Суп для схуднення – 13 правильних рецептів смачних дієтичних супів

Будь-яку дієту можна урізноманітнити великою кількістю дієтичних супів. Їх готують на овочах, нежирному м’ясі або рибі. У суп для схуднення можна додавати гострі спеції, оскільки достеменно відомо, що вони прискорюють процес жиросжигания.

Суп із селери для схуднення

Інгредієнти:

  • невелика білокачанна капуста;
  • по 3 шт. ріпчастої цибулі та томатів;
  • 200 г кореня селери;
  • півтора літра томатного соку;
  • стручкова квасоля;
  • 2 зелених болгарських перцю;
  • зелень, сіль, будь-які гострі спеції.

Селеровий суп для зниження ваги:

  • Капусту нашаткувати тонкими довгими смужками, а цибулю півкільцями. Томат, корінь селери і перець подрібнити кубиками середнього розміру.
  • Овочі кинути в каструлю і залити соком помідорів. Він повинен покривати їх повністю. Якщо його не вистачило, додати трохи води. Посолити і ввести спеції.
  • Каструлю поставити на помірний вогонь і закип’ятити. Вимкнути плиту, як тільки суп закипить. Остудити його 10 хвилин, після закінчення яких страву можна подавати.

Важливо: не варто готувати суп запас. Оптимальна кількість – на 1 день. Їжа для схуднення повинна бути свіжоприготованою. Постоявши в холодильнику ніч, вона втрачає свої корисні властивості.

Дієтичний овочевий суп без м’яса

З чого зробити суп:

  • за пів качана цвітної капусти та брокколі;
  • по половині кабачка і солодкого перцю;
  • 1 велика картоплина;
  • по 1 цибулині і моркви;
  • по 2 жменьки квасолі (стручкової) і горошку (замороженого);
  • 1 помідор середнього розміру;
  • 2 стебла селери;
  • зубок часнику;
  • будь-яка зелень.

Метод приготування:

  • Налити в каструлю 2 літри води і почекати, поки вона закипить. За цей час підготувати овочі.
  • Розморозити горошок і квасоля, порізати кубиками картоплю і кабачок. Брокколі і цвітну капусту розділити на зручні частини. Моркву, часник і цибулю пропустити через тертку.
  • У киплячу воду кинути кабачки, цвітну капусту, картоплю і брокколі.
  • На повільному вогні обсмажувати цибулю і селеру 5 хвилин, додати моркву і томити стільки ж. Після цього надіслати овочі в каструлю.
  • На маслі злегка обсмажити перець з помідорами і теж кинути в майбутній суп.
  • Квасоля та горошок відправити до інших інгредієнтів. Готувати чверть години. Вимкнути плиту, кинути в каструлю зелень і часник. Настоювати 5 хвилин, після закінчення яких суп буде готовий.

Цибулеве перша страва

Складові:

  • 6 головок ріпчастої цибулі середнього розміру;
  • пучок селери;
  • маленький качан капусти;
  • 3 помідори;
  • 2 зелених перцю;
  • сіль.

Як приготувати цибульний суп для схуднення:

  • Капусту і селеру нарізати тонкими довгими брусочками. Перець, помідори і цибулю – кубиками.
  • Покласти овочі в каструлю, налити в неї воду і посолити.
  • Довести до кипіння і залишити на сильному вогні на 10 хвилин. Потім зменшити його наполовину і готувати до розм’якшення овочів.
  • Готовий суп можна їсти як гарячим, так і холодним.
Дивіться також:  Суп з квашеними огірками – 7 рецептів приготування

Боннський суп для схуднення

З чого готувати:

  • за 6 головок ріпчастої цибулі і свіжих томатів;
  • 1 качан будь капусти;
  • 2 перцю великого розміру;
  • 100 г кореня селери або пучок його зелені;
  • пучок петрушки.

Правильний рецепт боннського супу:

  • Подрібнити кубиками помідори і цибулю, а капусту і перець нарізати тонкими смужками. Селеру і петрушку подрібнити довільно.
  • Овочі повністю покрити водою і закип’ятити, через кілька хвилин залишити самий повільний вогонь. Готувати, поки продукти повністю не зваряться.
  • Готовий суп злегка остудити і є відразу ж. Він приносить користь у свіжому вигляді. За бажанням, можна змінювати кількість інгредієнтів і готувати страву на кожний прийом їжі.

