.
  • Сир крупно треться.
  • У ємність для запікання, змащену мінімальною кількістю масла, укладається м’ясо в один шар. Зверху воно посипається сіллю.
  • Далі розподіляються шматочки ківі і сир.

Страва буде запікати в добре розігрітій духовці близько півгодини.

Свиняча відбивна, запечена з помідорами

Інгредієнти: півкіло карбонату, 2 цибулини, 180 г сиру, 4-5 помідорів, часник, сіль, 2 ст. л. французької гірчиці і стільки ж легкого майонезу, суміш перців.

  • Карбонат ріжеться плоскими шматочками (товщина — близько 2 см), злегка відбивається, солиться, перчится і викласти на деко.
  • Часник пропускаємо через прес, після чого з’єднується з тертим сиром та іншими інгредієнтами, крім томатів.
  • Лук ріжеться кільцями, помідор — кружальцями.
  • Овочі по черзі викладаються на м’ясні шматочки.
  • Зверху вони покриваються гірчично-майонезній масою.

В дуже гарячій духовці страва готується близько години.

Щоб відбивні не підсихали, варто покрити їх фольгою.

Свинячий шніцель по-домашньому

Інгредієнти: 630 г м’яса, чорний перець, 2 сирих яйця, трохи пшеничного борошна і сухарній крихти, 4-5 ст. л. вершкового масла і соняшникова олія для смаження, сіль.

  • Свинину нарізати порційними шматочками і через харчову плівку відбивається спеціальним молотком.
  • В одній глибокій тарілці збиваються яйця. На дві інші плоскі висипається сухарна крихта і борошно.
  • М’ясні шматочки натираються сіллю і перцем, після чого по черзі умочують в борошно, яйце і сухарную крихту.
  • Спочатку шніцелі обсмажуються до рум’яності в розпеченому соняшниковій олії, а потім на пару хвилин нудяться в маслі.

Перед подачею до столу страву викласти на паперові рушники.

М’ясний хліб по-баварськи

Інгредієнти: 380 г м’якоті свинини і яловичини, 180 г свинячого сала, 80 г льоду, дрібна сіль, пучок майорану. Як приготувати таку страву з м’якоті свинини і яловичини, розповідається далі.

  • М’ясо позбувається жив, нарізати невеликими шматочками.
  • В отриману масу додається сіль, приправи, скибочки сала після чого вона відправляється на годину в морозилку. Для рівномірного проморожування потрібно періодично помішувати продукти.
  • Підготовлене м’ясо з салом пропускається через м’ясорубку. Потім процес повторюється, але вже разом з подрібненим льодом.
  • Духовка розігрівається до 170 градусів. У нижній її відділ встановлюється ємність з водою.
  • Отриманий фарш щільно утрамбовується у форму, змащену жиром.

Випікається м’ясний хліб 80-90 хвилин при виставленої раніше температурі.

Запечений свинячий окіст з медової скоринкою

Інгредієнти: шматок окосту на кілограм, 8-9 часникових зубчиків, 1 ст. л. повидла зі слив, сіль, по щіпці меленого коріандру, кориці і кардамона, 1 ст. л. рідкого меду.

  • Форма застеляється двома великими шматками фольги. Посередині викладається окіст (жиром вниз).
  • У м’ясі робляться отвори, в які вставляються половинки часникових зубчиків.
  • В окремому посуді змішуються продукти, що залишилися. Соусом з усіх боків натирається свинина.
  • Заготівля загортається в фольгу.

Блюдо запікається 90 хвилин при 220-230 градусів. Далі приготування триває вже без покриття. В процесі потрібно постійно поливати шматок м’яса виділяється соком.

Свиняча шийка з часником

Інгредієнти: 720 г м’ясної шийки, ціла головка часнику, приправи для свинини, сіль.

  • Часник чиститься, кожен зубчик розрізається навпіл. Ними шпигається шматок м’яса.
  • Зверху свинина натирається сіллю і приправами.
  • М’ясо залишають маринуватися приблизно на годину.

Далі шийка запікається цілим шматком в гарячій духовці 45-55 хвилин.

Корейка на кістці в соєвому соусі

Інгредієнти: 570 г корейки, щіпка коріандру в зернах, суміш перців, половина маленького лимона, сіль, 3 ст. л. соєвого соусу.

