Страви зі свинячого фаршу – це різноманіття найсмачніших домашніх частування, які готуються простіше, ніж може здатися. Страви виглядають неймовірно апетитно, а від одного аромату можна втратити мову. У добірці зібрано найбільш популярні рецепти, які зможуть реалізувати як господині з великим кулінарним досвідом, так і новачки. У кулінарів-початківців складнощів не виникне в силу того, що кожен рецепт супроводжується докладним покроковим описом. Вивчайте, беріть на замітку та радуйте близьких!
Соковиті котлети зі свинячого фаршу на сковороді
Соковиті котлети зі свинячого фаршу на сковороді – ситна страва, яку їдять у гарячому вигляді з гарніром із картопляного пюре, макаронів або круп. Приготування частування може бути складним, але це лише видимість. Рецепт вийде у всіх із першого разу. Неодноразово перевірено на власному досвіді!
Інгредієнти:
на – 10 порції
- Картопля – 1 шт.
- Свинина – 1.5 кг
- Спеції та Приправи – за смаком
- Молоко коров’яче – 50 мл.
- Окріп – 250 мл.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. (Великий)
- Олія – 1.5 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Білий хліб – 1 шматок
Процес приготування:
Як приготувати смачну страву зі свинячого фаршу? М’ясо промиваємо, зачищаємо свинину від плівок. Обсушивши, ріжемо шматками, які підходять для жолоба м’ясорубки.
Очищаємо цибулю та картоплю. Розрізаємо на сегменти. Хліб вимочуємо у молоці чи воді.
Перекручуємо овочі, розмочений хліб та м’ясо у фарш. Для ніжнішої консистенції повторюємо процедуру ще раз.
Приправляємо фарш і добре вимішуємо близько 10 хвилин. Даємо настоятися 20 хвилин і набухнути. Можна прибрати під плівку та в холодильник.
З фаршу скочуємо котлетки.
У добре розпечену сковорідку наливаємо олію без запаху. Розмістивши в сковорідці заготовки, смажимо по 3 хвилини з кожного боку.
Потім наливаємо 150 мілілітрів окропу. Прикривши, даємо їм пропаритись не менше 10 хвилин.
Перевернувши і долив ще 100 мілілітрів окропу, томимо під кришкою ще 10 хвилин.
Ще раз перевернувши, додаємо 3 хвилини, не накриваючи. Подаємо котлети з гарніром. Смачного!
Тефтелі зі свинячого фаршу з підливою
Тефтелі зі свинячого фаршу з підливою виглядають неймовірно апетитно. Страва тане у роті і не вимагає жодного гарніру. У плані приготування все максимально просто. Якщо є готовий фарш, процес піде набагато швидше. Тефтелі, як і котлети, без проблем можна заготувати про запас, заморозивши напівфабрикати.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Свинячий фарш – 800 гр.
- Рис – 1 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вершки – 100 гр.
- Томатний сік – 2 ст.
- Олія – 70 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячий фарш беремо готовий або перекручуємо самостійно та перекладаємо у зручний посуд.
Крок 2. Цибулю натираємо на тертці або подрібнюємо іншим способом. Вивантажуємо до фаршу.
Крок 3. Відварюємо рис до напівготовності. Промиваємо крупу та з’єднуємо з фаршем.
Крок 4. Здобривши приправами, вимішуємо до однорідності.
Крок 5. Даємо настоятися півгодини у холоді.
Крок 6. Скачуємо з фаршу колобки. Розжаривши сковорідку з олією, обсмажуємо тефтелі до золотистості.
Крок 7. Переміщуємо заготовки в жароміцну ємність.
Крок 8. Очищену морквину натираємо на тертці та пасеруємо на сковорідці.
Крок 9. Заливаємо томатним соком та кип’ятимо. Приправляємо спеціями.
Крок 10. Соусом, що вийшов, поливаємо тефтельки. Включаємо духовку, прогріваємо до 200°С.
