Суп із селери для схуднення – 7 рецептів, як приготувати дієтичний овочевий суп

Селера можна використовувати не тільки для приготування легких корисних салатів. Дієтологи радять робити його основою першого страви. Суп із селери для схуднення рятує від постійного відчуття голоду і дозволяє позбавлятися від зайвих кілограмів без дискомфорту.

Базовий рецепт

У такий варіант рецепта входить мінімум компонентів. З неї варто починати знайомство з цим дієтичним блюдом. Овочевий бульйон можна варити з лука, моркви або використовувати готовий кубик.

Інгредієнти:

  • стебла селери – ½ кіло;
  • підсолений овочевий бульйон – 700 – 750 мл;
  • прянощі – за смаком;
  • нежирні вершки – 1 повний стакан.

Приготування:

  • Дуже ретельно промити селера. При необхідності зачистити стебла ножем від щільних частин. Порубати їх шматочками дрібніші.
  • Бульйон вилити в каструлю і довести до закипання. Додати в нього шматочки головного інгредієнта.
  • Варити майбутній суп близько 35 хвилин. За цей час селера має розм’якнути.
  • До отриманої маси влити вершки. Всі складові перебити блендером.

Базовий рецепт супу для схуднення передбачає необхідність остудити готову страву, а потім знову закип’ятити. Тільки після цього можна засипати в нього прянощі і подавати частування до столу.

З цибулею і капустою

Капуста для такого варіанту низькокалорійного супу підійде різна. Можна взяти і білокачанну, і китайську, і кольорову.

Інгредієнти:

  • свіжа капуста – 300 г;
  • стебла селери – 300 – 350 г;
  • овочевий бульйон – 1 стандартний кубик;
  • паста з помідорів (густа) – 2 десертні ложки;
  • спеції та сіль – за смаком.

Приготування:

  • Капуста миється і нарізати невеликими шматочками. Пекінську або білокачанну потрібно дуже тонко нашаткувати і додатково пом’яти руками. Можна вже на цьому етапі всипати до овочу сіль.
  • Очистити, вимити цибулю і селеру. Порубати акуратними і приблизно однаковими за розміром кубиками.
  • Всі складові відправити разом по містку посуд. Залити достатньою кількістю фільтрованої води. Точний її обсяг залежить від того, наскільки густий суп кулінар планує отримати в результаті. Зазвичай виявляється досить 2 – 2,5 л.
  • Селера, цибуля, капуста варяться разом до тих пір, поки добре не розм’якшаться.
  • Потім блюдо відправляється кубик бульйону і паста з помідорів.
  • Після повторного закипання частування вариться 12 – 14 хвилин.
Дивіться також:  Суп з пшоном – 7 рецептів приготування

Спеції і сіль засипаються в каструлю в саму останню чергу.

Наприклад, добре підійде до такого супу каррі або імбир. Ці прянощі здатні прискорювати метаболізм в організмі худне.

Готуємо з сиром

Незважаючи на додавання в суп сиру, калорійність готового страви виходить мінімальної – всього 39 ккал на 1 порцію. При цьому такий додатковий інгредієнт робить смак частування ніжніше і цікавіше.

Інгредієнти:

  • цибулина – 1 головка;
  • плавлений сир без добавок – 1 шт.;
  • свіжий селера – 4 стебла;
  • овочевий бульйон – 800 мл;
  • будь-яке рослинне масло – 1 десертна ложка;
  • сіль і прянощі – за смаком.

Приготування:

  • Всі головні компоненти вимити, очистити і порубати акуратними кубиками.
  • Відправити суміш з цибулевих шматочків і скибочки селери на сковорідку. Залити сумішшю води і масла. Згасити до розм’якшення.
  • Розбавити вміст сковорідки теплим бульйоном і перелити в каструлю. Довести до закипання.
  • Останнім ввести в суп сир, порізаний шматочками. Він повинен повністю розплавитися в страві.

Вже готовий суп потрібно посолити за смаком і приправити прянощами. Подавати його смачно з житніми сухариками.