  • Для маринаду в ступці подрібнюються всі заявлені спеції. До них виливається віджатий з лимона сік, соєвий соус і додається сіль.
  • Корейка цілим шматком натирається сумішшю.
  • М’ясо затягується плівкою і залишають на 20-25 хвилин.

Обсмажується свинина на великій кількості розігрітої олії до готовності.

Рулетики з свинини з грибами

Інгредієнти: кіло свинячої м’якоті, 380 г печериць, 90 г твердого сиру, ріпчаста цибулина, повний стакан молока, сіль, 3-4 гілочки чебрецю.

  • М’ясо нарізати порційними пластинами і відбивається. Далі воно натирається сіллю.
  • Для начинки змішуються і обсмажуються дрібні кубики грибів і цибулі. У масу додається сіль. Можна використовувати будь-які приправи.
  • На м’ясні заготовки викладається частину начинки і брусочки сиру. Кожна з них згорнути конвертом і закріплюється зубочистками.
  • Свинина обсмажується до рум’яності.
  • Далі рулетики перекладаються в форму для запікання і заливаються молоком. Поверх них викладаються гілочки чебрецю.
Дивіться також:  Гречка з овочами — сім рецептів приготування

Залишилося запікати частування ще близько півгодини при середній температурі.

Рулька, запечена в пиві

Інгредієнти: 1 рулька, сіль, по дрібці сухого часнику, чебрецю і суміші перців, черешок селери, половина цибулини, 380 мл світлого пива, гілочка розмарину, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду.

  • Рулька викладається в миску і натирається сумішшю з солі, чебрецю і подрібненого розмарину.
  • Зверху виливається пиво. Під харчовою плівкою продукти будуть маринуватися 4-5 годин. Можна залишити їх на ніч.
  • Далі м’ясо перекладається в каструлю. До нього переливається маринад, додається подрібнену цибулю, селеру, а також сухий часник. Ємність відправляється на плиту.
  • На повільному вогні після закипання рулька вариться 70-75 хвилин.
  • М’ясо виймають з каструлі, за його шкірці наносяться хрестоподібні надрізи.
  • З 60 мл маринаду, соєвого соусу і меду готується суміш, якої потрібно з усіх сторін змастити рульку.

Свинина запікається ще 45-55 хвилин при середній температурі.

Домашня ковбаса

Інгредієнти: 4 кг м’яса, 670 г сала, 40 мл горілки, 80 г свіжого часнику, 1 ст. л. з гіркою сухого майорану і стільки ж свіжомеленого перцю (чорного), кишки – 7 м, 90 г крупної солі, 40 г цукрового піску.

  • Кишки добре промиваються.
  • М’ясо і сало ріжуться шматочками, пропускаються через решітку м’ясорубки з великими отворами.
  • До свинини відправляється роздавлений часник, всі сухі компоненти і горілка.
  • Після ретельного перемішування маса відправляється в прохолоду приблизно на годину.
  • Кишки наповнюють фаршем за допомогою спеціальної насадки м’ясорубки. Коли ковбаска буде бажаної довжини, її треба пару разів прокручувати навколо своєї осі і перев’язувати ниткою.
  • Отримані заготовки залишаються просушитись на ніч.

Далі їх можна смажити, запікати або варити.

Кордон блю з свинини

Інгредієнти: 2 шніцеля, сіль, спеції, 8 скибочок шинки, 4 скибочки сиру, велике яйце, трохи борошна, сухарна крихта.

  • Шніцелі добре відбиваються, солятся і перчатся.
  • Зверху кожного викладається половина скибочок шинки і сиру один на одного. Заготовки акуратно згортаються рулетами і закріплюються зубочистками.
  • Кожен рулетик обвалюється в борошні, мачає в збите яйце, після чого його панірують сухарній крихтою.

Далі м’ясо можна також обсмажувати на сковороді до рум’яності або запікати в духовці.

Святкова буженина з м’яса

Інгредієнти: кіло свинини, 1 л очищеної води, по 1 ч. л. сушеного меленого базиліка, орегано і гранульованого часнику, 2 ст. л. кухонної солі, лавровий листочок.

  • У воду укладаються всі приправи, сіль і лаврове листя. В отриману суміш на добу занурюється м’ясо.
  • Далі свинина обсушивается. За смаком можна нашпигувати її свіжим часником.
  • Шматок обмотується декількома шарами фольги і обв’язується нитками.

