Як і скільки можна зберігати домашні сухарики
Вдома довше за всіх можуть зберігатися сухарі з борошна першого і другого сорту, а також засушені вироби без додавання жиру. При правильному зберіганні вони залишаються свіжими і придатними для вживання в їжу кілька місяців.
Зберігати засушений хліб не можна разом зі свіжим продуктом.
Вибирати місця з температурою від 0 до 20 градусів. Не можна зберігати сухарики при підвищеній вологості (більш 75%). При такому зберіганні вироби почнуть закисати, а знижена вологість (50% і менше) призведе до пересихання хліба.
Добре зберігається сушений хліб з мінімальним відсотком жиру в складі. При зберіганні сухариків з великим відсотком жиру будуть йти окислювальні процеси, за яких вони почнуть псуватися і покриватися цвіллю.
Зберігати продукт необхідно в чистому і сухому місці. Хлібні сухарики зберігаються в пакетах з паперу або мішечках з бавовни. Також можна використовувати хлібницю або спеціальні контейнери. Застосування пластикових пакетів для цих цілей не рекомендовано.
Хліб, підсушений в духовці, воліє знижену вологу і доступ повітря. Важливо стежити за тим, щоб в ньому не оселилися паразити. Обов’язкова дезінфекція місця зберігання продукту. В іншому випадку можна втратити всі запаси або інфікуватися від комах-переносників.
Як можна помітити, сухарики – смачний і бюджетний варіант перекусу, який може виступати і як окрему страву, так і в ролі доповнення до борщу, супу, салату.