Ніжний суп-пюре з брокколі – прекрасний варіант обіду. Таке блюдо дуже корисно регулярно їсти і дорослим, і дітям, адже в ньому знаходиться високий вміст вітамінів. Приготувати такий суп можна не тільки за класичним рецептом, але також з цікавими додатковими домішками.
Класичний суп-пюре з брокколі
Інгредієнти: півкіло брокколі, пучок зеленого цибулі, 2 столові яйця, 380 мл фільтрованої води, 80 мл дуже жирних вершків, сіль, кольорові мелені перчики.
- Капуста ділиться на невеликі шматочки і відварюється в солоній воді до розм’якшення. Це приблизно 7-9 хвилин.
- Яйця виделкою розмішують до сполуки білків з жовтками. Туди ж виливаються вершки.
- У бульйон з капустою, вийшла яєчно-вершкова суміш вливається дуже тонкою цівкою. Не потрібно розмішувати інгредієнти, навіть при утворенні грудочок.
- У каструльку засипається рубаний лук, сіль, перець. Після цього страву вариться ще 8-9 хвилин.
Блендером маса доводиться до стану крему.
З картоплею
Інгредієнти: півкіло капусти, 2-3 середніх картопляні бульби, ріпчаста цибулька, невелика морквина, 2 л міцного м’ясного бульйону, 170 мл дуже жирних вершків, сіль.
- Всі овочі подрібнюються і варяться 18-20 хвилин (після закипання) в солоному бульйоні.
- Коли маса трохи охолоне, в неї вливаються вершки.
Залишається страву посолити, пюрировать і розлити по порційних тарілках.
З цвітною капустою
Інгредієнти: 200 г свіжих або заморожених брокколі і цвітної капусти, 3 бульби картоплі, морква, 90 мл вершків, 1 л курячого бульйону, шматочок вершкового масла, цибулинка, кухонна сіль. Як правильно готувати суп з брокколі та цвітної капусти, розказано далі.
- Курячий бульйон доводять до кипіння. Замість нього можна використовувати і звичайну воду.
- В цей час всі овочі, крім 2 видів капусти, нарізані невеликими кубиками, страхуються на вершковому маслі.
- Вміст сковорідки викладається в бульйон.
- Суцвіття двох видів капусти відварюються пару хвилин в киплячій воді (в окремих ємностях).
- Відварені овочі відправляються до інших інгредієнтів. Суп вариться до розм’якшення всіх інгредієнтів.
Залишається пюрировать блюдо, змішати з вершками, посолити і знову довести до кипіння. Для насиченості заправити зеленню.
Ніжний суп-пюре з вершками
Інгредієнти: 420 г капусти, шматочок вершкового масла, 120 мл жирних вершків, ріпчаста цибулька, щіпка мускатного горіха, сіль.
- Кубики цибулі обсмажують на вершковому маслі до прозорості.
- Капуста відварюється до м’якості.
- Брокколі з’єднується з цибулею, вершками, сіллю і мускатним горіхом. Вміст сковорідки перетворюється в пюре і злегка прогрівається.
Ніжний суп-пюре з брокколі з вершками подається до столу з грінками.
Як приготувати в мультиварці?
Інгредієнти: півкіло брокколі, морква, оливкова олія, цибулина, банку консервованої білої квасолі, сіль, пахучі трави.
- Подрібнені цибуля та морква обсмажуються в чаші на олії до м’якості.
- У ємність викладаються суцвіття капусти. Всі продукти заливаються водою, солятся, присипаються ароматними травами. Варяться в програмі для приготування супу 20-25 хвилин.
Приблизно за 5-7 хвилин до готовності в чашу відправляється квасоля без рідини.
З грінками
Інгредієнти: півкіло свіжої капусти (брокколі), цибулина, 2 картоплини, часник за смаком, невеликий багет, сіль, чорний перчик, склянка жирних вершків.
- У солоній воді відварюються до м’якості брусочки картоплі і суцвіття капусти.
- Цибуля пассируется до рум’яності і викладається до інших овочів.
- На вершковому маслі обсмажують скибочки багета і натираються часником.
- Овочі з бульйоном перетворюються в пюре і доливаются вершками. Масу потрібно підігріти до появи перших пухирців.
Подається з часниковими грінками.
Рецепт приготування з сиром
Інгредієнти: 170 г будь-якого вершкового плавленого сиру, 7-9 суцвіть капусти, 3 середні картоплини, морквина, цибулина, велика ложка лимонного соку, щіпка сушених трав і стільки ж мускатного горіха.
- Цибуля прямо в сотейнику пассируется на олії разом з шматочками моркви.
- Туди ж додається дрібно нарізана картопля, капуста. Продукти заливаються водою. Маса солиться і приправляється спеціями.
- Коли вміст посуду розм’якшиться, можна пюрировать його, додавати в сотейник лимонний сік, плавлений сир.
Супчик готовий повинен настоятися під кришкою 12-15 хвилин.
З додаванням бекону
Інгредієнти: 320 г броколі, склянка жирних вершків, 80 г бекону, 2 ст. л. пшеничного борошна, 1 л очищеної води, 3 картоплини, цибулина, сіль, пучок сухого чебрецю.
- Скибочки бекону обсмажуються з кубиками цибулі в сотейнику. У масу відправляється борошно, разом інгредієнти обсмажуються пару хвилин при помішуванні.
- Піджарка заливається водою. У неї відправляється капуста і бруски картоплі.
- Коли овочі розм’якшаться, можна посолити їх, присипати чебрецем і перетворити на пюре. Залишається додати вершки і підігріти масу.
Дуже смачно додавати в такий супчик консервовану кукурудзу.
Пісний суп-пюре з брокколі
Інгредієнти: півкіло капусти, 2 картоплини, півлітра фільтрованої води, 90 мл кокосового молока, жменя відварених креветок, сіль.
- Шматочки картоплі і брокколі заливаються солоною водою і варяться до готовності.
- Готові овочі пюрируются, до них додається кокосове молоко.
Залишилося підігріти частування і всипати в нього відварені креветки. Це необов’язковий компонент, але він робить смак страви більш яскравим.
Для першого прикорму
Інгредієнти: картоплина, морквина, 120 г броколі.
- В очищеній воді варяться до м’якості всі підготовлені овочі. М’ясний або курячий бульйон для першого прикорму не використовується.
- Коли всі компоненти зваряться, їх можна подрібнити блендером.
- Залишається прокип’ятити супчик ще кілька хвилин і можна наливати в тарілку.
В блюдо для самих маленьких членів сім’ї не додається сіль і спеції.
З часом можна починати використовувати вершки або молоко, а також лаврові листочки.