Суфле з курки – 7 рецептів для дітей

Малюкам вже після 6 місяців педіатри радять вводити в раціон м’ясо. Враховуючи особливості дитячого організму, робити це треба дуже обережно. Починати прикорм можна, наприклад, з суфле з курки. Ніжне і дуже м’яке, воно практично тане в роті. Приготувати таку страву можна різними способами.

Суфле з курки для дітей в духовці

Батьки повинні піклуватися про те, щоб їжа для їх малюка була здоровою і повноцінною. Це стосується не тільки самих продуктів, але і способів їх обробки.

Так, в умовах домашньої кухні краще всього робити, наприклад, суфле з курки в духовці. Для дітей від одного року це – ідеальний варіант.

Господині для роботи знадобляться звичайні продукти:

  • 60 грам курячого філе;
  • 30 мл незбираного молока;
  • 1 перепелине яйце;
  • 3 грама в/з борошна;
  • шматочок масла;
  • 2 грами будь-якого рослинного масла (для обробки форми).

Для приготування суфле потрібно:

  • Гарненько вимити і відварити філе.
  • Подрібнити його в м’ясорубці.
  • Влити в отриманий фарш підігріте молоко, всипати борошно, викласти розтоплене масло і чверть жовтка перепелиного яйця.
  • Все це потрібно ретельно перемішати.
  • Форму промаслить і розподілити в ній приготовлений склад.
  • Запікати його в печі не менше півгодини. Температуру всередині камери встановити приблизно на 170 градусів.

Це ніжне і дуже легке суфле сподобається будь-якій дитині.

Рецепт, як у дитячому садку

Для приготування суфле з курки в дошкільних установах теж використовують духова шафа. Враховуючи кількість вихованців дитячого садка, цей варіант є найбільш кращим.

У більшості випадків кухарі готують таку страву, використовуючи наступне співвідношення основних інгредієнтів:

  • 0,6 кілограма філе курки;
  • 300 мл кефіру;
  • сіль;
  • 60 г борошна;
  • 70 г сирої морквини;
  • 4 великих яйця;
  • півпачки масла.

Готують таку страву покроково:

  • Спочатку промите м’ясо відварюють в підсоленій воді. Для аромату в неї можна додати 1 лист лавра.
  • Далі варене філе потрібно пропустити через м’ясорубку. Щоб маса вийшла більш м’якою, зробити це можна двічі.
  • У фарш додати жовтки чотирьох яєць, посолити і добре перемішати.
  • Моркву потерти на дрібній тертці.
  • Масло розтопити в каструлі, покласти в неї подрібнену моркву і поварити приблизно 5 хвилин. Вона стане набагато м’якше.
  • Трішки прожарити на сухій сковороді борошно.
  • Всі підготовлені інгредієнти додати до фаршу і перемішати. Останніми вводяться окремо збиті в піну білки.
  • Отриману масу викласти у форму, оброблену зсередини вершковим маслом.
  • Поставити її в духовку, прогріту до 180 градусів і запікати 30 хвилин.
Дивіться також:  Як приготувати біляші на сковороді і в духовці? 9 смачних рецептів

Подають таку страву тільки після повного його охолодження, порізавши ножем на порційні шматки.

Готуємо з курячого фаршу

Зробити суфле з курки буде набагато простіше і швидше, якщо використовувати для цього вже готовий фарш. Для аромату можна додати різні спеції, приправи. Правда, такий рецепт більше підійде для дітей старшого віку.

У цьому випадку використовуємо наступний набір компонентів:

  • 500 грам курячого фаршу;
  • 1 яйце;
  • стакан молока;
  • 60 грам борошна;
  • 75 грам сметани;
  • сіль;
  • 5 грам паприки (меленої);
  • перець.

Технологія приготування такого суфле залишається колишньою:

  • Фарш перекласти в глибоку миску.
  • Додати до нього яйце, перець і трохи підсолити. Все це перемішати і влити молоко.
  • Повторити перемішування, поки маса не стане однорідною.
  • Вилити її на деко, зсередини оброблений маслом.
  • Поверхню змастити сметаною і посипати паприкою.
  • Запікати в духовці при 200 градусах.

Як тільки маса зверху зарум’яниться, суфле можна вважати готовим.

Ніжне суфле з курки на пару

Суфле з курки вийде більш ніжним, якщо приготувати його на пару.

Крім того, для подрібнення і перемішування продуктів краще використовувати кухонний комбайн.

Для такого варіанту добре використовувати наступний набір компонентів:

  • 0,4 кілограма філе курки;
  • 60 грам сметани;
  • сіль;
  • 2 яйця;
  • 35 – 40 грам манки;
  • 50 грам будь-якого рослинного рафінованого масла.