Запікатися буженина буде 2,5—3 години при середній температурі.

В мультиварці

Вірна помічника всіх господинь «розумна каструля» дозволить швидко і просто приготувати різні м’ясні страви. Особливо соковитою і смачною виходить свинина в мультиварці.

Плов з свинини в мультиварці

Інгредієнти: півкіло м’ясної м’якоті, суміш спецій, 270 г ріпчастої цибулі і стільки ж моркви, 2,5 мультиварочных склянки довгого рису, 1 ст. л. крупної солі, головка часнику, 5 мультиварочных склянок води.

  • Лук ріжеться півкільцями, морква мельчится соломкою. Овочі разом з скибочками м’ясної м’якоті добре обсмажуються у відповідній програмі.
  • Коли продукти зарум’яняться, вони покриваються промитим рисом. Зверху розподіляються спеції, сіль і «топиться» головка часнику без верхнього шару лушпиння.
  • Складові заливаються гарячою водою.

Плов нудиться у відповідному режимі 60-70 хвилин.

Ароматні свинячі реберця з картоплею

Інгредієнти: півкіло ребер, 6-7 картоплин, дрібна сіль, 2 лаврових листочка, цибулина, сушений кріп, морква.

  • Свинячі реберця обсмажуються в програмі випічки до апетитної скоринки. Потім у тому ж самому режимі вони готуються вже з довільно нарізаними овочами (цибулею, морквою).
  • Кожна картоплина ріжеться на 4 частини, після чого шматки висипаються до піджарки. Зверху виливається близько ½ л гарячої води з сіллю і сушеним кропом. Додається лаврушка.
  • Готується страва в режимі, призначеному для гасіння, до кінця автоматичної програми.

Смачно подавати частування зі сметаною.

Відбивні в клярі

Інгредієнти: 720 г м’яса, щіпка солі, 2 середніх яйця, 5 ст. л. крихти з сухарів і борошна, 1 ст. л. жирної сметани, часник за смаком, спеції.

  • Свинина нарізане тонкими шматочками і акуратно відбивається. Зверху заготовки натираються сумішшю спецій і солі, а також розчавленим часником. Якщо є час, потрібно покрити їх харчовою плівкою і залишити маринуватися на кілька годин або на всю ніч.
  • Тісто готується з сметани і збитих яєць. Солиться за смаком.
  • Крихта з сухарів і борошно розсипаються в різні тарілки.
  • М’ясні шматочки спочатку умочують в борошно, потім — в кляр і, нарешті, — в крихту з сухарів.

Частування обсмажується до рум’яності у програмі «Випічка».

Гармошка зі свинини з сиром

Інгредієнти: кіло м’ясної вирізки, 80 г сиру твердих сортів, щіпка солодкої меленої паприки, сіль, 2-4 зубчики часнику.

  • Великі шматки свинини не до кінця нарізаються гармошкою. Товщина надрізів повинна отримати близько 1,5 см.
  • Роздавлений часник змішується з сіллю і паприкою. Сумішшю добре натираються м’ясні заготовки.
  • Сир ріжеться великими скибочками, які вставляються в надрізи в шматках м’яса.
  • Кожен підготовлений шматок загортається в фольгу і вкладається в кошик для приготування на пару.
  • У чаші «розумної каструлі» при цьому має бути півлітра води.

Готується страва на пару у відповідній програмі 60-70 хвилин.

Свинина, тушкована в сметано-томатному соусі

Інгредієнти: кіло м’яса, 2 ріпчасті цибулини, 220 г жирної сметани, 2 ст. л. просіяного борошна і 1 ст. л. пасти з томатів, щіпка цукру-піску, сіль за смаком, 1 ст. очищеної води.

  • Свинину нарізати довгими шматочками, цибулю — тонкими кільцями. Спочатку в програмі для смаження до рум’яності готується овоч, а потім — цибульні кільця разом з м’ясом. Шматочки свинини попередньо обвалюються в підсоленій борошні.
  • Залишилися компоненти з’єднуються в соус. Їм заливається цибульно-м’ясна обсмажування.
  • Страва буде тушкуватися у відповідній програмі 60-70 хвилин.

Смачно пробувати частування з макаронними виробами або будь несолодкої кашею.

