Стрипси – 10 рецептів приготування у домашніх умовах

Стрипси – це нарізане смужками м’ясо курки або індички, приготовлене в паніровці. Стрипси можна приготувати на сковороді чи духовці. У добірці зібрані популярні варіанти, для втілення яких не потрібно мати професійні навички. Приготувати стрипси зможе навіть новачок. До апетитної закуски подають різні соуси – готові чи власного приготування.

Курячі стрипси в домашніх умовах

Курячі стрипси в домашніх умовах – рецепт, який можна легко реалізувати, не маючи великого кулінарного досвіду. Неймовірно апетитна закуска ідеально підійде для спільного перегляду фільму або просто для дружніх посиденьок.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Імбир – 1 щіпка
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Аджика – 1 щіпка
  • Паприка – ½ ч.л.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 60 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 60 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Курячі стрипси легко можна приготувати в домашніх умовах. Готуємо продукти для апетитної закуски.

Ополоснувши і просушивши філе, ріжемо на смужки.

У високій мисці поєднуємо рослинну олію, соєвий соус, паприку, аджику та сухий імбир. Ретельно перемішавши, вивантажуємо туди нарізку із птиці. Маринуємо чверть години.

У піалі збиваємо яйця. Окремо трьом сир і змішуємо з панірувальними сухарями. Трохи солимо.

Деко вистилаємо силіконізованим папером для випікання. Замариноване куряче філе опускаємо у збиті яйця та обвалюємо у сухарях із сиром. Розміщуємо запановані шматочки на деку.

Поміщаємо лист у гарячу духову шафу і готуємо 20 хвилин при 180°С. Стрипси повинні покритися скоринкою. Важливо не пересушити.

Готове частування подаємо відразу або трохи охолонути.

За бажання доповнюємо соусом. Смачного!

Стрипси з курячої грудки, як у KFC

Стрипси з курячої грудки, як у KFC, виходять соковитими всередині та хрусткими зовні. Закуска чудово підходить для перекушування. Подають стрипси переважно із соусами. Це чудова альтернатива покупному фастфуду. Стріпс дуже подобаються і дорослим, і дітям.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяне – 0,5 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Панірувальні пластівці – 1,5 ст.
  • Винний оцет – 1 ст.
  • Приправа для курки – 1 год.
  • Олія – ​​500 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Промите та просушене куряче філе ріжемо середніми шматочками.

Крок 3. Перекладаємо птаха у високу миску. Посипаємо приправами. Додавши винний оцет, добре втираємо і маринуємо півгодини.

Крок 4. Нагріваємо в сотейнику олію. Кукурудзяне борошно змішуємо зі спеціями для курки, сіллю і пануємо в цій суміші мариноване м’ясо.

Крок 5. “Купаємо” у збитій яєчній масі.

Крок 6. Птаха обвалюємо в панірувальних пластівцях.

Крок 7. У киплячу олію занурюємо заготовки. Обсмажуємо до апетитного золотистого кольору при температурі вище за середню.

Крок 8. На поверхню, застелену паперовими рушниками, кладемо готові стрипси. Надлишки олії вберуться і стрипси не будуть надто жирними.

Крок 9. Приготовлені стрипси подаємо з запалу із жару, доповнивши соусами за перевагами.

Крок 10. Хрумка скоринка принесе незабутнє задоволення.

Крок 11. А м’ясо залишиться ніжним та соковитим. Смачного!

Курячі стрипси на сковороді

Курячі стрипси на сковороді готуються просто, а виходять надзвичайно смачними. Соковите та м’ясо під привабливою скоринкою доставляє масу позитивних вражень. Їдять закуску переважно відразу, але й у остиглому стані страва не втрачає смакових якостей.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 130 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Часник гранульований – 2 год.
  • Кетчуп – 1 ст.
  • Соєвий соус – 1 ст.
  • Олія – ​​400 мл.
  • Кефір – 100 мл.
  • Орегано – 1 год.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний – 1 ч.л.
  • Паприка солодка – 0,5 год.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Обдавши під краном водою та обсушивши курочку, розрізаємо сегментами завтовшки 1,5-2 сантиметри. Щоб шматочки були рівними, краще взяти м’ясо підморожене. Якщо продукт просто охолоджений, беремо добре нагострений ніж.

Крок 2. В об’ємній чаші поєднуємо яйце з кисломолочним продуктом будь-якої жирності. Поливаємо якісним соусом із соєвих бобів та кетчупом (томат-пастою). Посоливши, приправляємо гострим перцем, чайною ложкою гранульованого часнику та імбиром. Добре збовтуємо. Прянощі та їх пропорції адаптуємо під власні переваги.