Покрокова інструкція:

  • Вимите і просушену серветкою філе довільно порізати на шматки, а потім подрібнити в комбайні.
  • Туди ж вбити яйця, посолити і знову все перетерти.
  • Додати манну крупу і повторити перемішування.
  • Ввести сметану і гарненько збити.
  • Отриману однорідну масу перекласти в формочки.
  • Встановити їх на решітку пароварки, попередньо вливши в гущавину трішки води.

Після цього залишиться тільки включити апарат і чекати. Буквально через 20 хвилин ніжне, майже повітряне, суфле буде готово.

Дивіться також:  Котлети з індички – 7 рецептів соковитих і м’яких котлет

Як приготувати з овочами

Щоб урізноманітнити раціон харчування дитини, можна зробити суфле з курки з різними овочами. Блюдо виходить низькокалорійним, але дуже корисним. До речі, для дорослих воно теж підійде. Особливо це відноситься до тих, хто знаходиться на дієті.

Для такого легкого суфле необхідно буде взяти:

  • 1 яйце;
  • 800 грам курячого філе;
  • 1 цибулину;
  • по 200 грам капусти і моркви;
  • сіль;
  • стакан молока;
  • трохи свіжої зелені;
  • перець.

Методика приготування страви:

  • Очищену цибулю дрібно покришити. Капусту тонко нашаткувати. Моркву подрібнити на тертці або просто порізати.
  • Підготовлені продукти завантажити в блендер разом з іншими компонентами і гарненько перемішати.
  • Масу розкласти у формочки.
  • Запікати в духовій шафі 20 – 25 хвилин при температурі не нижче 180 градусів.

Ніжне і дуже ароматне куряче суфле з овочами буде відмінним варіантом легкої вечері для всієї родини.

З додаванням рису

Діти часто вередують, не бажаючи їсти корисну (на думку батьків) їжу. Щоб все-таки нагодувати неслухняного малюка, мама може спробувати приготувати йому суфле з курки з рисом.

Продукти для цього знадобляться найпростіші:

  • 1 сире яйце;
  • по 300 грам відвареного рису і курячої грудки;
  • сіль;
  • 10 грам вершкового масла;
  • трохи каррі і меленого перцю.

Готувати таку суфле краще на пару. Але для початку потрібно:

  • М’ясо акуратно зрізати з кісток і подрібнити його в м’ясорубці.
  • Те ж саме проробити з відварним рисом.
  • Обидва продукту перекласти в глибоку миску.
  • Додати до нього сіль, спеції і перемішати. Деякі мами намагаються не використовувати жодні приправи в стравах, призначених для дітей. В даному випадку ці побоювання абсолютно марні. Адже каррі не тільки підкреслює смак м’яса, але і помітно покращує травлення.
  • На закінчення потрібно додати масло і ще раз обережно перемішати отриманий склад.
  • З отриманої маси руками сформувати невеликі котлетки овальної форми.
  • Готувати їх бажано на пару. Якщо ж у будинку немає спеціального обладнання, то можна заготовки покласти в друшляк, встановити його над каструлею з киплячою водою і тримати 15 хвилин з кожної сторони.
Дивіться також:  Картопляний пиріг – 12 рецептів приготування в духовці, мультиварці і на сковороді

Це суфле з задоволенням будуть їсти не тільки малюки, а й ті, хто намагається правильно харчуватися.

Суфле з відварної курки

Є ще один оригінальний рецепт – з вареної курятини, свіжих овочів, горіхів і зелені виходить просто дивовижне суфле. Причому така страва буде не тільки смачним, але і дуже ситним.

Правда, в цьому випадку список інгредієнтів досить великий:

  • 2 кабачка;
  • 2 відварені курячі грудки;
  • сіль;
  • 2 яйця;
  • 150 грам брокколі;
  • пучок свіжої зелені;
  • стакан молока;
  • 1 цибулина;
  • 1 столова ложка очищених фісташок;
  • мелений перець;
  • 50 грам рослинної олії.

Тим не менш, робити таке суфле зовсім не складно:

  • Спочатку треба відокремити білки від жовтків і поставити їх в холодильник.
  • Очищені і вимиті овочі довільно порізати, а потім разом з грудкою подрібнити в блендері.
  • Додати молоко, жовток, спеції, масло, подрібнені горіхи, посолити і знову перемішати.
  • Білок збити в піну, додати його до решти продуктів і акуратно перемішати.
  • Приготоване «тісто перекласти у форму і запікати 20 хвилин в духовці при 180 градусах.

Суфле виходить дуже м’яким і ніжним. А чудовий аромат тільки доповнює загальну картину. Така смакота на вечерю для дитини буде справжнім святом.

Прокрутка до верху