Суп-пюре з стеблового селери для зниження ваги

Інгредієнти:

  • свіжий стеблової селера – 300 г;
  • сирий картопля – 600 – 650 г;
  • часник – 3 середні часточки;
  • овочевий бульйон – півлітра;
  • кухонна сіль;
  • молоко – 1/3 ст.

Приготування:

  • Очистити картоплю і стебла селери від усього зайвого. Порізати підготовлені продукти середніми кубиками.
  • Злегка обсмажити шматочки на антипригарній сковороді. Вони повинні злегка розм’якнути.
  • Хвилин через 7 – 8 всипати до овочів дрібно нарізаний часник. Смажити продукти разом ще пару хвилин.
  • Бульйон закип’ятити в каструлі на плиті.
  • Перекласти в нього вміст сковорідки і варити до повного розм’якшення продуктів.
  • Влити в каструлю молоко (до вже готового блюда) і перебити масу блендером.
Дивіться також:  Грибний суп з глив – 7 смачних рецептів приготування

Отриманий суп-пюре з стеблового селери подати до обіду гарячим. У середину кожної тарілки висипати по щіпці меленого перцю.

Як зварити перше блюдо з помідорами

Інгредієнти:

  • корінь селери – 1 шт.;
  • біла капуста – 350 – 400 г;
  • цибуля – 3 маленьких головки;
  • свіжі помідори – 2 шт.;
  • питна вода – 3 л;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Всі заявлені види овочів промити і порізати мініатюрними шматочками. Можна подрібнювати їх довільно, як це зручно кулінару. Деякі господині використовують для цього тертку.
  • Залити підготовлені овочі в каструлі водою. Відразу посолити.
  • Довести суміш до закипання і варити до розм’якшення всіх компонентів.
  • Всипати спеції. Добре підходить до овочевого супу з селерою подрібнений коріандр.

Можна сміливо вживати таке блюдо навіть на самій строгій дієті.

Покрокове приготування з овочами

Інгредієнти:

  • селера – 1 шт. корінь і 3 шт. стеблового;
  • салатний червоний перець – 4 шт. (невеликих);
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 4 головки;
  • китайська капуста – півкіло;
  • часник – 3 зубчики;
  • зелень і сіль.

Приготування:

  • Всі овочі очистити, довільно подрібнити. Капусту найкраще тонко шаткувати, а моркву – крупно терти. Часник досить просто розім’яти.
  • Залити продукти водою (2 – 2,5 л).
  • Після закипання поварити майбутній дієтичний суп 8 – 10 хвилин, посолити.
  • Додати дуже дрібно порізану зелень і варити страву ще хвилин 10.

Зняти частування з плити і за бажанням за допомогою блендера надати йому кремоподібну консистенцію.

Жиросжигающие суп для схуднення з селерою

Інгредієнти:

  • свіжа білокачанна капуста — півкіло;
  • томати у власному соку – 1 банка;
  • селера – 4 черешка;
  • цибуля – 2 головки;
  • морква – 1 шт.;
  • паприка – по половині стручки зеленої та червоної;
  • кінза і зелена цибуля – по пів пучка;
  • лаврове листя, каррі, орегано, сіль;
  • вода – 1,2 л.
Дивіться також:  Пісне меню – смачні рецепти під час посту!

Приготування:

  • Нашаткувати і розім’яти капусту. Цибулю порізати півкільцями. Разом відправити овочі в каструлю.
  • Теркою подрібнити паприку, моркву, селеру. Перемістити їх в каструлю.
  • Додати помідори (бажано, несолоне) разом з рідиною з банки.
  • Залити все водою, посолити і всипати спеції.
  • Під кришкою варити суп 20 хвилин, періодично видаляючи піну.
  • Засипати подрібнену промиту зелень.
  • Дати страві настоятися чверть години.

Щоб схуднути, потрібно вживати готовий жиросжигающие суп щодня протягом 7 – 15 днів замість звичного вечері.

Одним з головних достоїнств першої страви на основі селери варто назвати мінімальний вміст калорій в будь-якому з його варіантів. Так, у класичному рецепті цей показник дорівнює 37 ккал на 100 г супу. Навіть при додаванні в частування картоплі, сиру і інших компонентів його калорійність збільшується незначно.

Прокрутка до верху