Суп Фо Бо – 6 рецептів в домашніх умовах

Суп фо бо – одне з найбільш відомих світових страв з таємничим смаком і неперевершеним ароматом. Якщо хочете вразити близьких кулінарними знаннями, то саме час приготувати суп, який завоював серця гурманів.

В’єтнамський суп Фо Бо — класичний рецепт

Класичний варіант в’єтнамської супу Фо бо з яловичиною виходить ароматною і дуже смачною.

Інгредієнти:

  • спеції фо (аніс, кориця, гвоздика);
  • імбир – 25 г;
  • сіль;
  • кінза;
  • соус – 25 р тайський рибний;
  • грудинка – 850 г яловича;
  • базилік;
  • воловий хвіст – 550 г;
  • лайм;
  • мозкова кісточка – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • пастернак – 1 шт.;
  • перець халапеньо – 1 шт.

Приготування:

  • Промити хвіст і кістки. Залити водою. Проварити чверть години. Злити рідину. М’ясо промити. Залити водою. Додати грудинку. Відварити. Буде потрібно годину.
  • Нарізати цибулю. Порубати імбир. Присипати спеціями. Перемішати. Помістити у форму. Запекти в духовій шафі чверть години. Відправити в бульйон. Проварити. Буде потрібно годину.
  • Залити рибний соус в бульйон. Додати пастернак. Розмішати. Продовжувати варити півгодини.
  • Філе з овочами дістати. Бульйон з кісточкою і хвостом варити ще дві години. Яловичину загорнути в плівку і покласти в холодильник.
  • Бульйон процідити. Підсолити, присипати перцем. Зняти з хвоста м’ясо. Розкласти в тарілки. Охолоджене м’ясо нарізати великими шматками. Відправити в тарілку. Присипати перцем. Додати порізану зелень. Викласти шматочки лайма. Залити бульйоном.

З додаванням рисової локшини

Якщо хочете отримати справжній в’єтнамський суп, то не слід замінювати локшину іншим видом макаронних виробів.

Інгредієнти:

  • часник – 6 зубчиків;
  • кістки яловичі – 1600 м;
  • соус соєвий;
  • яловича вирізка – 1500 г;
  • кінза;
  • рисова локшина – 750 г;
  • салат (листя);
  • вода – 3600 мл;
  • лайм;
  • петрушка;
  • гострий перець – 0,5 шт.;
  • цибуля – 5 цибулин;
  • соєві паростки – 420 р.
Дивіться також:  Рецепт торта «Пташине молоко» в мультиварці

Приготування:

  • У воду помістити м’ясні продукти. Порубати цибулю, відправити в рідину. Нарізати гострий перець, додати до цибулі. Проварити півтори години. Процідити. Нарізати м’ясо на шматки. Повернути в бульйон. Кістки викинути.
  • Влити соєвий соус. Приправити спеціями. Порубати часникові зубки. Відправити в рідину. Помістити соєві паростки.
  • Локшину помістити на кілька секунд у вируючу рідина. Промити водою. Порубати зелень.
  • Викласти в піали локшину. Посипати зеленню. Покласти порізані шматки лайма. Влити бульйон з м’ясом.

З куркою

Ця варіація більш легка і швидка в приготуванні. Бульйон виходить насиченим і без жиру.

Інгредієнти:

  • імбир – шматочок;
  • зелень;
  • курка – тушка;
  • чилі – 0,5 шт.;
  • лайм;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кориця – 3 г;
  • гвоздика – 2 зірочки;
  • соус соєвий.

Приготування:

  • Залити водою тушку. Рідина повинна тільки покрити курку. Цибулю розрізати. Отримані чотири частини помістити в рідину. Моркву нарізати на шайби. Помістити до птаха. Проварити. Потрібно півгодини. Щоб бульйон залишився світлим, необхідно регулярно знімати пінку і жир, який утворюється на поверхні.
  • Нарізати перець. Відправити в бульйон. Імбир нарізати. Отримані кільця разом з корицею і гвоздикою відправити до курки. Відварити. Буде потрібно годину.
  • Дістати тушку. Остудити. Видалити кістки. Нарізати м’ясо і розкласти по тарілках.
  • Процідити бульйон. Можна використовувати для цієї мети сито. Присолити. Влити соєвий соус. Всипати корицю. Перемішати.
  • Залити в тарілки бульйон. Присипати не шкодуючи зеленню. Нарізати лайм. Додати порційно.

З рибними кульками

Для юшки підходить будь-який вид риби. Щоб фарш було простіше приготувати, використовуйте сорт з малим вмістом кісточок.

