Сухарики в духовці з чорного хліба – 8 рецептів приготування

Чорний хліб — улюбленець на столі, бутерброди або грінки на його основі з’їдаються в першу чергу. Сухарики подають до супів і загальним страв, вони є чудовою закускою. Останнім часом стало популярно купувати житні сухарики з різними смаковими добавками до пива. І лише економні господині, знають, що зробити їх можна з мінімальними витратами в домашніх умовах. Приготовлені за перевіреними рецептами сухарики в духовці з чорного хліба, стануть фаворитом на вашому столі!

Як і скільки сушити сухарі в духовці

Особливих рекомендацій на цей рахунок не існує, час залежить від ступеня свіжості і типу хліба, а також особливостей вашої духовки. Якщо потрібні більш підсмажені сухарі, слід їх смажити більше 20-25 хвилин, іноді просто достатньо їх підсушити 10-15 хвилин. Хліб можна брати свіжий чи черствий, причому другий варіант, буде легше різатися і швидше підсохне.

Необхідні інгредієнти:

  • чорний хліб — 400 г;
  • пергамент.

Приготування:

  • Хліб нарізати на тонкі скибочки, розмір можна регулювати на особистий розсуд.
  • Різати хліб потрібно спеціальним ножем, тоді він не буде кришитися, а скибочки будуть рівними і однакової товщини.
  • Застелити пергаментом на лист для запікання, якщо ви впевнені, що хліб не підгорить в духовці, цей крок можна пропустити.
  • Розкласти шматочки хліба на лист, разронять їх, щоб вони рівномірно просушилися.
  • Помістити лист в духовку, включити режим конвекції при температурі 180 градусів. Сушити хліб не менше 20 хвилин.

Прості сухарі в духовці з чорного хліба

Необхідні інгредієнти:

  • буханець чорного хліба.

Приготування:

  • Хліб можна брати як свіжий, так і черствий. Підійдуть залишки шматочків чорного хліба зі столу. У економною господині нічого не пропадає, все йде в хід.
  • Нарізати скибочками довільної форми, викласти на деко. По максимуму прибрати крихти, інакше вони будуть підгоряти під час сушіння.
  • Випікати в духовій шафі при середній температурі. Готовність визначати з урахуванням смаку.
  • Вийняти з духовки, остудити і можна подавати до столу.

Якщо раніше ви думали, що зробити сухарики в духовці складно — це помилка, готуються вони легко і просто!

До пива з сіллю і спеціями

Необхідні інгредієнти:

  • чорний батон;
  • сіль дрібна кухонна;
  • спеції до м’яса;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Нарізати чорний хліб дрібними кубиками або соломкою. Скласти їх в целофановий пакет
  • Додати в пакет спеції, влити рослинне масло. Гарненько струснути пакет, щоб все перемішалося.
  • Висипати вміст пакета на аркуш. Випікати в духовці до хрусткого стану.
  • Вийняти щодо готовності, посолити, дати охолонути і можна подавати до пива.

Приготовлені в домашніх умовах сухарики здивують своїм хрестом і смаком. Будьте впевнені, що вони приготовані з любов’ю і без шкідливих смакових добавок.

Гостра закуска до пінному напою

Необхідні інгредієнти:

  • житній хліб — 450 г;
  • оливкова олія;
  • пекучий мелений перець;
  • коріандр;
  • сіль.

Приготування:

  • Нарізані тонко скибочки подрібнити соломкою. Якщо хліб буде кришитися, занадто дрібно його різати не треба.
  • Далі потрібно хліб присмачити перцем, краще всього це зробити в пакеті, як у попередньому рецепті або безпосередньо на аркуші для запікання. Посипати рясно перцем, коріандром і скропити олією. Завдяки маслу до хліба прилипнуть приправи, в іншому разі вони залишаться на аркуші.
  • Запікати до хрускоту, вийняти, посолити. При необхідності приперчити з урахуванням смаку. Подавати до пінному напою в охолодженому вигляді.

Часникові сухарики з житнього хліба

Поєднання чорного хліба й часнику дуже вдале. Повірте, що ця закуска стане регулярно з’являтися на вашому столі. І все тому, що готуються сухарики з самих звичайних продуктів і швидко!

Необхідні інгредієнти:

  • житній хліб — 550 г;
  • часник за смаком;
  • сіль, спеції;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Хлібні шматочки перемішати з маслом і спеціями, скропити олією, щоб все добре скрепилось.
  • Видавити через прес часник, можна відразу покласти його до хліба і перемішати. Однак при запіканні часник може горіти, набагато краще буде, якщо видавити через сито з нього сік. Цим соком просочити хлібні шматочки.
  • Випікати до хрускоту при температурі духової шафи 180 градусів.
  • Солити часникові сухарики після того як хліб підсохне, хоча при бажанні можна відразу додати солі.

Аромат під час приготування житніх сухариків за цим рецептом, буде витати по всій кухні!

Як зробити з сиром

Необхідні інгредієнти:

  • батон житнього хліба;
  • сіль, спеції;
  • твердий сир — 150 г;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Скибочки хліба змастити маслом, посипати спеціями і відправити запікатися в гарячу духовку.
  • Стежити за тим, коли вони стануть хрусткими, головне не перепекти.
  • Відкрити духовку, висунути жарова лист і посипати сухарики дрібно тертим сиром, так щоб скрізь попало. Для вірності акуратно перемішати лопаткою, діяти потрібно обережно, інакше легко обпектися.
  • Закрийте духовки, вимкніть її і дочекайтеся, коли сир розплавиться.
  • Тепер залишиться сухарики остудити і підсолити дрібною сіллю.

Зі смаком курки і томату

Швидше всього отримати сухарики зі смаком курки, якщо використовувати спеціальну приправу, яку можна купити в магазині. Що стосується томатного смаку, сухарі з житнього хліба, можна змішати з сушеними помідорами або з кетчупом.

Необхідні інгредієнти:

  • житній хліб — 600 г;
  • рослинна олія;
  • приправа куряча;
  • сушені помідори або кетчуп.

Приготування:

  • Скибочки житнього хліба змішати з курячої приправою, скропити рослинним маслом.
  • Якщо використовувати сушені помідори їх додають разом з курячої приправою. При бажанні додати сухарів смак кетчупу, змішайте хлібні шматочки з соусом. Багато кетчупу брати не потрібно, інакше хліб розкисне, буде довго запікатися.
  • Підсушити хлібці до хрускоту, солити не потрібно, так як в курячої приправи цей інгредієнт присутній. Хоча, це справа смаку!

Сухарики із чорного хліба з чебрецем

Необхідні інгредієнти:

  • чорний хліб — 450 г;
  • чебрець, сіль;
  • оливкова олія.

Приготування:

  • Чорний хліб нарізати тонко, розкласти скибочки на лист з пергаментом.
  • В мисочці змішати мелений чебрець і оливкове масло. Кулінарної пензликом промазати кожен скибочку, перевернути на іншу сторону і вчинити так само.
  • Випікати сухарики до хрускоту, витягнути і відразу ж посолити. Подавати в охолодженому вигляді.
  • Завдяки чебрецю хлібці будуть чудово пахнути. Купувати готові сухарики немає сенсу, свої набагато смачніше!
Прокрутка до верху