Суп локшина — 9 рецептів в домашніх умовах

Суп локшина традиційно вважається одним з найпопулярніших перших страв на обід або вечерю. Існує безліч різноманітних варіантів його приготування та не варто помилково вважати, що відтворити їх у домашніх умовах може виключно майстер кулінарії. Спробуйте переконатися у цьому самі!

Як зробити домашню локшину для супу?

Зробити домашню локшину для супу не складе особливих труднощів навіть новачку щодо кулінарії. Просто скористайтеся наступним покроковим рецептом.

Вам знадобляться:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль.

Налийте в миску півсклянки води, розбийте яйце і додайте дрібку солі. Ретельно перемішайте суміш віночком до однорідності. Просійте борошно і добре почніть потроху вливати до неї рідку яєчну суміш. Замісіть тісто щільної консистенції. При необхідності можна додати ще трохи борошна.

Розділіть тісто на кілька частин, щоб з ним було простіше працювати. Розкачайте в тонкий, напівпрозорий пласт і наріжте тонкою соломкою. Викладіть заготовку для локшини на паперовий рушник або серветку і присипте борошном. Коли локшина висохне, просто струсіть з неї надлишки борошна і можете додавати в суп.

Суп з локшиною, куркою та картоплею

Суп з локшиною й куркою та картоплею – це одне з найбільш поживних страв, які можна приготувати на обід.

Вам знадобляться:

  • куряче філе — 0,5 кг;
  • морква — 2 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • корінь селери — 1 шт.;
  • рослинне масло — 1,5 ст. ложки;
  • лаврушка — 1 шт.;
  • локшина — 200 г;
  • сіль;
  • спеції.

Закип’ятіть в каструлі 2-3 літри води і відваріть в ній куряче філе на повільному вогні. В іншому випадку бульйон може придбати некрасивий мутний відтінок.

Не забувайте постійно знімати пінку з поверхні. Покладіть в бульйон цибулю і селеру. Надалі їх потрібно буде дістати.

  • Коли курка буде варитися вже більше півгодини, наріжте картоплю і додайте в суп.
  • Цибулю і моркву нарізати і пассеруются на сковороді до легкого золотавості. При цьому одну моркву потрібно натерти і додати в суп в сирому вигляді.
  • Слідом кладеться зажарка разом з лавровим листом.
  • В цей же час вийміть з супу цибулю і селеру. Додайте локшину і спеції.
Дивіться також:  Як правильно зварити рис

Готуйте курячий суп з локшиною протягом 20-ти хвилин. У тарілки можна додати подрібнену зелень.

З фрикадельками

Суп з фрикадельками і локшиною також припаде до смаку любителям ситних обідів.

Вам знадобляться:

  • локшина — 150 г;
  • м’ясний фарш — 300 г;
  • морква — 1 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • рослинної олії — 2 ст. ложки;
  • зелень;
  • сіль;
  • спеції.

Для приготування фрикадельок використовуйте вже готовий м’ясний фарш. Заздалегідь вылепите їх невеликий рівної форми.

  • Наберіть в каструлю 2 літри води і покладіть туди фрикадельки. Варіть їх на середньому вогні і закип’ятіть. Постійно знімайте образовывающуюся на поверхні бульйону пінку, щоб вона не псувала його зовнішній вигляд.
  • Наріжте цибулю разом з морквою і обсмажте їх 5 хвилин на сковороді до розм’якшення. Картоплю нарізають брусочками невеликого розміру або кубиками.
  • Коли бульйон закипить, покладіть в нього засмажку.
  • Подрібніть зелень. Знову доведіть суп до кипіння і додайте картоплю.

Приблизно через 10 хвилин кладеться локшина. Її можна взяти вже готову, а можна приготувати самостійно — принципової різниці в даному випадку немає. Покладіть слідом за локшиною спеції і зелень. Визначте готовність самостійно і подавайте суп до столу.

Смачний грибний суп з локшиною

Вам знадобляться:

  • локшина — 150 г;
  • сушені гриби — 30 г;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • олії — 2 ст. ложки;
  • лаврушка;
  • сіль;
  • спеції.

Промийте гриби замочіть на кілька годин їх у теплій воді. Щоб приготувати грибний суп з локшиною, не обов’язково готувати її самостійно, можна взяти вже готову.

  • Цибулю і моркву нарізати і смажаться на сковороді до м’якості. Картопля ріжеться брусочками середнього розміру.
  • Коли гриби досить розбухнуть, промийте їх і залийте в каструлі холодною водою. Відправте на плиту.
  • Закип’ятіть і покладіть до них картоплю.
  • Слідом кладеться лапша і зажарка.

Не забудьте додати спеції і подрібнену зелень.

В мультиварці

Вам знадобляться:

  • куряча грудка — 0,5 кг;
  • локшина — 150 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • рослинне масло — 2 ст. ложки;
  • лавр. лист;
  • зелень;
  • сіль;
  • спеції.

Заздалегідь промийте грудку і обсушіть її серветкою або паперовим рушником.

