Оригінальний суп Рамен – смачне і ситне блюдо японської кухні, яке особливо популярне в Кореї та Китаї. Він являє собою тонку локшину з додаванням м’яса, яєць, овочів, соусу і запашних спецій. Завдяки вдало підібраним компонентам частування має незабутній аромат, витончений смак, апетитний вигляд і доступно для приготування в домашніх умовах.
Класичний рецепт
Східне блюдо, зварене класичним способом, є основою для інших різновидів супу Рамен.
Всі інгредієнти для нього необхідно готувати окремо, дотримуючись певної послідовності, а потім розкласти по тарілках і залити гарячим бульйоном.
Необхідні продукти:
- локшина пшеничне – 0,2 кг;
- два яйця;
- свинина – 0,28 кг;
- курка – 0,35 кг;
- чотири зубчики часнику;
- соєвий соус, зелень, пекучий перець – на смак;
- селера – 3 стебла;
- імбир – 23 р.
Готуємо:
- М’ясо курки та свинини гарненько промити, потім помістити в каструлю з киплячою водою і варити разом.
- Через чверть години додати в бульйон порізаний часник, кілька кілець гострого перцю, селера, трохи свіжої зелені і шматочок імбиру.
- Продовжувати готувати на мінімальному вогні близько 45 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким.
- Готовий бульйон пропустити через сито, а м’ясо перекласти в окрему тарілку. Потім у гарячу рідину додати соєвий соус і розмішати.
- Яйця зварити круто, потім остудити, почистити і змастити соєвим соусом, щоб вони забарвилися в світло-коричневий колір.
- Локшину відварити до напівготовності, після чого нарізати пластинами свинину і подрібнити зелень.
- Тепер покласти рівну кількість локшини в глибокі тарілки, додати в кожну з них кілька шматочків м’яса, розрізане на дві частини яйце, зелень і залити гарячим бульйоном.
Японський суп Рамен готовий. Подавати його потрібно в теплому вигляді зі спеціальними паличками. До нього бажано запропонувати нарізку з стиглих огірків і помідорів.
Зі свининою та японської локшиною
Рецепт цієї страви досить простий, тому його зможе освоїти навіть початківець кухар. Для супу зі свининою знадобиться японська локшина Соба або Сомен: обидва сорти красиво виглядають в готовому вигляді і мають чудовий смак.
Необхідні продукти:
- свиняче м’ясо – 1,2 кг;
- щіпка кориці;
- імбир – 25 г;
- японська локшина – 0,7 кг;
- сіль – 18 г;
- цукор-пісок – 15 г;
- кінза, петрушка – 5 гілочок;
- соєвий соус – 0,2 л.
Готуємо:
- Свиняче м’ясо порубати на квадратні шматочки, ретельно вимити і помістити в ємність з водою. Потім відварити м’ясо протягом півгодини, після чого вийняти і перекласти в інший посуд, а бульйон посолити.
- У каструлю з вареним м’ясом додати імбир, насипати корицю і налити трохи бульйону.
- Потім поставити на плиту, закип’ятити, насипати цукор і ввести соєвий соус, після чого продовжити готувати в закритому посуді близько трьох годин.
- Тепер жаростійку миску заповнити водою, довести її до кипіння і засипати локшину. Через п’ять хвилин злити всю рідину, дістати локшину, розділити її на порції і покласти в тарілки.
- Після цього знову набрати в каструлю воду (1 літр), і коли вона закипить, влити бульйон, що залишився. Потім додати шматочок свинячого жиру, проварити три хвилини і вимкнути піч.
Налити ароматний відвар в тарілки з локшиною, потім покласти скибочки нарізаного м’яса і посипати подрібненою зеленню. Суп зі свининою рекомендується вживати свіжим і гарячим.
Як приготувати з яловичиною
На приготування Рамена з яловичиною потрібно трохи часу, оскільки для нього не потрібно окремо варити бульйон. В якості заливки тут буде використовуватися ароматний відвар, в якому готувалася яєчна локшина.
Необхідні продукти:
- яловичина – 0,3 кг;
- вода – 1,2 л;
- три яйця;
- локшина яєчна – 0,32 кг;
- два часникового зубчики;
- імбир – 23 г;
- норі – 12 м;
- соус соєвий – 75 мл;
- сіль, зелений лук, гострі спеції – скільки знадобиться.
Готуємо:
- Яловиче м’ясо помити і нарізати невеликими брусочками. Потім викласти їх у сковорідку з олією і обсмажити протягом години. В кінці присолити, заправити спеціями і додати норі.
- Відварити яйця, потім видалити з них шкаралупу і нарізати кружальцями.
- Закип’ятити воду в каструлі, потім налити в неї соєвий соус, покласти імбир і порізаний на часточки часник. Після чого додати локшину і варити п’ять хвилин.
Подавати японський суп треба порційно, поклавши в тарілки з локшиною шматочки смаженої яловичини, яєчні часточки і крупно порізану зелену цибулю. Чудове частування підніме настрій і відмінно наситить під час обідньої перерви.
