Як готувати сухарики з часником в духовці? Все здається просто, проте в реальності не багато знають рецепти смачних, ароматних, не шкодять здоров’ю сухариків. Про всі нюанси приготування розказано далі.
Житні сухарики з часником в духовці
Сухарикам такого виду знайдеться різне застосування. Наприклад, їх можна використовувати у процесі готування салатів. Деякі види супу подаються з сухарями. А багатьом просто подобається похрумтіти. Так навіщо ж купувати продукти з добавками в супермаркетах, якщо можна приготувати не менш смачні сухарики в домашніх умовах?
Вам знадобиться:
- житній хліб – 3 скибочки;
- сіль – 1 ч. л.;
- часник сушений – 1 ч. л.
Покрокова інструкція:
- Дістати кілька хлібних скибочок і нарізати їх у формі кубиків або соломки (краще взяти хліб не першої свіжості, щоб його було простіше різати).
- Покласти на деко пергамент. Рівномірно розподілити хліб по папері, і відправити деко в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. По закінченні часу перемішати хліб лопаткою і залишити ще на 6-7 хвилин. Сухарики випікаються до появи характерного відтінку.
- Витягнути сухарики з духовки, насипати в миску, додати сіль і сухий часник. Добре перемішати. Почекати 15 хвилин, щоб хліб наповнився часниковим ароматом і до кінця охолов.
- Використовувати як доповнення до супу, прикраса для салату або окрему закуску.
З білого хліба
Любите похрумтіти ароматними сухариками? Тоді є можливість засушити натуральні сухарики, не виходячи з дому. Вони будуть набагато кращим варіантом для травної системи, а також обійдуться дешевше покупних.
Вам знадобиться:
- батон.
Покрокова інструкція:
- Взяти батон, скласти по 4-5 шматків і нарізати не товстими смужками, а після розрізати перпендикулярно, щоб вийшло багато хлібних кубиків.
- Розподілити одним шаром на сухому листі. Відправити в духовку, попередньо на 5-10 хвилин при 180 градусах. Під час приготування постійно стежити, помішуючи. Засушувати до набуття ними рум’яно-золотистого відтінку.
- Якщо подобаються дуже сухі і хрусткі шматочки, варто нарізати дрібніше і сушити довше. А якщо нарізати великими шматочками і сушити недовго, то сухарики покриються хрусткою апетитною скоринкою, а всередині будуть м’які.
- Остиглі сухарики використовувати за призначенням.
З додаванням олії
Сухарики – ідеальний варіант для використання несвіжого хліба. Для приготування сухарів з часником та олією не потрібно якихось особливих продуктів, а готуються вони дуже швидко.
Вам знадобиться:
- хліб – половина булки;
- рослинне масло – 1 ст. л.;
- часник.
Покрокова інструкція:
- Нарізати хліб на кубики будь-якого розміру, викласти їх на деко, попередньо покритий пергаментним папером.
- Хліб посипати сухим часником і побризкати зверху маслом.
- Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 8-10 хвилин, контролюючи процес.
- Витягнути вироби після отримання апетитної рум’яної кірочки і перекласти в миску. Часникові сухарики будуть хорошою закускою під пиво і не тільки.
Сухарі з сиром і часником в духовці
У цьому розділі можна знайти простий рецепт смачних сухариків із сиром і часником. Вироби можуть бути хорошим перекусом, непоганим доповненням до посиденьок з рідними або святкового меню.
Вам знадобиться:
- батон – 1 булка;
- вершкове масло – 150 г;
- сир – 150 г;
- часник – 3 зубчики;
- петрушка – 1 пучок.
Покрокова інструкція:
- Нарізати батон на кубики.
- У мисці перемішати розтоплене вершкове масло з тертим сиром, нарізаною петрушкою і подрібненим часником.
- Занурити батон в отриману масу.
- Розподілити шматочки батона на деку, застеленому папером для випічки і відправити в духовку на 10-15 хвилин.
- Дістати після утворення ароматної скоринки.
Як і скільки можна зберігати домашні сухарики
Вдома довше за всіх можуть зберігатися сухарі з борошна першого і другого сорту, а також засушені вироби без додавання жиру. При правильному зберіганні вони залишаються свіжими і придатними для вживання в їжу кілька місяців.
Зберігати засушений хліб не можна разом зі свіжим продуктом.
Вибирати місця з температурою від 0 до 20 градусів. Не можна зберігати сухарики при підвищеній вологості (більш 75%). При такому зберіганні вироби почнуть закисати, а знижена вологість (50% і менше) призведе до пересихання хліба.
Добре зберігається сушений хліб з мінімальним відсотком жиру в складі. При зберіганні сухариків з великим відсотком жиру будуть йти окислювальні процеси, за яких вони почнуть псуватися і покриватися цвіллю.
Зберігати продукт необхідно в чистому і сухому місці. Хлібні сухарики зберігаються в пакетах з паперу або мішечках з бавовни. Також можна використовувати хлібницю або спеціальні контейнери. Застосування пластикових пакетів для цих цілей не рекомендовано.
Хліб, підсушений в духовці, воліє знижену вологу і доступ повітря. Важливо стежити за тим, щоб в ньому не оселилися паразити. Обов’язкова дезінфекція місця зберігання продукту. В іншому випадку можна втратити всі запаси або інфікуватися від комах-переносників.
Як можна помітити, сухарики – смачний і бюджетний варіант перекусу, який може виступати і як окрему страву, так і в ролі доповнення до борщу, супу, салату.