  • Наріжте філе шматочками невеликого розміру. Цибулю дрібно шинкуется разом з морквою. Картопля ріжеться брусочками середнього розміру.
  • Викладіть в сковороду моркву і цибулю, додайте масло і обсмажуйте протягом 5-10 хвилин.
  • Після цього додайте до зажарки картоплю і грудку. Залийте їх 2-ма літрами води і встановіть в пристрої програму «Суп» або «Тушкування» на годину. Готуйте страву із закритою кришкою.
Дивіться також:  Як можна прикрасити яйця на великдень, поради з фото!

За 10-15 хвилин до готовності покладете в суп локшину, спеції і зелень. Продовжуйте варити і після цього дайте супу настоятися.

Молочний суп на сніданок

Вам знадобляться:

  • локшина — 200 г;
  • молоко — 1 л;
  • цукор — 3 ст. ложки;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль — щіпка.

Налийте в каструльку молоко разом з літром води. Додайте туди цукор і щіпку солі. Відразу після закипання кладуть локшина разом з маслом і вариться до повної готовності (приблизно 10-15 хвилин), а потім каструлю можна знімати з плити.

Молочний суп з локшиною повинен настоятися в холодильнику хоча б ніч і до сніданку у вас вийде повноцінний ситний і смачний прийом їжі.

Лапшичный суп з яловичиною

Вам знадобляться:

  • яловичина — 0,5 кг;
  • локшина — 180 г;
  • морква м 1 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • рослинної олії — 2 ст. ложки
  • зелень;
  • сіль;
  • спеції.

Готуємо так:

  • Обробіть яловичину, промийте і наріжте шматочками невеликого розміру. Надішліть їх в каструлю з 3,5 літрами води разом з цілою цибулиною і половинкою сирої моркви.
  • Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити протягом години.
  • Картопля ріжеться брусочками невеликого розміру.
  • Коли яловичина звариться, вийміть з супу овочі. Їх треба викинути, так як ніяких корисних і смакових властивостей страві вони вже не дадуть.
  • Покладіть картоплю до м’яса і варіть 15 хвилин.
  • Залишилася половинка моркви нарізається разом з другої цибулиною і обсмажується на сковороді до м’якості.
  • Коли картопля звариться, покладіть в суп зажарку, локшину і нарізану зелень.

Продовжуйте готувати страву близько 10-ти хвилин, а потім подавайте його до столу разом зі сметаною.

По-китайськи

Вам знадобляться:

  • куряче філе — 300 г;
  • помідор — 1 шт.;
  • капуста пекінська — 150 г;
  • локшина — 50 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • пісне масло — 2 ст. ложки;
  • соєвий соус — 1 ст. ложка;
  • зелену цибулю.
Дивіться також:  Кутя з пшениці – смачний рецепт

Готуємо так:

  • Філе відваріть цілком в 2-х літрах води. Потім витягніть його, наріжте шматочками середнього розміру і відправте назад в суп. Посоліть за смаком.
  • Помідор ріжеться кубиками і смажиться на сковороді з маслом. Туди ж кладуть цілий зубчик часнику і маленький шматочок імбиру. Залийте все це соєвим соусом і тушкуйте кілька хвилин.
  • Додати зажарку в суп разом з локшиною і варіть до готовності. Перед самим завершенням вийміть часник, імбир і викинете. Всі смакові властивості і запах вони вже віддали.

В кінці, перед подачею, кладеться нарізана пекінська капуста і цибуля.

Незвичайний томатний суп з локшиною

Вам знадобляться:

  • консервовані томати — 400 г;
  • локшина — 100 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • вершки середньої жирності — 2 ст. ложки;
  • лаврушка;
  • сіль;
  • спеції.

Закип’ятіть в каструлі півтора літра води. Наріжте помідори шматочками і зніміть з них шкірку, якщо вона є. Покладіть їх в закипілу воду разом з подрібненим часником, цілими цибулею і морквою. Відваріть їх на малому вогні.

Слідом кладуть сіль і спеції, додається лапша і лавровий лист. Продовжуйте варити 5-10 хвилин. Перед самим завершенням готування налийте в суп вершки і зніміть каструлю з плити. Розмішайте і розлийте страву по тарілках.

Суп-локшина зі свининою

Вам знадобляться:

  • свинина — 1,5 кг;
  • локшина — 100 г;
  • морква м 1 шт.;
  • картопля — 3 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • зелень;
  • сіль;
  • спеції.

Заздалегідь покладіть свинину в окріп цілком і відварюйте протягом двох годин.

  • Через зазначений час, вийміть м’ясо і наріжте його шматочками, а потім відкладіть в окрему миску.
  • Наріжте картоплю, покладіть в каструлю і відваріть на малому вогні.
  • Морква очищається і натирається соломкою.
  • Цибуля смажиться разом з морквою до м’якості і кладуть в каструлю до картоплі.

За 5-7 хвилин до закінчення приготування покладіть локшину і м’ясо. Варіть до повної готовності і вже в тарілках прикрасьте блюдо подрібненою зеленню.

Прокрутка до верху