Печеня з овочами

Інгредієнти: 380 г м’яса, 2 шт. цибулі-ріпки, по 1 шт. моркви і солодкого перцю, 6-7 картоплин, 320 г білокачанної капусти, сіль, 1 л води, 2 ст. л. пасти з помідорів, свіжий часник.

  • Шматочки свинини солятся і обсмажуються у відповідному режимі 12-14 хвилин.
  • Далі до них висипаються довільно нарізані цибулю, перець і морква.
  • Ще через 10-12 хвилин можна додати кубики картоплі і пасту з помідорів, розведену в гарячій солоній воді.
  • У програмі «Гасіння» страва готується 45-55 хвилин.
  • Приблизно посередині процесу приготування в чашу всипається дрібно нашаткована капуста і роздавлений часник.
Дивіться також:  Як засолити форель в домашніх умовах – 9 рецептів

Перед подачею до обіду, частування прикрашається зеленню.

М’якоть свинини, запечена в мультиварці

Інгредієнти: 820 г м’ясної м’якоті, сіль і спеції за смаком, 1/3 часниковою головки.

  • Цілий шматок м’яса натирається сумішшю солі і приправ.
  • Далі в ньому робляться невеликі надрізи, в які вставляються шматочки очищеного свіжого часнику.
  • У програмі, призначеної для випічки, страва буде запікатися 60-70 хвилин.

При подачі до обіду свинина нарізати порційними шматками і поливається гострим соусом.

Картопляна запіканка з м’ясом

Інгредієнти: за півкіло картоплі і свинячого фаршу, 130 г сиру будь-якої твердості, велика цибулина, 2 сирих яйця, «смачна сіль».

  • Фарш солиться ароматною сіллю, до нього забиваються яйця і додається пропущений через блендер цибулю.
  • Сира картопля і сир подрібнюються великою теркою.
  • Продукти викладаються в чашу «розумної каструлі» шарами. Між сирно-картопляною масою розташовується м’ясна начинка.

В режимі для випічки блюдо готується 45-55 хвилин. Подається воно до обіду зі сметаною.

Оригінальна свинина в соєвому соусі

Інгредієнти: півкіло м’яса без кісток, 3 ст. л. соєвого соусу, половинка цибулини, 3-5 часникових зубків, 1 мультистакан очищеної води, сіль.

  • Свинина нарізане тонкими довгими смужками і заливається соєвим соусом. Додаткова сіль м’яса може і не знадобитися.
  • До шматочків свинини відправляються дрібні кубики цибулі і роздавлений часник. Отримана маса забирається на 20-25 хвилин у прохолоду.
  • Підготовлене м’ясо заливають підсоленою водою і нудиться в програмі «Гасіння» 60-70 хвилин.

Якщо в результаті свинина виявилося жестковатой, можна продовжити час приготування ще на 15-20 хвилин.

Свиняча шийка з прованськими травами

Інгредієнти: півкіло шиї, щіпка прованських трав, 60 мл води, солодка мелена паприка, зубок часнику, щіпка суміші сушеної кінзи з коріандром, сіль, трохи оливкової олії. Як приготувати смачне і соковите блюдо з шийки свинини, описується нижче.

  • Всі заявлені трави та спеції товчуться в ступці, солятся і заливаються оливковою олією.
  • М’ясо шпигається шматочками часнику, натирається получившимся маринадом і залишають на всю ніч.
  • Вранці шматок свинини цілком поміщається в «розумну каструлю».
  • Спочатку шийка по 6-7 хвилин рум’яниться з кожної сторони в програмі для смаження, потім до неї додається вода.
  • Активується програма «Тушкування» на 110-120 хвилин.

Готове частування смачно їсти з будь-яким гарніром. Підійдуть шматки приготовленої таким чином шийки і для бутербродів.

М’ясні пальчики зі свинини (крученики)

Інгредієнти: півкіло шиї, свіжий часник за смаком, 120 г свинячого сала, 2 ст. м’ясного бульйону, сіль, суміш перців.

  • Однакові шматочки м’яса свинини відбиваються, натираються перцем, сіллю і розчавленим часником.
  • Всередину кожної заготовки загортається по шматочку сала.
  • Отримані крученики фіксуються міцними нитками.
  • Заготовки обсмажуються в програмі для випічки по 8-9 хвилин з кожного боку.
  • Далі «пальчики» позбавляються від ниток, повертаються в чашу, заливається бульйоном і тушкують 90 хвилин.

