Харчо з свинини здивує вас неперевершеним смаком і ароматом. Наваристий і дуже ситний суп порадує всіх членів сім’ї за обідом, а поданий на святі, як перше блюдо, захопить присутніх гостей. Кожна господиня повинна мати в кулінарній книзі рецепт цього супу, щоб балувати своїх близьких і друзів.
Класичний рецепт супу-харчо з свинини з рисом
Харчо має безліч варіацій, тому господині задаються питанням про те, як правильно приготувати суп-харчо з свинини з рисом. Для того, щоб блюдо вийшло смачним, рекомендується використовувати довгозерний рис і свіжу свинину з кісточкою.
Інгредієнти:
- свинина – 400-450 г;
- цибуля – 2 головки;
- рис – 170 г;
- помідори – 5 штук;
- олія оливкова – 25 г;
- часник – 2 головки;
- вода джерельна – 3 л;
- свіжа зелень – 20 г;
- сіль і перець додати за смаком.
Приготування покроково:
- Свинину ретельно прополоскати в теплій воді, прибрати рідина серветками. Нарізати м’ясо квадратиками розміром 3х4 см, укласти разом з кісточкою в глибоку каструлю, залити прохолодною водою. Розмістити ємність на плиті і дочекатися закипання. Варити свинину 33-48 хвилин.
- Головки цибулин звільнити від луски, промити під струменем чистої води. Нашаткувати їх дрібними часточками.
- Висипати в чашку рис, залити його прохолодною водою і залишити мокнути на 11-13 хвилин. Помістити в друшляк і промити.
- До сварившейся свинині додати рис і цибулю. Готувати ще 7-13 хвилин.
- Помідори обшпарити окропом на 40-60 секунд. Вийняти їх шумівкою і опустити в крижану воду на кілька хвилин. Після цього можна швидко і легко видалити з помідорів шкірку. Очищені від шкірки томати дрібно порубати на шматочки.
- Розпечену сковороду змастити маслом. Викласти на неї томати. Смажити 2-4 хвилини, ретельно перемішуючи.
- Часник натерти, зелень порубати. У каструлю додати томати, часник, зелень, сіль і прянощі. Варити 3 хвилини.
- Зменшити вогонь і дати супу потомитися під кришкою протягом 11-14 хвилин.
Страва готова! Можна прикрасити харчо лимонної часточкою.
Суп-харчо з копченими реберцями та квасолею
Це блюдо дуже наваристое і ситне, готується швидко і просто.
Інгредієнти:
- червона квасоля – 1,7 склянки;
- копчені свинячі реберця – 250-300 г;
- цибуля ріпчаста – 2 головки;
- морква – 2 штуки;
- рис – 130 г;
- болгарський перець – 1 штука;
- часник – 1 головка;
- паста томатна 100 г;
- оливкова олія – 15 г;
- вода – 3 л;
- сіль і перець за смаком.
Етапи приготування:
- Квасолю слід відмочити в крижаній воді 7-11 годин. Після цього необхідно злити рідину, квасолю промити, зсипати її в каструлю, залити прохолодною джерельною водою і готувати протягом 22-27 хвилин.
- Копчені реберця відокремлюємо один від одного, можна розрубати їх на частини. Кладемо їх в каструлю. Варимо 11-16 хвилин.
- Моркву потрібно подрібнити на тертці, цибуля і перець нашаткувати дрібною соломкою. Помістити все на змащену маслом сковорідку і смажити 9-13 хвилин.
- Рис слід промити в холодній джерельній воді, покласти в ємність до квасолі і м’яса. Варити 6-11 хвилин.
- Прибрати каструлю з плити, підлити в неї томатну пасту, покласти порізаний часник, овочеву засмажку. Посолити, поперчити. Закрити ємність кришкою і обгорнути теплим хусткою, давши страві настоятися протягом 11-13 хвилин. Знову поставити ємність на плиту і дочекатися закипання.
Перед подачею рекомендується додати в нього нашатковану зелень.
Суп-харчо з свинини домашній
Блюдо передає теплоту домашнього вогнища і стане приємним приводом зібрати на обід всю велику родину.
Інгредієнти:
- вирізка свинини – 450-500 г;
- рис – 130 г;
- помідори – 4 штуки;
- гострий перець – 1 штука;
- болгарський перець – 1 штука;
- ріпчаста цибуля – 2 головки;
- часник – 5 великих зубців;
- чорнослив – 50 г;
- масло вершкове – 20 г;
- джерельна вода – 3 л;
- хмелі-сунелі, солі і перцю за смаком.
Приготування:
- Рис слід акуратно промити під струменем прохолодної води і обшпарити склянкою крутого окропу. Залишити набухати на 13-17 хвилин.
- М’ясо помити, відбити, покласти в прохолодну воду і розмістити на вогні. Після закипання періодично знімати пінку. Варити 22-28 хвилин.
- Моркву помити і нарізати дрібною соломкою. У цибулі очистити шкірку. Нарізати квадратиками.
- Розжарити сковорідку, змастити олією. Смажити на ній цибулю і моркву протягом 5-7 хвилин.
