Суфле з курки як у дитячому садку – 7 покрокових рецептів приготування

Блюдо смачне, корисне, що задовольняє потребам організму, що розвивається, яке було б легко готувати, знайти непросто. Але є один варіант, який незмінно радує малюків і не забирає багато часу у їхніх мам. Над рецептурою суфле з курки як в дитячому саду працювали кращі фахівці, а тому, страва, створене для дітей, із задоволенням їдять навіть дорослі.

Суфле з курки, як у дитячому садку, в духовці

Хочете згадати смак самого ніжного ласощі, який всім знайомий з дитинства? Це просто!

Необхідно на півкілограма курячого філе підготувати:

  • 2 яйця;
  • півсклянки молока;
  • 30 г борошна;
  • трохи масла пожирніше;
  • сіль.

Як приготувати суфле з курки в духовці:

  • Промите і обсушенное м’ясо опускається в зручну ємність з киплячою водою. Через 2 хвилини рідина зливається і замінюється чистою.
  • Після повторного закипання філе вариться 40 хвилин в підсоленій воді.
  • Коли відварений м’ясної шматок охолоне, курятина подрібнюється і пюрируется за допомогою блендера.
  • До м’ясної маси додаються 2 жовтки і топлене масло.
  • Далі втручаються борошно і молоко.
  • Білки збиваються з сіллю, а потім акуратно вводяться в пюре.
  • Суфле розкладається по формах, які відправляються в розігріту до 180 °C духовку на 30 хвилин.

З курячого фаршу

Покроковий рецепт курячого суфле передбачає в першу чергу підготовку наступних інгредієнтів:

  • 200 г курячого фаршу;
  • 120 мл молока;
  • яйце;
  • трохи вершкового масла;
  • сіль.

У процесі приготування ароматної і ніжного страви:

  • У глибокій мисці курячий фарш змішується з молоком.
  • Жовток відокремлюється від білка, після чого втручається в м’ясну масу.
  • Ретельно вимішаний фарш розподіляється рівномірним шаром на попередньо змащеній маслом формі, яка відправляється в холодну духовку.
  • Здійснюється випікання ніжного суфле близько 35 хвилин при 180 °C.
Дивіться також:  Сніданок з яєць – 10 швидких рецептів смачних і поживних страв, ідеї для гарного сніданку

З додаванням рису

Суфле куряче – дієтичне і низькокалорійна страва.

Рецепт його можна швидко виконати і з додаванням рису.

Підготуйте продуктовий набір, що складається з:

  • 400 г філе;
  • 120 г рису;
  • яйця;
  • шматочки вершкового масла;
  • цибулини;
  • 500 мл молока;
  • 15 мл рослинного масла;
  • невеликої кількості борошна і солі.

Черговість дій:

  • Промиті курка та рис окремо відварюють у підсоленій воді, після чого остуджувати.
  • Цибуля подрібнюється і відправляється в каструлю з молоком. Склад доводиться до кипіння, настояти 15 хвилин, а потім проціджують.
  • У проціджене молоко при постійному помішуванні додаються розтоплене масло і борошно, а потім соус доводиться до кипіння.
  • Остиглі м’ясо і рис пропускаються через м’ясорубку і заливаються соусом.
  • Потім у фарш втручається збите з сіллю яйце, після чого отримана маса викладається у форми для запікання. Заготовки відправляються в гарячу духовку випікатися 20 хвилин при 180 °C.

Суфле з курки, як у дитячому садку, в мультиварці

Якщо кухня оснащена таким корисним пристроєм як мультиварка, можна в приготуванні курячого суфле з легкістю обійтися без духовки.

Досить мати під руками:

  • 100 г білого м’яса;
  • 2 перепелиних яйця;
  • 60 мл молока;
  • шматочок моркви;
  • сіль і трохи масла для змащування чаші.

Покрокова інструкція приготування:

  • Курятина відварюється і подрібнюється.
  • М’ясо з’єднується з молоком, окремо збитими яйцями і морквяної стружкою.
  • Суміш пюрируется і розкладається по силіконових форм, які поміщаються на решітку для приготування на пару.
  • У чашу заливається 1 л води, після чого встановлюється ємність з формочками.
  • Приготування здійснюється в режимі «На пару» протягом 30 хвилин.

З овочами

Для повноцінного розвитку організм повинен отримувати повний комплекс поживних речовин, включаючи вітаміни, які у великій кількості містяться в овочах.

Дивіться також:  Горохове пюре в мультиварці – 7 рецептів приготування

При складанні збалансованого дитячого раціону слід звернути увагу на куряче суфле з овочами.

До складу такої страви входять:

  • 2 курячі грудки;
  • 200 мл вершків;
  • 200 г стручкової квасолі;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 30 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • сіль і спеції.

Хід роботи полягає у виконанні наступних дій:

  • Готується філе і пропускається через м’ясорубку.
  • Фарш разом з подрібненою цибулею, вершками, відокремленими від білків жовтками і розм’якшеним маслом ретельно пюрируется до однорідності.
  • Далі в масу втручаються подрібнені, попередньо відварені овочі.
  • Також в основу суфле ретельно втручаються білки, ретельно збиті з сіллю.
  • Маса розподіляється по формочках і готується в духовці на водяній бані близько 20 хвилин.

З відвареної курки

Суфле з відвареного білого м’яса – відмінне «повітряне» страва для дитячого меню.

Готувати його будемо з мінімального набору продуктів:

  • 300 р вареного м’яса;
  • 150 мл молока;
  • шматочок вершкового масла;
  • 15 г борошна;
  • яйце;
  • сіль, потроху соняшникової олії і меленого перцю.

Етапи приготування:

  • Відварене м’ясо подрібнюється за допомогою блендера.
  • На невеликій кількості рослинного масла обсмажується борошно, яка заливається молоком.
  • М’ясо змішується з молочним соусом і жовтком.
  • Білок, збитий з сіллю, додати до фаршу. Отриманою масою наповнюються форми, які одразу вирушають в духовку на 30 хвилин.

Суфле з курки з грибами і сиром

Інгредієнти для виконання ще однієї варіації курячого суфле:

  • 200 г грибів;
  • 150 мл молока;
  • куряча грудка;
  • морквина;
  • яйце;
  • 50 г борошна;
  • цибулина;
  • ½ Головки часнику;
  • шматочок сиру;
  • зелень, сіль і спеції.

Щоб приготувати суфле з курки з додаванням грибів і сиру, виконуються прості дії:

  • Сирний шматочок натирається на тертці.
  • Овочі подрібнюються і перемелюються разом з філе за допомогою блендера.
  • З грибів готуються пластинки, які втручаються в м’ясну масу.
  • Далі отриманий склад відправляються по черзі молоко, борошно, сіль, спеції і яйце.
  • Однорідна маса виливається у вогнетривку форму, яка відправляється в розігріту до 180 °C духовку на 40 хвилин.
  • За 10 хвилин до закінчення запікання блюдо притрушивается подрібненою зеленню і сирної стружкою.
Дивіться також:  Печеня з м’ясом – 7 смачних рецептів приготування

Суфле куряче – поживна і ситне блюдо, яке можна подавати не тільки маленьким домочадцям, але і до святкового столу. Готуйте і насолоджуйтеся найніжнішої структурою такого страви і його неповторним смаком.

Прокрутка до верху