Сухарики з білого хліба в духовці – 7 смачних рецептів

Сухарі вже давно перестали бути способом використання засохлого хліба для панірування котлет. Зараз це окрема страва, яку готують з різними смаками: з сіллю, часником, зеленню, сиром, томатами та іншими. Незважаючи на величезний асортимент цієї закуски в магазинах, набагато смачніше і корисніше зробити сухарики з білого хліба в духовці самостійно. Нижче представлена добірка самих апетитних рецептів їх приготування.

Прості сухарі з білого хліба з сіллю в духовці

Сухарики з білого хліба в духовці порадують своїм смаком навіть якщо їх просто задобрити сіллю. Такі хрусткі скибочки підійдуть до свіжого борщу або зроблять більш ситний суп. Але буде смачно і просто похрумкать ними з чаєм.

Щоб підсушити хліб з сіллю, знадобляться:

  • 300 г хліба;
  • 20 мл рослинного масла;
  • кристали крупної солі за смаком.

Кроки приготування:

  • Хліб подрібнити на невеликі кубики або брусочки і розсипати на выстеленном папером для випічки деко. Ідеально, коли кожен скибочку хліба знаходиться на невеликій відстані від інших. Так значна частина його поверхні покриється рум’яною скоринкою.
  • Далі потрібно рівномірно змастити хліб рослинним маслом. Дуже зручно зробити це за допомогою пульверизатора. Дрібні масляні крапельки рівномірно покриють скибочки.
  • Після цього присипати все сіллю і поставити в духовку на 7 – 10 хвилин при 180 градусах.

З часником до пінному напою

Ці хрусткі хлібці порадують любителів пінного ячмінного напою. Хліб для них можна нарізати будь-яким способом: кубиками, брусочками, трикутними скибочками або паличками. Але максимально наситяться часниковим ароматом підсушені скибочки хліба, нарізаного через весь зріз буханця пластинами «мереживний» товщини. Правда, звичайним ножем буде важко таке зробити. Доведеться постаратися!

Список інгредієнтів, які слід підготувати до початку запікання:

  • 300 г білого хліба;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 12 – 18 г часнику;
  • 3,5 г кухонної солі.

Як приготувати сухарики з часником:

  • Білий хліб подрібнити обраним способом і підсушити, уклавши на деко в один шар. Температура духової шафи і час термічної обробки складуть, відповідно, 200 градусів і 10 – 12 хвилин.
  • У невелику піалу з рослинним маслом, додати сіль і продавлений через прес часник. Добре все перемішати і, бажано, дати постояти півгодини, щоб масло добре наситилося ароматом часнику.
  • Гарячі сухарики пересипати в глибоку миску відповідного розміру і зверху полити часниковим маслом. Потім прикрити кришкою від каструлі або великою тарілкою і гарненько струснути для його рівномірного розподілу. Хрустка закуска до пива готова.
Дивіться також:  Фрикадельки з підливою – 7 рецептів

Дуже смачна закуска з сиром

Магазинні сухарики зі смаком сиру містить довгий перелік інгредієнтів, а для домашніх скибочок потрібні тільки два. І тим не менш, закуска виходить набагато смачніше магазинного.

Щоб приготувати смачні сухарики з білого хліба з сиром, потрібно взяти компоненти у такій пропорції:

  • 500 г білого хліба;
  • 50 р «Російського» або будь-якого іншого твердого, або напівтвердого сиру.

Приготування:

  • Сир натерти на тертці з середніми отворами. З хліба тонко зрізати шкірку, а м’якоть нарізати кубиками з діною граней 1 – 1,5 см. Щоб хліб при зрізанні скоринки і нарізуванні його на кубики менше кришився, йому потрібно дати відлежатися добу, а потім проводити всі маніпуляції спеціальним ножем-пилкою.
  • Деко застелити пергаментом, викласти одним шаром кубики з м’якушки. Зверху притрусити хліб сирної стружкою.
  • Сушити сухарі в духовій шафі на середньому рівні при 180 – 190 °С приблизно 20 – 25 хвилин. Щойно вийняті з духовки скибочки охолонуть, ними можна буде смачно похрумтіти з коханим супом.

Солодкі сухарики з батона в духовці

Звичайний батон білого хліба можна перетворити в хрустку «смакоту», від якої не відмовляться ні дорослі, ні діти. Скибочки батона для цих сухариків не варто нарізати дуже дрібно. Досить буде розрізати кожну пластинку нарізної батона на 4 – 6 частин.

