Суфле з яловичини – 6 покрокових рецептів дієтичних

Суфле з яловичини – поживний і дуже корисна страва. Низьку калорійність дозволяє йому швидко засвоюватися організмом, живлячи його необхідними макро – та мікроелементами. Ніжне суфле – чудова страва, яка при правильній підготовці відмінно підійде як для святкового столу, так і для дитячого меню.

Класичне суфле з яловичини – готуємо в духовці

Для святкового сервірування відмінно підійде страва з 600 г м’якоті яловичини, приготовлена в духовці. Крім м’яса, будуть потрібні:

  • 2 яйця;
  • по 200 мл молока і вершків;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • М’ясо подрібнюється, відварюється до готовності у воді з приправами і після охолодження перемелюється за допомогою блендера до однорідності.
  • Попередньо відокремлені білки збиваються з сіллю.
  • М’ясо повторно збивається з додаванням молока, вершків, жовтків і спецій.
  • Далі втручаються знизу вгору білкова маса.
  • Духовка розігрівається до 180°C.
  • Фарш розподіляється за формами, які відправляються в духовку на 25 хвилин.

Готуємо в мультиварці на пару

Приготувати ніжне блюдо можна за допомогою сучасного кухонного пристрою:

  • 120 г яловичини;
  • стопки м’ясного бульйону;
  • яйця;
  • маленького шматочка вершкового масла;
  • щіпки борошна.

При приготуванні:

  • Яловичина промивається, обсушивается, відварюється і двічі пропускають через м’ясорубку.
  • Масло розтоплюється в мікрохвильовій печі або на пару.
  • З бульйону, топленого масла і борошна готується соус, з яким змішується м’ясо, після чого фарш нудиться до випаровування всієї рідини.
  • Жовтки втручаються у фарш відразу, а білки вводяться в отриману масу після збивання.
  • Фарш розкладається за формами, які поміщаються на пластикову решітку для приготування на пару.
  • У чашу вливається вода, після чого мультиварка встановлюється відповідний режим на півгодини. Для аромату в рідину кинути листочки лавра і базиліка.

Дієтичний рецепт для дитини

Суфле з яловичини для дитини можна приготувати з додаванням корисної крупи. Для виконання рецепта необхідно:

  • 80 мл молока;
  • 15 г вершкового масла;
  • яйце;
  • 100 г яловичини;
  • 30 г рису.
Дивіться також:  Печінковий рулет – 7 покрокових рецептів

Хід роботи:

  • М’ясо промивається, відварюється, подрібнюється і за допомогою блендера перетворюється в однорідну масу, в яку додається ¼ молока.
  • Рис вариться до готовності, після чого заливається 35 мл молока і настояти 5 хвилин.
  • Весь вміст збивається блендером, після чого змішується з окремо збитим білком.
  • Суфле розкладається за формами, які витримуються на пару 25 хвилин.

Суфле з відварної яловичини

М’ясне суфле з яловичини готується швидко і з мінімального продуктового набору, що складається з:

  • 2 яєць;
  • 600 г яловичини;
  • цибулини;
  • приправ і солі.

Послідовність дій:

  • Цибуля подрібнюється.
  • Відварна яловичина ріжеться шматочками, які змішуються з цибулею і пропускаються через м’ясорубку.
  • Після фарш до легкості збивається блендером.
  • З яєць з дрібкою солі за допомогою міксера готується стійка піна, яка втручається в майбутнє суфле.
  • Фарш приправляється і розкладається в форми, які відправляються в духовку на 30 хвилин.

З додаванням сиру

Дієтичне суфле з яловичини з сиром – поживний і дуже корисне блюдо, яке буде дуже до речі при проблемах з травленням.

Для втілення рецепта в життя необхідно підготувати:

  • 100 г яловичини;
  • вдвічі менше сиру;
  • яйце;
  • зовсім трохи вершкового масла;
  • щіпку солі.

Покрокова схема приготування передбачає виконання таких маніпуляцій:

  • У каструлю наливається вода, в якій до готового стану відварюється шматочок яловичини.
  • Відварене м’ясо ділиться на частини, які разом з сиром пропускаються через м’ясорубку.
  • В отриманий фарш ретельно втручаються жовток і розтоплене вершкове масло.
  • Білок окремо збивається з сіллю і додати до фаршу.
  • М’ясної маси за допомогою блендера надається повітряна структура.
  • Суфле розкладається по формочках і готується на пару близько 20 хвилин.

Як зробити з молоком

У літню спеку, коли хочеться чогось м’ясного, але одночасно з цим легені, виручить ніжне суфле з додаванням 500 мл молока. Крім додаткового інгредієнта, будуть потрібні:

  • ½ Кг яловичої м’якоті;
  • 3 яйця;
  • по шматочку сиру і масла;
  • трохи солі і спецій.
Дивіться також:  Свинина на сковороді – 12 рецептів, як смачно приготувати відбивні, піджарку, стейк і т. д.

Основні кроки приготування дієтичного страви:

  • Каструля наповнюється водою, яка підсолювати.
  • У холодну воду занурюється м’ясо, яке вариться до готового стану.
  • Після охолодження яловичина ділиться на шматки.
  • Всі вищеперелічені інгредієнти, крім сиру, з’єднуються в кухонному комбайні і ретельно збиваються.
  • Отримана маса виливається в попередньо змащену маслом форму і присипається сирної стружкою, яка створить апетитну рум’яну скоринку.
  • Випікається суфле в духовці при 180°с близько 40 хвилин.
  • Після готовності страву трохи відпочиває.

Корисні поради від кращих кулінарів

Щоб суфле мала ніжну, повітряну текстуру, варто прислухатися до важливих порад, які дають кращі кухарі:

  • Необхідно використовувати молоде, нежирне м’ясо, яке перед безпосереднім приготуванням слід відварити.
  • Під час випікання в духовці не варто відкривати дверцята до утворення рум’яної скоринки, що свідчить про готовність страви.
  • Щоб м’ясна маса не втратила пишність, білок збивається окремо і втручається у фарш знизу вгору.
  • Для дитячого і дієтичного меню краще використовувати рецепти приготування на пару.
  • Щоб урізноманітнити м’ясне суфле, можна доповнити основний інгредієнт сиром, рисом, цибулею або шматочками інших овочів, додають делікатні нотки.
  • Для додання зовнішнього вигляду страви вишуканості можна доповнити основну рецептуру сиром твердих сортів.

Таким чином, приготування яловичини у вигляді суфле кардинально змінить погляд на цей сорт м’яса, який багато хто вважає досить жорстким і сухим, із-за чого відмовляються від такої поживного продукту.

Прокрутка до верху