Суп Том ям – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Суп Том ям – традиційний азіатський суп, який відрізняється насиченим гострим смаком. До нього додають креветки та інші морепродукти, іноді куряче м’ясо. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у перевіреній кулінарній добірці з десяти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Класичний том ям у домашніх умовах

Класичний том ям у домашніх умовах порадує вас своїм насиченим смаком та поживними властивостями. Перед таким частуванням буде важко встояти. Подавайте його до обіду чи вечері. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт із покроковим описом процесу.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Бульйон із курки – 1 л.
  • Креветки Тигрові – 300 гр.
  • Корінь галангал – 1 шт.
  • Стебло лемонграсу – 3 шт.
  • Листя кафір-лайма – 5 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Соус рибний – за смаком
  • Паста Том ям – 2 ст.л.
  • Молоко кокосове – 4 ст.л.
  • Сік окупан-лайма – за смаком
  • Помідори чері – 2 шт.
  • Кінза – для подачі
  • Печериці свіжі – 6 шт.

Процес приготування:

Класичний суп том ям легко готується в домашніх умовах. Підготуємо усі необхідні інгредієнти. Зазвичай вони продаються у великих супермаркетах окремо чи готовими наборами.

Лемонграс ріжемо на кілька частин, галангал обробляємо кружальцями. Так само обробляємо гострий перець та листочки лайма.

Очищаємо креветки та промиваємо їх.

У киплячий бульйон відправляємо всі підготовлені інгредієнти, крім креветок.

Через 15 хвилин додаємо пасту том ям, гриби, креветки та рибний соус.

Вливаємо кокосове молоко, сік лайма. Забираємо з вогню і додаємо половинки чері.

Класичний том ям у домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, доповнивши кінзою.

Том ям з креветками та кокосовим молоком

Том ям з креветками та кокосовим молоком – це неймовірно смачне, яскраве та апетитне частування для вашого обіду або ситного перекушування. Приготувати знаменитий азіатський суп у домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Креветки королівські неочищені – 15 шт.
  • Молоко кокосове – 100мл.
  • Паста том ям – 50 гр.
  • Вода – 700 мл.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Помідори чері – 3 шт.
  • Фунчоза – 30 гр.
  • Гриби печериці – 2 шт.
  • Сік лайма – 2 ст.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Подрібнюємо часник та перець чилі.

Крок 3. Обсмажуємо чилі з часником на олії одну хвилину. Додаємо сюди пасту том ям і смажимо ще пару хвилин.

Крок 4. Очищаємо креветки та промиваємо їх під водою.

Крок 5. Ріжемо гриби платівками, а чері – четвертинками.

Крок 6. Кип’ятимо воду з очищення від креветок. Варимо бульйон 15 хвилин і проціджуємо.

Крок 7. Викладаємо в бульйон соус, доводимо до кипіння. Кладемо сюди креветки, гриби та помідори. Варимо 5 хвилин, додаємо фунчозу, сік лайма та кокосове молоко. Кип’ятимо повторно та прибираємо з вогню.

Крок 9. Том ям з креветками та кокосовим молоком готовий. Розливаємо по тарілках та доповнюємо зеленою цибулею.

Суп том ям з куркою

Суп том ям з куркою – це оригінальна та насичена до смаку кулінарна ідея. Частування порадує апетитним виглядом та поживними властивостями. Для приготування яскравого азіатського супу своїми руками, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 600 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Корінь галангалу – 1 шт.
  • Листя кафір-лайма – 10 шт.
  • Лимонна трава – 3 стебла.
  • Лайм – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Паста том ям – 2 ст.л.
  • Кокосове молоко – 1 пакет.
  • Помідори – 2 шт.
  • Гриби гливи – 300 гр.
  • Креветки королівські – 0,5 кг.
  • Кинза – 1 пучок.
  • Цукор – до смаку.
  • Соус рибний – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Заливаємо філе куряче водою і відварюємо його до готовності.

Крок 2. Лимонну траву ріжемо тонким пір’ям.

Крок 3. Корінь галангалу ріжемо пластиками. За бажання, його можна замінити звичнішим імбиром.

Дивіться також:  Лагман з свинини – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Крок 4. Тонкими часточками ріжемо лайм.

Крок 5. Промиваємо листя кафір-лайма і дрібно ріжемо гострий перець.

Крок 6. Дрібно рубаємо помідори.