Для приготування солодких сухариків знадобляться:

  • 1 батон білого хліба;
  • 300 г цукру;
  • 165 г нежирної сметани (10 – 15 %).

Спосіб приготування:

  • Батон порізати. У дві окремі неглибокі тарілки розподілити сметану і цукор.
  • Кожен шматочок змочити одним боком спочатку в сметану, а потім у цукор. Струсити зайві крупинки і покласти скибочку на деко цукром вгору.
  • Підсушити В духовці підготовлений батон при 200 градусах до ніжною красивою карамельної скоринки, слідкуючи, щоб заготовки не підгоріли.
Дивіться також:  Сосиски в тісті – 6 рецептів приготування вдома

Сметану при бажанні можна замінити молоком або вершками. У першому випадку вийде менш калорійне, а в другому смак готових сухарів буде більш вершковим.

Зі спеціями та олією

Сухарики можна присмачити такими спеціями і приправами: мелений перець (чорний або червоний), паприка, каррі, орегано, хмелі-сунелі, сушені італійські або прованські трави, часник сушений. Якщо в родині спокійно ставляться до бульйонні кубиках, то можна застосувати і їх.

Весь перелік необхідних продуктів буде наступним:

  • 400 – 500 г білого хліба;
  • 40 мл рослинного (соняшникової або оливкової) олії;
  • сіль і вибрані спеції за смаком.

Готуємо хрустку закуску наступним чином:

  • Хліб нарізати гострим ножем скибочками зі сторонами в один сантиметр. Скласти їх в щільний пакет з поліетилену. Туди ж всипати сіль і спеції.
  • Пакет надути, щоб у ньому було достатньо повітря. Потім потрясти ним енергійно для рівномірного розподілу спецій.
  • Далі влити в пакет рослинне масло і повторити процедуру з надуванням і струшуванням. Підготовлені таким чином скибочки хліба підсушити в розігрітій духовці 5 – 15 хвилин.

Як приготувати з цибулею

На полицях магазинів не зустрінеш снеків з цибулею, а дарма, адже з цим «сльозогінним» овочем можна приготувати смачні сухарики з білого хліба, які не тільки підійдуть в якості закуски до пива, але і зможуть замінити хліб до супу.

Для їх приготування потрібно взяти:

  • 200 р пшеничного хліба;
  • 70 г білого ріпчастої цибулі;
  • 10 г кропу;
  • 1,5 г солі;
  • 2,5 г паприки;
  • 30 – 40 мл соняшникової олії.

Послідовність приготування:

  • Хліб нарізати невеликими кубиками і розсипати їх на деку. Відправити заготовки на чверть години в духовку при температурі 180 – 190 °С.
  • Дрібно рубаний кріп і розрізаний на шматочки цибулю перебити в блендері до стану однорідної кашки змішати її з сіллю, паприкою і соняшниковою олією.
  • Хлібні кубики прямо з духовки обваляти в підготовленій заправці і знову повернути на 15 хвилин у піч. Сухарики з цибулею після цього можна вважати готовими.
Дивіться також:  Роли з лаваша – 7 рецептів з різними начинками

Зі смаком томату і зелені

Щоб надати сухариків з білого хліба смак стиглих томатів, можна використовувати томатну пасту або кетчуп. Останній у процесі приготування не потрібно розводити водою.

До зелені, яка буде прекрасно гармоніювати зі смаком томатів, належать кріп і базилік.

Пропорції використовуваних інгредієнтів:

  • 400 г хліба;
  • 35 г томатної пасти;
  • 25 мл води;
  • 15 г кропу і/або базиліка;
  • 45 мл олії;
  • сіль, чорний мелений перець.

Як зробити сухарики з томатом і зеленню:

  • Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати. Пасту розвести олією, додати в отриманий склад зелень, сіль і перець.
  • Хліб нарізати маленькими шматочками (кубики або палички) і старанно виваляти в підготовленій заправці, щоб вона покрила кожен скибочку з усіх боків.
  • Лист для випічки з підготовленими хлібними скибочками відправити в духовку для зарум’янювання. Ступінь подсушенности також можна регулювати по своєму смаку.

Наостанок варто відзначити, що просто підсушений в духовці хліб можна вживати в їжу протягом півмісяця, а якщо для приготування сухарів використовувалося масло, то термін придатності такого продукту скорочується в половину. Але це не біда, адже завжди можна просто і швидко приготувати нову порцію смачних домашніх сухариків з білого хліба.

Прокрутка до верху