Страви з рисовим борошном – 10 рецептів приготування

Страви з рисовим борошном – це в основному випічка, причому настільки різноманітна, що пальців рук не вистачить, щоб перерахувати її види. Основною перевагою рисової муки є те, що вона не містить глютен, також властивості муки дозволяють приготувати з неї все, починаючи від звичайної локшини до пирогів і шарлоток. До того ж організм не страждає від зайвих калорій, і талія не стає товщою.

ПП сирники з рисового борошна

ПП сирники з рисового борошна – легкий сніданок або перекушування, вибирайте самі. Якщо ви хочете отримати абсолютно дієтичну випічку, то краще віддати знежиреному сиру або з найнижчим відсотком жирності. Подавати рисові сирники можна зі свіжими ягодами чи натуральним йогуртом.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Борошно рисове – 1 ст.л.
  • Сир – ½ кг
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати блюдо з рисовим борошном? У мисці розімніть сир, розбийте куряче яйце, висипте сіль та замінник цукру. Перемішайте все, у вас вийде однорідна маса сиру.

Потім додайте столову ложку рисового борошна з гіркою. Перемішайте сирне тісто.

Якщо у вас є час, то витримаєте тісто в холодильнику протягом декількох годин, тоді сирники ліпляться легше. В іншому випадку можна приступати до формування сирників відразу після замісу тесту.

Просипте робочу поверхню борошном. Тісто розділіть на рівні частини, скачайте з них кульки, потім приплюсніть їх з обох боків.

Смажте сирники на сковороді з антипригарним покриттям. Можна злегка змастити дно сковороди олією. Смажте по 4-5 хвилин з обох боків. Подавайте ПП сирники у теплому вигляді з ягодами, фруктами та іншими добавками. Смачного!

Млинці з рисовим борошном

Млинці з рисовим борошном – просто, швидко, а головне смачно і без глютену. Це може бути ідеальний сніданок для дорогої людини або оригінальний десерт для полуденку. Випічка виходить тонкою, з ажурними краями та дрібними дірочками.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 130 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Яйце куряче велике – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Цукор ванільний – 5 гр.
  • Цедра лимона – 0,5 ч.л
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Молоко – 200мл.
  • Олія – ​​1-2 краплі.

Процес приготування:

Крок 1. Одне велике яйце та молоко заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб продукти трохи прогрілися і до моменту замішування тіста не були холодними. Також можна викласти і вершкове масло, щоб воно трохи підтанула. У мисці за допомогою віночка або міксера збийте велике яйце та обидва види цукру. Кількість цукру беріть в залежності від того, який смак випічки хочете отримати. Потім у яєчну масу введіть молоко.

Крок 2. Далі в миску просійте рисову муку|борошно| і трохи кукурудзяного крохмалю, додайте|добавляйте| щіпку|соль| солі і перемішайте, розбиваючи при цьому всі борошняні грудки. Розтопіть вершкове масло|мастило|, трохи остудіть і додайте|добавляйте| його в тісто. Насамкінець додайте лимонну цедру і ще раз перемішайте тісто.

Крок 3. Так як в рисове тісто було додано вершкове масло, тільки перед першим млинцем змастіть дно млинці мінімальною кількістю олії. Половником влийте порцію тіста на розігріту поверхню, швидко прокрутіть сковороду по колу, щоб розподілилося тісто по всій поверхні і утворило коло. Смажте, з одного боку, до появи рум’яної скоринки по краях. Потім переверніть млинець і готуйте ще кілька хвилин.

Крок 4. У такий спосіб випікайте всі млинці, доки не закінчиться тісто. Перед кожним млинцем перемішуйте тісто, тому що рисове борошно осідає на дно.

Крок 5. Подавайте млинці з натуральним медом або варенням. Смачного!

Моті з рисового борошна

Моті з рисового борошна – десерт японської кухні. Це солодке рисове тісто з різними начинками. Одна з найсмачніших і найпопулярніших начинок – це цілі ягоди полуниці, але також відмінно підійде шоколад, варене згущене молоко або інші наповнювачі.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно рисове – 100 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Вода фільтрована – 200мл.
  • Крохмаль кукурудзяний – 100 гр.

Для начинки №1:

  • Печиво – 100 гр.
  • Полуниця – 50 гр.
  • Паста шоколадно-горіхова – 2 ст.

Для начинки №2:

  • Полуниця – 50 гр.

Для начинки №3:

  • Ківі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з підготовки начинки №1. За допомогою блендера подрібніть печиво. До крихти додайте шоколадну пасту.

Дивіться також:  Печиво на розсолі - 7 покрокових рецептів у духовці

Крок 2. У вас вийде густа маса, схожа на пластилін.

