Блюдо смачне, корисне, що задовольняє потребам організму, що розвивається, яке було б легко готувати, знайти непросто. Але є один варіант, який незмінно радує малюків і не забирає багато часу у їхніх мам. Над рецептурою суфле з курки як в дитячому саду працювали кращі фахівці, а тому, страва, створене для дітей, із задоволенням їдять навіть дорослі.
Суфле з курки, як у дитячому садку, в духовці
Хочете згадати смак самого ніжного ласощі, який всім знайомий з дитинства? Це просто!
Необхідно на півкілограма курячого філе підготувати:
- 2 яйця;
- півсклянки молока;
- 30 г борошна;
- трохи масла пожирніше;
- сіль.
Як приготувати суфле з курки в духовці:
- Промите і обсушенное м’ясо опускається в зручну ємність з киплячою водою. Через 2 хвилини рідина зливається і замінюється чистою.
- Після повторного закипання філе вариться 40 хвилин в підсоленій воді.
- Коли відварений м’ясної шматок охолоне, курятина подрібнюється і пюрируется за допомогою блендера.
- До м’ясної маси додаються 2 жовтки і топлене масло.
- Далі втручаються борошно і молоко.
- Білки збиваються з сіллю, а потім акуратно вводяться в пюре.
- Суфле розкладається по формах, які відправляються в розігріту до 180 °C духовку на 30 хвилин.
З курячого фаршу
Покроковий рецепт курячого суфле передбачає в першу чергу підготовку наступних інгредієнтів:
- 200 г курячого фаршу;
- 120 мл молока;
- яйце;
- трохи вершкового масла;
- сіль.
У процесі приготування ароматної і ніжного страви:
- У глибокій мисці курячий фарш змішується з молоком.
- Жовток відокремлюється від білка, після чого втручається в м’ясну масу.
- Ретельно вимішаний фарш розподіляється рівномірним шаром на попередньо змащеній маслом формі, яка відправляється в холодну духовку.
- Здійснюється випікання ніжного суфле близько 35 хвилин при 180 °C.
З додаванням рису
Суфле куряче – дієтичне і низькокалорійна страва.
Рецепт його можна швидко виконати і з додаванням рису.
Підготуйте продуктовий набір, що складається з:
- 400 г філе;
- 120 г рису;
- яйця;
- шматочки вершкового масла;
- цибулини;
- 500 мл молока;
- 15 мл рослинного масла;
- невеликої кількості борошна і солі.
Черговість дій:
- Промиті курка та рис окремо відварюють у підсоленій воді, після чого остуджувати.
- Цибуля подрібнюється і відправляється в каструлю з молоком. Склад доводиться до кипіння, настояти 15 хвилин, а потім проціджують.
- У проціджене молоко при постійному помішуванні додаються розтоплене масло і борошно, а потім соус доводиться до кипіння.
- Остиглі м’ясо і рис пропускаються через м’ясорубку і заливаються соусом.
- Потім у фарш втручається збите з сіллю яйце, після чого отримана маса викладається у форми для запікання. Заготовки відправляються в гарячу духовку випікатися 20 хвилин при 180 °C.
Суфле з курки, як у дитячому садку, в мультиварці
Якщо кухня оснащена таким корисним пристроєм як мультиварка, можна в приготуванні курячого суфле з легкістю обійтися без духовки.
Досить мати під руками:
- 100 г білого м’яса;
- 2 перепелиних яйця;
- 60 мл молока;
- шматочок моркви;
- сіль і трохи масла для змащування чаші.
Покрокова інструкція приготування:
- Курятина відварюється і подрібнюється.
- М’ясо з’єднується з молоком, окремо збитими яйцями і морквяної стружкою.
- Суміш пюрируется і розкладається по силіконових форм, які поміщаються на решітку для приготування на пару.
- У чашу заливається 1 л води, після чого встановлюється ємність з формочками.
- Приготування здійснюється в режимі «На пару» протягом 30 хвилин.
З овочами
Для повноцінного розвитку організм повинен отримувати повний комплекс поживних речовин, включаючи вітаміни, які у великій кількості містяться в овочах.
При складанні збалансованого дитячого раціону слід звернути увагу на куряче суфле з овочами.
До складу такої страви входять:
- 2 курячі грудки;
- 200 мл вершків;
- 200 г стручкової квасолі;
- морквина;
- цибулина;
- 30 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- сіль і спеції.
Хід роботи полягає у виконанні наступних дій:
- Готується філе і пропускається через м’ясорубку.
- Фарш разом з подрібненою цибулею, вершками, відокремленими від білків жовтками і розм’якшеним маслом ретельно пюрируется до однорідності.
- Далі в масу втручаються подрібнені, попередньо відварені овочі.
- Також в основу суфле ретельно втручаються білки, ретельно збиті з сіллю.
- Маса розподіляється по формочках і готується в духовці на водяній бані близько 20 хвилин.
З відвареної курки
Суфле з відвареного білого м’яса – відмінне «повітряне» страва для дитячого меню.
Готувати його будемо з мінімального набору продуктів:
- 300 р вареного м’яса;
- 150 мл молока;
- шматочок вершкового масла;
- 15 г борошна;
- яйце;
- сіль, потроху соняшникової олії і меленого перцю.
Етапи приготування:
- Відварене м’ясо подрібнюється за допомогою блендера.
- На невеликій кількості рослинного масла обсмажується борошно, яка заливається молоком.
- М’ясо змішується з молочним соусом і жовтком.
- Білок, збитий з сіллю, додати до фаршу. Отриманою масою наповнюються форми, які одразу вирушають в духовку на 30 хвилин.
Суфле з курки з грибами і сиром
Інгредієнти для виконання ще однієї варіації курячого суфле:
- 200 г грибів;
- 150 мл молока;
- куряча грудка;
- морквина;
- яйце;
- 50 г борошна;
- цибулина;
- ½ Головки часнику;
- шматочок сиру;
- зелень, сіль і спеції.
Щоб приготувати суфле з курки з додаванням грибів і сиру, виконуються прості дії:
- Сирний шматочок натирається на тертці.
- Овочі подрібнюються і перемелюються разом з філе за допомогою блендера.
- З грибів готуються пластинки, які втручаються в м’ясну масу.
- Далі отриманий склад відправляються по черзі молоко, борошно, сіль, спеції і яйце.
- Однорідна маса виливається у вогнетривку форму, яка відправляється в розігріту до 180 °C духовку на 40 хвилин.
- За 10 хвилин до закінчення запікання блюдо притрушивается подрібненою зеленню і сирної стружкою.
Суфле куряче – поживна і ситне блюдо, яке можна подавати не тільки маленьким домочадцям, але і до святкового столу. Готуйте і насолоджуйтеся найніжнішої структурою такого страви і його неповторним смаком.