Суп локшина традиційно вважається одним з найпопулярніших перших страв на обід або вечерю. Існує безліч різноманітних варіантів його приготування та не варто помилково вважати, що відтворити їх у домашніх умовах може виключно майстер кулінарії. Спробуйте переконатися у цьому самі!
Як зробити домашню локшину для супу?
Зробити домашню локшину для супу не складе особливих труднощів навіть новачку щодо кулінарії. Просто скористайтеся наступним покроковим рецептом.
Вам знадобляться:
- борошно — 1,5 склянки;
- яйце — 1 шт.;
- сіль.
Налийте в миску півсклянки води, розбийте яйце і додайте дрібку солі. Ретельно перемішайте суміш віночком до однорідності. Просійте борошно і добре почніть потроху вливати до неї рідку яєчну суміш. Замісіть тісто щільної консистенції. При необхідності можна додати ще трохи борошна.
Розділіть тісто на кілька частин, щоб з ним було простіше працювати. Розкачайте в тонкий, напівпрозорий пласт і наріжте тонкою соломкою. Викладіть заготовку для локшини на паперовий рушник або серветку і присипте борошном. Коли локшина висохне, просто струсіть з неї надлишки борошна і можете додавати в суп.
Суп з локшиною, куркою та картоплею
Суп з локшиною й куркою та картоплею – це одне з найбільш поживних страв, які можна приготувати на обід.
Вам знадобляться:
- куряче філе — 0,5 кг;
- морква — 2 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- корінь селери — 1 шт.;
- рослинне масло — 1,5 ст. ложки;
- лаврушка — 1 шт.;
- локшина — 200 г;
- сіль;
- спеції.
Закип’ятіть в каструлі 2-3 літри води і відваріть в ній куряче філе на повільному вогні. В іншому випадку бульйон може придбати некрасивий мутний відтінок.
Не забувайте постійно знімати пінку з поверхні. Покладіть в бульйон цибулю і селеру. Надалі їх потрібно буде дістати.
- Коли курка буде варитися вже більше півгодини, наріжте картоплю і додайте в суп.
- Цибулю і моркву нарізати і пассеруются на сковороді до легкого золотавості. При цьому одну моркву потрібно натерти і додати в суп в сирому вигляді.
- Слідом кладеться зажарка разом з лавровим листом.
- В цей же час вийміть з супу цибулю і селеру. Додайте локшину і спеції.
Готуйте курячий суп з локшиною протягом 20-ти хвилин. У тарілки можна додати подрібнену зелень.
З фрикадельками
Суп з фрикадельками і локшиною також припаде до смаку любителям ситних обідів.
Вам знадобляться:
- локшина — 150 г;
- м’ясний фарш — 300 г;
- морква — 1 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- рослинної олії — 2 ст. ложки;
- зелень;
- сіль;
- спеції.
Для приготування фрикадельок використовуйте вже готовий м’ясний фарш. Заздалегідь вылепите їх невеликий рівної форми.
- Наберіть в каструлю 2 літри води і покладіть туди фрикадельки. Варіть їх на середньому вогні і закип’ятіть. Постійно знімайте образовывающуюся на поверхні бульйону пінку, щоб вона не псувала його зовнішній вигляд.
- Наріжте цибулю разом з морквою і обсмажте їх 5 хвилин на сковороді до розм’якшення. Картоплю нарізають брусочками невеликого розміру або кубиками.
- Коли бульйон закипить, покладіть в нього засмажку.
- Подрібніть зелень. Знову доведіть суп до кипіння і додайте картоплю.
Приблизно через 10 хвилин кладеться локшина. Її можна взяти вже готову, а можна приготувати самостійно — принципової різниці в даному випадку немає. Покладіть слідом за локшиною спеції і зелень. Визначте готовність самостійно і подавайте суп до столу.
Смачний грибний суп з локшиною
Вам знадобляться:
- локшина — 150 г;
- сушені гриби — 30 г;
- морква — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- олії — 2 ст. ложки;
- лаврушка;
- сіль;
- спеції.
Промийте гриби замочіть на кілька годин їх у теплій воді. Щоб приготувати грибний суп з локшиною, не обов’язково готувати її самостійно, можна взяти вже готову.
- Цибулю і моркву нарізати і смажаться на сковороді до м’якості. Картопля ріжеться брусочками середнього розміру.
- Коли гриби досить розбухнуть, промийте їх і залийте в каструлі холодною водою. Відправте на плиту.
- Закип’ятіть і покладіть до них картоплю.
- Слідом кладеться лапша і зажарка.
Не забудьте додати спеції і подрібнену зелень.
В мультиварці
Вам знадобляться:
- куряча грудка — 0,5 кг;
- локшина — 150 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- рослинне масло — 2 ст. ложки;
- лавр. лист;
- зелень;
- сіль;
- спеції.
Заздалегідь промийте грудку і обсушіть її серветкою або паперовим рушником.