Крок 3. Полуницю помийте та відірвіть зелені хвостики.

Крок 4. З пісочно-шоколадної маси робіть коржики, кладіть на них ягоди полуниці та ліпіть кульки.

Крок 5. Робіть так з усією полуницею для начинки №1 та пісочною масою.

Крок 6. Окремо підготуйте полуницю та ківі, які знадобляться для начинок №2 та №3. Ківі очистіть та наріжте кубиками.

Крок 7. Тепер, коли вся готова начинка, можна зайнятися тестом. У миску просійте рисову муку|борошно|, додайте|добавляйте| до неї цукор і воду.

Крок 8. Перемішайте ці інгредієнти між собою, у вас вийде рідке тісто.

Крок 9. Миску з тестом затягніть харчовою плівкою і помістіть у мікрохвильову піч. Встановіть максимальну потужність та тримайте тісто протягом 3 хвилин.

Крок 10. Дістаньте тісто з мікрохвильової печі, перемішайте його і відправте назад ще на 2 хвилини.

Крок 11. У результаті тісто стане більш густим і в’язким.

Крок 12. Візьміть невелику тацю або просто обробну дошку, просипте робочу поверхню крохмалем. Викладіть тісто.

Крок 13. Тісто розподіліть по всій площі робочої поверхні.

Крок 14. Потім розріжте тісто рисове на квадрати.

Крок 15. На квадратики з рисового тіста кладіть начинку та робіть пиріжки моті.

Крок 16. У вас мають вийти акуратні круглі заготовки.

Крок 17. Моті у розрізі виглядають дуже оригінально та апетитно, смак у них приголомшливий, ні на що не схожий. Смачного!

Хліб із рисового борошна в домашніх умовах

Хліб з рисової муки в домашніх умовах можна приготувати або в хлібопічці, або в духовці. Така випічка має специфічний смак, його можна відкоригувати додаванням сушених трав та спецій. Такий хлібець підходить для безглютенової дієти.

Час приготування – 160 хв.

Час приготування – 25-35 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно рисове – 450 гр.
  • Чебрець свіжий – за смаком.
  • Дріжджі сухі – 5 грн.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Вода тепла – 270 мл.
  • Олія без запаху – 2 ст.л.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте всі продукти, зазначені у списку інгредієнтів.

Крок 2. Гілочки свіжого чебрецю помийте і зніміть з них листочки.

Крок 3. У цебро хлібопічки викладіть рисове борошно, цукор, сіль, сухі дріжджі, куряче яйце, влийте теплу воду та олію. Продукти кладіть у тій послідовності, яка вказана в інструкції до хлібопічки.

Крок 4. Виберіть у меню програму для замішування тесту, дочекайтеся її закінчення, зазвичай на це йде півтори години.

Крок 5. Приблизно через 10 хвилин за звуковим сигналом хлібопічки додайте чебрець і паприку.

Крок 6. Тісто виходить об’ємним і трохи пухким.

Крок 7. Готове тісто розподіліть за силіконовими формами. Заповнюйте їх на 2/3 всього обсягу. Заготовки залиште на 20-30 хвилин у теплому місці. У цей час увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 200-205 градусів.

Крок 8. За півгодини тісто трохи підросте.

Крок 9. Тепер можна надіслати форми із тестом до духовки. Випікайте хліб протягом 22 хвилин|мінути| до легкого золотистого кольору. Готовий хліб залиште у формах на 5-10 хвилин, потім витягніть і повністю остудіть на ґратах. Смачного!

Пельмені з тестом з рисового борошна

Пельмені з тестом з рисового борошна – один із різновидів цієї знаменитої російської страви. Рисове тісто більш примхливе, ніж із звичайної білої муки, але використовуючи маленькі хитрощі, у вас вийдуть чудові гарні пельмішки.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 40-50 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 0,5 кг.
  • Цукор – 5 гр.
  • Сіль кухонна – 2,5 гр.
  • Вода питна – 350 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія рослинна без запаху – 10 мл.
  • Свинина – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Все рисове борошно просійте через дрібне сито. Додайте сіль та цукор, перемішайте інгредієнти.

Крок 2. В окремій мисці збийте воду та куряче яйце до однорідної маси.

Крок 3. У рисовому борошні зробіть поглиблення і вилийте в нього яєчну масу.

Крок 4. Руки змастіть олією і починайте замішувати тісто від країв до центру. Щоб у вас вийшла однорідна грудка тесту, потрібно приблизно 15 хвилин. Не дивуйтеся, тісто вийде трохи розсипчастим.

Крок 5. Грудку тіста оберніть у кілька шарів харчової плівки. Дайте йому відпочити 20 хвилин.

