Всі гурмани, які не люблять суп з квасолі, швидше за все, просто не їли правильно приготоване блюдо. Сьогодні відомо безліч приголомшливих рецептів такого частування, які припадуть до смаку і дорослим, і малятам. Простіше і швидше за все квасолевий суп готується в мультиварці.
Пісний квасолевий суп в мультиварці
Якщо під рукою виявився склянку червоної квасолі, то в період посту з неї вдасться зварити прекрасне ситне і при цьому легке блюдо. Інші інгредієнти: цибулинка, 4 великих картопляні бульби, 2 маленькі морквини, 2 чайні ложки томатної пасти без добавок, часник за смаком, сіль.
- Квасоля на всю ніч замочується в холодній воді. Це значно прискорить процес варіння продукту.
- В режимі смаження в ємності пристрою страхуються подрібнені цибуля та морква. Для цього можна використовувати будь-яке масло.
- Після додавання до продуктів томат-пасти вони гасяться ще пару хвилин.
- Залишилося вкласти в чашу бруски картоплі і підготовлену квасолю.
- Компоненти заливаються солоною водою (близько 2-2,5 л). Бажано використовувати ароматну адыгейскую сіль.
- Під закритою кришкою супчик готується в програмі, призначеної для гасіння, близько 2 годин.
В самому кінці В гаряче блюдо відправляється роздавлений часник.
Зі свининою
Для цієї страви краще вибрати ніжну чорну квасолю «чорне око». Досить 1 склянки. Інші інгредієнти: 300 г свинячої вирізки, цибулина, корінець селери, морква, червоний помідор, 2 картоплини, болгарський перчик, 220 г броколі, сіль, 1,8 л фільтрованої води, пучок свіжої петрушки.
- В режимі смаження на маслечко до рум’яної скоринки готується свинина (шматочки), а потім м’ясо вже з подрібненим перцем, морквою, цибулею і селерою. У кінці ємність відправляються скибочки томатів. Нудиться маса в тій же програмі приблизно півгодини.
- Тепер в «розумну каструлю» закладається капуста, добре промита квасоля і бруски картоплі.
- Компоненти заливаються солоною водою.
- У програмі варіння страва готуватиметься 60-65 хвилин.
Приблизно за 5-7 хвилин до готовності супчик щедро посипається подрібненою зеленню.
Рецепт по-мексиканськи
Таким супчиком не варто пригощати наймолодших членів родини. Адже він виходить гострим. Інгредієнти: 570 г яловичого фаршу, ріпчаста велика цибулина, часник за смаком (3-5 зубчиків), 2 перчика чилі, 830 г консервованих томатів, червоний солодкий перець, 2 столові ложки томат-пасти, 780 г консервованої червоної квасолі, вода або яловичий бульйон, 200 г кукурудзи (консервованої) по дрібці сушеного орегано, петрушки, куміна, коріандру, солодкої паприки, сіль.
- Подрібнений часник і цибулю обсмажують до прозорості останнього в програмі випічки. В «розумну каструлю» відразу засипаються змелений кумін і коріандр.
- У масу викласти фарш. Через 5-6 хвилин додаються томати з соком, паста. Туди ж відправляється подрібнений перчик чилі.
- Коли м’ясо буде готове, і розм’якшаться інші складові, ємність додається кукурудза, квасоля і бруски солодкого перчика.
- Суміш обсмажується ще пару хвилин, після чого заливається бульйоном або водою. Густоту можна регулювати по своєму смаку.
- Залишається посолити, додати інші спеції і поварити ще 20 хвилин у програмі «Суп».
Страву можна подавати з тертим твердим сиром.
З ковбасою
Замість м’яса суп з квасолі можна варити і на ковбасі. Її береться не менше 300 грам. Інші інгредієнти: жменя шаткованою капусти, 2 морквини, 2 банки консервованої у власному соку червоної квасолі, цибулина, літр курячого бульйону, 130 мл білого сухого вина, сіль, італійські трави.
