Сухарики – це не тільки закуска до пива. Маленькі шматочки піджаристого хліба часто використовують для салатів, їх додають в гарячі бульйони і супи. Сухарики в мікрохвильовці – це швидка і смачна закуска, у них немає небезпечних для здоров’я добавок, які так часто зустрічаються в готових магазинних виробах.
Сухарики в мікрохвильовці з білого хліба
Час приготування сухарів залежить від того, як був порізаний хліб, – товстими кубиками або тонкими смужками.
Заготовки з хліба можна приправити різними спеціями і скропити рослинним маслом. Від цього їх смак стане набагато краще.
Спосіб приготування:
- Беремо потрібну кількість білого хліба, ріжемо його квадратиками або смужками, присипаємо сіллю, приправами і перемішуємо.
- На плоский піддон викладаємо хлібні заготівлі і ставимо їх у мікрохвильову піч. Підсушуємо на високій потужності одну хвилину з одного боку, і одну хвилину – з іншого.
З чорного хліба
Хрусткі сухарики можна зробити з різного хліба, але якщо вони будуть використовуватися в якості закуски, то краще взяти житнього. Щоб поліпшити смак готового продукту використовуємо різні приправи і масло оливи.
Спосіб приготування:
- Беремо 500 г житнього хліба, нарізаємо довгими смужками і обробляємо їх сіллю.
- В піалу ллємо ложку олії оливи, викладаємо хлібні заготівлі і ретельно все змішуємо.
- Перекладаємо майбутню закуску на блюдо і підсушуємо в СВЧ-печі при максимальній потужності до рум’яного кольору, періодично перевертаючи.
Часникові грінки за пару хвилин
Приготувати домашні сухарики з часником досить просто. Для рецепту можна взяти свіжий часник (який тоді потрібно буде пропустити через прес) або сушений. Для таких пряних грінок однаково добре використовувати і світлий, темний хліб.
Спосіб приготування:
- Беремо потрібну кількість батона або житнього хліба, ріжемо квадратиками, поливаємо олією і перемішуємо.
- П’ять зубців часнику подрібнюємо за допомогою преса або тремо на тертці, змішуємо отриману кашку з сіллю, а потім занурюємо в отриманий склад хлібні заготовки.
- Розподіляємо майбутню закуску на блюді, ставимо його в мікрохвильовку. Встановлюємо високу потужність і час – п’ять хвилин. В середині процесу сухарики потрібно перемішати.
Сухарики для супу в мікрохвильовці
Найчастіше гарячі супи-пюре і бульйони у респектабельних закладах подають з білими грінками.
Для приготування закуски не варто брати свіжий м’який хліб, краще вибрати шматочок твердіший – при нарізці він не буде ламатися.
Так готові грінки будуть не тільки смачними, але і красивими.
Спосіб приготування:
- Беремо потрібну кількість світлого хліба і подрібнюємо його невеликими кубиками. При бажанні можна їх трохи посолити або присипати улюбленими сушеними травами.
- Розкладаємо хлібні заготовки в спеціальному посуді для СВЧ-печей і сушимо на високій потужності три хвилини.
Солона закуска до пива
Домашня закуска до пива завжди краще магазинної продукції. Приготувати сухарики можна з різними приправами, зробивши їх у відповідності із власними уподобаннями більш солоними або гострими.
Особливий смак хрустким грінок надає масло оливок, а також свіжі пряні трави.
Спосіб приготування:
- Для сухариків беремо потрібну кількість немягкого хліба (будь-якого) і нарізаємо його так, як подобається.
- Три ложки олії оливи змішуємо з ч. ложкою солі і додаємо будь-які спеції.
- В щільний пакет кладемо хлібні заготівлі і ллємо олійно-пряну суміш. Пакет надуваємо і добре струшуємо його вміст, щоб шматочки хліба повністю вкрилися сумішшю.
- Викладаємо заготовки на блюдо і підсушуємо в СВЧ-печі на високій потужності протягом трьох хвилин.
Як приготувати з сиром
Часто на прилавках ми зустрічаємо сухарики зі смаком сиру, краба, цибулі і т. п. Але навіщо платити за те, що так просто виконати на власній кухні з інгредієнтів, які в іншій ситуації взагалі були б викинуті на сміття? Пропонуємо рецепт грінок із сиром, які на відміну від магазинної продукції, не загрожують здоров’ю високою концентрацією різноманітних «Е»-шок.
Інгредієнти:
- сім хлібних тостів;
- 50 г сиру;
- п’ять ложок олії;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Хлібці для тостів ріжемо квадратиками. Сіль змішуємо з олією, в суміш викладаємо заготовки з хліба і все перемішуємо.
- Подрібнюємо сир на дрібній тертці і також відправляємо до хлібним кубиках в пряному складі.
- Заготовки викладаємо на блюдо і ставимо в мікрохвильовку. Підсушуємо до рум’яного кольору.
Сухарики для салату «Цезар» в мікрохвильовці
Салат «Цезар» обожнюють практично всі. Як відомо, одним з інгредієнтів закуски є часникові сухарики, які без праці можна приготувати своїми руками.
Інгредієнти:
- 200 г світлого хліба;
- три ложки олії оливи;
- часниковий зубчик;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Хлібні шматочки ріжемо на квадратики зі сторонами не більше 8 мм. Посипаємо їх сіллю і перемішуємо.
- В масло кладемо подрібнену пряний овоч, перемішуємо і даємо суміші постояти протягом години.
- Після часник виймаємо, а пряним маслом змащуємо заготовки з хліба.
- Підсушуємо сухарики для салату в СВЧ-печі на максимальній потужності до тих пір, поки вони злегка не підрум’яняться.
Тепер ви знаєте, як зробити сухарики самостійно, але не менш смачно, ніж у ресторані. Ви можете приготувати їх з різними смаками, зробивши закуску солоної, пряної, гострої і навіть солодкою.