Дивіться також:  Капкейки класичні - 10 рецептів у домашніх умовах

Крок 6. Для начинки пельменів вам знадобиться фарш. Свинину та головку цибулі прокрутіть через м’ясорубку. Отриманий фарш посоліть і приправте до смаку.

Крок 7. Тісто розділіть на частини. З кожного шматочка скачайте кульку, помістіть її між двома шарами плівки. Розкотіть кульку до тонкого круглого коржика, приберіть верхній шар плівки, покладіть на тісто м’ясну начинку і за допомогою нижнього шару плівки підніміть краї тіста і скріпіть їх. Таким чином зробите з усім тестом.

Крок 8. Спочатку пельмешки обсмажте на сковорідці, потім влийте 100 мл окропу. Готуйте при закритій кришці протягом 10 хвилин. Далі приберіть кришку і готуйте, доки рідина повністю не випарується.

Крок 9. Такі пельмені в японському стилі виходять дуже апетитними, подавайте їх із васабі або соєвим соусом. Смачного!

Оладки з рисовим борошном

Оладки з рисовим борошном – випічка, яка вразить вас своєю легкістю, ніжністю та чудовим смаком. Кількість цукру в тесті ви можете регулювати на свій розсуд, отримуючи при цьому більш-менш солодкі оладки. Для аромату можна додати екстракт ванілі.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 20-35 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти :

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Борошно рисове – 250 гр.
  • Кефір будь-якої жирності – 250 мл.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.
  • Цукор – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть у необхідній кількості всі продукти для приготування оладок. Кефір може бути будь-якого ступеня жирності.

Крок 2. Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовій печі або на повільному вогні, але не доводьте до кипіння. Влийте теплий кефір в об’ємну миску, додайте до нього харчову соду, сіль, цукор та куряче яйце.

Крок 3. Потім в отриману однорідну масу просійте все борошно рисове.

Крок 4. Перемішуйте тісто ложкою, поки воно не стане однорідним.

Крок 5. Випікайте оладки на добре розігрітій сковорідці, змащеній рафінованою олією. Викладайте тісто невеликими порціями столовою ложкою і смажте оладки кілька хвилин з кожного боку. Оладки повинні добре підрум’янитися і покритися тонкою хрусткою скоринкою.

Крок 6. Подавайте рисові оладки в теплому вигляді з варенням, медом, натуральним йогуртом або вершковим маслом. Смачного!

Домашнє печиво з рисового борошна

Домашнє печиво з рисової муки дуже просто приготувати. Його дуже смачно їсти із чаєм чи теплим молоком. Випічка виходить легкою, розсипчастою із чарівним ароматом. Як доповнення та прикраси можна посипати печенюшки рубаними горіхами або сумішшю цукру та кориці.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-5.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 1 ст.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Олія рослинна рафінована – 0,25 ст.
  • Банан – 1 шт.
  • Сіль кухонна – 0,25 ч.л.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Родзинки без кісточок – 80 гр.
  • Горіхи – 80 гр.
  • Яблуко – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Тісто для печива на рисовому борошні швидко замішується, тому можна відразу включити духовку, щоб вона прогрілася, встановіть температуру в 180 градусів. Фрукти помийте, відміряйте всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Візьміть чашу блендера або будь-яку іншу зручну ємність для змішування продуктів. Влийте в неї рафіновану олію, всипте півсклянки цукру і розламайте на кілька часточок банан. Подрібніть продукти до одержання однорідної маси.

Крок 3. В окремій мисці змішайте рисове борошно, що просіює, сіль і розпушувач для тіста.

Крок 4. До сипких інгредієнтів влийте бананову масу. Також додайте ізюм, рубані горіхи та нарізане дрібними кубиками яблуко. Можна взяти волоські горіхи, мигдаль, арахіс чи інші горіхи.

Крок 5. Тісто вимісіть до однорідного стану та сформуйте круглі печінки. Розкладіть заготовки на деку.

Крок 6. Випікайте печиво в духовці за 180 градусів хвилин 15-20. Рисову випічку трохи остудіть та подавайте на стіл. Смачного!

Кекси з рисовим борошном

Кекси з рисовим борошном виходять повітряними та ароматними. Рисове борошно робить м’якоть випічки пухким і розсипчастим. Кекси можна спекти в будній день або подати їх як десерт на свято. Щоб випічка була гарнішою, прикрасьте її кремом або збитими вершками.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Банани стиглі – 130 гр.
  • Розпушувач для тесту – 0,5 ч.л.
  • Йогурт натуральний – 30 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно рисове – 50 гр.
  • Цукор ванільний – 5 гр.
Дивіться також:  Біляші на дріжджовому тесті на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Процес приготування:

Крок 1. Банани візьміть стиглі та м’які, вони дадуть насолоду майбутній випічці. Йогурт підійде без добавок та наповнювачів. Духовку увімкніть заздалегідь, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів.