Інгредієнти:

  • цибуля зелена;
  • риба – 2100 м;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль;
  • локшина рисова – 210 г;
  • масло;
  • соус соєвий;
  • яйце – 1 шт. сире;
  • цибуля – 2 шт.;
  • перець чилі – 1 стручок.
Дивіться також:  Молочний суп з вермішеллю – 7 рецептів приготування: смачно і швидко!

Приготування:

  • Видалити кісточки з тушок. Зрізані кістки, голови, плавники і хребти помістити в ємність. Залити водою. Нарізати цибулю. Відправити в рідину. Помістити перець. Відварити годину. Процідити бульйон. Змішати з соєвим соусом.
  • Включити м’ясорубку. Помістити рибну м’якоть. Подрібнити. Присолити. Влити яйце. Перемішати. Скачати фрикадельки. У сковорідку влити олію. Обсмажити кульки.
  • Окремо закип’ятити воду. Помістити локшину. Потримати 15 секунд. Дістати. Промити.
  • У кожну тарілку викласти кульки. Додати локшину. Присипати посіченою зеленню. Нарізати лимон. Викласти скибочки порційно. Залити рибним бульйоном.

З морепродуктами

Цю юшку їдять рано вранці. Використовувати можна креветки, мідії, восьминоги або кальмарів.

Інгредієнти:

  • імбир – шматочок;
  • морепродукти – 450 г;
  • морква – 1 шт.;
  • гвоздика – 1 шт.;
  • цибуля зелена;
  • часник – 2 зубки;
  • перець – 5 горошин;
  • лимон – 1 шт.;
  • перець чилі;
  • цибуля – 1 шт.;
  • локшина рисова – 160 г;
  • кінза.

Етапи дій:

  • Послідовно: нашаткувати цибулю, порубати морква, імбир подрібнити. Залити водою. Помістити панцир з креветок. Проварюють півгодини. Процідити.
  • У чистий бульйон покласти морепродукти. Закинути горошини перцю. Нарізати стручок, помістити з гвоздикою в рідину. Проварити.
  • Зварити локшину.
  • Розмістити в тарілках. Додати морепродукти. Процідити бульйон. Залити в тарілки, посоливши.
  • Порубати зелень. Нашаткувати часникові зубки. Порізати лимон. Розкласти порційно по тарілках.

З рисом і пророщеної квасолею

Локшину можна замінити рисовими зернами. Краще використовувати довгу крупу. Щоб проростити боби, необхідно заздалегідь залити їх водою і потримати пару днів, щоб з’явилися паростки.

Інгредієнти:

  • м’ята;
  • яловичина – 950 г;
  • лимон;
  • квасоля – 120 г пророщена;
  • цибуля зелена;
  • кориця;
  • рис – 160 г;
  • перець горошок;
  • цибуля – 2 шт.;
  • лавр – 1 аркуш;
  • імбир – 20 г;
  • перець чилі.

Етапи дій:

  • Помістити у воду м’ясо. Закинути цілком цибулю, попередньо очищений. Додати горошини перцю. Закинути імбир. Проварити три години. Помістити лавр. Процідити бульйон. Охолодити м’ясної компонент.
  • В окремій ємності проварити рисові зерна. Промити. Рідину злити. Розкласти по піалах.
  • Порізати перець. Покласти в бульйон. Посолити. Розмішати. Нарізати яловиче м’ясо. Викласти до рису. Додати квасолю.
  • Порубати зелень. Відправити в піали. Прикрасити листочками м’яти. Присипати корицею. Нарізати лимон. Розкласти. Залити бульйоном.
Дивіться також:  Грибний суп з сиром – 7 рецептів приготування

Калорійність і харчова цінність супу Фо Бо

Зразкове середнє значення харчової цінності білків становить 4 г на 100 г, жирів – 1 г, вуглеводів – 4 р. Калорійність супу фо бо не висока незважаючи на велику кількість білків і становить 34 ккал.

Поради

  • Щоб бульйон залишався світлим, він не повинен сильно кипіти.
  • Щоб блюдо вийшло смачніше й пахучіше, перед тим як додати лимонні шматочки і зелень, можна обім’яти їх руками.
  • Локшину не обов’язково відварювати. Досить залити окропом і настояти три хвилини. Обмити холодною водою і дати стекти зайвої рідини.
  • Якщо бульйон залити соєвим соусом, то сіль можна не додавати. Від цього блюдо стане смачніше, а соус додасть бульйону насичений темний колір.
Прокрутка до верху