Чудово, якщо є можливість залишити вже готову страву на півгодини в режимі підігріву.

Свинячий окіст цілим шматком з медом і гірчицею

Інгредієнти: 1,5 кг окосту, 70 г гірчиці, 2 ст. л. рідкого меду, рафінована олія, 5-7 часникових зубчиків, сіль.

  • Цілісний промитий і обсушенный шматок м’яса проколюють в декількох місцях. В отримані отвори вставляється очищений часник.
  • Свинина натирається сіллю, після чого покривається маринадом з меду і гірчиці.
  • М’ясо залишається в прохолоді на 5-6 годин.
  • Далі шматок свинини загортається відразу в декілька шарів фольги і вкладається в суху чашу «розумної каструлі».

Страва готується в програмі для випічки 70-90 хвилин. В середині процесу потрібно перевернути шматок на іншу сторону. Таке гаряче блюдо зі свинини відмінно підійде для святкового столу.

Готуємо на сковороді: смажимо і тушкуємо

Численні страви з вирізки свинини можна готувати, у тому числі, і на сковороді. Вони точно припадуть до смаку любителям рум’яної скоринки на м’ясних шматочках.

Стир-фрай з свинини

Інгредієнти: 330 г свинячої м’якоті, 180 г печериць, великий болгарський перець, свіжий часник, середня морквина, ½ малий. л. крохмалю, ½ великої ложки рисового оцту, 60 мл соєвого соусу.

  • Для заправки з’єднуються всі рідкі компоненти і крохмаль.
  • У сковороді з високими бортиками на розігрітому жирі спочатку смажаться довгі тонкі смужки свинини.
  • Далі м’ясо перекладається в окремий посуд, а в сковороду відправляються пластинки грибів.
  • Потім на жирі, що залишився готується по черзі соломка з моркви і перцю. Кожен інгредієнт обсмажується невеликими порціями 3-4 заходу на сильному вогні. Це особливість технології «стир фрай». Інгредієнти не повинні бути пересмаженими.
  • До останньої порції перцю викладаються всі обсмажені овочі і м’ясо. Додається роздавлений часник і вводиться заправка.

Частування залишається на вогні ще хвилину, після чого одразу розкладається по порційних тарілках.

Свиняча грудинка, смажена з цибулею по-селянськи

Інгредієнти: 2 великі білі цибулини, сіль, 440 г свинячої грудинки, 5 ст. л. домашньої сметани.

  • Грудинка нарізати середніми скибочками і смажиться до красивої скоринки на сильному вогні.
  • Далі до м’яса висипаються кубики цибулі. Інгредієнти тушкують під кришкою на повільному вогні 7-8 хвилин.
  • Коли овоч стане прозорим, маса солиться і до продуктів відправляється домашня сметана.

Блюдо тримається на мінімальному вогні ще 10-12 хвилин.

Найсмачніші свинячі котлети

Інгредієнти: кіло домашнього фаршу з свинини, цибуля-ріпка (1 шт.), 3-4 часникові часточки, 1 ст. незбираного молока, 4 скибочки білого хліба без скоринки, кухонна сіль, 2 столові яйця, борошно для панірування, перець за смаком. Як приготувати свинину на сковороді у вигляді соковитих котлет, описано далі.

  • Навіть вже готовий фарш ще раз пропускають через м’ясорубку з цибулею і часником.
  • Хліб замочується в молоці.
  • У м’ясо додається сіль і віджатий від молока білий м’якуш.
  • Далі в масу вливаються сирі яйця і всипається мелений перчик.
  • Після ретельного перемішування фаршу ліпляться невеликі овальні заготовки.
  • Їх потрібно запанірувати в борошні і обсмажити до зарум’янювання на великому вогні.

Готову страву викласти на паперові рушники.

Для більшої соковитості на кожну гарячу котлетку можна покласти по шматочку вершкового масла.

Свинячі відбивні

Інгредієнти: півкіло м’ясної вирізки, 2 сирих яйця, 3-4 ст. л. просіяного борошна, 2 щіпки солі, 1 щіпка меленого чорного перцю.