Суп Торі Рамен з куркою
Ще один нескладний рецепт супу Рамен з куркою, який готується буквально за десять хвилин. Така страва допоможе швидко нагодувати сім’ю, коли немає часу на довгий приготування їжі.
Необхідні продукти (на одну порцію):
- відварна курка – 120 г;
- соєвий соус – 20 р;
- локшина Рамен – 170 г;
- морквина;
- бульйон курячий – 0,4 л;
- часточка часнику;
- морська сіль – 2 г;
- два пера зеленої цибулі;
- болгарський перець – 40 г;
- половина вареного яйця.
Готуємо:
- Перець, моркву і часник вимити проточною водою, потім нашаткувати довгими і вузькими смужками. Курку порізати великими кубиками.
- У киплячий бульйон покласти нарізане м’ясо, засипати нарізані овочі, налити соус, присолити і готувати чотири хвилини, потім відставити.
- Локшину необхідно зварити окремо, потім викласти в тарілку і заправити бульйоном.
Готову страву рекомендується прикрасити колечками зеленого лука і покласти розрізане навпіл яйце. Суп Торі Рамен з куркою виходить поживним, апетитним і може стати прекрасною альтернативою набридлим першим стравам.
Готуємо з кальмарами
Здивувати рідних і друзів під час вечері допоможе японське блюдо з кальмарами. У його складі зазвичай присутні різні види морепродуктів, а подається частування зі спеціально приготованим соусом.
Необхідні продукти:
- морські гребінці, креветки, мідії, кальмари – 0,32 кг;
- локшина Рамен – 0,3 кг;
- маленький кабачок;
- морква, солодкий перець – по 45 г;
- цибулю-порей, кінза – 50 г;
- соєвий соус, рисове вино – 60 мл;
- кунжут, імбир, часник – на свій розсуд.
Готуємо:
- Морепродукти помістити на сковорідку з оливковою олією, додати до них мелений імбир, подрібнений часник і обсмажити протягом п’яти хвилин.
- Локшину зварити, дотримуючись інструкції на упаковці.
- З’єднати рисове вино з соєвого приправою, потім додати дрібно нарізану зелень і перемішати.
- Отриманим соусом залити розкладену по тарілках локшину і посипати кунжутним насінням.
Пікантний суп Рамен з морепродуктів готовий.
Його бажано вживати відразу, оскільки остигле частування втрачає свій аромат і буде не таким смачним.
Японське перше блюдо з рибою
Такий суп дуже сподобається любителям рибних страв. До його складу входить багато овочів, які чудово гармонують з ніжним бульйоном з тріски, коропа або форелі.
Необхідні продукти:
- цибулю, брокколі, моркву – 50 р;
- кукурудза – 180 г;
- риба (будь-яка) – 0,32 кг;
- яйця (варені) – 2 шт.;
- японська локшина – 55 г;
- соус із сої – 25 мл;
- перець мелений, морська сіль – за своїм смаком.
Готуємо:
- Рибу випатрати, промити і зварити. Готове м’ясо дістати, відокремити філе від кісток і порізати на квадратні шматки. Відвар процідити і знову залити в каструлю.
- Цибулю з морквою почистити, сполоснути проточною водою і нарізати маленькими прямокутниками. Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
- Нарізані овочі разом з кукурудзою помістити в сковороду і обсмажити на жирі до золотистого відтінку.
- Потім відварити локшину і викласти її в порційні мисочки.
- Рибний бульйон закип’ятити, додати в нього сіль, соус і інші спеції. Проварити близько хвилини, потім погасити конфорку.
- Тепер кожну порцію локшини засипати тушкованими овочами, покласти кілька рибних шматочків, полити бульйоном і прикрасити половинками яєць.
Японський суп Рамен з рибою поставити на стіл і запропонувати спробувати всім присутнім. Подавати його слід з дерев’яними паличками.
Азіатський суп Кімчі Рамен
Рецепт цього частування включає в себе використання гострої капусти кімчі, яку додають у страву, щоб надати своєрідний приємно-гострий смак. До складу Азіатського супу не входить м’ясо, тому він підійде для вегетаріанського харчування.
Необхідні продукти:
- локшина Рамен – 0,43 кг;
- капуста кімчі – 200 г;
- печериці – 130 г;
- норі – 60 г;
- вода – 2,6 л;
- сир тофу – 0,4 кг;
- гострі приправи, зелений лук, велика сіль – на смак.
Готуємо:
- У каструлю налити воду, потім закип’ятити її, посолити і покласти локшину.
- Через хвилину додати тофу, нарізані пластинами гриби, додати спеції і варити ще чотири хвилини.
- Після цього помістити суп в об’ємні тарілки, зверху викласти кімчі, норі і подрібнену зелень.
Азіатський суп Кімчі Рамен можна приготувати і на м’ясному бульйоні з телятини або свинини, потім доповнити блюдо вареними яйцями – вийде теж дуже смачно. Приємного апетиту!