- Наріжте філе шматочками невеликого розміру. Цибулю дрібно шинкуется разом з морквою. Картопля ріжеться брусочками середнього розміру.
- Викладіть в сковороду моркву і цибулю, додайте масло і обсмажуйте протягом 5-10 хвилин.
- Після цього додайте до зажарки картоплю і грудку. Залийте їх 2-ма літрами води і встановіть в пристрої програму «Суп» або «Тушкування» на годину. Готуйте страву із закритою кришкою.
За 10-15 хвилин до готовності покладете в суп локшину, спеції і зелень. Продовжуйте варити і після цього дайте супу настоятися.
Молочний суп на сніданок
Вам знадобляться:
- локшина — 200 г;
- молоко — 1 л;
- цукор — 3 ст. ложки;
- шматочок вершкового масла;
- сіль — щіпка.
Налийте в каструльку молоко разом з літром води. Додайте туди цукор і щіпку солі. Відразу після закипання кладуть локшина разом з маслом і вариться до повної готовності (приблизно 10-15 хвилин), а потім каструлю можна знімати з плити.
Молочний суп з локшиною повинен настоятися в холодильнику хоча б ніч і до сніданку у вас вийде повноцінний ситний і смачний прийом їжі.
Лапшичный суп з яловичиною
Вам знадобляться:
- яловичина — 0,5 кг;
- локшина — 180 г;
- морква м 1 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- рослинної олії — 2 ст. ложки
- зелень;
- сіль;
- спеції.
Готуємо так:
- Обробіть яловичину, промийте і наріжте шматочками невеликого розміру. Надішліть їх в каструлю з 3,5 літрами води разом з цілою цибулиною і половинкою сирої моркви.
- Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити протягом години.
- Картопля ріжеться брусочками невеликого розміру.
- Коли яловичина звариться, вийміть з супу овочі. Їх треба викинути, так як ніяких корисних і смакових властивостей страві вони вже не дадуть.
- Покладіть картоплю до м’яса і варіть 15 хвилин.
- Залишилася половинка моркви нарізається разом з другої цибулиною і обсмажується на сковороді до м’якості.
- Коли картопля звариться, покладіть в суп зажарку, локшину і нарізану зелень.
Продовжуйте готувати страву близько 10-ти хвилин, а потім подавайте його до столу разом зі сметаною.
По-китайськи
Вам знадобляться:
- куряче філе — 300 г;
- помідор — 1 шт.;
- капуста пекінська — 150 г;
- локшина — 50 г;
- часник — 1 зубчик;
- пісне масло — 2 ст. ложки;
- соєвий соус — 1 ст. ложка;
- зелену цибулю.
Готуємо так:
- Філе відваріть цілком в 2-х літрах води. Потім витягніть його, наріжте шматочками середнього розміру і відправте назад в суп. Посоліть за смаком.
- Помідор ріжеться кубиками і смажиться на сковороді з маслом. Туди ж кладуть цілий зубчик часнику і маленький шматочок імбиру. Залийте все це соєвим соусом і тушкуйте кілька хвилин.
- Додати зажарку в суп разом з локшиною і варіть до готовності. Перед самим завершенням вийміть часник, імбир і викинете. Всі смакові властивості і запах вони вже віддали.
В кінці, перед подачею, кладеться нарізана пекінська капуста і цибуля.
Незвичайний томатний суп з локшиною
Вам знадобляться:
- консервовані томати — 400 г;
- локшина — 100 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- вершки середньої жирності — 2 ст. ложки;
- лаврушка;
- сіль;
- спеції.
Закип’ятіть в каструлі півтора літра води. Наріжте помідори шматочками і зніміть з них шкірку, якщо вона є. Покладіть їх в закипілу воду разом з подрібненим часником, цілими цибулею і морквою. Відваріть їх на малому вогні.
Слідом кладуть сіль і спеції, додається лапша і лавровий лист. Продовжуйте варити 5-10 хвилин. Перед самим завершенням готування налийте в суп вершки і зніміть каструлю з плити. Розмішайте і розлийте страву по тарілках.
Суп-локшина зі свининою
Вам знадобляться:
- свинина — 1,5 кг;
- локшина — 100 г;
- морква м 1 шт.;
- картопля — 3 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- зелень;
- сіль;
- спеції.
Заздалегідь покладіть свинину в окріп цілком і відварюйте протягом двох годин.
- Через зазначений час, вийміть м’ясо і наріжте його шматочками, а потім відкладіть в окрему миску.
- Наріжте картоплю, покладіть в каструлю і відваріть на малому вогні.
- Морква очищається і натирається соломкою.
- Цибуля смажиться разом з морквою до м’якості і кладуть в каструлю до картоплі.
За 5-7 хвилин до закінчення приготування покладіть локшину і м’ясо. Варіть до повної готовності і вже в тарілках прикрасьте блюдо подрібненою зеленню.