  • М’ясо нарізати товстими шматочками (приблизно 1,2—1,4 см).
  • Підготовлені скибочки покриваються харчовою плівкою і добре відбиваються кухонним молотком без зубчиків.
  • Зверху шматочки солятся і перчатся.
  • В окремій тарілці збиваються присолені сирі яйця.
  • Заготовки з свинини з двох сторін обвалюються в борошні, занурюються в яєчну суміш і обсмажуються на розжареному жирі.
Дивіться також:  Овочеве рагу з куркою – 8 рецептів приготування

Якщо повторити панирование в борошні і яєчної суміші ще раз, то хрустка скоринка буде більш товстої.

Стейк зі свинини в вершково-грибному соусі

Інгредієнти: кіло м’яса, 2 ст. л. гірчиці, цибулина, 1,5 ст. жирних вершків, 7 г солі, свіжий часник за смаком, 420 г печериць.

  • М’ясо нарізати довільними шматками, відбивається, солиться і натирається розчавленим часником.
  • Скибочки обсмажують на розігрітому олії до легкої рум’яності і перекладаються в окремий посуд.
  • На сковорідці готується подрібнену цибулю і гриби до готовності. Далі до них виливаються солоні вершки з розведеною в них гірчицею.
  • Соус повинен закипіти і після потомитися на мінімальному вогні 8-9 хвилин.

За пару хвилин до готовності в масу викладаються обсмажені заздалегідь стейки.

Смажена свинина з картоплею на сковороді

Інгредієнти: 330 г свинячої м’якоті, 820 г картоплі, 80 г свіжого свинячого сала, 3-4 часникового зубчики, суміш перців, сіль.

  • Промита свинина обсушивается паперовими серветками і нарізати невеликими шматочками.
  • Сало довільно подрібнюється і обсмажується на сковорідці, поки не витопиться жир. Далі його можна прибрати або залишити для шкварок.
  • На салі обсмажуються м’ясні шматочки до напівготовності.
  • Потім у сковорідку висипаються тонкі бруски картоплі.
  • Блюдо смажиться до красивої апетитною скоринки на картоплі. Всередині його скибочки при цьому повинні вийти м’яким.

Подається частування з квашеною капустою.

Як смачно посмажити свинячі реберця з підливою?

Інгредієнти: 620-720 г свинячих реберець, 2 білі цибулини, по дрібці гострого перцю і солодкої паприки, 1 ст. л. просіяного борошна і пасти з томатів, сіль, 5 ст. л. сметани.

  • Реберця рубаються на порційні шматочки і обсмажують до рум’яності, після чого прибираються зі сковороди.
  • На жирі, що залишився смажаться дрібні цибульні кубики. Коли вони зазолотятся, можна додавати приправи, пасту з помідорів і сіль. Далі обсмажування триває ще 1 хвилину.
  • У сковорідку виливається стакан води. Маса гаситься під кришкою на мінімальному вогні.
  • Коли м’ясо почне легко зніматися з кісточок, до нього додається підсолена сметана, розведений невеликою кількістю води, і борошно висипається.

Страва має покипіти 2-3 хвилини і можна знімати з вогню.

Рецепт відбивних у подвійному клярі

Інгредієнти: 340 г свинячої шиї, 90 г кукурудзяного крохмалю, дрібнокристалічна сіль, 2 великих яйця, спеції.

  • Трохи підморожене м’ясо нарізають тонкими шматочками упоперек волокон і відбивається.
  • Далі свинина натирається сіллю і вибраними спеціями.
  • Для кляру в одній тарілочці збиваються яйця (і подсаливаются), в іншу насипається кукурудзяний крохмаль.
  • Кожен м’ясної скибочку обвалюється в кукурудзяному крохмалі з обох сторін, після чого занурюється у збиті з сіллю яйця. Процес знову повторюється: крохмаль — яєчна суміш.

Залишилося обсмажити відбивні до готовності на сковорідці.

Смажена шматочками свинину з цибулею

Інгредієнти: 230 г нежирної свинини, стільки ж копченого бекону, велика ріпчаста цибулина, мелена солодка паприка, сіль.

  • Лук ріжеться великими півкільцями, а сире м’ясо і копчений бекон — довгими смужками.
  • Спочатку шматочки свинини обсмажують з цибулею 10-12 хвилин.
  • Потім до них додається бекон, паприка, сіль. Приготування триває ще 12-14 хвилин.