- Томати помістити в окріп на 40-60 секунд. Потім занурити в крижану воду. Помідори надрізати і відокремити від шкірки. М’якоть протерти і додати в сковорідку до овочів. Тушкувати протягом 8-11 хвилин.
- У каструлю скласти рис і тушковані овочі. Варити 22-24 хвилини.
- Болгарський і гострий перець дрібно нашаткувати, змішати з порізаною чорносливом і часником. Додати в суп-харчо. Варити 3-4 хвилини.
- Додати сіль і спеції.
Страва готова! Рекомендується подавати зі сметанним соусом.
Суп-харчо з свинини з картоплею
Інгредієнти:
- свинина на кістці – 350 г;
- картопля – 5 штук;
- томатна паста – 60 г;
- часник – 3 зубчики;
- морква – 1 штука;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- вода джерельна – 3 л;
- базилік сушений – 3-4 м;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Свинину необхідно вимочити у проточній воді протягом 33-43 хвилин, помістити в каструлю з окропом. Готувати 22-30 хвилин.
- Картопля вимити, звільнити від шкірки і порізати крупною соломкою. Додати до свинини, готувати 17 хвилин.
- Цибулини звільнити від лушпиння, дрібно нарубати. Морква нашаткувати скибочками. Все помістити в сотейник і залити томатною пастою. Тушкувати протягом 7-13 хвилин.
- Часник розтерти в кашкоподібну масу, змішати з базиліком.
- У каструлю додати тушковані овочі, розтертий часник, сіль і спеції. Варити ще 4-6 хвилин.
Страва готова! Подавати рекомендується з чорним зерновим хлібом і гірчичним соусом.
Суп-харчо з морквою і корицею
Приготувавши цю страву, ви погляньте на традиційний рецепт по-новому.
Інгредієнти:
- свинина – 250 г;
- морква – 4 штуки;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- томатна паста – 50 р;
- кориця – 10 г;
- рис – 100 г;
- вода – 3 л;
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Ретельно обполоснути свинину, помістити її в глибоку ємність і варити 33-36 хвилин. М’ясо вийняти, остудити, дрібно нарізати.
- Моркву і цибулину очистити від шкірки, прокрутити в блендері. Все розмішати з томатною пастою.
- Рис вимити в прохолодній воді, тушкувати в свинячому бульйоні протягом 21-24 хвилин.
- Викласти в каструлю прокрученные овочі, корицю, сіль і спеції. Готувати ще 13 хвилин.
- Додати кубики свинини.
- Прибрати каструлю з плити, залишити нудитися 7-9 хвилин.
Страва готова! Можна прикрасити веточной кінзи.
Ситний суп-харчо з свинини
Інгредієнти:
- свинина – 550 г;
- морква – 2 штуки;
- цибуля ріпчаста – 2 штуки;
- томат – 5 штук;
- рис -15 г;
- часник – 1 головка;
- оливкова олія – 30 г;
- вода – 3 літри;
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Ретельно свинину промити, нарізати її соломкою, укласти в каструлю, залити джерельною водою. Варити 21-23 хвилини.
- Рис обшпарити окропом, зсипати в каструлю. Варити 14-17 хвилин.
- Моркву і цибулини почистити і дрібно нарубати. Покласти на змащену оливковою олією гарячу сковороду і смажити 4-7 хвилин.
- Помідори промити, облити окропом. Зняти з помідорів шкірку і нарізати їх квадратиками. Помістити томати на сковорідку і залишити нудитися з овочевою сумішшю 5-8 хвилин.
- Часник нашаткувати дрібними кубиками.
- У каструлю викласти тушковані овочі, дрібно нарізаний часник, сіль і спеції. Варити 13-15 хвилин.
Страва готова! Можна подавати з чорним хлібом, хріном або гірчицею.
Як приготувати суп-харчо з свинини в мультиварці?
Мультиварка працює в режимі томління, тому багато страв в ній стають насиченішими і ароматні. Суп-харчо не виняток! Він набуває глибоке післясмак.
Інгредієнти:
- свинина – 350 г;
- цибуля ріпчаста – 3 штуки;
- солодкий перець – 2 штуки;
- морква — 3 штуки;
- томат – 2 штуки;
- рис – 100 г;
- ткемалі – 50 г;
- масло рослинне – 20 г;
- сіль і спеції додати за смаком.
Приготування:
- Свинину необхідно нарізати невеликими кубиками і викласти в чашу мультиварки, змащену маслом. Режим мультиварки слід вибрати «Випічка», час 43 хвилини.
- Цибулини і моркву вимити, почистити і порізати квадратиками. Вимити в холодній воді і нашаткувати солодкий перець. Томати промити і порізати соломкою.
- З інтервалом 7-8 хвилин в мультиварку потрібно додавати цибулю, моркву, перець та томати. Дочекатися відключення режиму.
- Додати в чашу рис, спеції і сіль, встановити режим «Гасіння», час 60-70 хвилин.
- Після відключення режиму в чашу мультиварки додати ткемалі, і поставити на режим «Підігрів» на 3-7 хвилин.
Страва готова!
Кожна господиня може вибрати свій рецепт харчо з свинини і дивувати своїх близьких. Це вишукане блюдо не залишить байдужим навіть прискіпливого гурмана.