Дивіться також:  Класичний плов – 10 рецептів, як приготувати смачний плов

Крок 3. В запашну рідину опускаємо нарізку. Грунтовно з’єднуємо продукти, щоб птах був покритий маринадом. Поміщаємо охолонути на 30 хвилин. Якщо нікуди поспішати, робимо процедуру з вечора. Не забуваймо кілька разів перемішати, щоб м’ясо рівномірно просочилося.

Крок 4. Окремо з’єднуємо борошно (пшеничне, кукурудзяне або рисове), мелений часник, запашний орегано, паприку і мелений перець. Підсолюємо та активно змішуємо. Асортимент та кількість спецій кладемо до смаку.

Крок 5. Доводимо олію в сковорідці до кипіння. Замариновану курочку кладемо в сухі складові та обвалюємо з усіх боків, щоб паніровка покрила всю поверхню та міцно прилипла.

Крок 6. Підсмажуємо шматочки 2 хвилини до апетитного рум’яного відтінку. Головне не пересмажити і при цьому добитися хрусткої скоринки. Промариноване м’ясо готується швидко. І чим довше воно маринувалося, тим менше знадобиться часу на смаження.

Крок 7. Щоб позбутися зайвого жиру, укладаємо золотисту закуску на паперові рушники. Промокуємо.

Крок 8. Частування доповнюємо кетчупом або іншими добавками – сирним, часниковим соусами чи майонезом. Подаємо в гарячому вигляді, поки скоринка хрумка, а м’ясо соковите. Відмінне частування для галасливих компаній. Смачного!

Стрипси з індички на сковороді

Стрипси з індички на сковороді – страва, яка легко зможе конкурувати з покупним фастфудом. Технологія приготування нескладна. Якщо очікують дружні посиденьки, це ідеальний варіант для закуски під фільм або пінний слабоалкогольний напій. Додатково подають соуси на вибір.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Індичка – 200 гр.
  • Приправа для птахів – до смаку.
  • Соєвий соус – 100 гр.
  • Олія – ​​100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши продукти, обдаємо індичку під краном водою.

Крок 2. Просушивши м’якоть, ріжемо її на шматочки однакового розміру.

Крок 3. Птах викладаємо в миску з соєвим соусом. Інтенсивно розмішавши, маринуємо півгодини. Не забуваємо перемішувати раз на 10 хвилин.

Крок 4. Борошно з’єднуємо з приправами, і добре розмішавши, пануємо в сухій суміші мариновані шматочки індички.

Крок 5. У розпечену олію опускаємо підготовлену індичку і обсмажуємо до рум’яності.

Крок 6. Подаємо закуску із соусами. Смачного!

Стрипси у чіпсах у духовці

Стрипси у чіпсах у духовці – чудова альтернатива фастфуду відомої марки. Приготування займає мінімум часу, закуска готується у духовці та не містить надлишків жиру. Хрумка скоринка з м’яким ніжним м’ясом не залишить байдужих.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Чіпси картопляні – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Борошно – 3 ст.
  • Паприка мелена – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Для соусу:

  • Сметана 20% – 180 грн.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Кріп – пучок.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для закуски.

Крок 2. Оброблену птицю ріжемо скибочками середньої товщини або довгими смужками. Не потрібно дрібнити, щоб не пересушити закуску.

Крок 3. Переклавши в миску, присмачуємо сіллю та паприкою. Ретельно перемішуємо, щоб компоненти потоваришували. Спеції підбираємо відповідно до своїх уподобань.

Крок 4. Збовтуємо яйця. У ємність насипаємо борошно (пшеничне або кукурудзяне) і окремо подрібнюємо чіпси з улюбленим смаком або натуральні. Просочені спеціями шматочки курки обвалюємо в борошні, купаємо у збитих яйцях і обвалюємо в подрібнених чіпсах.

Крок 5. Деко вистилаємо якісним пергаментом. Я віддаю перевагу силіконізованому паперу для випікання. Запановані курячі стрипси розподіляємо по деку і поміщаємо його на 20 хвилин у прогріту до 200 ° С духовку.

Крок 6. Очищений часник рубаємо або дрібно натираємо.

Крок 7. Змішуємо часник із жирною сметаною. Сполоснувши кріп, дрібно шаткуємо і відправляємо в піалу. Солимо і розмішуємо.

Крок 8. Обережно виймаємо лист з готовими стрипсами.

Крок 9. Переміщуємо закуску на блюдо та подаємо з ароматним соусом. Смачного!

