Суфле ” Пташине молоко – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Суфле ” Пташине молоко – повітряний, що тане в роті ласощі, від якого просто неможливо відірватися. Щоб приготувати ніжний десерт в домашніх умовах, потрібно зовсім небагато часу і продуктів.

Суфле «Пташине молоко» з желатином

Пташине молоко – просте і дуже смачне солодке ласощі, полюбилося ще з дитячої пори. Для приготування потрібні:

  • 4 білка;
  • 220 г цукру;
  • 20 г желатину;
  • плитка шоколаду.

Черговість дій:

  • В 100 мл теплої води замочується желатин, який через ¼ години остаточно розчиняється на пару.
  • Відокремлені від жовтків білки ретельно збиваються, після чого при постійній роботі міксера в них всипається порціями цукор.
  • З яєць з цукром виходить однорідна повітряна біла маса.
  • Далі при збиванні вводиться розчинений желатин, після чого суфле виливається в форму, яка відправляється в холод на 20 хвилин.
  • По закінченні вказаного часу пташине молоко заливається розтопленим на пару шоколадом.
  • Після охолодження десерт подається до чаю.

З агар-агаром

Рецепт з агар-агаром передбачає наявність:

  • 7 яєчних білків;
  • 10 г агар-агару;
  • 250 г цукру;
  • такої ж кількості згущеного молока;
  • 170 г вершкового масла;
  • щіпки лимонної кислоти.


Схема приготування:

  • Агар-агар залити ½ склянки теплої води.
  • Білки збиваються до пишної піни, в яку при роботі міксера тонким струменем вливається киплячий сироп з цукру і агар-агару.
  • Після утворення щільної піни додається лимонна кислота.
  • На середній швидкості міксера втручаються в яєчну масу згущене молоко і розм’якшене вершкове масло.
  • Підготовлене суфле виливається у форму, де розрівнюється.
  • На 2 години десерт відправляється в холод.

Готуємо зі згущеним молоком

Цікава варіація всіма улюбленого суфле, для виконання якої необхідні:

  • 7 білків;
  • 20 г желатину;
  • 220 г цукру;
  • 160 г вершкового масла;
  • 250 г згущеного молока;
  • 3 г лимонної кислоти.
Дивіться також:  Торт Негр в піні: класичний рецепт і 6 варіантів приготування


Хід роботи:

  • Желатин розвести у 100 мл теплої води.
  • За допомогою міксера з розм’якшеного масла і згущеного молока готується крем.
  • Після набухання желатинова маса викладається в каструлю, куди також відправляється ½ цукру.
  • Вміст доводиться до гарячого стану і отставляется.
  • Білки, що знаходилося в холодильнику, збиваються на високій швидкості.
  • В стійку піну при постійному збиванні всипати цукор, що залишився і лимонна кислота.
  • Далі поступово додаються сироп з желатином і крем.
  • Добре збите суфле відправляється в холод для застигання.

Суфле «Пташине молоко» для торта

Десерт Пташине молоко може виступати в якості суфле для торта або вживатися самостійно. Щоб приготувати універсальне ласощі, потрібно мати під руками:

  • 4 білка;
  • 8 г желатину;
  • 100 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 250 г згущеного молока.


Покрокова інструкція приготування:

  • Розм’якшене масло збивається до придбання більш світлого відтінку, після чого в масляну масу частинами додається згущене молоко при постійній роботі блендера.
  • Желатин заливають 80 мл води, після чого разом з ½ цукру відправляється в каструлю, в якій повинен вийде гарячий сироп.
  • Білки збиваються з цукром до щільної піни, в яку вливається гарячий сироп і втручається масляний крем.
  • Пишне суфле викладається в круглу форму, діаметр якої дорівнює аналогічному параметру бісквіта.
  • Суфле витримується в холоді 20-30 хвилин.

Рецепт на основі сиру

Сирне суфле готується з:

  • 400 г нежирного сиру;
  • 100 мл молока;
  • 30 мл меду;
  • 20 г какао;
  • такої ж кількості желатину;
  • 150 мл води;
  • 10 г стевії.

При приготуванні:

  • Каструля з водою, в якій розведений желатин, ставиться на плиту, де доводиться до гарячого стану, щоб набух желатин.
  • У ємність втручається сир, а потім вливається молоко.
  • Після того, як вміст змішається з какао, виливається мед.
  • Для солодощі в однорідну масу додається стевія.
  • Суфле ретельно збивається блендером, після чого в зручній мисці відправляється в холод не менш ніж на 1 годину, щоб консистенція десерту була більш щільною.
Дивіться також:  Рідке тісто для пирога – 7 швидких рецептів

Як зробити з манкою

Щоб приготувати торт-суфле ” Пташине молоко, для початку необхідно приготувати смачну прошарок, для якої знадобиться:

  • 800 мл молока;
  • 130 г манної крупи;
  • 300 г вершкового масла;
  • в 2 рази менше цукру;
  • 20 г желатину;
  • лимон.

Технологія виконання:

  • У каструлю вливається молоко, в яке всипати цукор, крупа і відправляється набряклий в 100 мл води желатин.
  • Вміст ємності вариться на вогні до загустіння, після чого основа для ніжного суфле отставляется для остигання.
  • З лимона вичавлюється сік, а цедра натирається.
  • Масло збивається близько 5 хвилин з додаванням цедри і соку лимона.
  • Заварна суміш і вершковий крем змішуються, після чого за допомогою міксера збивається повітряне суфле, яке відправляється в холод на 1-2 години.

Двошарове суфле «Пташине молоко»

Оригінальний рецепт двошарового суфле підкорить своїм вишуканим зовнішнім виглядом і надзвичайно повітряної консистенції.

Щоб створити десерт, необхідні:

  • 900 г сметани;
  • вдвічі менше вершків;
  • 250 г цукру;
  • 15 мл води;
  • 6 пакетиків по 8 г желатину;
  • 200 мл молока;
  • 100 г какао.

Етапи приготування:

  • У молоці замочується 4 пакетики желатину.
  • Після набухання желатину молоко підігрівають на водяній бані і виливається в контейнер, який відправляється в холод для застигання суфле.
  • З 2 пакетики желатину, какао і води готується ще одна однорідна маса, яка так само підігрівається і вливається в збиту суміш з вметаны, вершків і цукру.
  • Отримане суфле викладається на вже застиглий шар, після чого контейнер відправляється назад в холод, щоб десерт повністю схопився.

Отже, щоб побалувати себе або близьких повітряним десертом немає необхідності йти в кондитерський магазин або кафе, достатньо підготувати продуктовий набір з доступних компонентів і, слідуючи нескладним підказок, втілити в життя один з рецептів смачного ласощі.

Дивіться також:  Гарбузовий торт – 8 кращих рецептів
Прокрутка до верху