Легке страва з капусти

Складові:

  • 1 невелика білокачанна капуста;
  • за 3 свіжі морквини і ріпчасті цибулини;
  • стакан молодої квасолі;
  • півсклянки томатного соку;
  • 1 болгарський перець;
  • зелена цибуля;
  • сіль.

Рецепт супу для схуднення з капустою:

  • Цибулю, моркву і перець порізати дрібними кубиками, подрібнити капусту.
  • Велику каструлю до середини наповнити водою і закип’ятити, додати сіль.
  • Кинути овочі і на повільному вогні варити суп до повної готовності.
  • За цей час нашаткувати зелену цибулю і кинути його в готову страву. Після цього прибрати з плити каструлю, остудити її вміст і розкласти по тарілках.

Порада: можна приготувати «ледачий» капустяний суп. У велику каструлю помістити білокачанну капусту, залити водою і відварити. Вживати протягом дня, запиваючи рештою бульйоном.

Італійський овочевий суп Мінестроне

Що треба:

  • 2 літра овочевого бульйону;
  • по 4 ст. л. вареного червоної квасолі і сочевиці;
  • 2 картоплини;
  • з 1 цукіні і моркви;
  • 2 стебла селери;
  • 4 стебла спаржі;
  • пучок шпинату;
  • 100 г брокколі;
  • 4 гілочки петрушки;
  • столова ложка оливкової олії;
  • сіль і перець.

Інструкція до приготування:

  • Дрібно порізати вимиті і очищені овочі. Броколі розділити на маленькі суцвіття.
  • Селеру, моркву і картоплю, підсмажити в олії до напівготовності. Залити бульйоном і варити 10 хвилин на середньому вогні.
  • Додати овочі, що залишилися і сочевицю з квасолею, продовжувати варіння 10 хвилин.
  • Третю частину супу помістити в блендер і подрібнити до однорідної консистенції. Потім помістити пюре з овочів назад в каструлю і кип’ятити кілька хвилин.
  • Готову страву подають холодним або гарячим, прикрасивши листям петрушками.

Дієтичний суп рибний

Інгредієнти:

  • по 300 г судака і форелі;
  • 4 гілочки селери;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 морквини;
  • 3 лаврових листа;
  • 5 горошків чорного перцю;
  • 50 мл оливкової олії;
  • чорний перець і сіль.

Рецепт рибного супу:

  • Нарізати кубиками філе риби. Кістки з головою відправити в каструлю і залити холодною водою.
  • Поставити ємність на плиту і почекати закипання. Прибрати пінку, трохи посолити і варити бульйон чверть години.
  • Цибулю порізати кільцями і кинути в сковороду, обсмажити на повільному вогні протягом 2 хвилин. В цей же час порізати кружальцями моркву і додати до цибулі, протушкувати ще 3 хвилини.
  • Селера зламати навпіл і видалити всі стирчать зовні волокна. Нарізати його по діагоналі. Помістити в сковороду і тушкувати разом з цибулею і морквою ще 2 – 3 хвилини.
  • Процідити бульйон і кинути в нього овочі. Після закипання покласти туди рибне філе.
Дивіться також:  Гречаний суп – 9 рецептів

  • Шафран прогріти хвилину в мікрохвильовці, розтерти і змішати з водою. Після закипання супу додати в нього цей розчин.
  • На помірному вогні готувати страву протягом 10 хвилин, поки овочі не розм’якшаться. В кінці поперчити і вимкнути плиту. Готовий суп можна їсти.

Готуємо з грибами

З чого зробити:

  • півкіло печериць;
  • по 1 моркви, цибулі і корінь селери;
  • 300 г цвітної капусти;
  • 3 часникових зубки;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • приправи, сіль, зелень.

Рецепт супу для схуднення з грибами:

  • Нарізати однаковими кубиками овочі і гриби. Цвітну капусту розділити на суцвіття, моркву потерти, часник дрібно посікти.
  • У окріп кинути селера і варити 10 хвилин. За цей час обсмажити гриби, цибулю і моркву на повільному вогні.
  • Овочі та гриби кинути до селері і готувати ще 10 хвилин.
  • За пару хвилин до вимкнення плити додати брокколі і часник. Посолити і приправити.
  • Готовий суп зняти з плити і насипати в нього дрібно порубану зелень. Перемішувати не треба.

Низькокалорійний рецепт борщу

Інгредієнти:

  • по 100 г буряка, моркви та цибулі;
  • 200 г капусти;
  • 50 г картоплі;
  • столова ложка зелені;
  • півтора літра води.