Крок 11. Форму відправляємо на півгодини запікати. Через деякий час дістаємо і поливаємо сметаною. Повертаємо ще на 10 хвилин готуватись.
Крок 12. Сервіруємо та доповнюємо гарніром. Смачного!
Люля-кебаб зі свинини
Люля-кебаб зі свинини має чудовий смак. Незважаючи на те, що страва готується не на відкритому вогні, менш смачною вона не стає. Це розкішне частування здивує всіх за святковим столом. Люля-кебаб чудово поєднується з різними овочами – свіжими чи запеченими.
Час приготування – 2 год. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- М’якуш свинини – 900 гр.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Часник гранульований – 0,5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 210 гр.
- Кріп – 1-2 гілочки.
- Петрушка – 2-3 гілочки.
- Кинза – 1-2 гілочки.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Вода – 50 мл.
- Перець червоний гострий мелений – 1-2 щіпки.
- Базилік сушений – 1 год.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши продукти, починаємо приготування. Ополіскуємо м’ясо та просушуємо. Шпажки вимочуємо у воді півгодини. Очищаємо цибулю та часник. Ополіскуємо запашну зелень.
Крок 2. Порізавши цибулю та часникові часточки, кладемо в ємність блендера. Всипаємо гострий перець, базилік, гранульований часник та хмелі-сунелі. Пробиваємо масу до однорідності.
Крок 3. Туди ж відправляємо промиті трави та заливаємо 50 мілілітрів очищеної води. Знову пробиваємо.
Крок 4. Має вийти маса середньої густоти.
Крок 5. М’ясо ріжемо на шматки та перекручуємо за допомогою м’ясорубки у фарш.
Крок 6. Присмачуємо ароматною зеленою масою та солимо. Активно вимішуємо лопаткою.
Крок 7. Ароматний фарш прикриваємо та прибираємо в холод на півгодини.
Крок 8. Включаємо розігрів духовки до 180°С. Змащуємо олією фольгу. Фарш ділимо на кількість порцій. Формуємо ковбаски та насаджуємо на шпажки.
Крок 9. Загортаємо заготовки у фольгу у формі “цукерки”.
Крок 10. “Цукерки” укладаємо на грати і обережно поміщаємо в гарячу духовку. Готуємо 40 хвилин. Під низ ставимо деко, щоб сік, що виділився, не забруднив вашу техніку.
Крок 11. З напівготових люля-кебабів обережно забираємо фольгу.
Крок 12. Укладаємо заготовки на решітку та повертаємо назад на 20 хвилин.
Крок 13. Рум’яну страву сервіруємо, доповнивши свіжою зеленню.
Крок 14. За бажанням подаємо зі свіжими овочами.
Крок 15. М’ясна страва виходить соковитою та ніжною.
Крок 16. Гості залишаться у захваті. Смачного!
Їжачки зі свинячого фаршу з рисом
Їжачки зі свинячого фаршу з рисом – універсальна страва, яку подають самостійно або доповнюють гарніром. Частування виходить досить ситним і нескладним у виконанні. Реалізація рецепту займає близько години. Для страви беруть різний рис, з кожним із сортів їжачки виходять на ура.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Рис – 0,5 ст.
- Сметана – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатная паста – 2-2,5 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – 0,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Рис добре промиваємо, повторюємо однакові дії, щоб позбавитися крохмалистості.
Крок 3. Відварюємо крупу 15 хвилин після закипання. Важливо не переварити рис у кашу.
Крок 4. Зварений рис остуджуємо, відкинувши на сито або друшляк.
Крок 5. Очистивши цибулю, обполіскуємо і дрібно рубаємо.
Крок 6. У чаші змішуємо охолоджений або розморожений фарш і нарізку цибулі. Солимо і перчимо. Ретельно вимішуємо.
