Цей суп є національним блюдом Грузинської кухні. Готують його тільки з яловичини з прибавленьем соусу ткемалі, але кожна господиня завжди перетворює будь-яку страву на свій лад. І тому ми розповімо вам, як приготувати суп харчо. З цим рецептом суп зможе приготувати будь кулінар навіть початківець. Зелень можна вибирати на свій смак і бажання, якщо вам кінза не до вподоби тоді просто не використовуйте її. Смак страви все одно буде дуже оригінальним і незвичайним. Навіть якщо у вас немає соусу ткемалі, то не треба відкладати виготовлення харчо на потім його легко замінити помідорами і гострим перчиком. Суп за цим рецептом можна готувати з будь-якого м’яса, як свинина або баранина. Ці види м’яса додадуть хороший смак і зроблять наваристим бульйон. Також для цього супу ідеально підійде не шліфований рис, він додасть супу більше горіхового смаку і буде більш корисний, оскільки в ньому містяться корисні мікроелементи.
Смачний і покроковий рецепт супу “харчо”
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.
Для супу харчо потрібно:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Рис – 2 склянки
- Волоські горіхи – 1 склянку
- Велика головка часнику
- Гострий перчик
- Одна цибулина
- Два помідора
- Сіль і перчик за смаком
- Два лаврових аркуша
- Три горошинки чорного перцю
- Хмелі-сунелі
- Коріандр
- Свіжа петрушка
- Свіжа кінза
Як смачно приготувати суп харчо будинку
Курячу грудку перекладемо в каструлю, заллємо водою, доповнюємо бульйон лавровими листами, перцем горошком і варимо протягом 30 хвилин. Для цього супу бажано приготувати насичений курячий бульйон, тому якщо у вас є кісточки, залишки від обробленої курочки, то обов’язково додайте їх до курячим грудкам. Таким чином, бульйон буде більш насиченим.
Потім дістаємо грудку, кісточки і добре охолоджуємо.
Помідори промиваємо і робимо невеликі надрізи від плодоніжки, щоб згодом було легше знімати з них шкіру. І заливаємо помідори окропом на кілька хвилин.
Через деякий час зливаємо воду і, наколюємо помідори на вилку, акуратно знімаємо з них шкіру і повністю охолодити.
Покроковий рецепт приготування:
- Цибулю шаткуємо малими кубиками і перекладаємо в сковороду обсмажуватися з невеликою кількістю масла.
- Остиглі помідори шаткуємо малими кубиками і додаємо до цибулі.
- Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою пакету і скалки, потім додаємо їх до смажених овочів.
- Горіхи обов’язково подрібнювати в крихту, а зовсім навпаки краще залишати невеликі шматочки.
- Також додаємо хмелі-сунелі, коріандр і трохи дрібно нарізаного гострого перцю.
- Кількість гострого перцю використовуйте по своєму смаку.
- Обсмажуємо овочі до випаровування зайвої рідини, періодично перемішуючи.
- Куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і шаткуємо малими кубиками.
- Додаємо в бульйон м’ясо, рис і продовжуємо варити до готовності.
- Часник чистимо і шаткуємо максимально дрібно.
- Точно так само нарізаємо зелень.
- Додаємо в суп, смажені овочі і добре перемішуємо.
- Потім в суп додаємо подрібнений часник, зелень, солимо, перчимо і кип’ятимо протягом 2 хвилин.
Наш суп готовий, смачного вам апетиту!