Крок 2. Банан помийте, очистіть від шкірки. Потім натріть фрукт на тертці або розімніть у мисці вилкою.

Крок 3. До миски з банановою масою додайте натуральний йогурт і перемішайте ці продукти до однорідності.

Крок 4. Далі в отриману масу розбийте куряче яйце. Воно має бути кімнатної температури.

Крок 5. Всипте трохи ванільного цукру та ще раз добре перемішайте бананову масу.

Крок 6. В отриману рідку масу додайте борошно, що просіює, і розпушувач для тіста. У результаті у вас вийде тісто густе.

Крок 7. Рисове тісто розкладіть за силіконовими формами. Розташуйте заготовки по деку.

Крок 8. Запікайте кекси в духовці за 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Перед тим як подати їх на стіл, остудіть випічку.

Крок 9. Подавайте кекси з рисової муки з чашкою гарячого чаю, какао або ягідного компоту. Смачного!

Шарлотка з рисового борошна з яблуками

Шарлотка з рисового борошна з яблуками – пишне літнє частування для всієї родини. Такий варіант випічки можна назвати низькокалорійним, шарлотка точно сподобається шанувальниками правильного харчування. Яблука найкраще брати кисло-солодкі сорти.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко знежирене – 120мл.
  • Яблука кисло-солодкі – 2 шт.
  • Олія вершкове – 30 гр. + для змащування форми.
  • Борошно рисове – 180 гр.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблучка помийте, відміряйте рисове борошно та цукор. Цукор також можна замінити натуральним замінником цукру чи медом.

Крок 2. У глибоку зручну ємність розбийте обидва курячі яйця. Висипте до них цукор та збийте продукти міксером.

Крок 3. У збиту яєчну масу влийте молоко. Можна взяти будь-яке: макове, мигдальне, рисове або знежирене коров’яче. Також розтопіть вершкове масло та остудіть його. Збийте всі продукти в мисці за допомогою міксера.

Крок 4. Далі додайте в отриману масу рисове борошно та розпушувач для тесту.

Крок 5. Ще раз добре перемішайте тісто, щоб воно вийшло густим та однорідним.

Крок 6. Форму для випікання шарлотки змастіть вершковим маслом, можна просипати її манкою або панірувальними сухарями. Викладіть у неї рисове тісто. Яблука очистіть, помийте і наріжте часточками. Яблучні часточки зануріть у тісто.

Крок 7. Випікайте шарлотку в духовці за 180 градусів 35-40 хвилин. Вона вийде пишною та рум’яною.

Крок 8. Витягніть рисову шарлотку з форми, трохи остудіть, а потім наріжте і можна пробувати. Смачного!

Ліниві вареники з рисового борошна з сиром

Ліниві вареники з рисового борошна з сиром – дуже проста страва, але незважаючи на це, вона смачна і поживна. Вареники ідеально підходять для сніданку чи легкої вечері, до того ж їх можна робити солодкими та солоними. Готувати їх можна у каструлі чи на пару.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-4.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 350 гр.
  • Борошно рисове – 70 гр.
  • Яйця курячі невеликі – 2 шт.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Для начинки:

  • Моцарелла/сулугуні – 40 гр.

Для подачі:

  • Сметана/вершкове масло – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти для лінивих вареників. Для начинки підійде будь-який сир, якщо у вас не знайдеться моцарелла.

Крок 2. Сир викладіть у миску і розімніть його вилкою, щоб вийшла більш-менш однорідна маса.

Крок 3. До сирної маси розбийте обидва курячі яйця, добре перемішайте продукти.

Крок 4. Далі просійте через сито рисове борошно, перемішайте.

Крок 5. Невеликий пучок кропу помийте і дрібно порубайте ножем. Додайте зелень і сіль у сирну масу, перемішайте.

Крок 6. Сир дня начинки наріжте кубиками.

Крок 7. Беріть невеликі порції сирного тіста, скочуйте в кульки, потім пляшку приплюсніть і покладіть на серединку шматочок сиру. Закрийте сирну начинку сирним тестом.

Крок 8. У каструлі закип’ятіть воду, посоліть її до смаку. Викладіть заготовки в каструлю так, щоб вони вільно плавали в ній. Варіть протягом 2-3 хвилин після закипання.

Крок 9. За допомогою шумівки витягніть ліниві вареники з води, полийте їх сметаною або заправте вершковим маслом, при необхідності посоліть страву до смаку. Смачного!