Стрипси з курки в паніровці

Стрипси з курки в паніровці відмінно замінять улюблений фастфуд. Приготування апетитної закуски займе не більше півгодини. Ідеальне швидке перекушування не зашкодить фігурі. Стрипси подають із різними добавками. Соуси використовують домашні чи магазинні – сирний, часниковий, кетчуп чи майонез.

Дивіться також:  Spaghetti карбонара – 6 рецептів приготування

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Філе куряче – 350 гр.
  • Гранульований часник – до смаку.
  • Оливкова олія – 10 мл.
  • Сухарі для паніровки – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Паприка – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Обдавши курочку під краном і промокнувши від вологи, розрізаємо на тонкі скибочки, щоб птах при запіканні не підсохнув і залишився соковитим.

Крок 2. Посоливши яйце, розбовтуємо до однорідності.

Крок 3. Курячі скибочки заливаємо збитою яєчною масою. Добре перемішуємо, щоб яйця обволокли кожен шматочок.

Крок 4. Сухарі для панування з’єднуємо з сухим часником та паприкою. Солимо і перчимо. Добре розмішавши, пануємо куряче м’ясо.

Крок 5. Форму вистилаємо якісним пергаментним папером із силіконізованим покриттям та розміщуємо запановані шматочки.

Крок 6. Готуємо 20 хвилин|мінути| при 200°С.

Крок 7. Закуску з хрусткою скоринкою подаємо з соусами. Смачного!

Стрипси у кукурудзяних пластівцях

Стрипси в кукурудзяних пластівцях зможе приготувати будь-хто. Елементарний рецепт не завдасть клопоту. Закуска замінить збалансовану вечерю і відмінно підійде для перекушування. Домашні стрипси в рази апетитніші за покупний фастфуд, а втілюються в життя за короткий час.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Несолодкі кукурудзяні пластівці – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Філе куряче – 4 шт.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Обдавши та просушивши куряче філе, ріжемо нетовстими стрічками.

Крок 3. Дрібно посікши промиту зелень, з’єднуємо з яйцями категорії С1. Присмачуємо приправами. Ретельно перемішуємо. За бажання використовуємо й інші прянощі. Суха часникова спеція ідеально доповнюватиме смак.

Крок 4. Кукурудзяні пластівці пробиваємо блендером, але не надто дрібно. Повинні залишитися різнокаліберні шматочки пластівців. Якщо немає електроприладу, висипаємо пластівці в пакет і катаємо качалкою. Крихітка вийде такою, як потрібно.

Крок 5. Курячі шматочки солимо і перчимо, купаємо в яєчній масі, обвалюємо в кукурудзяних пластівцях. Застилаємо форму пекарським папером із силіконовим покриттям та розміщуємо паніровані шматочки. Розжаривши духовку, ставимо запікатися на 20 хвилин|мінути| при 200°С.

Крок 6. Гарячі стрипси доповнюємо улюбленим соусом, як освіжаючі інгредієнти застосовуємо овочі. З’їдаємо відразу, стрипси, що охолонули, втрачають хрустку скоринку і соковитість. Смачного!

Стрипси з вівсяними пластівцями

Стрипси з вівсяними пластівцями вважається дієтичною стравою. Закуска готується у духовці та не містить зайвого жиру. Реалізація рецепту займає лише півгодини. Страва ідеально поєднується зі сметано-чесночним соусом. Якщо стежите за харчуванням, цей рецепт гармонійно впишеться в раціон і не вплине на фігуру.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Куркума – 1 год.
  • Філе куряче – 600 гр.
  • Часник гранульований – 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Панірування:

  • Куркума – 1 год.
  • Соєвий соус – 2 ч. л.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вівсяні пластівці – 1 ст.

Для сметанного соусу:

  • Сметана – 200 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо усі інгредієнти. Вівсянку беремо тривалого варіння, у мене звичайний геркулес. “Екстра” не підійде, розмокне та зіпсує зовнішній вигляд закуски.

Крок 2. Курочку розрізаємо на сегменти – смужки, скибочки. Дотримуємося товщини 1,5-2 сантиметри. Якщо птах трохи підморожений, буде простіше нарізати рівні шматочки. Якщо м’ясо охолоджене, беремо гострий ніж.

Крок 3. Присмачуємо курячі заготовки спеціями. Прянощі беремо на свій розсуд. У мене стандартний набір – сіль, перець, гранульований часник та куркума для кольору. Добре розмішавши, маринуємо 10 хвилин. Якщо дозволяє час, робимо процедуру з вечора.

Крок 4. Відправивши яйця категорії С1 у миску, наливаємо до них натуральний соєвий соус і поєднуємо до однорідного стану вилочкою.

Крок 5. Курячі скибочки по черзі опускаємо в рідку масу, щоб яєчно-соєва субстанція добре обволокла м’ясо, і обвалюємо в суміші з вівсяних пластівців та куркуми.