Крок 7. До отриманої маси вивантажуємо зварений рис і присмачуємо ложкою томатної пасти. Якщо вона кислить, сиплемо дрібку-два цукру. Розмішуємо заготівлю.
Крок 8. Форму для випікання промазуємо сметаною.
Крок 9. З фаршу формуємо колобки та розподіляємо за формою.
Крок 10. сметану і томатну пасту, що залишилася, солимо і перчимо. Вливаємо півсклянки теплої води та розбовтуємо до однорідності.
Крок 11. Розподіляємо заливку по їжачках.
Крок 12. Розміщуємо в духовці, що розпечена до 200°С. Готуємо півгодини.
Крок 13. Подаємо страву з гарніром або просто так. Смачного!
Домашні пельмені зі свинячого фаршу
Домашні пельмені зі свинячого фаршу – кулінарний шедевр, який легко повторить будь-яка господиня. Просте і ситну страву люблять багато хто. Воно добре вписується як у повсякденний раціон, і у меню особливого випадку. Що може бути смачніше за домашні пельмені? Швидше біжіть на кухню та залучайте сімейство до цікавого процесу.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 0,6 кг.
- Борошно пшеничне – 0,6 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Олія – 40 мл.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 190 мл. +50 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу для замісу просіюємо 400 г борошна, пропускаючи через сито, і сиплемо чайну ложку солі. Розмішавши, у центрі робимо ямку.
Крок 2. Окремо поєднуємо воду з олією без запаху.
Крок 3. У ямку виливаємо яйце та суміш із води та олії. Розмішуємо.
Крок 4. До отриманої маси потроху підсипаємо борошно, замішуючи еластичне тісто. Прикривши пакетом чи плівкою, даємо відстоятися 20 хвилин.
Крок 5. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо або подрібнюємо теркою пюре. Змішуємо фарш із цибулею. Посипаємо сіллю та перцем. Для соковитості вливаємо 50 мл холодної води і добре відбиваємо масу.
Крок 6. На поверхню кладемо силіконовий килимок та розсипаємо борошно. Ділимо грудку на частини і розкочуємо в пласт. Вирубками робимо круглі заготівлі.
Крок 7. Начиняємо тісто фаршем і заліплюємо краї.
Крок 8. Закип’ятивши воду, солимо і закидаємо лаврушку. Закидаємо пельмені та варимо після спливання 6 хвилин.
Крок 9. Зварені пельмені присмачуємо вершковим маслом.
Крок 10. Прикрашаємо. Розкладаємо по порціях та доповнюємо соусом. Смачного!
Запіканка зі свинячого фаршу в духовці
Запіканка зі свинячого фаршу в духовці виходить соковитою та надзвичайно апетитною. Страва готується швидко. Найдовше – перемолоти м’ясо та дочекатися, коли запіканка приготується. Це відмінний варіант для смачної та не клопітної вечері для великої компанії.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- М’якуш свинини – 700 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Кабачки – 4 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Промите м’ясо промокуємо і ріжемо на зручні шматки. Смалюємо у фарш. Приправляємо і добре вимішуємо.
Крок 2. Ємність для випікання змащуємо олією. Розподіляємо м’ясний шар.
Крок 3. Почистивши картопляні бульби, нарізаємо їх п’ятачками і закриваємо м’ясний шар.
Крок 4. Вимиті та обсушені кабачки ріжемо кружальцями. Укладаємо на картоплю. Не забуваємо посипати шари сіллю та перцем. Повторюємо овочеві шари. Запакувавши блюдо у фольгу, запікаємо блюдо в нагрітій до 180 ° С духовці протягом однієї години.
Крок 5. Не гаючи часу, крупно трьом сир. Продукт має добре плавитись. Через деякий час дістаємо лист. Забравши фольгу, розсипаємо сирну стружку рівним шаром. Поміщаємо запікатись ще на чверть години.