Крок 7. Так само робимо з гливи.

Крок 8. Розморожуємо та очищаємо креветки.

Крок 9. Підготуємо пасту для того яма та кокосове молоко.

Крок 10. Подрібнюємо кінзу.

Крок 11. У киплячий бульйон відправляємо підготовлене листя та коріння. Варимо 5 хвилин. Курку дістаємо та остуджуємо.

Крок 12. Викладаємо гливи і варимо ще стільки ж.

Крок 13. Занурюємо у суп подрібнений гострий перець.

Крок 14. Услід йдуть часточки лайма.

Крок 15. Викладаємо пасту том ям, перемішуємо і варимо ще кілька хвилин.

Крок 16. Куряче філе, що охололо, дрібно нарізаємо і відправляємо назад в бульйон.

Крок 17. Надсилаємо сюди ж креветки.

Крок 18. Доповнюємо частування рибним соусом, цукром та кокосовим молоком.

Крок 19. Додаємо шматочки томату та прибираємо страву з плити.

Крок 20. Суп том ям з куркою готовий. Подавайте до столу, доповнивши кінзою.

Том ям з мідіями

Том ям з мідіями – це дуже смачна, яскрава та оригінальна страва для вашого домашнього столу. Апетитне частування точно урізноманітнює звичне меню. Приготувати його у домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мідії у раковинах – 0,9 кг.
  • Вода – 0,5 л.
  • Кокосове молоко – 450 мл.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Чеснок – 1 зубчик.
  • Корінь імбиру – 20 грн.
  • Кінза – 1 гілка.
  • Лайм – 1 шт.
  • Олія кунжутна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти для апетитного азіатського супу.

Крок 2. Промиваємо мідії та варимо їх у киплячій воді до розкриття стулок пару хвилин. Після цього цю воду проціджуємо.

Крок 3. Дрібно ріжемо часник, корінь імбиру, перець та цибулю-порей.

Крок 4. Подрібнені продукти обсмажуємо на кунжутній олії.

Крок 5. Заливаємо засмажку процідженим бульйоном. Кип’ятимо його.

Крок 6. Виливаємо сюди кокосове молоко та сік лайма. Добре прогріваємо вміст.

Крок 7. Викладаємо сюди мідії у стулках та вимикаємо вогонь.

Крок 8. Том ям із мідіями готовий. Подавайте до столу, доповнивши кінзою!

Том ям з креветками та грибами

Том ям з креветками та грибами – це неймовірно апетитне та смачне кулінарне рішення. Подавайте до домашнього обіду або як перекушування. Поживна страва нікого не залишить байдужою. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковим описом процесу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 6 шт.
  • Молоко кокосове – 200мл.
  • Гриби печериці – 100 гр.
  • Бульйон курячий – 500 мл.
  • Листя кафір-лайма – 1 гр.
  • Лемонграс – 15 грн.
  • Корінь калгану – 15 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Паста том ям – 20 гр.
  • Бульйон курячий – 400 мл.
  • Крачай – 10 гр.
  • Перець чилі – 2 гр.
  • Соус рибний – 25 гр.
  • Кінза – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Печериці промиваємо і ріжемо кубиком.

Крок 3. Корінь калгану, крача і лемонграс обробляємо тонкими пластинами.

Крок 4. Курячий бульйон доводимо до кипіння. Додаємо до нього порізані лемонграс, калган та крачай. Туди ж відправляємо листя кафір-лайма і знову кип’ятимо.

Крок 5. Зменшуємо вогонь і варимо ще 3-4 хвилини.

Крок 6. Шумівкою дістаємо з бульйону всі приправи. Додаємо порізані гриби та пасту для того яма. Варимо кілька хвилин.

Крок 7. Знімаємо цедру з лайма та вичавлюємо сік.

Крок 8. У суп відправляємо сік із цедрою. Також вливаємо кокосове молоко та рибний соус.

Крок 9. Доводимо суп до кипіння, додаємо очищені креветки та перець чилі. За хвилину прибираємо з плити.

Крок 10. Том ям з креветками та грибами готовий. Подавайте до столу, посипавши рубаною кінзою.

Класичний том ям з морепродуктами

Класичний том ям з морепродуктами – це дуже смачна та яскрава кулінарна ідея для вашого столу. Щоб приготувати ті ям так, як це роблять у ресторанах, дотримуйтесь простих кроків нашого перевіреного рецепту. Обіцяємо, що встояти перед такою стравою буде неможливо. Порадуйте себе та близьких!