Дивіться також:  Бефстроганов з курячої грудки – 7 смачних рецептів

Крок 6. У форму укладаємо пекарський папір, злегка просочуємо маслом або використовуємо пекарський папір із силіконовим покриттям. Укладаємо курячі шматочки і поміщаємо в розпечену духовку на 20 хвилин. Готуємо за 200°С.

Крок 7. Сполоснувши ароматний кріп (або іншу зелень), подрібнюємо. Очищені зубки часнику нарізаємо або натираємо на дрібній тертці. Інгредієнти з’єднуємо зі сметаною (переважно вибирати продукт із підвищеною жирністю або домашню) і солимо. Активно розмішуємо.

Крок 8. Є хрумку закуску з запалу з жару з запашним сметано-чесночним соусом, або використовуємо покупну сирну заправку, кетчуп або майонез. При охолодженні панування стане менш хрумким, тому завжди готуємо стільки, скільки можна з’їсти за один раз. Смачного!

Стрипси з індички у духовці

Стрипси з індички у духовці готуються просто. Для ніжної текстури індичку маринують у лимонному соку. Для паніровки в цьому рецепті використовують солоний крекер в ансамблі із твердим сиром. Закуска навіть у остиглому стані не втратить своєї приємної крихкості.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 70 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Філе індички – 300-350 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Крекери солоні – 100 гр.
  • Сіль – ч.л.
  • Прованські трави – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. 100 г солоних крекерів відправляємо в чашу.

Крок 3. Перемелюємо в крихту. Повинні залишатися великі шматочки.

Крок 4. Подрібнюємо сир на дрібній тертці та перемішуємо з крихтами від печива.

Крок 5. Промите філе індички ріжемо тонкими скибочками.

Крок 6. Злегка підсолюємо та присмачуємо прованськими травами.

Крок 7. Птах поливаємо лимонним соком і даємо півгодини промаринуватися.

Крок 8. Розбовтуємо яйця категорії С1.

Крок 9. Занурюємо замариноване філе у збиті яйця.

Крок 10. Заготівлі щедро обвалюємо в паніровці.

Крок 11. Деко застилаємо силіконізованим пергаментом і укладаємо стрипси. переміщаємо запікатися на півгодини за 180°С.

Крок 12. Хрумку закуску доповнюємо улюбленими напоями та соусами. Смачного!

Стрипси з курки з сиром

Стрипси з курки із сиром виглядають привабливо. Ніжне м’ясо у сирній скоринці залишає незабутнє враження. І діти, і дорослі у захваті від такого частування. Ароматна закуска подається з соусом, готується просто і не втрачає своєї привабливості після охолодження.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 50 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Купка куряча – 550 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Гірчиця – 0,5 ст.
  • Соєвий соус – 1 ст.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Панірувальні сухарі – 100 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки промиваємо і просушуємо. Відокремлюємо шкіру та кісточки від м’якоті.

Крок 2. Розрізаємо курочку смужками одного розміру.

Крок 3. Шматочки поміщаємо у чашу.

Крок 4. Поливаємо натуральним соусом із соєвих бобів.

Крок 5. Приправляємо гірчицею. Краще не брати надто гостру.

Крок 6. Трохи солимо, тому що соус і так солоний.

Крок 7. Приправляємо перцем і нарізаним або тертим часником. Добре перемішавши, маринуємо 20-30 хвилин, залежно від вільного часу. Можна залишити маринуватися на ніч.

Крок 8. Збовтуємо яйце категорії С1.

Крок 9. Відміряємо 50 г борошна. Борошно використовуємо будь-яку – кукурудзяну, пшеничну або рисову.

Крок 10. Відважуємо 100 г сухарів для панірування. Я використовую свійські.

Крок 11. Сюди ж засипаємо дрібну сирну стружку. Сир використовуємо легкоплавкий.

Крок 12. Добре перемішуємо.

Крок 13. Деко вистилаємо пергаментом. Для впевненості, що нічого не прилипне, використовуємо силіконізований папір або злегка промазуємо олією, застосувавши силіконовий пензлик.

Крок 14. Курячі шматочки посипаємо борошном з усіх боків.

Крок 15. “Скупавши” в яєчній масі, пануємо в сухарях з сиром.

Крок 16. Запановані шматочки розміщуємо на деку.

Крок 17. Переміщаємо лист зі стрипсами в прогріту духовку і готуємо 20 хвилин при 200°С. Важливо не пересушити закуску, тому не варто різати курочку надто тонко.

Крок 18. Апетитне частування доповнюємо соусами за перевагами. Смачного!

Прокрутка до верху