Крок 6. Готову запіканку обережно дістаємо прихватками. Ставимо на металеву або дерев’яну підставку.
Крок 7. Частування розрізаємо на порції. Сервіруємо і сідаємо трапезувати. Смачного!
Рулет зі свинячого фаршу з яйцем
Рулет зі свинячого фаршу з яйцем – бездоганний варіант закуски як для особливого заходу, так і скромних посиденьок у вузькому колі. Рулет подають відразу або дочекавшись цілковитого остигання. Процес готування доступний навіть кулінарам-початківцям.
Час приготування – 1 год. 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 120 гр.
- Олія вершкове – 10 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Очищену та промиту цибулю рубаємо кубиком.
Крок 3. Прогріваємо сковорідку з олією і смажимо цибулю.
Крок 4. Охолоджений фарш солимо і приправляємо смаженою цибулею. Добре вимішуємо.
Крок 5. Попередньо варимо яйця до стану “круто”. Охолодивши, звільняємо від шкаралупи. Рубаємо вздовж.
Крок 6. Надавши лавашу прямокутну форму, просочуємо сметаною.
Крок 7. По промазаному сметаною лавашу розподіляємо фарш.
Крок 8. Кладемо варені яйця, відступивши від краю трохи місця.
Крок 9. Формуємо рулет, щільно скочуючи лаваш.
Крок 10. Акуратно переміщуємо рулет на лист. Ставимо в гарячу духовку і готуємо 40 хвилин|мінути| при 190°С.
Крок 11. Запечену закуску обережно дістаємо за допомогою прихваток. Промазуємо м’яким вершковим маслом.
Крок 12. Переносимо рулет на блюдо та ріжемо на порційні шматки. За бажання додатково готуємо соус. Рулет гарний і в теплому вигляді, і наступного дня. Домочадці обов’язково оцінять відмінну закуску та ситний перекус. Смачного!
Домашня ковбаса зі свинячого фаршу
Домашня ковбаса зі свинячого фаршу – гастрономічний шедевр, над яким доведеться попрацювати. Але результат неодмінно принесе незабутнє задоволення. Ароматні трави надають страві дивовижного смаку. Після смаження або запікання, ковбаса залишається соковитою та неймовірно апетитною.
Час приготування – 12 год. 00 хв.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Череви свинячі солоні – 2 м.
- Свинина нежирная – 2 кг.
- Сало свіже – 200 грн.
- Часник – 10 зубчиків.
- Вода холодна – 1 ст.
- Майоран – 1 ст.л.
- Коріандр мелений – 0,25 ч.л.
- Перець червоний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваючи м’ясо і сало, обсушуємо і ріжемо зручними шматками, щоб проходили в жолоб м’ясорубки. Перемелюємо у фарш. А якщо час дозволяє, то нарізаємо м’ясо дрібним кубиком. Можна половину перекрутити, а другу порубати.
Крок 2. Пересипавши фарш у високу ємність, приправляємо рубаним часником і перерахованими прянощами.
Крок 3. Добре змішавши компоненти, підливаємо холодну воду та вимішуємо до в’язкості. Прикривши плівкою, переміщуємо до холодильної камери. Рекомендую залишити на всю ніч.
Крок 4. Солоні черева замочуємо в крижаній воді. Через пару годин зливаємо та обполіскуємо під краном.
Крок 5. Якщо м’ясорубка має спеціальну насадку для ковбаси, використовуємо її, набиваючи черева охолодженим фаршем. Зав’язуємо кінці.
Крок 6. На лист вкладаємо фольгу і лучинки (палички або шпажки). Укладаємо домашню ковбасу. У кількох місцях робимо проколи голкою.
Крок 7. У прогріту до 180 ° С духовку поміщаємо лист і запікаємо ковбаси приблизно годину.
Крок 8. Діставши лист, розміщуємо на плиті і даємо охолонути. Нарізаємо частування.