Дивіться також:  Вуха — 18 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 2,3 л.
  • Креветки великі – 300 грн.
  • Щупальця кальмара/кальмар – 300 гр.
  • Мідії – 200 грн.
  • Гриби гливи – 300 гр.
  • Лемонграс – 3 шт.
  • Галангал/імбир – 1 шт/40 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Соус рибний – 50 гр.
  • Вершки кокосові – до смаку.
  • Паста том ям – 50 гр.
  • Помідори чері – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста червона – 1 шт.
  • Кинза – 1 пучок.
  • Перець чилі стручковий – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти.

Крок 2. Вимірюємо потрібну кількість курячого бульйону. Його потрібно готувати без солі та обов’язково процідити.

Крок 3. У киплячий бульйон відправляємо цедру лайма.

Крок 4. Сюди ж відправляємо порізані гливи.

Крок 5. Викладаємо шматочки кореня імбиру.

Крок 6. Занурюємо в суп лемонграс.

Крок 7. Додаємо пасту том ям. Доводимо вміст до кипіння та проварюємо близько 5 хвилин.

Крок 8. Після закипання занурюємо всі морепродукти. Зменшуємо вогонь.

Крок 9. Відправляємо в каструлю шматочки цибулі, помідори чері, кінзу та гострий перець.

Крок 10. Вливаємо рибний соус та кокосові вершки. Перемішуємо.

Крок 11. Забираємо блюдо з вогню та доповнюємо його соком лайма.

Крок 12. Класичний том ям із морепродуктами готовий. Частуйтесь!

Том ям на рибному бульйоні

Том ям на рибному бульйоні – ситна та дуже смачна страва для вашого столу. Частування вийде неймовірно ароматним та апетитним. Його легко приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Бульйон рибний – 0,5 л.
  • Кокосове молоко – 300 мл.
  • Морепродукти – 200 грн.
  • Листя кафір-лайма – 5 шт.
  • Лемонграс – 4 стебла.
  • Імбир – 5 см.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Соус рибний – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лайм – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні спеції, трави та коріння.

Крок 2. Заздалегідь відварюємо та проціджуємо рибний бульйон. На його основі готуватимемо суп.

Крок 3. На олії обсмажуємо часник з перцем і рибним соусом. Перекладаємо масу в бульйон разом із порізаним лемонграсом, імбиром, листям кафір-лайма. Вливаємо також сік лайма.

Крок 4. Даємо бульйону зі спеціями прокипіти. Додаємо часточки помідора.

Крок 5. Далі вливаємо кокосове молоко, яке пом’якшує гостроту.

Крок 6. Занурюємо морепродукти сюди, наприклад, очищені креветки. За хвилину прибираємо з вогню.

Крок 7. Том ям готовий на рибному бульйоні. Доповнюйте зеленню та подавайте до столу!

Справжній тайський том ям

Справжній тайський том ям – це поживна та дуже смачна страва для вашого яскравого обіду. Частування вийде густим, наваристим та ароматним. Щоб приготувати його з комфортом, рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг.
  • Вода – 1,5 л.
  • Корінь галангалу – 5 см.
  • Листя окупанти-лайма – 5 шт.
  • Лемонграс – 3 стебла.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Гриби – 250 грн.
  • Лайм – 1 шт.
  • Соус рибний – до смаку.
  • Помідори – 4 шт.
  • Кинза – 1 пучок.
  • Паста том ям – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Беремо готову пасту том ям.

Крок 3. Креветки очищаємо. Видаляємо панцир та кишку. Сам морепродукт промиваємо під водою і на якийсь час відкладаємо убік.

Крок 4. Очищення заливаємо водою. Відварюємо бульйон протягом 15 хвилин і проціджуємо його.

Крок 5. Лемонграс роздавлюємо широкою стороною ножа та нарізаємо соломкою. Корінь галангала очищаємо від шкірки і ріжемо кружальцями. Довільно обробляємо томати та гриби. Чилі ділимо навпіл. Відокремлюємо стебла кінзи.

Крок 6. У проціджений бульйон відправляємо лемонграс, листя окупанти-лайма, корінь галангала, стебла кінзи та перець чилі. Кип’ятимо і варимо протягом 5 хвилин.

