Суфле з яловичини – поживний і дуже корисна страва. Низьку калорійність дозволяє йому швидко засвоюватися організмом, живлячи його необхідними макро – та мікроелементами. Ніжне суфле – чудова страва, яка при правильній підготовці відмінно підійде як для святкового столу, так і для дитячого меню.
Класичне суфле з яловичини – готуємо в духовці
Для святкового сервірування відмінно підійде страва з 600 г м’якоті яловичини, приготовлена в духовці. Крім м’яса, будуть потрібні:
- 2 яйця;
- по 200 мл молока і вершків;
- сіль і спеції.
Спосіб приготування:
- М’ясо подрібнюється, відварюється до готовності у воді з приправами і після охолодження перемелюється за допомогою блендера до однорідності.
- Попередньо відокремлені білки збиваються з сіллю.
- М’ясо повторно збивається з додаванням молока, вершків, жовтків і спецій.
- Далі втручаються знизу вгору білкова маса.
- Духовка розігрівається до 180°C.
- Фарш розподіляється за формами, які відправляються в духовку на 25 хвилин.
Готуємо в мультиварці на пару
Приготувати ніжне блюдо можна за допомогою сучасного кухонного пристрою:
- 120 г яловичини;
- стопки м’ясного бульйону;
- яйця;
- маленького шматочка вершкового масла;
- щіпки борошна.
При приготуванні:
- Яловичина промивається, обсушивается, відварюється і двічі пропускають через м’ясорубку.
- Масло розтоплюється в мікрохвильовій печі або на пару.
- З бульйону, топленого масла і борошна готується соус, з яким змішується м’ясо, після чого фарш нудиться до випаровування всієї рідини.
- Жовтки втручаються у фарш відразу, а білки вводяться в отриману масу після збивання.
- Фарш розкладається за формами, які поміщаються на пластикову решітку для приготування на пару.
- У чашу вливається вода, після чого мультиварка встановлюється відповідний режим на півгодини. Для аромату в рідину кинути листочки лавра і базиліка.
Дієтичний рецепт для дитини
Суфле з яловичини для дитини можна приготувати з додаванням корисної крупи. Для виконання рецепта необхідно:
- 80 мл молока;
- 15 г вершкового масла;
- яйце;
- 100 г яловичини;
- 30 г рису.
Хід роботи:
- М’ясо промивається, відварюється, подрібнюється і за допомогою блендера перетворюється в однорідну масу, в яку додається ¼ молока.
- Рис вариться до готовності, після чого заливається 35 мл молока і настояти 5 хвилин.
- Весь вміст збивається блендером, після чого змішується з окремо збитим білком.
- Суфле розкладається за формами, які витримуються на пару 25 хвилин.
Суфле з відварної яловичини
М’ясне суфле з яловичини готується швидко і з мінімального продуктового набору, що складається з:
- 2 яєць;
- 600 г яловичини;
- цибулини;
- приправ і солі.
Послідовність дій:
- Цибуля подрібнюється.
- Відварна яловичина ріжеться шматочками, які змішуються з цибулею і пропускаються через м’ясорубку.
- Після фарш до легкості збивається блендером.
- З яєць з дрібкою солі за допомогою міксера готується стійка піна, яка втручається в майбутнє суфле.
- Фарш приправляється і розкладається в форми, які відправляються в духовку на 30 хвилин.
З додаванням сиру
Дієтичне суфле з яловичини з сиром – поживний і дуже корисне блюдо, яке буде дуже до речі при проблемах з травленням.
Для втілення рецепта в життя необхідно підготувати:
- 100 г яловичини;
- вдвічі менше сиру;
- яйце;
- зовсім трохи вершкового масла;
- щіпку солі.
Покрокова схема приготування передбачає виконання таких маніпуляцій:
- У каструлю наливається вода, в якій до готового стану відварюється шматочок яловичини.
- Відварене м’ясо ділиться на частини, які разом з сиром пропускаються через м’ясорубку.
- В отриманий фарш ретельно втручаються жовток і розтоплене вершкове масло.
- Білок окремо збивається з сіллю і додати до фаршу.
- М’ясної маси за допомогою блендера надається повітряна структура.
- Суфле розкладається по формочках і готується на пару близько 20 хвилин.
Як зробити з молоком
У літню спеку, коли хочеться чогось м’ясного, але одночасно з цим легені, виручить ніжне суфле з додаванням 500 мл молока. Крім додаткового інгредієнта, будуть потрібні:
- ½ Кг яловичої м’якоті;
- 3 яйця;
- по шматочку сиру і масла;
- трохи солі і спецій.
Основні кроки приготування дієтичного страви:
- Каструля наповнюється водою, яка підсолювати.
- У холодну воду занурюється м’ясо, яке вариться до готового стану.
- Після охолодження яловичина ділиться на шматки.
- Всі вищеперелічені інгредієнти, крім сиру, з’єднуються в кухонному комбайні і ретельно збиваються.
- Отримана маса виливається в попередньо змащену маслом форму і присипається сирної стружкою, яка створить апетитну рум’яну скоринку.
- Випікається суфле в духовці при 180°с близько 40 хвилин.
- Після готовності страву трохи відпочиває.
Корисні поради від кращих кулінарів
Щоб суфле мала ніжну, повітряну текстуру, варто прислухатися до важливих порад, які дають кращі кухарі:
- Необхідно використовувати молоде, нежирне м’ясо, яке перед безпосереднім приготуванням слід відварити.
- Під час випікання в духовці не варто відкривати дверцята до утворення рум’яної скоринки, що свідчить про готовність страви.
- Щоб м’ясна маса не втратила пишність, білок збивається окремо і втручається у фарш знизу вгору.
- Для дитячого і дієтичного меню краще використовувати рецепти приготування на пару.
- Щоб урізноманітнити м’ясне суфле, можна доповнити основний інгредієнт сиром, рисом, цибулею або шматочками інших овочів, додають делікатні нотки.
- Для додання зовнішнього вигляду страви вишуканості можна доповнити основну рецептуру сиром твердих сортів.
Таким чином, приготування яловичини у вигляді суфле кардинально змінить погляд на цей сорт м’яса, який багато хто вважає досить жорстким і сухим, із-за чого відмовляються від такої поживного продукту.