Суп Мінестроне — найпопулярніше перше блюдо в Італії. Хочете більше дізнатися про їх принципи харчування? Тоді обов’язково скористайтеся одним із запропонованих рецептів!
Класичний італійський рецепт супу Мінестроне
Класичний рецепт Мінестроне зовсім не складний, він включає в себе бобові, бульйон і овочі.
Необхідні продукти:
- цибулина, морквина і солодкий перець;
- три картоплини;
- півтора літра овочевого бульйону;
- приблизно 200 грам консервованої квасолі;
- два помідора і кабачок;
- зубчик часнику;
- приправи і трави на свій смак.
Процес приготування:
- Для початку наріжемо на дрібні шматочки часник і цибулю, обсмажимо в розігрітій каструлі на плиті, поки вони не стануть трохи прозорими.
- Потім викладаємо туди моркву кубиками і тримаємо ще близько п’яти хвилин.
- Всі овочі нарізаємо як можна дрібніше, додаємо до решти інгредієнтів і доводимо до м’якості на повільному вогні протягом 15 хвилин.
- Цю овочеву масу заповнюємо обов’язково холодним бульйоном, приправляємо обраними спеціями, кладемо картоплю кубиками і варимо, поки він не стане м’яким.
- До супу додаємо квасолю, попередньо зливши з неї рідину.
- Через дві хвилини дістаємо з супу чверть овочів, а ті що залишилися, перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Знову кладемо овочі в суп і страва готова до подачі.
В мультиварці
Італійський овочевий суп можна зробити і в мультиварці, трохи спростивши процес.
Необхідні продукти:
- цибуля і морква;
- літр бульйону;
- два помідора;
- кабачок і перець солодкий;
- приправи на свій смак;
- три картоплини;
- два зубчики часнику;
- близько 200 грам консервованої квасолі.
Процес приготування:
- Наріжте всі овочі як можна дрібніше, крім квасолі, звичайно.
- Встановіть мультиварку в режим «Випічка» і почати обсмажувати цибулю, поступово додаючи до нього інші овочі і доводячи їх до м’якості. Картоплю поки використовувати не потрібно.
- Отриману масу залийте бульйоном і приправте різними спеціями. Викладіть картоплю і включіть мультиварку в режим «Суп» на 30 хвилин.
- Коли програма буде підходити до кінця, викладіть квасолю, зливши з неї зайву рідину. Блюдо готове до подачі.
Готуємо овочевий суп Мінестроне по-генуэзски
Ще один варіант ситного італійського супу.
Необхідні продукти:
- два кабачка;
- 100 грам горошку і квасолі стільки ж;
- два помідора і стільки ж моркви;
- 50 грам оливкової олії;
- 100 грам макаронів;
- три картоплини;
- пучок базиліка;
- зубчик часнику;
- спеції за бажанням.
Процес приготування:
- Ставимо нагріватися каструлю з водою, опускаємо туди нарізану картоплю, моркву і кабачки. Прикриваємо кришкою, зменшуємо вогонь, залишаємо варитися, а через пару хвилин, засипаємо квасоля і горох.
- В окремій ємності потрібно приготувати соус. Для цього з’єднуємо чищені помідори з часником і базиліком, збиваємо в блендері до однорідності і вводимо оливкова олія.
- Цю суміш додаємо в каструлю з супом, додаємо приправи, засипаємо макарони і знімаємо через п’ять хвилин, коли вони будуть вже м’якими.
Варіант з листової капустою і білою квасолею
Трохи урізноманітнити звичний суп можна за рахунок інших складових.
Необхідні продукти:
- 300 грам томатів;
- дві ложки томатної пасти;
- близько 300 грам білої квасолі;
- цибулина;
- 400 грам листової капусти;
- приправи, часник, зелень — за бажанням.
Процес приготування:
- Почніть готувати відразу в каструлі. Викладіть туди нарізану цибулю і часник, обсмажте пару хвилин, заправте спеціями.
- Потім додайте томатну пасту, листя капусти, нарізані на невеликі шматки, і тримайте на вогні близько чотирьох хвилин.
- Квасоля звільнити від зайвої рідини, розм’якшити в мисці, викласти до овочів. Додати нарізані помідори і залити все потрібною кількістю води, щоб каструля була повна.
- Додати часник, перець і зелень за смаком і варити, поки капуста не стане м’якою, приблизно, протягом 15 хвилин.
Незвичайний суп Мінестроне з пастою
Так як це страва італійської кухні, то зовсім не дивно, що суп можна приготувати і з пастою.
Необхідні продукти:
- один кабачок;
- морква і цибулина;
- 150 грам пасти;
- 200 грам квасолі;
- дві картоплі;
- зелень і приправи на свій смак;
- 50 грам Пармезану.
Процес приготування:
- Візьміть каструлю з хорошим дном, щоб в ній можна було обсмажити овочі.
- Подрібніть все, що зазначено в інгредієнтах, крім квасолі і картоплі, і доведіть до м’якості в нагрітій ємності.
- Залийте водою так, щоб каструля була майже повною. Всипте приправи.
- Викладіть в суп нарізану картоплю і квасолю без рідини, тримайте на середньому вогні, поки продукти не стануть м’якими.
Подавайте блюдо, посипавши його Пармезаном.
Суп із заморожених овочів
Звичайно, свіжі овочі набагато корисніше, але в зимовий період можна скористатися і «заморожуванням».
Необхідні продукти:
- два зубчики часнику;
- приправи за смаком;
- 50 грам пасти;
- дві картоплі;
- готова заморожена овочева суміш.
Процес приготування:
- Наповнимо каструлю водою і, коли вона закипить, викладемо туди попередньо нарізану картоплю, а потім і подрібнений часник.
- Приблизно через 15 хвилин, коли картопля стане майже м’якою, додаємо заморожену суміш і варимо 10 хвилин після кипіння.
- Засипаємо пасту, додаємо приправи за смаком і доводимо до готовності. Знімати можна, коли паста стане м’якою.
Перед подачею даємо страві настоятися 20 хвилин.
Секрети та хитрості приготування страви
Щоб суп дійсно вийшов таким, яким його готують італійці, слід дотримуватися деякі нюанси.
- Готуйте страву з сезонних овочів, тому необов’язково, щоб склад завжди був однаковим.
- Не використовуйте рукколу і брюссельську капусту — ці овочі перебивають смак.
- Для пікантності в суп можна додати трохи сухого вина.
- Варити можна на будь-якому бульйоні, але італійцям більше подобається суміш з окосту на кістки і бекону.
- Щоб суп вийшов наваристим, додавайте бобові, макарони або рис арборіо який зазвичай купують для різотто.