Курячі стрипси на сковороді
Курячі стрипси на сковороді готуються просто, а виходять надзвичайно смачними. Соковите та м’ясо під привабливою скоринкою доставляє масу позитивних вражень. Їдять закуску переважно відразу, але й у остиглому стані страва не втрачає смакових якостей.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 130 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Філе куряче – 500 гр.
- Часник гранульований – 2 год.
- Кетчуп – 1 ст.
- Соєвий соус – 1 ст.
- Олія – 400 мл.
- Кефір – 100 мл.
- Орегано – 1 год.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний – 1 ч.л.
- Паприка солодка – 0,5 год.
- Імбир мелений – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Обдавши під краном водою та обсушивши курочку, розрізаємо сегментами завтовшки 1,5-2 сантиметри. Щоб шматочки були рівними, краще взяти м’ясо підморожене. Якщо продукт просто охолоджений, беремо добре нагострений ніж.
Крок 2. В об’ємній чаші поєднуємо яйце з кисломолочним продуктом будь-якої жирності. Поливаємо якісним соусом із соєвих бобів та кетчупом (томат-пастою). Посоливши, приправляємо гострим перцем, чайною ложкою гранульованого часнику та імбиром. Добре збовтуємо. Прянощі та їх пропорції адаптуємо під власні переваги.
Крок 3. В запашну рідину опускаємо нарізку. Грунтовно з’єднуємо продукти, щоб птах був покритий маринадом. Поміщаємо охолонути на 30 хвилин. Якщо нікуди поспішати, робимо процедуру з вечора. Не забуваймо кілька разів перемішати, щоб м’ясо рівномірно просочилося.
Крок 4. Окремо з’єднуємо борошно (пшеничне, кукурудзяне або рисове), мелений часник, запашний орегано, паприку і мелений перець. Підсолюємо та активно змішуємо. Асортимент та кількість спецій кладемо до смаку.
Крок 5. Доводимо олію в сковорідці до кипіння. Замариновану курочку кладемо в сухі складові та обвалюємо з усіх боків, щоб паніровка покрила всю поверхню та міцно прилипла.
Крок 6. Підсмажуємо шматочки 2 хвилини до апетитного рум’яного відтінку. Головне не пересмажити і при цьому добитися хрусткої скоринки. Промариноване м’ясо готується швидко. І чим довше воно маринувалося, тим менше знадобиться часу на смаження.
Крок 7. Щоб позбутися зайвого жиру, укладаємо золотисту закуску на паперові рушники. Промокуємо.
Крок 8. Частування доповнюємо кетчупом або іншими добавками – сирним, часниковим соусами чи майонезом. Подаємо в гарячому вигляді, поки скоринка хрумка, а м’ясо соковите. Відмінне частування для галасливих компаній. Смачного!