- Цибуля і морква страхуються на великій кількості масла в режимі випічки, після чого заливаються вином і готуються ще пару хвилин.
- У каструлю висипаються кубики ковбаси. Інгредієнти смажаться разом в тій же програмі.
- Складові заливаються бульйоном.
- У закипілу рідина висипається капуста, додається квасоля без рідини, сіль, приправи.
Страва томиться в програмі, призначеної для супу, 30-35 хвилин.
Квасолевий суп з куркою
Для такого рецепта береться не червона, а суха біла квасоля. Її потрібно 100 грам. Інші інгредієнти: 2 курячі крильця, 1,5 л фільтрованої води, картоплина, лук і морква, 2 столові ложки томат-пасти, сіль.
- Квасоля замочується у холодній воді з вечора. Вранці вона вариться до м’якості в солоній воді в мультиварці.
- Далі в «розумну каструлю» відправляються крила і кубики картоплі. Разом продукти варяться близько півгодини.
- З цибулі та моркви в сковорідці готується піджарка на вершковому маслі. Коли овочі зазолотятся, до них викладається томат-паста, і маса гаситься ще пару хвилин.
- Вміст сковорідки викладається в бульйон.
Залишається посолити суп і варити його в програмі «Суп» 20-25 хвилин.
З копченими реберцями
Прискорити процес варіння дозволить використання не сухий, а консервованої квасолі. Досить буде банки червоних бобових. Інші інгредієнти: 300-350 г копчених реберець, 3 л фільтрованої води, 2 картоплини, цибулька, морква, сіль, будь-які приправи для супу.
- Квасоля і розрізані на кілька частин реберця відправляються варитися разом в «розумній каструлі» у відповідному режимі.
- Через 20-25 хвилин в ємність відправляються брусочки картоплі.
- Окремо готується піджарка з моркви і цибулі. Готові овочі також перекладаються до решти продуктів.
- Суп досаливается, присипається приправами.
- Вариться страва до м’якості картоплі в програмі «Суп».
Подається з гострим перчиком і білими сухариками.
Суп з консервованої квасолі в мультиварці
Цей супчик варто готувати на телятині. М’яса береться 400 грам. Інші інгредієнти: 3 картоплини, 1,5 л фільтрованої води, цибулька, морква, 260 г консервованої білої квасолі, 120 г селери, сіль.
- Першим ділом вариться бульйон з шматочків м’яса і подрібненого селери. Для цього включає режим варіння на годину.
- У готовий бульйон кладуть подрібнені овочі, що залишилися. Можна їх за бажанням попередньо обсмажити.
- У ємність відправляються кубики картоплі і квасоля без рідини. Продукти солятся.
Вариться квасолевий суп з консервованої квасолі в тій же програмі «Варка» ще 20-25 хвилин.
З грибами
Самий ароматний варіант готується з сушеними білими грибочками. Їх береться 2 жмені. Інші інгредієнти: банку квасолі (червоної консервованої) у власному соку, луковичка, 3 картоплини, 2 столові ложки пшеничного борошна, морквина, сіль, пахучі трави.
- Гриби заливаються дуже гарячою водою і залишають на кілька годин. Ємність з цими інгредієнтами накривається кришкою.
- Цибулю тонко шинкуется, картопля ріжеться тонкими брусками, морквина крупно треться.
- Спочатку в промасленим чаші пристрою обсмажується цибуля. Потім овоч готується вже з морквою. На цьому етапі бажано вибирати програму «Смаження/Фритюр».
- Овочі посипаються борошном і продовжують обсмажуватися при постійному помішуванні.
- Вливається півсклянки води, продукти вимішуються до зникнення грудочок.
- Коли маса загусне, в неї можна перекладати поросяти, ягняти гриби, квасоля, картопля. Додається сіль, спеції і 3 літри води.
У програмі «Варка/Суп» готується ще 20-25 хвилин.