Правильний рецепт дієтичного борщу:

  • Порізати цибулю і картоплю, потерти буряк та моркву на тертці, тонко порізати капусту довгими смужками.
  • Воду закип’ятити і кинути в неї картоплю. Після, додати капусту, а потім і моркву з буряком.
  • Через 10 хвилин помістити в каструлю цибулю і в кінці насипати половину зелені.
  • Готову страву присипати залишилася зеленню перш, ніж вживати.

Як приготувати з брокколі

Що потрібно:

  • 400 г броколі;
  • півтора літра курячого бульйону;
  • 250 г картоплі;
  • 150 г цибулі;
  • 7 г морської солі;
  • 15 г вершкового масла;
  • 15 мл соняшникової олії.

Як приготувати овочевий суп-пюре з брокколі:

  • Зварити курячий бульйон: використовувати частини курки з кістками, тоді смак буде більш насиченим. Також використовувати лавровий лист, корінь і зелень петрушки, часник. Готувати 60 хвилин на слабкому вогні.
  • Вилити в окрему каструлю олію, а потім і вершкове масло. Викласти у нього порізаний дрібними кубиками цибулю. Додати пару ложок бульйону – так цибулю стане м’яким і не згорить. Після випаровування води залишити овоч на вогні ще на пару хвилин.
  • Кинути до нього картоплю і залити водою. Варити близько 10 хвилин, щоб картопля повністю приготувалася.
  • Броколі розділити і відправити в суп, довести до кипіння і готувати 10 хвилин.
  • Блендером зробити з супу пюре і посолити. Подавати теплим, при бажанні, з шматочком чорного хліба.
Дивіться також:  Мінестроне — 9 рецептів приготування італійського овочевого супу в домашніх умовах

Рецепт приготування з кабачків

Складові:

  • 130 г кабачків;
  • 50 г борошна;
  • півтора літра води або бульйону на овочах;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • столова ложка оливкової олії;
  • 3 ст. л. оцту;
  • білок 2 варених яєць;
  • зелень, сіль.

Овочевий суп для схуднення з кабачком:

  • Цибулю подрібнити і підсмажити. Помістити в сковороду кабачок, влити оцет і гасити в накритому сковороді протягом 10 хвилин.
  • У сотейнику розігріти борошно, потроху вливати воду або бульйон і готувати на повільному вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
  • Додати цибулю з кабачками і довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати 10 хвилин.
  • Білки і зелень дрібно нарізати і кинути в суп. Наполягати блюдо чверть години, після закінчення яких можна приступати до трапези.

Гарбузовий суп-пюре з імбиром

Інгредієнти:

  • півкіло гарбуза;
  • по 1 цибулині і моркви;
  • 0,6 л води;
  • великий шматок кореня імбиру;
  • 3 ст. л. олії;
  • перець і сіль.

Спосіб приготування:

  • У каструлі для супу розігріти олію і підсмажити цибулю і моркву, порізані соломкою. Лук повинен стати прозорим.
  • Гарбуз подрібнити кубиками середнього розміру і кинути в каструлю. Налити воду, накрити кришкою і готувати на слабкому вогні 20 хвилин.
  • Потерти імбир і кинути в бульйон. Блендером перетворити суп у пюре.
  • Додати трохи солі і перцю, закип’ятити і залишити на 10 хвилин.
  • Гарбузовий суп їдять як гарячим, так і холодним.

Легкий курячий суп для зниження ваги

Компоненти:

  • 2 курячі грудки;
  • по 2 шт. стебла селери і цибулі;
  • 1 морквина;
  • по 20 г петрушки і кропу;
  • 2 лаврових листа;
  • 15 г чебрецю;
  • 10 г суміші перців і сіль.

Інструкція до приготування:

  • Філе покласти в каструлю з холодною водою і довести до кипіння. Після цього прибрати пінку.
  • Крупно порізати моркву. Цибуля позбавити від верхньої і кореневої частини, лушпиння залишити. Відправити інгредієнти в каструлю.
  • Перець горошком, лавровий лист і зелень кинути цілими. Посолити і розмішати.
  • Встановити мінімальний вогонь і готувати суп протягом 60 хвилин. Потім процідити бульйон і кинути в нього порізане філе.
  • Можна зовсім прибрати все і просто пити бульйон. Готовий суп їдять теплим або гарячим.

Дієтичні супи для схуднення заповнюють шлунок, заглушають апетит і почуття голоду. Якщо є трохи вільного часу, добре готувати суп щоразу на один прийом їжі. Свіжі продукти зберігають більше вітамінів і корисних речовин.