Крок 9. Страву подаємо окремо або з гарніром. Смачного!
Ледачі голубці зі свинячого фаршу
Ліниві голубці зі свинячого фаршу значно економлять час на відміну від приготування оригінального рецепту. Смачну страву подають просто так або доповнюють картопляним пюре. На мою думку, це ідеальне поєднання не зможе переплюнути навіть дорогий делікатес.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Капуста – 300 гр.
- Свинячий фарш – 400 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 160 гр.
- Сметана – 4 ст.л.
- Томатная паста – 1 ст.л.
- Вода – 0,5 ст.
- Рослинна олія – для смаження + для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти для лінивих голубців. З капусти знімаємо пожухле листя. Відрізаємо 300 г капусти і дрібно рубаємо.
Крок 2. Попередньо промитий рис варимо до напівготовності.
Крок 3. Очистивши цибулю та морквину, подрібнюємо. Одну цибулину залишаємо для фаршу. Прогріваємо сковорідку з рослинною олією і обсмажуємо цибулю з морквою, присмачивши томатною пастою. Як тільки обсмажування стане м’яким, відключаємо нагрівання. Вивантажуємо сметану та розмішуємо.
Крок 4. Другу подрібнену цибулину поєднуємо з фаршем. Солимо і перчимо. Вимішуємо до гладкості.
Крок 5. До фаршу відправляємо рубану капусту та відварений рис. Розмішавши, даємо потоваришувати інгредієнтам.
Крок 6. Сформувавши голубці, укладаємо у форму, змащену олією.
Крок 7. Поверх укладаємо обсмажування і вливаємо півсклянки окропу. Переставляємо в гарячу духовку і готуємо 50 хвилин|мінути| при 190°С.
Крок 8. Приготовані ледачі голубці сервіруємо самостійно або, доповнивши гарніром або присмачивши сметанним соусом. Смачного!
Біточки зі свинячого фаршу
Биточки зі свинячого фаршу добре доповнюють будь-який гарнір. Апетитна підливка у поєднанні з м’ясним виробом підкорить вас раз і назавжди. Неважливо з чим подають битки – гречка, макарони або картопляне пюре, смачно, не клопітно і ситно. Додаткових аргументів не потрібно.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Свинячий фарш – 400 гр.
- Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Сметана – 2 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Олія – 30 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши продукти, з чудовим настроєм та ентузіазмом беремося за справу.
Крок 2. Позбавивши цибулю від лушпиння, рубаємо дрібніше. У миску вивантажуємо розморожений чи охолоджений фарш.
Крок 3. Засипаємо панірувальні сухарі (або замінюємо манкою за їх відсутності) і рубану цибулю. Вливаємо яйце категорії С1. Додаємо крохмаль для зчіпки у фарш або обвалюємо в ньому перед смаженням. Або змішуємо сметану з крохмалем, щоб загуснути підливу.
Крок 4. Приправляємо спеціями. На мою думку достатньо солі та перцю. Кожен за бажання може додати прянощі.
Крок 5. Активно вимішуємо масу і добре відбиваємо.
Крок 6. Скачуємо кругляші та придавлюємо заготовки, надаючи їм форму сирників. Після чого розміщуємо їх на сковороді з киплячою олією.
Крок 7. Обсмаживши биточки з обох боків, присмачуємо сметаною (жирність продукту не важлива). Якщо сметана кислить, врівноважуємо смак щіпкою-двома цукри. Заливаємо гарячу воду. Накривши кришкою, гасимо биточки 20 хвилин. Не забуваємо підсолити підливу.
Крок 8. На розсуд доповнюємо биточки гарніром, присмачуємо підливою та презентуємо. Якщо не хочеться забивати смак додатковими продуктами, просто подаємо хлібобулочні вироби, щоб не залишати на тарілці апетитну підливу.
Крок 9. Страва виходить соковитим і тане у роті. Смачного!