Смачно подавати таку свинину з картоплею по-селянськи і гірчицею.

Найсмачніші рецепти шашлику з свинини на вугіллі і в духовці

Без ароматного шашлику важко уявити собі літній виїзд на природу. До речі, м’ясо таким чином можна смачно приготувати навіть у домашніх умовах — в духовці. Головне, підібрати для нього правильний маринад.

Шашлик зі свинини в пиві

Інгредієнти: 1,5 кіло свинячої м’якоті, підлогу-літра світлого пива, 4-5 середніх цибулин, сіль, спеції.

  • М’ясо ріжеться середніми шматочками, цибулю — кільцями. Якщо смак цього овочу не подобається кулінару, можна подрібнити її в блендері.
  • Свинина укладається в пластиковий лоток, до неї додається цибулю, сіль і спеції.
  • Спочатку м’ясо залишають на півгодини в сухому маринаді в теплі.
  • Далі продукти заливаються пивом і переміщуються в холод на 7-8 годин.

Хвилин через 10-12 до смаження свинина досаливается.

В маринаді на кефірі, приготований в духовці

Інгредієнти: 740 г свинячого окосту, велика цибулина, сіль, 720 мл среднежирного кефіру, суміш перців.

  • Окіст ріжеться однаковими порційними шматками. Вони складаються в миску, солятся і перчатся.
  • До м’яса висипаються великі цибульні полуколечки.
  • Зверху виливається кефір — рідина повинна повністю покрити свинину.
  • Майбутній шашлик залишається в маринаді на 5-6 годин.

Далі весь вміст миски викладається на деко і відправляється в гарячу духовку приблизно на 70 хвилин.

В лимонному соці

Інгредієнти: 5 кіло свинячої м’якоті, 8 великих цибулин, 4 великих лимона, 4-5 ст. ложок солі, 2 ст. ложки будь-яких спецій.

  • На дно глибокої миски викладається цибулю, нарізану кільцями. Він посипається сіллю і спеціями.
  • М’ясо ріжеться середніми шматочками, позбавляється від прожилок і викласти на цибулю.
  • Зверху знову йде шар овоча зі спеціями і сіллю. Таким чином викладаються всі продукти.
  • Компоненти поливаються свіжовичавленим соком цитрусового.

Маринується м’ясо 4-6 годин при періодичному помішуванні.

Як смачно замаринувати з майонезом і цибулею?

Інгредієнти: 2,5 кг свинини, півлітра майонезу, 780 г ріпчастої цибулі, сіль, суміш перців.

  • М’ясо нарізати середніми шматочками, а цибулю — великими кільцями. Якщо потрібно прискорити процес маринування свинини, то половину овочів потрібно натерти на крупній тертці.
  • М’ясо посипається сіллю, перцем і перемішується руками.
  • До свинини викладається підготовлений цибулю. Зверху компоненти заливаються майонезом і знову перемішуються.

Якщо цибуля натирався на тертці, то достатньо потримати свинину в маринаді 2,5 години. Якщо стандартно ріжеться кільцями, то 6-7 годин.

Класичний шашлик зі свинини з оцтом

Інгредієнти: 2,7 свинячої шиї, 1 ч. л. коріандру горошком, 5-6 ст. л. яблучного оцту, 1 ст. л. крупної солі, 4-6 великих цибулин.

  • Подмороженная шия нарізати середніми шматочками.
  • Цибуля рубається кільцями.
  • Продукти з першого і другого кроку складаються в таз. Зверху висипається суміш з розтертого в ступці коріандру і солі.
  • На інгредієнти виливається оцет.

Маса маринується в прохолоді не менше 3-4 годин.

Ніжне м’ясо, замариноване в мінеральній воді

Інгредієнти: півлітра газованої мінералки, 1,2 кг безкісткової свинини, 2 мал. ложки французьких ароматних трав, кухонна сіль.

  • М’ясо нарізати великими скибочками, присипається сіллю і французькими ароматними травами. Потрібно добре перемішати інгредієнти.
  • Зверху свинина заливається мінеральною водою.
  • Через 3-4 години можна смажити шашлик будь-яким зручним способом.

Відмінно доповнять блюдо свіжі або мариновані овочі, а також зелень.

Прокрутка до верху