Дивіться також:  Лагман з курки – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 7. Далі додаємо підготовлені гриби, креветки та помідори. Доводимо суп до кипіння, додаємо готову пасту том ям. На смак вливаємо сік лайма. Замість солі використовуємо рибний соус. Кип’ятимо дві хвилини та знімаємо з вогню.

Крок 8. Справжній тайський том ям готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню кінзи.

Том ям на курячому бульйоні

Том ям на курячому бульйоні – це цікава та насичена до смаку кулінарна ідея. Частування порадує апетитним виглядом та поживними властивостями. Для приготування яскравого азіатського супу в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стегна куряче – 2 шт.
  • Креветки тигрові – 200 гр.
  • Мідії – 100 гр.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Кинза – 1 пучок.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кафір-лайм – 6 аркушів.
  • Лемонграс – 1 стебло.
  • Гриби печериці – 100 гр.
  • Лайм – 2 шт.
  • Соус рибний – 3 ст.
  • Корінь імбиру – 3 див.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Для курячого бульйону:

  • Стегна куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі інгредієнти. Варимо курячий бульйон. Складаємо всі продукти для нього в каструлю, заливаємо водою та варимо близько 25-30 хвилин.

Крок 2. Приготуємо пасту том ям для заправки супу. Для цього викладаємо у ступку листя кафір-лайма.

Крок 3. Стебло лемонграсу злегка відбиваємо тупою стороною ножа. Середину ріжемо пластинками і кидаємо у ступку. Щільні верхні листочки залишаємо для супу.

Крок 4. Зубчик часнику очищаємо та нарізаємо довільними шматочками. Додаємо у ступку.

Крок 5. Сюди ж відправляємо цедру та сік одного лайма. Корінь імбиру чистимо і натираємо на дрібній тертці. Перець ріжемо кружальцями. Відправляємо у ступку.

Крок 6. Додайте томатну пасту та сіль. Добре все перетираємо до отримання однорідної маси.

Крок 7. Курячі стегна відокремлюємо від шкіри та нарізаємо невеликими шматочками. Гриби ріжемо четвертинками. На сильному вогні обсмажуємо курку з грибами в каструлі на олії.

Крок 8. Додаємо сюди ж пасту том ям. Перемішуємо та смажимо протягом однієї хвилини.

Крок 9. Додаємо верхні стебла лемонграсу.

Крок 10. Викладаємо в каструлю мідії, очищені креветки та вливаємо рибний соус.

Крок 11. Вливаємо проціджений курячий бульйон. Солимо на смак, варимо ще 2-3 хвилини.

Крок 12. При подачі додаємо в суп дрібнорубану кінзу та листочки кафір-лайма. Додаємо сік лайма.

Крок 13. Том ям на курячому бульйоні готовий. Подавайте яскраву азіатську страву!

Том ям без кокосового молока

Том ям без кокосового молока – це неймовірно смачне та ситне кулінарне рішення. Подавайте до домашнього обіду або як перекушування. Апетитна страва нікого не залишить байдужою. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий/вода – 1,5 л.
  • Креветки – 24 шт.
  • Гриби гливи – 300 гр.
  • Стебло лимонного сорго – 2 шт.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Імбир – 3 див.
  • Листя кафрського лайма – 6 шт.
  • Паста чили – 2 ст.л.
  • Соус рибний – 5 ст.
  • Лайм – 2 шт.
  • Кінза – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо креветки. Очищаємо їх від панцирів та голів, видаляємо кишки.

Крок 2. У глив видаляємо жорсткі ніжки, капелюшки ріжемо великими шматками.

Крок 3. Корінь імбиру нарізаємо тонкими скибочками. Лимонне сорго очищаємо, обробляємо та відбиваємо кухонним молоточком для яскравого аромату.

Крок 4. У каструлі кип’ятимо бульйон, викладаємо сюди гливи, лимонне сорго, імбир, листя кафрського лайма і цілі перці чилі.

Крок 5. Знову кип’ятимо вміст, викладаємо сюди креветки і готуємо близько трьох хвилин. Забираємо з вогню.

Крок 6. Додаємо пасту чилі, рибний соус та лаймовий сік. Видаляємо шматочки лимонного сорго. Подавайте, посипавши листям кінзи.

Крок 7. Том ям без кокосового молока готовий. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!

Прокрутка до верху